Първоначално публикувано от VFTI
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
За бездомните кученЦА?
Collapse
X
-
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTRF=M x A - Исак Нютон - amateur.....
-
Така е ама и мен вече ме води инстинкта за самосъхранение....И ако някога кучета изобщо не ми създаваха проблем и впечатление, сега разбирам колко много и навсякъде са те...Къде се казва аз съм го преживял гледам и "Говорещия с кучета по Анимал планет" , ама не искам нещо подобно да се случи на сестра ми, някой приятел и т.н... За нощното бягане и колоездене стана ясно вече...
Инстинки...факт. Ама ако започнат всички хора да следват инстинкитете си и нагоните си какво ще стане? Ние трябва да сме разумните същества, ние трябва да овладяваме и грижим за инстинките на животните...
Нещо много лична стана темата, а ми се искаше да се обърне внимание на факта, че КОСОВО...тази държава на "часове" е повече държава от наш'та хилядолетна родина...Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over(((((
ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
by RUBIG service
Comment
-
Да ги изтрепем до крак не е правилното решение на това да овладеем инстинктите им. Защото сме хора и защото се имаме за европейци, трябва да използваме цивилизован начин за справяне с проблема.Alfa Romeo 146 1.4 TS `98
Ex: Lancia Dedra 1.9 TD `90
Comment
-
Бездомните кучета са плод на човешката дейност - крайно време е да се замислим за отговорността при поемането на ангажимент към едно животно.
Когато минавам покрай такива зверове спокойно, било пеша или с колело, без да им обръщам внимание, никой нищо лошо от тях не ми е направил.
Поздрав за всички четящи в темата :
Васко Кръпката - Кучето На Крайния КварталAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщениеХората са такива, каквото е отношението им към животните........най - големия късмет за човешката раса е че животните нямат кръвожадноста ни и нито едно животно не убива за удоволствие......иначе лошо ни се пише.......
Някой дали се е заимислял, че хората цапат повече от кучетата!?! (Още дебна кретена, който си оставя плика с боклука в асансьора). Дали някой се е замислял, че хората около нас са по-опасни (и по-противни) от същите тия кучета. Те имат правото същото право да живеят, както и всеки от нас!!!!Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
ехааа кво стана тука???
саа нема да се делим кой живее на село и кой е гражданин......всъщност страшно много обичам кучетата, мисля, че са най-умните и мили животни на планетата, да наистина има едно НО, но истината май е някъде по-средата, не може в т.н. ни ЕВРОПЕЙСКА държавица да има такъв проблем, а бе ние сме малоумни, не мога обаче и да приема animal полицията някъде си в щатите, ТИЯ СА МАЛОУМНИ НАИСТИНА, но в крайна сметка трябва да се изгради едно общество, тук, в БГ, което да е толерантно към останалия /животински свят/, и същевременно да е такова и с ЧОВЕЦИТЕ..... как ще стане А?, колко път още имаме да извървим???....
147 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщениеКолегите които предлагат екзотични решения моля да се замислят, кучетата ли са виновните за ситуацията.
Умъртвяването им (било с акции на ловни дружинки или "приспиване" във временни приюти) е вариант за решение, изтезаването им не.
Крайният резултат е един и същ !
И всъщност така и не разбрах защо е започната темата?
Не мисля че ако видите дете с кучешка тения във вътрешните органи или дори в мозъка, ще бъдете така снизходителни към бездомните кучета и котки!
Comment
-
Първоначално публикувано от koleff Покажи съобщениеНе мисля че ако видите дете с кучешка тения във вътрешните органи или дори в мозъка, ще бъдете така снизходителни към бездомните кучета и котки!Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Обичам кучетата, защото съм израсъл с тях!
Но аз съм върховен хищник и аз определям правилата!
Аз нося отговорност за всичко!
За безопастността на децата и жените!
Ако трябва да слагам на един кантар живота на кучето и комфорта на детето ми- избора е ясен.
Отделен е въпроса, ако аз развъждам кучета и просто ги пускам на улицата.
Всъщност аз пускам опасни елементи и закона трябва да ме преследва!
Това обаче не ме интересува, когато се срещам с помияри на улицата!
Аз съм върховен хищник!!На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Comment
-
Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщениеОбичам кучетата, защото съм израсъл с тях!
Но аз съм върховен хищник и аз определям правилата!
Аз нося отговорност за всичко!
За безопастността на децата и жените!
Ако трябва да слагам на един кантар живота на кучето и комфорта на детето ми- избора е ясен.
Отделен е въпроса, ако аз развъждам кучета и просто ги пускам на улицата.
Всъщност аз пускам опасни елементи и закона трябва да ме преследва!
Това обаче не ме интересува, когато се срещам с помияри на улицата!
Аз съм върховен хищник!!
Които защитава и храни най-вече бездомните кучета да си ги вземе вкъщи. Това е решението. Трябва да се реши този въпрос по един или друг начин. Аз предлагам да си докараме отново работници от братския Виетнамски народ и всички ще са доволни.Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment
-
Нищо не трябва да си вземам вкъщи колега,това хич не е решение,трябва да се наказват тези които ги натирват на улицата или да осъзнаят,че това не е решение.
А това,че се хранят мисля даже е полезно,така поне не освирепяват от глад!145, 1.6 I.E. Boxer
Lancia Lybra 2.4 jtd 140+
Subaru Legacy 2.5
Comment
-
Първоначално публикувано от koleff Покажи съобщениеЕкзотични решения,ама по-добре ли е да ги отстреляш?
Крайният резултат е един и същ !
И всъщност така и не разбрах защо е започната темата?
Не мисля че ако видите дете с кучешка тения във вътрешните органи или дори в мозъка, ще бъдете така снизходителни към бездомните кучета и котки!
Ако нещо може да се постигне без излишни негативи, защот трябва и такива да създаваме?
Те самите гадинки не са виновни, че ние не знаем как да си подредим нещата.
Те са следствие... от скапаното ни общество.
Да, трябва да се премахнат, но това е една от последните стъпки, първо трябва да се премахнат условията да се навъждат нови постоянно.
И премахването не печели нищо от излишна жестокост.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
Те самите гадинки не са виновни, че ние не знаем как да си подредим нещата.
Те са следствие... от скапаното ни общество.
ТОВА Е!147 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от eli89bg Покажи съобщениеКолега, като си позволяваш да ме питаш, кажи ми - ти какво си направил? Защото аз знам какво съм направила и какво правя, ама ти си седиш у вас и само коментираш.
В тази държава много са коментаторите и малко са действащите хора.
И мога да ти кажа, че уволниха стария шеф на Екоравновесие, точно защото доброволците не спряхме да стачкуваме за лошите условия в приюта и защото миналата седмица имаше протест пред община Сердика с искания точно той да бъде уволнен.fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p
Comment
-
Първо в нормалните държави,ще те глобят че домашният ти любимец (куче,котка,пор и др.)няма медальонче на шията,т.е. не е регистриран и няма нужните имунизации.
Второ бездомно животно на улицата не стои,щото все някой ще го забележи и подаде сигнал и съответния орган със своите хора ще го приберат.
Трето щом нашата държава,няма пари да ги набута всички бездомни животинки в приют,да ги държи един месец и ако никои не осинови животното,да го приспиват.
Четвърто щом се подаде сигнал за бездомно животно веднага трябва да се отзове една организация а не 100 и да се прибере в приют и да се скопи.Така поне безразборното нарастване на животни ще се прекрати.
Пето спокойно може да се приеме закон и да се съдят хора по бързата процедура примерно за 5години без право на обжалване,щом е причинен недъг на животното(рязане на опашки,крака и др. извращения).Каква вина има животното,някой да си избива комплексите върху него,щото му е крива държавата,живота или ...уя.
Дори и като дете ми е било неприятно,когото децата от улицата набарваха някоя къртица или котенце и го изтезаваха или бесеха.
Шесто по селата проблема лесно се решава,щото всички си държат кучето на синджир,ако ли не все ще се намери някой "мил" комшия да го излекува с лопатата в главата,щото му е влезнало в имота и може да му ухапе внучетата.Да не говорим стреса на едно дете какво може да причини,като заекване или напълно спиране на говора.Не е приятно нали?
На мен също ми е неприятно от глутниците кучета,защото майка ми работи на смени и в 5.30 когато излиза за работа няколко пъти вече я стряскат песовете гадни.Щото мислят че държи нещо в чантата и тръгват след нея.Е като е сама и е жена и в 5.30 няма жив човек по улицата кой,ще и помогне,природозащитниците ли.Недейте така,всички имаме близки хора които обичаме и не се замисляме докато не се случи на нас.
Бездомни животни нямат работа по улицата,ако някой не ми вярва да даде 150лв за билет за автобус и да се разходи до Виена,поне е наблизо.И ако види и едно бездомно животно,освен диви сърни по пътищата и катерички по дърветата,аз лично ще се застрелям.brava 1.4 sx
alfa 156 1.8
Comment
Comment