Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяната на маслото е излишна

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Илиан Покажи съобщение
    Привет,

Като купувах нова 159-ка през 2008 в автокъщата ми казаха, че няма нужда да сменям маслото преди да ми изпише съобщение. През 2010 не издържах и смених маслото в същата автокъща. Почти не карам колата - сега е на 20к км и се чудя кога да го сменя пак, с какво масло и къде в София.

Кажи честно, шегуваш ли се ?
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
      Много ми е странна тая логика- продай си колата, за да преебеш някой друг
      На части добре ли е?????
      Трябваше да уточня......
      "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
      F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
        На части добре ли е?????
        Трябваше да уточня......
        Ами предполагам, като го посъветва да си продаде колата имаше предвид да прехвърли евентуални ремонти на главата на друг, преди да се е случило при него. Или греша?
        Lexus IS200

Comment

Мисля си че се втиляваш напоследък за излишни неща......
          90% от продажбите на коли на старо са прехвърляне на евентуални ремонти от една глава на друга........ся ако ти евентуално не моеш да го направиш, не значи че другите 99.9999% не биха.......сори но тук е БГ, народа твърде често взима коли който не може да подържа, прави го по най - евтиния възможен начин, със най - евтините части, с най - евтините масла дето са на промоция в Кауфланд или Била, разфасовани незнайно кога........
          Сигурно 99.99999% от автокъщите не работят на същия принцип - взимат се мъртъвците от запада, по възможност от предложилия най евтина цена за пакет от 10 - 15 коли за да се сглоби един или два автовоза, след като мъртъвците додат тука им се правят 2-3 байпаса(естествено със още по евтини части щото отстъпката е по голяма) колкото да има някакъв пулс и дишане за пред евентуалния клиент и айде - спасявай се......
          Така че колкото и неморално да ти изглежда - това е положението - като се взима нова жена и кола на старо - очите се отварят на 4.......
          А иначе поста ми към колегата беше изцяло риторичен, просто имах впредвид че нещо не се е ориентирал както трябва.....
          Приятен ден......
          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Как съм се прецакал .............че двигателя нали е направен от ДЖилезо .... а джилезото нали не се чупи .....
            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
              Мисля си че се втиляваш напоследък за излишни неща......
              90% от продажбите на коли на старо са прехвърляне на евентуални ремонти от една глава на друга........ся ако ти евентуално не моеш да го направиш, не значи че другите 99.9999% не биха.......сори но тук е БГ, народа твърде често взима коли който не може да подържа, прави го по най - евтиния възможен начин, със най - евтините части, с най - евтините масла дето са на промоция в Кауфланд или Била, разфасовани незнайно кога........
              Сигурно 99.99999% от автокъщите не работят на същия принцип - взимат се мъртъвците от запада, по възможност от предложилия най евтина цена за пакет от 10 - 15 коли за да се сглоби един или два автовоза, след като мъртъвците додат тука им се правят 2-3 байпаса(естествено със още по евтини части щото отстъпката е по голяма) колкото да има някакъв пулс и дишане за пред евентуалния клиент и айде - спасявай се......
              Така че колкото и неморално да ти изглежда - това е положението - като се взима нова жена и кола на старо - очите се отварят на 4.......
              А иначе поста ми към колегата беше изцяло риторичен, просто имах впредвид че нещо не се е ориентирал както трябва.....
              Приятен ден......
              Значи живееме в страната на най- евтиното винаги съм се чудел, кой купува масло от Кауфланд или Метро или абсорбатор примерно.. Гледай какво нещо е бъглгаринът- ще купи два пъти евтиното, вместо веднъж скъпото.
              Lexus IS200

Comment

Значи живееме в страната на най- евтиното винаги съм се чудел, кой купува масло от Кауфланд или Метро или абсорбатор примерно.. Гледай какво нещо е бъглгаринът- ще купи два пъти евтиното, вместо веднъж скъпото.
                Аз купувам масло от Кауфланд...и го наливам в моторната резачка...в отделението за смазване на веригата. И никак не е евтино 8-9 лв.литъра.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщение
                  Аз купувам масло от Кауфланд...и го наливам в моторната резачка...в отделението за смазване на веригата. И никак не е евтино 8-9 лв.литъра.
                  Е ОК, за такива цели може
                  Lexus IS200

Comment

Иииий, как ме светна!

Тамън се чудех, как да кажа, че маслото ми на 10 000км е все още така, както съм го сипал. Никаква промяна в цвета.
                    Ама ще го сменя май пак с такова, а старото ще отиде за веригата на резачката.
                    На първата ми алфа смених маслото на скоростната кутия на над 250-300 000 км, защото леко хъркаше на първа. Като го смених с някакво скандално скъпо на Аджип, започна да хърка и втора.
                    От тогава не сменям масло в скоростна кутия.
                    А в хидравликата много отдавна източвам червената гадост, дето се изпарява най-редовно и карам с МХЛ-32 или 64 или междинното около 46 май беше. От тогава нямам проблеми с хидравликата.
                    Слагал съм и Трактран - 9.
                    Все същият ....й
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ами предполагам, като го посъветва да си продаде колата имаше предвид да прехвърли евентуални ремонти на главата на друг, преди да се е случило при него. Или греша?
                      Ти като продаваш старата си кола, да не би да и правиш пълна реставрация при официалния дилър?
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 18:48.

Comment

Колега ма в bg разликата между скъпото и ефтиното е само опаковката,тази година си бях 45 дни в бг и на алфата щедро и наливах М10Д понеже струва 5 лева ,а същото масло бутилирано от родни измамници в други тубички, го има и за 25 лева за литър.Преди 6 години с верижната 155 ца,декември тръгвам за Видин от италия с преебан термостат,нямам парно и карам с картон,понеже в Италия този термостат струваше 100 евро,а аз мисля логично утре съм в BG и ще си го купя по ефтин.Отивам във Видин най скъпия Термостат орегинален БЕР 95 лева с поръчка от софия и 5 лева доставка.Слагам го на алфата и една седмица си герой ,тръгвам си на 7 януари за италия,и на Белград съм пак без парно,в Италия давам 100 евро и след 5 години изхвърлих алфата в моргата със същия термостат,без да имам грижи.
                        155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                          Колега ма в bg разликата между скъпото и ефтиното е само опаковката,тази година си бях 45 дни в бг и на алфата щедро и наливах М10Д понеже струва 5 лева ,а същото масло бутилирано от родни измамници в други тубички, го има и за 25 лева за литър.Преди 6 години с верижната 155 ца,декември тръгвам за Видин от италия с преебан термостат,нямам парно и карам с картон,понеже в Италия този термостат струваше 100 евро,а аз мисля логично утре съм в BG и ще си го купя по ефтин.Отивам във Видин най скъпия Термостат орегинален БЕР 95 лева с поръчка от софия и 5 лева доставка.Слагам го на алфата и една седмица си герой ,тръгвам си на 7 януари за италия,и на Белград съм пак без парно,в Италия давам 100 евро и след 5 години изхвърлих алфата в моргата със същия термостат,без да имам грижи.
                          Ами, къде са 100 Евро, къде са 95 лв Ако тук имаше висока покупателна способност нямаше да продават боклуци. Българинът не разбира, че евтиното излиза скъпо, ето ти си жив пример.
                          Lexus IS200

Comment

В Хускварна продават масло за смазване на веригите и струва 5-6 лв. литъра. Освен, че е по-евтино, вероятно е и по-добро от моторно масло.
                            2014: Deutschland über alles

Comment

Ами, къде са 100 Евро, къде са 95 лв Ако тук имаше висока покупателна способност нямаше да продават боклуци. Българинът не разбира, че евтиното излиза скъпо, ето ти си жив пример.
                              Да колега аз винаги купувам или се стремя да купя наи скъпото ,когато се касае за мои нужди,а не за търговия,и когато купих термостата в бг купих възможно наи скъпия,предложиха ми и от 60 лева ,ма аз купих тоя от 95,ма дори наи скъпото в бг пак е боклук,та вече гледам да не купувам нищо от бг.Англичаните казват ,не съм достатъчно богат,за да купувам ефтини неща.
                              155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                                Да колега аз винаги купувам или се стремя да купя наи скъпото ,когато се касае за мои нужди,а не за търговия,и когато купих термостата в бг купих възможно наи скъпия,предложиха ми и от 60 лева ,ма аз купих тоя от 95,ма дори наи скъпото в бг пак е боклук,та вече гледам да не купувам нищо от бг.Англичаните казват ,не съм достатъчно богат,за да купувам ефтини неща.
                                Не си купил най- скъпото. Най- скъпото е било в Италия
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X