Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дали ще е агресивен зависи от стопанина, моят като е проявявал агресия е ял бой и в мопмента е голяма лигла, а за разлика от повечето, наистина е с бойно потекло

Това не е порода за всеки и трябва да има закони за това, но това не значи ,че трябва да се заличи породата която е доста стара и не е изкуствено създадена.

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:56 ----------

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    Чета, чета и мисля че всичко собственици на тази опасна порода кучета, не вдяват едно елементарно нещо - Кучето го управляваш САМО докато то ти позволява... след това нищо не управляваш и при опит да помогнеш и ти ще бъдеш най-малкото нахапан. Породата е наистина опасна и според мен. Такава и е генетичната предразположеност. Животинската му същност на боец се отключва и няма човек, който да ме убеди, че собственика му ще успее да го озапти, в такава ситуация!
    Тук трябва да направиш разграничение, защото тези които ги гледат от любов към породата знаят с какво си имат работа.
    А другите комплексарчета си взимат питбул само щото е гъзарско и именно от там идва лошата слава на породата.
    EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
    Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
    Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

• ---
      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 13:56.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Принципно не ги харесвам, но всеки е свободен сам да решава какво куче да гледа, и ако не успява да го контролира да си носи последствията......
        Иначе питбула не е голям проблем за един средно развит мъжки екземпляр от човешкия вид, преди 10 години един доста едър за породата си хайван реши че след като не успя да докопа кучето на комшията, може да си го изкара на мен, и въпреки че успя да ме захапе между китката и лакътя, не свари да ми пусне дори капчица кръвчица, тъй като това продължи точно секунда и половина, а на втората питбула вече беше във великите ловни полета(ся беше зима и бях с дебело яке, и това също помогна)......за ужас и потрес на дотърчалия собственик.......противодействието е лесно, просто като захапа и се стоварих със цялата си тежест отгоре му и беше дотам.....една добре обучена овчарка е много по опасна за човек по мое мнение.....
        Но старите хора трудно могат да противодействат......
        "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
        F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

• Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
          Колегата го е написал много добре.

Айде почна се , нападение от питбул и се вдига олелия до небето, защо за другите породи почти не се пише?

Избиваме всички опасни породи, забраняваме всички бойни спортове, ножове, оръжия и си решаваме проблема.

Питбула е куче но с голяма сила, а това дали ще е агресивен зависи от стопанина.
          Ами щом зависи от стопанина, ако причини смърт или тежка телесна повреда стопанина му да лежи в затвора все едно че е извършил умишлено престъпление.
          По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
          конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
          Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
          Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:02.

Comment

• Има и по-добри варианти.
              Задължителна застраховка гражданска отговорност за всички отглеждащи овчарки, питбули, кавказки овчарки, назгули, дракони и т.н.
              Всяка година по минимум 500-600 лева към застрахователната компания.
              За пореден път аз влизам в бой.
              Последният истински сега предстои.
              За такъв ден живей.
              За такъв ден умри.

Comment

• ---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:03.

Comment

• Темата е вече за блатото.

Но съм съгласен ,че ако куче независимо от каква порода причини телесна повреда, стопанинът му трябва да понесе наказание ,дори и затвор.
                  Last edited by pitbull; d.m.y г., 10:26.
                  EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
                  Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
                  Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

• Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
                    Темата е вече за блатото.

Но съм съгласен ,че ако куче независимо от каква порода причини телесна повреда, стопанинът му трябва да понесе наказание ,дори и затвор.
                    Абсолютно!
                    Собственика носи отговорност както за кучето, така и за околните, без значение от породата!

Любимо пък ми е като ми се спускат разни свободно пуснати булонки, пинчери и подобни терариумни създания и някаква лелка тича след тях и крещейки ми се кара да държа моят "убиец" да не им направи нещо..

А и гледам си от момченцата с качулка с питбулец.
                    Това по някакъв начин ме отъждествява като стопанин и какъв човек като цяло съм ли?
                    От малкото, които се съобразяват с всички съм. Чистя си след кучето, дърпам го максимално до крака ми като се разминавам с някого, ако има малки деца дори ако трябва пресичам на другия тротоар, за да не внеса дискомфорт у останалите, в предвид общоприетото мнение...

И снимки поиска
                    Майка нахапана от лабрадор пред очите на децата й

Жертва на немска овчарка

голдън

И още за немските овчарки, което за пореден път показва, че трябва да се съди не породата, а стопанина
                    http://seriousfacts.com/german-sheph...-breed-of-dog/

И като ще говорите, говорете поне до край за питовете.
                    http://bslnews.org/pit-bull-heroes-hall-of-fame/
                    Last edited by Peak1; d.m.y г., 00:46.
                    Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

• Е те това се опитвам да ви обясня
                      http://www.alternet.org/civil-libert...ia-turned-them

И да го подчертая, че да не четете пак между редовете
                      While they have been a favorite of dog-fighters for a century, pitbulls weren't originally bred for fighting. According to the United Kennel Club, sometime in the 19th century European breeders began crossing various terriers with bulldogs in search of a breed that had the former's enthusiasm and the latter's stamina and strength. The pitbull breeds that resulted were then imported and embraced “as catch dogs for semi-wild cattle and hogs, to hunt, to drive livestock, and as family companions.” (UKC also notes that pitbulls “have always been noted for their love of children,” but aren't “the best choice for a guard dog since they are extremely friendly, even with strangers.”)
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

• А верно, сигурно не съм уточнил, ама за отговорноста наистина породата няма значение.Обаче все пак никой не отговори на въпроса ми защо питбул.Като гледам породата грам любов не събужда у мене
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                          Е те това се опитвам да ви обясня
                          http://www.alternet.org/civil-libert...ia-turned-them

И да го подчертая, че да не четете пак между редовете
                          Със същата страст неразбиращи собствената си глупост собственици на бързи коли, каращи бързо ме убеждават как най-големите сакатлъци стават заради бавнокаращи собственици на бавни коли.
                          Умела манипулативна стратегия, която обаче я силно невярна и статистически неиздържана.
                          Проблемът е, че лабрадорът може да хапе, но едва ли ще убие.
                          Проблемът е, че питбулите са работни кучета, повтарям РАБОТНИ кучета, които не стават за близане на топки, цункане по муцунка и т.н тъпотии.
                          Тези породи са забранени в различни държави, щати и т.н. И тези забрани са заради високия брой инциденти. Статистически висок брой.
                          Всеки може да извади снимка с нахапан от кралски пудел човек, но тук въпросът е, колко често се случва това и нещо още по-важно, колко тежки са пораженията и в колко случаи се стига до фатален изход.
                          Когато говорим за немска овчарка, порода, която познавам, трябва да обясним нещо внимателно, което повечето кучкари ще разберат. Когато една немска овчарка се сбие с куче, стопанинът и само с команда може да прекрати боя, а всички ние сме гледали как собствениците на обсъжданите "гальовни" породи едвам едвам с физическа намеса успяват да разделят биещите се питомци. С очите си съм виждал стопанин да нагрява със запалка устните на пит була си, за да го накара да пусне бездомно куче, умряло по-късно.
                          За пореден път аз влизам в бой.
                          Последният истински сега предстои.
                          За такъв ден живей.
                          За такъв ден умри.

Comment

• Добре де, а ако му бръкнеш на питпуба с пръсти в очите и му ги извадиш, няма ли да те пусне? Адреналина ще ти действа, като обезболяващо, докато те е захапал.
                            Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Добре де, а ако му бръкнеш на питпуба с пръсти в очите и му ги извадиш, няма ли да те пусне? Адреналина ще ти действа, като обезболяващо, докато те е захапал.
                              По скоро в гъза, ако му бръкнеш ще има ефект.....не се шегувам...не усещат болка тез кучета.....спомням си преди година имах каракачанка....разхождайки я се срещна с един питбул.....привиках си кучето до мен, много ме слушаше....обаче собственика на питбула не постъпи така, явно си мислеше, че е непобедим, за което след това съжаляваше....стрелна се това наподобяващо прасе към мойта кучка и както си я бях хванал я захапа за задният хълбок.....нямаше какво да правя и се отдръпнах....но ти да видиш.....питбула докато се даваше с вълната на каракачанката, тя за секунди го наръфа и полувината заприлича на прясно смляна кайма......тогава видях, че ония, стопанина на питбула му бръкна в газа за да му отвори захапката......и кво се оказа....беше захапал само козина,а той беше перфориран здраво, течеше яко кръв от него, но явно не изпитваше болка ....така, че с ,мойта красавица си продължихме разходката, а онова прасе трябваше да го носят на ръце, защото неможеше да вдене пътя.....незнам дали е оцелял изобщо след това, не съм се и интересувал ...собственика не заслужаваше такова отношение от моя страна....
                              Всичко е природа, но много важно е дали стопанина се грижи за таз природа, или я съсипва.....така и с кучетата....

---------- Post added at 15:24 ---------- Previous post was at 15:10 ----------

Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
                              Темата е вече за блатото.

А не така...в блатото такива теми не ручаме, дъвкайте си я тука или на по високо ниво)
                              ....ако трябва си я направете важна, че ние долу важни теми нямаме...
                              Last edited by Бобби; d.m.y г., 18:14.
                              По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                              https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                                Добре де, а ако му бръкнеш на питпуба с пръсти в очите и му ги извадиш, няма ли да те пусне? Адреналина ще ти действа, като обезболяващо, докато те е захапал.
                                Както по горе писах, просто трябва да се стовариш с цяло тяло отгоре му и е пътник.......дърпането и опъването само влошава нещата, както и паниката......
                                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Working...
                                X