Известие

Collapse
No announcement yet.

На пътя има място за всички!!!

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Да де,на мястото на думичката "моторист" сложи - "блондинка","бакшиш","тираждия","голфаджия","алфис т" и ще видиш че казваме едно и също
    Просто не е хубаво да се обобщава и да се слагат всички под един знаменателИма хора и хора навсякъде
    Да ни пази Господ
    Естествено, че всеки си е една индивидуалност, но като цяло оставили са такива впечетления у повечето хора - а върви го разбери виждайки го в далечината в огледалото какъв е и докато се усетиш той те изпреварва вече. А, за толкова години зад волана забелязвам, че нещата отиват все по-на зле.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      Аз не искам да ме пазят на пътя, искам да не ми пречат.Всеки разумно мислещ може да се пази сам, проблема е в манталитета
      Като ме видиш, че се приближавам с висока скорост зад теб, не искам да даваш газ, а искам да се отдъпнеш и да ми дадеш път. Това важи и когато съм зад волана. Аз не се състезавам, карам с толкова с колкото ми стиска и 200-300 това си е мой проблем. Ти водача дето си в платното в което се движа трябва да ми направиш път, а не да натиснеш газта и да ми се правиш на модерен. (това в стилистиката на темата)
      Абсолютно......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

А ти не караш с 200 примерно никога и не са те засичали? Дали с кола или с мотор няма разлика.[/QUOTE]

Има разлика колега,викат му спирачен път,мен един лумпен с пасат щеше да ме отнесе докато си мислеше че може да ме гони и притиска,докато не се наложи да спра рязко заради друг който се движеше с 70 в лява лента на магистрала.
        155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
        Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

да ама е едно с кола да караш по бързо дрyго е с мотор
          Колата се вижда много по ясно по плавниса маневрите
          и при лек идар не са такива последствията като от мотор.
          А за ограниченията съм съгласен трябва да се направят нови. Просто гледам и от страна на шофьорите с коли караш си с 30 40 над ограничението и изведнъж някакъв ти минава с 120 130 на сънтиметри.И недаиси боже стане нещо отиваж в затвора заради някакъв дет немисли.

Comment

Не знам защо, но иимам усещането, че пичовете с големите мотори, може би поради голямите скорости и ускорение не могат да преценят, че другите участници в движението не са спрели, а са движещи обекти с променлива скорост, взависимост от тяхната им ситуацията - изглежда ми, като че ли я карат малко като на нескопосани електронни игри. Така поне на мен ми струва - не съм карал такъв мотор.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

Аз мисля че тези с темите за наказани голфаджии,ферарита,Sкласи и тем подобни дето се вземат насериозно като най-големите рацери(и си вярват) са много по опасни от мотористите.

Не казвам че мотористите са перфектните шофьори,съгласен съм напълно с постовете и на Слави и на Боян,но във всяко стадо си има мърша,просто там е в повече.
              155 TS 8V-Medium +146 1,6 Boxer
              Suzuki Gsx-r K6 1000+Suzuki VStrom 650-служебния+Ducati 800SS-R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                Пак казвам манталитет. "Къв си ти, че да те пускам" това е мотото на повечето водачи. Трябва да се пазим един друг, нищо повче. Ти като се влачиш в лявата лента с 90 пречиш на другите дето се движат с 95....
                защото съм сигурен, че всеки от вас когато застане зад някой тир или камион бърза да го изпревари, защото той се движи с 80, а ти можеш с 90-100 ...

---------- Post added at 22:28 ---------- Previous post was at 22:26 ----------

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                На един простак с мотор се падат хиляда такива с леки коли. Ама хайде пак да се подразним кой с кола кой с мотор ,кой с дизел кой с бензин.
                с това мнение съм НАЙ ама НАЙ съгласен!
                Да Бъдеш Алфист Това Е Религия!!!
                Алфа Ромео - колата която харасваш, не заради това което прави, а заради начина, по които те кара да се чустваш!

Comment

Щом темата е - има място за всички... нека и тия всички да правят мястото.
                  Не един път съм го казвал, пазете себе си и другите... пак важи за всичките дето има място за тях.
                  А за общите знаменатели вече са ме изпреварили...

Изобщо... толерантността не пада от небето... колкото на някои малцинствени групи да им се иска.

---------- Post added at 22:33 ---------- Previous post was at 22:31 ----------

Първоначално публикувано от Galof Покажи съобщение
                  защото съм сигурен, че всеки от вас когато застане зад някой тир или камион бърза да го изпревари, защото той се движи с 80, а ти можеш с 90-100 ...
                  Камиона/ТИРа и сие пречат на видимостта, движат се неравномерно според наклона и кадят... нормално е да искаш да ги изпревариш.
                  Нормално движеща се лека кола или мотор са в пъти по-малка пречка и дразнител.
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Хубу е че постигате такова единодушие, и е удивително как все още никой не е подфанал песента че за да са едните такива, а другите още по такива, може би една от главните причини е че някой ги е наблъскал на тесни, мръсни, вълнообразни и надупчени пътища, нафъчкани с безмислени знаци и още много фактори затрудняващи и изнервящи придвижването им от точка А до Б......
                    "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                    F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Правилно.
                      Сите са маскари.
                      И това е
                      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

За да имаш и двете гледи точки, то трябва да си бил и от двете страни.
                        Това е като колегата, аз карах със сто ама той караше с двеста.
                        Нали, аз крада ама той краде повече от мен.

Единствено лошото е в случая, че в огромна част от проишествията между кола и мотор, то графата на мотора е попълнена изцяло.

В този ред на мисли аз ще кажа, че и двете страни са прави изцяло.

Да, моторите минават по светофарите, да карат по-бързо, неразумно. Но колко пъти ви се е случвало мотор да ви засече и колко пъти кола ви отнема предимството?

Другото, което ми прави впечатление е това с изпреварването. Да, вярно е, че като изпреварваш трябва да гледаш в огледалото. Но това гледане в огледалото е да прецените, дали да се изнесете или да си стоите. Не преценявайте, че виждаш ли онзи бил далече. Да, той кара бързо, нарушава правилата. Но същевременно и вие нарушавате правилата, като не изчквате задминаващият ви да премине и след него да се изнесете.

Не гледайте само от своята градинка.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                          На мен повече напрежение би ми създала мисълта, че всеки пети кара пиян, а не когато два пъти седмично лятото се разминавам с моторист
                          Преди няколко месеца пътувах на изток към Нови пазар и тръгването от Сф беше в ранни зори (около 5ч.) - гонеше се час за преговори някакви. На няколко пъти се догонвахме с едно сребристо халуди, като при поредното разминаване (след В.Търново) въпросното беше в покой на една отбивка, а съдържанието му, състоящо се от 4 броя тъмен мачо, дружно пикаеше, държащо по бутилка в лявата (по обясними причини) ръка. Часът беше около 8:00 (то бива, бива мъка, ама..), видимостта тъкмо беше започнала да заприличва на нормална. Има и продължение, но ще го спестя, защото е свързано с родната милиция, а аз (въпреки всички "въпреки"-та) все така предпочитам да продъллжа да уважавам институцията (колкото е да ме е яд на моменти на конкретни елементи, но една приказка за стадото видях по-горе, та..)

Мислата ми беше - тези дали са по-безопасни от човека на 2/3 колела?

п.п. Кириле, дай е`ни пуканки насам, бре.
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                            Другото, което ми прави впечатление е това с изпреварването. Да, вярно е, че като изпреварваш трябва да гледаш в огледалото. Но това гледане в огледалото е да прецените, дали да се изнесете или да си стоите. Не преценявайте, че виждаш ли онзи бил далече. Да, той кара бързо, нарушава правилата. Но същевременно и вие нарушавате правилата, като не изчквате задминаващият ви да премине и след него да се изнесете.

Не гледайте само от своята градинка.
                            Ша ма извиняваш колега, ама ако на кръшен междуградски път изпреварвам бавноподвижната Лада на някой дядо - като преди това ЗАДЪЛЖИТЕЛНО съм погледнал в огледалото и е нямало никой - изведнъж отзаде ми се вреже малоумник с мощен мотор, кво пра'им ??? Питам, щото идиота (без извинения) минава разстоянието между двата завоя, обуславящи видимостта ми, за около 5 пъти по-кратко време, отколкото би го минала и най-бързата кола ... Тая гледна точка премислихте ли я ???
                            Уважавам мотористите, правя им път, но честно - всеки път избеснявам, когато някой се мисли за безсмъртен само защото си е изоставил акъла (колкото го има) в къщи, щото явно му стяга каската на пълна глава...
                            Сърдете ми се колкото искате, но почти не пътувам сам в колата вече, и не мога да поемам чужда отговорност за живота на човека до себе си. Аз знам какво да правя в повечето случаи, но лошото е, че не всички случаи ни сварват подготвени и понякога имат летален изход.
                            Така че - идиоти има и на 4 и на две колела. Само че напук на някои горни мнения, най-често съм виждал толерантност на пътя от автомобилисти, и даже не помня да съм виждал подобно колегиално отношение от мотористи ... А недай Боже да попаднете на цяла група такива индивиди - тогава поведението им е направо подсъдимо и малоумно, щото явно се надъхват един друг с простотии ...
                            За мен по-скоро темата се изразява в това да предпазя себе си и човека до мен в колата, и чак после - тоя, дето се опитва да ни убие и тримата !
                            155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                            Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

Първоначално публикувано от Kuku
                              Знаааааааааааачи, аз съм сигурен, че има какво още да се каже по темата......

Човече, само с пуканки да не приседне. Има какво още да се каже, да..колкото и иронично да звучи от твоя страна! Когато става въпрос за човешки животи и човешки съдби, има какво още.

Моторът позволява по-големи скорости...след като си се качил на такава машина, нормално е да не очакваш да спазваш ограничения. Ако ги спазваш, по-добре не се качвай на мотор. За съжаление нямаме подходящите условия да правим това, което ни се иска. И с това трябва да се съобразява всеки водач на МПС. Не веднъж ми се е случвало да стисна зъби и волана и да мина през връхлитащото ме препятствие, защото по осовота линия моторджийте имат "право" да си хвърчат с 50-70-80-130-180км/ч. Или?
                              Last edited by JAMAL; d.m.y г., 01:27.
                              sigpic
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS - the current one
                              Alfa Romeo 145 1.6 boxer - the second one
                              Alfa Romeo 33 1.7 boxer - the first one

Comment

Темата за човешкия живот е сложна и безкрайна, и винаги ще си остане такава.
                                Темата за човешкия живот на мотоциклет НЕ е сложна, НО е непонятна и винаги ще си остане такава.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X