Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Прародителят на кучето е социално животно.
    Днешните кучета са резултат от толкова упорита изкуствена селекция, на каквато не са подлагани и житните и бобовите култури.
    Привързаността им към човека отдавна е закрепена генетично.
    Иначе ни слугуват, както вече казах човекът обича животинки, които му се подчиняват и изпитват страхопочитание към него.
    Аз твърдя, че дивата свиня е интелигентна точно колкото едно куче и съм готов да правя тестове, но при едно условие.
    Да не участват в теста дейности, като "дай лапа" и "донеси пръчка" ))))))))))

---------- Post added at 06:13 ---------- Previous post was at 06:09 ----------

Кое точно не разбра?
    Исках да обясня, че за мен няма разлика между прасето и кучето. И от двете човекът извлича полза, при това ролята на прасето за мен е по-важна, защото е свързана с изхранването. Да не говорим, че на някои континенти населявани от по-древни култури от евро континента, ядат кучета.
    Може да гласуваш и с два вдигнати крака, само внимавай да не паднеш )))))))))

От всичките ти напъни,този беше най-недъгав ))))))))))))))

Човече,страшно ме развеселяваш Кучето и дивата свиня,канарчето и жирафа,котката и слона....Явно си издънка на фамилията Мичурин
    Освен че глупостите които пишеш,явен резултат от незаинтересованост и праволинейното ти мислене,са страхотно забавни.Познавам два типа собственици на животни,обичащи да им се подчиняват - ти си от тях.И другия тип,обичащ всеки жив индивид,без значение дали му се подчинява.Кучето не може да изпитва страхопичтание,страх и почит при куче - няма.Какво страхопочитание има граничарското куче,или това което води слепец?Ооооо,забравиииих,човеко с безумните закони и предложения,ти сигурно си приготвил искане да се сменят кучешките "професий" от диви прасета.До всеки слепец - свиня,във всяка застава -свинарник.......
    Повръща ми се!!!Ама не от кучетата и прасетата!

Очаквам да покажеш данни,на нахапани от доберман,питбул,ротвайлер и другите "страшни" породи за една година.Когато собственика е бил там и не е могъл да спре агресията!Защото ти явно не тъсиш истината в спора,а търсиш спор независимо от казаното.

Давате ли дрехи на бездомните,стотинки в канчетата на просяците,пари за изхранване на сираци....?!!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• nickyto, принципно си прав човече, но не мога на всеки помияр да поднеса салам с реверанс.Това не е любов а, просто от съжаление.И аз мисля че мястото на животните е в естествената им среда, но предполагам че собствениците на домашни животни им осигуряват добър живот.Виж зоопарка е друго нещо - това си е доживотен затвор.
      По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
      конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
      Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
      Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
        От всичките ти напъни,този беше най-недъгав ))))))))))))))

Човече,страшно ме развеселяваш Кучето и дивата свиня,канарчето и жирафа,котката и слона....Явно си издънка на фамилията Мичурин
        Освен че глупостите които пишеш,явен резултат от незаинтересованост и праволинейното ти мислене,са страхотно забавни.Познавам два типа собственици на животни,обичащи да им се подчиняват - ти си от тях.И другия тип,обичащ всеки жив индивид,без значение дали му се подчинява.Кучето не може да изпитва страхопичтание,страх и почит при куче - няма.Какво страхопочитание има граничарското куче,или това което води слепец?Ооооо,забравиииих,човеко с безумните закони и предложения,ти сигурно си приготвил искане да се сменят кучешките "професий" от диви прасета.До всеки слепец - свиня,във всяка застава -свинарник.......
        Повръща ми се!!!Ама не от кучетата и прасетата!

Очаквам да покажеш данни,на нахапани от доберман,питбул,ротвайлер и другите "страшни" породи за една година.Когато собственика е бил там и не е могъл да спре агресията!Защото ти явно не тъсиш истината в спора,а търсиш спор независимо от казаното.

Давате ли дрехи на бездомните,стотинки в канчетата на просяците,пари за изхранване на сираци....?!!
        Вече говориш с патос, това е притеснително
        Не се напъвам, напротив имам разстройство.
        Кучето граничар е работно куче, водачът на слепци също, човекът сам си ги е създал от техен подходящ за целта прародител. Защо маймуната, която е подлагана на мъчителни опити и върху, която се тестват лекарства, с които после се спасяват човешки животи да е по малко значима за човека, не я разбирам тази логика. Странна е. когато говориш за праволинейно мислене се обърни и погледни в себе си.
        Кой ще ти направи такава статистика, и какъв е смисъла от нея.
        Имаме нужда от правила за отглеждането на такива породи. Ще ти ги разпиша:
        1. Забранява се тези породи да се отглеждат от осъждани лица и такива срещу, които се води разследване.
        2. Забранява се извеждане на подобни кучета от лица под 21 години.
        3. Забранява се отглеждането на тези породи в обществени сгради и етажни собствености.
        4. Забранява се разхождане на тези кучета без намордник.
        5. Задължават се собствениците да се явяват на изпит поне веднъж годишно.
        .................................................. ..............
        Елементарно...............
        Но аз пак ще кажа, че според мен ще е много по лесно да ги забраним.)))))))))
        "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
        К.М.

Comment

Вече говориш с патос, това е притеснително
          Не се напъвам, напротив имам разстройство.
          Кучето граничар е работно куче, водачът на слепци също, човекът сам си ги е създал от техен подходящ за целта прародител. Защо маймуната, която е подлагана на мъчителни опити и върху, която се тестват лекарства, с които после се спасяват човешки животи да е по малко значима за човека, не я разбирам тази логика. Странна е. когато говориш за праволинейно мислене се обърни и погледни в себе си.
          Кой ще ти направи такава статистика, и какъв е смисъла от нея.
          Имаме нужда от правила за отглеждането на такива породи. Ще ти ги разпиша:
          1. Забранява се тези породи да се отглеждат от осъждани лица и такива срещу, които се води разследване.
          2. Забранява се извеждане на подобни кучета от лица под 21 години.
          3. Забранява се отглеждането на тези породи в обществени сгради и етажни собствености.
          4. Забранява се разхождане на тези кучета без намордник.
          5. Задължават се собствениците да се явяват на изпит поне веднъж годишно.
          .................................................. ..............
          Елементарно...............
          Но аз пак ще кажа, че според мен ще е много по лесно да ги забраним.)))))))))

Добре,нека да ги забранят.Ще си го избродирам на ковьорче и ще си застеля хладилника с него.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
            nickyto, принципно си прав човече, но не мога на всеки помияр да поднеса салам с реверанс.Това не е любов а, просто от съжаление.И аз мисля че мястото на животните е в естествената им среда, но предполагам че собствениците на домашни животни им осигуряват добър живот.Виж зоопарка е друго нещо - това си е доживотен затвор.
            Не казвам, че трябва да му даваш деликатеси, напротив. Тя природата се е погрижила да има инстинкти за търсене на храна и оцеляване. Просто ние вървим срещу природата на тея животинки, а също и срещу собствената си.
            В зоопарка животинчето си е в затвор - да, но в апартаментите е още по-лош затвор за животните.
            bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
              Не казвам, че трябва да му даваш деликатеси, напротив. Тя природата се е погрижила да има инстинкти за търсене на храна и оцеляване. Просто ние вървим срещу природата на тея животинки, а също и срещу собствената си.
              В зоопарка животинчето си е в затвор - да, но в апартаментите е още по-лош затвор за животните.
              Колега,никой не е тръгнал да гледа в къщи хипопотам или бял лемур,че да говорим за затвор.Аз немога да си представя пинчер на свобода как оцелява?Може би ще яде бръмбари?В природата няма никакви свободно живеещи кучета (без бездомните,ама те не са подивяли,щото си намират или им даваме храна) и дингото,породите са селектирани да се отглеждат от хора.А това дали се отглеждат правилно и в нужното пространство,е друга история.

Comment

Колега,никой не е тръгнал да гледа в къщи хипопотам или бял лемур,че да говорим за затвор.Аз немога да си представя пинчер на свобода как оцелява?Може би ще яде бръмбари?В природата няма никакви свободно живеещи кучета (без бездомните,ама те не са подивяли,щото си намират или им даваме храна) и дингото,породите са селектирани да се отглеждат от хора.А това дали се отглеждат правилно и в нужното пространство,е друга история.
                С това мнение съм напълно съгласен.
                Към пространството кучетата умеят да се приспособяват.
                Имам забележка обаче, темата не е за защита на животните. В смисъл не ми дреме в какво пространство се гледат кучетата, тук говорим за опазване на хората от кучетата респективно от безотговорните им стопани..
                К.М.

Comment

С това мнение съм напълно съгласен.
                  Към пространството кучетата умеят да се приспособяват.
                  Имам забележка обаче, темата не е за защита на животните. В смисъл не ми дреме в какво пространство се гледат кучетата, тук говорим за опазване на хората от кучетата респективно от безотговорните им стопани..
                  А!Как хубаво го каза!Да опазим хората,от хората които отглеждат кучета по начин който е опасен и за двата "фронта".
                  Независимо дали е коли или доберман,при "неправилно" и анти-социално "отглеждане" и двете порода могат да бъдат смъртоносни!

Comment

А!Как хубаво го каза!Да опазим хората,от хората които отглеждат кучета по начин който е опасен и за двата "фронта".
                    Независимо дали е коли или доберман,при "неправилно" и анти-социално "отглеждане" и двете порода могат да бъдат смъртоносни!
                    Не мисля, че има безопасно овчарско куче, а до колкото знам колито е точно такова.
                    Точно заради това аз искам правила, изразяващи се в проверка на хора, в чиито ръце попадат тези кучета.
                    За мен темата е приключена.
                    К.М.

Comment

Не мисля, че има безопасно овчарско куче, а до колкото знам колито е точно такова.
                      Точно заради това аз искам правила, изразяващи се в проверка на хора, в чиито ръце попадат тези кучета.
                      За мен темата е приключена.
                      Е недей се отказва моля те, че ще вземеш да пуснеш некоя друга подобна, а така поне знам да не я чета тая и готово.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Прав си колега, вече няма кучета в диво състояние. Последното диво - дингото е на изчезване, а оцелелите са опитомени. Това естествено е заслуга на човека. Както казах по-горе вървим срещу природата.
                        Няма нужда да си представяш как ще оцелява пинчерчето, тя природата със сигурност е помислила и за него. Лошото е когато се мислим за по-велики от майката природа.
                        bella italiana 156 SW 2.4 JTD 150 елитни жребчета

Comment

• http://vbox7.com/play:0cd51df5aa
                          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Е недей се отказва моля те, че ще вземеш да пуснеш некоя друга подобна, а така поне знам да не я чета тая и готово.
                            Мммммм, много сладко. Как го измисли това изречение. Сигурно си се хранил добре последните 24 часа.
                            А ти защо си тук?
                            Никой не те кара на сила на влизаш. Или харесваш да ти е гадно. Подготвил съм още двечки, ще се радвам да се понапънеш в тях, но без да се изпускаш, че е студено и няма как да проветрим.

---------- Post added at 06:33 ---------- Previous post was at 06:23 ----------

Първоначално публикувано от nickyto Покажи съобщение
                            Прав си колега, вече няма кучета в диво състояние. Последното диво - дингото е на изчезване, а оцелелите са опитомени. Това естествено е заслуга на човека. Както казах по-горе вървим срещу природата.
                            Няма нужда да си представяш как ще оцелява пинчерчето, тя природата със сигурност е помислила и за него. Лошото е когато се мислим за по-велики от майката природа.
                            Чакай, чакай, нищо не е опитомявано.
                            Опитомен е един прародител /вълк/ Canis Lupus и всичко, което имаме като породи е резултат от неговата изкуствена селекция.
                            Защо да вървим срещу природата, ние сме част от природата, природата не е някакво имагинерно, стоящо в страни понятие.
                            Всеки организъм променя околната среда в резултат на своята жизнена дейност.
                            Дингото е нещо малко по различно.То е подивяло, след като е било доведено от селекцията до този му вид. То е подивяло домашно животно. Разбира се, има и други версии за Дингото, но доколкото помня тази беше най-разпространената.
                            К.М.

Comment

Мммммм, много сладко. Как го измисли това изречение. Сигурно си се хранил добре последните 24 часа.
                              А ти защо си тук?
                              Никой не те кара на сила на влизаш. Или харесваш да ти е гадно. Подготвил съм още двечки, ще се радвам да се понапънеш в тях, но без да се изпускаш, че е студено и няма как да проветрим.[COLOR="Silver"]
                              Не бе "Искрено и лично" с Миглена Ангелова е в друг форум. Личните ти душевни терзания, страхове и комплекси, ич не ме болат. Точно щото не ме кефи, апелирам да не пълниш форума с тъпотии, щото повервай съм по-добър от теб в безмислени теми
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                                Не бе "Искрено и лично" с Миглена Ангелова е в друг форум. Личните ти душевни терзания, страхове и комплекси, ич не ме болат. Точно щото не ме кефи, апелирам да не пълниш форума с тъпотии, щото повервай съм по-добър от теб в безмислени теми
                                Никой не те кара да ги четеш. А и като гледам участието в тези теми, не смятам, че това са само мои проблеми.
                                Не знам в какво си добър, до тук не съм видял нищо. Чета форума от 4-5 години, пък сега за пръв път те мяркам.
                                Апелирай пред тези, които отговарят за това, аз не мога да ти помогна.
                                К.М.

Comment

Working...
                                X