Ами при мен за 10 години две опелски скоростни кутии на по 400 000 умряха пълни с масло щото и аз го четох това,дори и пробки за източване нямат ,толкова си вярват дойчовците или пък не са очаквали ,че ще минат такива километри преди да ги изяде ръждата .До 6-7 месеца и Калоса ще стане на толкова и още не му е сменяно маслото в кутията ,та вероятно към нова година ще пиша пак в тази тема.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Смяната на маслото е излишна
Collapse
X
-
Масло на скоростна кутия сменям веднъж като купя колата и смятам, че това е оптималния вариант. Каквото и масло да е, само да го разпечаташ и да стои 5г - пиши го умряло.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщениеАми при мен за 10 години две опелски скоростни кутии на по 400 000 умряха пълни с масло щото и аз го четох това,дори и пробки за източване нямат ,толкова си вярват дойчовците или пък не са очаквали ,че ще минат такива километри преди да ги изяде ръждата .До 6-7 месеца и Калоса ще стане на толкова и още не му е сменяно маслото в кутията ,та вероятно към нова година ще пиша пак в тази тема.Две черни перли...
Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93
Comment
-
Ауди което не гние ,също казва не сменяйте,плюс това маслото което ви е в кутиите е оригинално и само може да си мечтаете да намерите в БГ такова,много е сложно за обяснение защо не се сменя.Хората в двигателите не си го сменят вие опряхте до кутиите,просто си проверявайте маслото в кутиите и ако има нужда доливайте-това е задължително,иначе като няма масло наистина става страшно,а пък и от практична гледна точка колко ще ги карате тези коли още 70-80 000 км.после ще си купите други,тези пък които могат да си купят нови ги сменят след изтичане на гаранцията така ,че няма смисъл.Ако не се сменя маслото в скоростите в никакъв случай не е фатално.Частите в кутията не са кой знае колко фини,работната температура не е кой знае колко високо,от какво да се влоши смазването,не хвърчат стружки,механичните кутии нямат филтри,иначе щяха да имат.Last edited by lordliness; d.m.y г., 10:50.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Това е за по едрите частици ,ако има такива(презастраховка),ако няма пробка маслото се източва с шприц ,ако се налага ремонт.По ситните частици които се отделят правят маслото по -добро,колкото и странно да ви звучи.Не бих си сменил маслото ,просто няма да усетите никаква разлика.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Разлика вероятно няма да има, но аз пък мога да те уверя, че новото масло със сигурност няма да и навреди на кутията. Оригинално масло пък спокойно може да се закупи от официалния представител на съответната марка автомобил.
Аз лично съм на мнение, че вечни масла няма. Кутията събира около 1 литър масло, смяната е около 5 минути и цялата работа честно казано едва ли ще охарчи някого кой знае колко.
Но пък всичко си опира до лични разбирания...
Comment
-
Първоначално публикувано от kkkrisss Покажи съобщениеРазлика вероятно няма да има, но аз пък мога да те уверя, че новото масло със сигурност няма да и навреди на кутията. Оригинално масло пък спокойно може да се закупи от официалния представител на съответната марка автомобил.
Аз лично съм на мнение, че вечни масла няма. Кутията събира около 1 литър масло, смяната е около 5 минути и цялата работа честно казано едва ли ще охарчи някого кой знае колко.
Но пък всичко си опира до лични разбирания...Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщениеАми при мен за 10 години две опелски скоростни кутии на по 400 000 умряха пълни с масло щото и аз го четох това,дори и пробки за източване нямат ,толкова си вярват дойчовците или пък не са очаквали ,че ще минат такива километри преди да ги изяде ръждата .До 6-7 месеца и Калоса ще стане на толкова и още не му е сменяно маслото в кутията ,та вероятно към нова година ще пиша пак в тази тема.
Каквото и да си говорим,си купуваме един и същ продукт в различни опаковки.Независимо от марката 400 000 при добро стопанисване ще ги изкара всяка.Има и на 580 000 италянки съм гледал но със сменен двигател,което не се брои.Докато бачках на летището имах приятел дето караше Бенц 200д автоматик не знам годината,беше на 575 000.Но двигателя е с гилзи,човека го е купил с блокирал колянов вал на 400 000 км.Ремонт и вика поне оше 300 000 ще му врътна.brava 1.4 sx
alfa 156 1.8
Comment
-
На моторя като само доливаш става така http://www.youtube.com/watch?v=N9aPP...eature=related Чак такова чудо не съм виждал,но съм виждал разпределителен вал без гърбица -причината липса на мазане поради запушване на каналче за масло и в картера на колата имаше подобен клей,при това по-малко.Прочутото М10Д прави такива отлагания .Скъпите масла мият и пазят моторите и ако човек ги сменя що годе овреме и кара нормално 500 000 са достижими за почти всички двигатели ,а тоя с Е-класата от клипа би минал 1 000 000 стига се грижи за нея наполовина на заводските предписания,но явно има лев за следващата и просто си прави гавра.
Comment
-
истината е че хората в белите държави си купуват нови коли. докато са в гаранция си изпълняват условията. след като изтече гаранцията им е по-рентабилно да си вземат нова или да карат старата без да влагат нищо докато почне да издъхва и после-нова.
иначе двигателно масло знам че му е дошло време за смяна като почне да го гори независимо колко време или километри е карано. трансмисионните масла също си имат ресурс. за спирачната течност също се дава срок след който трябва напълно да се смени. иначе на всички ви колите са с хидравлично масло за волана което уж не се сменя , ама като го видите само след една година употреба , друго ще си помислите.точка
Comment
-
Който не сменя масла прави ремонти и това за мен изчерпва темата.Примерите от практиката са безброй. Предишния собственик на моята е бил ей такъв дървен философ и за това съм сменял и колянов и разпределителен вал
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment