Първоначално публикувано от Susscrofa
Покажи съобщение
По-напред беше написано "писна ми да чета как питбул/ротвайлер/т.н. нахапало някой" и дай сега за това, че има не добросъвестни стопани да налагаме контрол над породата, защото могат да се използват като оръжие.
На мен пък ми писна да чета как някой заклал цялата си фамилия, друг съсекъл баща си с брадвата. Да се сложи контрол над продажбата на ножове и брадви по тази логика, щото някой може да ги използва като оръжие и да ма'а наред, а?
Както казах и преди, трябва да се стегне контрола над стопаните не само на питбули, ротвайлери и прочие, а над всички. Да се следи да не се пускат кучета на забранени места, ВСИЧКИ кучета да се разхождат с повод (а не бабката да си пусне булонката да щъка свободно, онова да почне да се стрелка към моето куче и бабето да подскача "Оле дръж го тоя изрод да не ми изяде кученцето", например), но това да стане трябва да се изградят нужните зони за кучета. Глобите да станат солени, че да се стига и до затвор и да видиш тогава как всеки ще се отнася по друг начин към отговорността към животното и околните.
ПП Малко извън темата, до колкото ми е известно инцидентите с немски овчарки са в пъти повече от тези с питбули.
Comment