Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Оставам с усещането, че не разбираш темата.
    Напротив, разбирам какво имаш в предвид, но ако се осигурят места само за кучета, хората ще ги водят там и контактите ти с тях ще са значително по-малко. Например.

По-напред беше написано "писна ми да чета как питбул/ротвайлер/т.н. нахапало някой" и дай сега за това, че има не добросъвестни стопани да налагаме контрол над породата, защото могат да се използват като оръжие.

На мен пък ми писна да чета как някой заклал цялата си фамилия, друг съсекъл баща си с брадвата. Да се сложи контрол над продажбата на ножове и брадви по тази логика, щото някой може да ги използва като оръжие и да ма'а наред, а?

Както казах и преди, трябва да се стегне контрола над стопаните не само на питбули, ротвайлери и прочие, а над всички. Да се следи да не се пускат кучета на забранени места, ВСИЧКИ кучета да се разхождат с повод (а не бабката да си пусне булонката да щъка свободно, онова да почне да се стрелка към моето куче и бабето да подскача "Оле дръж го тоя изрод да не ми изяде кученцето", например), но това да стане трябва да се изградят нужните зони за кучета. Глобите да станат солени, че да се стига и до затвор и да видиш тогава как всеки ще се отнася по друг начин към отговорността към животното и околните.

ПП Малко извън темата, до колкото ми е известно инцидентите с немски овчарки са в пъти повече от тези с питбули.
    Last edited by Peak1; d.m.y г., 22:36.
    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Породата според мен не е много съществена може и от помиярника, който спи пред блока да се направи убиец ,те дори са и по умни,голям микс от гени.Колкото по разпространена е една порода е нормално да има и повече инциденти с нея ,като процент.
      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
        Напротив, разбирам какво имаш в предвид, но ако се осигурят места само за кучета, хората ще ги водят там и контактите ти с тях ще са значително по-малко. Например.

По-напред беше написано "писна ми да чета как питбул/ротвайлер/т.н. нахапало някой" и дай сега за това, че има не добросъвестни стопани да налагаме контрол над породата, защото могат да се използват като оръжие.

На мен пък ми писна да чета как някой заклал цялата си фамилия, друг съсекъл баща си с брадвата. Да се сложи контрол над продажбата на ножове и брадви по тази логика, щото някой може да ги използва като оръжие и да ма'а наред, а?

Както казах и преди, трябва да се стегне контрола над стопаните не само на питбули, ротвайлери и прочие, а над всички. Да се следи да не се пускат кучета на забранени места, ВСИЧКИ кучета да се разхождат с повод (а не бабката да си пусне булонката да щъка свободно, онова да почне да се стрелка към моето куче и бабето да подскача "Оле дръж го тоя изрод да не ми изяде кученцето", например), но това да стане трябва да се изградят нужните зони за кучета. Глобите да станат солени, че да се стига и до затвор и да видиш тогава как всеки ще се отнася по друг начин към отговорността към животното и околните.

ПП Малко извън темата, до колкото ми е известно инцидентите с немски овчарки са в пъти повече от тези с питбули.
        Не мога да се съглася с тази постановка на нещата. Защо трябва да изискваме и от хората с декоративни и джобни породи толкова много неща. Няма логика в това. Не мога да искам от човек, който ще кара мотопед да се научи да паркира автобус. Това е излишно. Всичко, което си написал е правилно и законово е оформено и сега. Но извинявай, кой нормален човек ще си разхожда малкото пекенезче с доказан боец на ринга в една клетка, дай си сам отговора.
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Но аз отново издигам своя глас -да се забранят кухненските ножове, автомобилите, алкохола и секса-основна причина за смърта на милиони, това е моят възглас.Целта е да опазим човека, с малко "ч".
          Както и катеренето по скали, забравих
          Last edited by fred; d.m.y г., 10:49.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
            Но аз отново издигам своя глас -да се забранят кухненските ножове, автомобилите, алкохола и секса-основна причина за смърта на милиони, това е моят възглас.Целта е да опазим човека, с малко "ч".
            Както и катеренето по скали, забравих
            Кухненски нож - неодушевен обект, невъзможност да нанесе щета без някой да го употреби.
            автомобил - използва се само след вземане на изпит и лиценз, хора без такъв се накзват от закона, ако го употребяват, отново неодушевен предмет.
            алкохол и секс - доставят удоволствие, и двете са личен избор, убийството под влияние на алкохол се наказва така както и убийството в трезво състояние.
            Катеренето по скали - личен избор, застрашаваш само себе си, но не и околните.
            Интересно защо замълча относно забраната на тази порода във Великобритания?)))))))))
            Там нещата, които си изброил не са забранени, или може би смяташ Великобритания за законово импотентна държава ))))))))))) Забавно.
            Стафордшир - куче способно да убие диво прасе, доказан със своята лоялност и себеотдаденост, огромна физическа сила, одушевен индивид, няма гаранция, че няма да превключи в някоя детска градинка и да унищожи няколко двукраки и подрастващи екземпляра, често разхождан от непълнолетни лица неспособни да го удържат дори и на повод. Тук прибавям и другите породи, за които ставаше дума в началото.
            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 11:03.
            К.М.

Comment

Аз все пак съм съгласен с прасето. На мнение съм, че кучета трябва да отглеждат само хора, които имат нужните знания и качества за това и могат да осигурят на животното необходимите условия, а за по-силните и агресивни породи - обучение и безопасност.
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

куче

Чета,чета и немога да повярвам

6 годишната ми доберманка,спи под кошарата на бебето.2 годишният ми стафордшир,си играе всяка сутрин с децата пред блока,които в последно време го яздят като кон.
                Автора на тази тема е абсолютно резервиран и не търпящ чуждо мнение по въпроса за кучетата.
                НЯМА ЛОШО КУЧЕ!ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!

Колега,няколко думи над които да се замислиш; масови убийци - техните родители. кръвожадни диктатори - техните армий. боговете - последователите фанатици....

Мисля че ти стига толкова "храна" за размисъл.

Сега мога да очаквам и анкета "Да забраним ли боговете,ограничаващи кръгозора ни "

Като си с лабилна психика,не си купуваш оръжие,като те е страх от мечки не ходиш в гората.И когато кучето ти нападне друг човек или животно на стопанин - отиваш в затвора. Не ми казвай че за оръжие се ходи на курс - ходи се,ама когато се напиеш и изпотрепеш домочадието че и себе си,това в психотеста немогат да ти го "хванат"

Лек и безавариен ден!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                  Чета,чета и немога да повярвам

6 годишната ми доберманка,спи под кошарата на бебето.2 годишният ми стафордшир,си играе всяка сутрин с децата пред блока,които в последно време го яздят като кон.
                  Автора на тази тема е абсолютно резервиран и не търпящ чуждо мнение по въпроса за кучетата.
                  НЯМА ЛОШО КУЧЕ!ИМА ЛОШИ СТОПАНИ!

Колега,няколко думи над които да се замислиш; масови убийци - техните родители. кръвожадни диктатори - техните армий. боговете - последователите фанатици....

Мисля че ти стига толкова "храна" за размисъл.

Сега мога да очаквам и анкета "Да забраним ли боговете,ограничаващи кръгозора ни "

Като си с лабилна психика,не си купуваш оръжие,като те е страх от мечки не ходиш в гората.И когато кучето ти нападне друг човек или животно на стопанин - отиваш в затвора. Не ми казвай че за оръжие се ходи на курс - ходи се,ама когато се напиеш и изпотрепеш домочадието че и себе си,това в психотеста немогат да ти го "хванат"

Лек и безавариен ден!
                  Преядох, така ме нахрани добре
                  Всичките ти примери, касаят човешки същества.
                  Забелязвам една тенденция у кучелюбителите да забравят факта, че кучето все пак е животно и след това е каквото и да било друго.
                  Бих изпитал ужас, ако видя деца да си играят с питбул, но щом си решил пускай го да си играе.
                  Това с оръжието и алкохола не е добър пример, защото не всеки от нас може по-всяко време да си купи оръжие, камо ли пък, да го разнася показно по улиците.
                  Това, че си защитавам тезата, не означава, че не търпя чуждо мнение. Прочети цялата тема и ще разбереш, че не си прав.
                  Мен не ме интересува дали всичко зависи от стопаните, аз искам да има подбор на тези стопани.
                  Повярвай ми, че психотестът е безупречен в откриването на склонност към агресивност. На запад има вече и такива тестове за кучета. Но винаги има възможност да се пропусне нещо, но така е с всеки тест.
                  К.М.

Comment

Суска нямаш ли почивен ден? сраснал си се с форума,добре че поне като ми е скучно знам къде да те намеря по всяко време,абе злите езици говорят че ще има конкурс за форумни тролове и аз и ти ще се боричкаме за първото място тролски ММА фул контакт от кръста на горе,изоставаш в класацията гледам моята тема е на 1 ден и те водя по посещаемост в пъти а твоята е стара и изтъркана и се пише от скука там,така сис е оплел с обяснения че всеки те пита нещо и никой нищо не разбира,и преди ти казах по -подробно колега,знам и най големият ти тролски страх...да не те баннат зимата когато е най-скучно и има най много хора по форумите,в детските хипермаркети Хипо са забранили вече кученцата играчки от изброените породи не знам дали знаеш.

Стафордшир - куче способно да убие диво прасе?колега къде видя стаф да убива диво прасе?то и аз и ти можеме де убиеме диво прасе и стаф също?прати ми клипове на реален лов без упоени животни да видя как става това?ти имаш ли си идея че дивата свиня тича с 60 км в час през пресечена местност и козината и дебела като броня и съм виждал човек който едва оцеля от само 1 удар от дива свиня полумъртва става как седи до нея и го подхваща с бивните от глезените до горе до червата и го разпорва за 1 секунда едвам са го събрали с 120 шева,дого аржентино се ползва за лов на диви прасета първо се образовай и тогава подготви ловните историй,я кажи как 30 килограмово куче настига дива свиня 150 кг в гората през шипки дренки къпинки борчета,кал,блата и тн и я трепе това куче ще издържи ли да тича 10-20 км без да спре,чувал ли си че свинкята ги подмета с муцуна тъпче ги и ги пори с бивните като консерви,или кво ше я захапе за крака и ще я тушира и свинкята ще вдигне крачета победена...кажи ми хапе ли те глъвътъ?
                    Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 14:54.

Comment

Защо трябва да изискваме и от хората с декоративни и джобни породи толкова много неща. Няма логика в това. Не мога да искам от човек, който ще кара мотопед да се научи да паркира автобус.
                      Не е нужно да паркира автобус, но е нужно да спазва законите за движение по пътищата, нали?

Логиката си я има. За хора с фобии към кучета и въпросната джавкаща аквариумна мишка също създава дискомфорт, че даже и по-голям от едро куче на повод имайки в предвид, че масово са пуснати свободно да тичат покрай хората. Те също се изхождат и също могат да пренасят паразити, нали?
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                        Суска нямаш ли почивен ден? сраснал си се с форума,добре че поне като ми е скучно знам къде да те намеря по всяко време,абе злите езици говорят че ще има конкурс за форумни тролове и аз и ти ще се боричкаме за първото място тролски ММА фул контакт от кръста на горе,изоставаш в класацията гледам моята тема е на 1 ден и те водя по посещаемост в пъти а твоята е стара и изтъркана и се пише от скука там,така сис е оплел с обяснения че всеки те пита нещо и никой нищо не разбира,и преди ти казах по -подробно колега,знам и най големият ти тролски страх...да не те баннат зимата когато е най-скучно и има най много хора по форумите,в детските хипермаркети Хипо са забранили вече кученцата играчки от изброените породи не знам дали знаеш.

Стафордшир - куче способно да убие диво прасе?колега къде видя стаф да убива диво прасе?то и аз и ти можеме де убиеме диво прасе и стаф също?прати ми клипове на реален лов без упоени животни да видя как става това?ти имаш ли си идея че дивата свиня тича с 60 км в час през пресечена местност и козината и дебела като броня и съм виждал човек който едва оцеля от само 1 удар от дива свиня полумъртва става как седи до нея и го подхваща с бивните от глезените до горе до червата и го разпорва за 1 секунда едвам са го събрали с 120 шева,дого аржентино се ползва за лов на диви прасета първо се образовай и тогава подготви ловните историй,я кажи как 30 килограмово куче настига дива свиня 150 кг в гората през шипки дренки къпинки борчета,кал,блата и тн и я трепе това куче ще издържи ли да тича 10-20 км без да спре,чувал ли си че свинкята ги подмета с муцуна тъпче ги и ги пори с бивните като консерви,или кво ше я захапе за крака и ще я тушира и свинкята ще вдигне крачета победена...кажи ми хапе ли те глъвътъ?
                        Бро кога ще е финала за тролове, искам място на първия ред.
                        Last edited by Доко; d.m.y г., 18:27.

Comment

Преядох, така ме нахрани добре
                          Всичките ти примери, касаят човешки същества.
                          Забелязвам една тенденция у кучелюбителите да забравят факта, че кучето все пак е животно и след това е каквото и да било друго.
                          Бих изпитал ужас, ако видя деца да си играят с питбул, но щом си решил пускай го да си играе.
                          Това с оръжието и алкохола не е добър пример, защото не всеки от нас може по-всяко време да си купи оръжие, камо ли пък, да го разнася показно по улиците.
                          Това, че си защитавам тезата, не означава, че не търпя чуждо мнение. Прочети цялата тема и ще разбереш, че не си прав.
                          Мен не ме интересува дали всичко зависи от стопаните, аз искам да има подбор на тези стопани.
                          Повярвай ми, че психотестът е безупречен в откриването на склонност към агресивност. На запад има вече и такива тестове за кучета. Но винаги има възможност да се пропусне нещо, но така е с всеки тест.
                          А,виж как напипа истината която упорито отказваш а видиш!!!Да,аз съм ти дал примери с човешки същества.Щото не съм чул антилопите гну,да нападат племена в Африка! Усещаш ли на къде духа вятъра?!Че човешките същества със своите действия и бездействия могат и да вредят или да правят добро.
                          Айде като заговорихме за убийства с оръжия,да не би да няма убийства с брадви,ножове,тояги......изобщо с всичко което попадне на хейтъра в ръцете.В този списък сложи и кучетата.Ама не съм чул да правят психотест за ползвателите на вилици например,щото това си е едно много добро оръжие.Даде някой пример с Франция за закона за опасните породи.Айде и аз да ти дам пример с индианците които са гледали вълци.Ама същите тия французи,после са трепали червенокожи,нали?Що не предложиш да се направи и закон с който да се гарантира доброто отглеждане на деца примерно.Щото същото това общество с тъпите си закони,отглежда човешки същества които трепят други.

В къщи винаги сме имали кучета и винаги ще има.И никога не сме имали проблем с никое от тях.

Човек за човека е враг,а кучето е най-старият им приятел!

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Бро кога ще е финала за тролове, искам място на първия ред.
                            там си ще има бе, споко си направиме конкурса ТРОЛ НА ГОДИНАТА

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                              А,виж как напипа истината която упорито отказваш а видиш!!!Да,аз съм ти дал примери с човешки същества.Щото не съм чул антилопите гну,да нападат племена в Африка! Усещаш ли на къде духа вятъра?!Че човешките същества със своите действия и бездействия могат и да вредят или да правят добро.
                              Айде като заговорихме за убийства с оръжия,да не би да няма убийства с брадви,ножове,тояги......изобщо с всичко което попадне на хейтъра в ръцете.В този списък сложи и кучетата.Ама не съм чул да правят психотест за ползвателите на вилици например,щото това си е едно много добро оръжие.Даде някой пример с Франция за закона за опасните породи.Айде и аз да ти дам пример с индианците които са гледали вълци.Ама същите тия французи,после са трепали червенокожи,нали?Що не предложиш да се направи и закон с който да се гарантира доброто отглеждане на деца примерно.Щото същото това общество с тъпите си закони,отглежда човешки същества които трепят други.

В къщи винаги сме имали кучета и винаги ще има.И никога не сме имали проблем с никое от тях.

Човек за човека е враг,а кучето е най-старият им приятел!
                              Живеем в 21 век, не мисля, че са уместни примерите с индианци.
                              Отклоняваш се драстично от темата. Никъде не твърдя, че кучетата са виновни. Аз обаче искам държавата да регулира, у кой точно попадат тези кучета. Та това е съвсем нормална практика, поне едно свидетелство за съдимост да се изисква. Поне едно куче да е отгледал преди това, поне веднъж годишно да се правят изпити, дали този човек владее това куче.
                              Накрая ще кажа, че и аз гледам куче, хъски, едричко при това. Нямам фобия към кучета, нито съм кучемразец.

---------- Post added at 19:33 ---------- Previous post was at 19:14 ----------

Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение

Не тичаме в една лента, нали ти обясних вече.
                              Ако не бях аз темата ти тотално загиваше )))))))))
                              Да бъдеш татко не е достатъчно само да изхвърлиш белтък, трябва и да отглеждаш после. )))))))
                              Но съм доволен от темата ти за меките китки, ще я запомня.
                              Исках да кажа, че тази порода е адски здрава физически, и не се отказва лесно. От диви прасета разбирам достатъчно, аз самият съм такова.)))
                              Наистина са здрави, но не всички. Ако е някой старец или слаба женска, не е чак такъв дзвЕр. Тва за 60 те километра е някаква ловджийска легенда да знаеш.
                              К.М.

Comment

Живеем в 21 век, не мисля, че са уместни примерите с индианци.
                                Отклоняваш се драстично от темата. Никъде не твърдя, че кучетата са виновни. Аз обаче искам държавата да регулира, у кой точно попадат тези кучета. Та това е съвсем нормална практика, поне едно свидетелство за съдимост да се изисква. Поне едно куче да е отгледал преди това, поне веднъж годишно да се правят изпити, дали този човек владее това куче.
                                Накрая ще кажа, че и аз гледам куче, хъски, едричко при това. Нямам фобия към кучета, нито съм кучемразец.

.

Не,ти се отклоняваш от темата като просто не приемаш друго мнение.
                                Ти си решил че тези кучетата те плашат и някак си опитваш да ги изкараш изчадия.А защо ти е това хъски колега?Кучето което не е пригодено да живее затворено.Куче което е готово да драсне да бяга и повече да не го намериш?
                                Така ли отстояваш твоята гражданска позиция,с един тотално объркан и неподлежащ на дресура индивид?

Comment

Working...
                                X