Известие

Collapse
No announcement yet.

Питбул и компания.........

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Linkestis Покажи съобщение
    Я земи да се обосновеш кое точно е глупост в коментара на Максимус?
    Щото аз много ги папкам келешите със суитчъри с навити ръкавчета дето ми се разхождат с питбулчета и се правят на мексикански гангстерчета.
    Не знам какъв олигофрен трябва да си за да отчуваш порода която е селектирана за лов и убийства в домашна обстановка.
    По скоро вие трябва да се обосновете.
    Ти сам го споменаваш проблема - идиотите със сучърите.
    Още по интересното е че дори кучето да е дресирано за битки може да бъде превъзпитано и да се превърне в гальовен лигльо, но е по-лесно да заклеймим нещо без дори да сме имали досег с него - типично нали....
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

• Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
      По скоро вие трябва да се обосновете.
      Ти сам го споменаваш проблема - идиотите със сучърите.
      Още по интересното е че дори кучето да е дресирано за битки може да бъде превъзпитано и да се превърне в гальовен лигльо, но е по-лесно да заклеймим нещо без дори да сме имали досег с него - типично нали....
      Правиш ли разлика между естествен и изкуствен отбор?
      Защо изобщо споменаваш еволюцията тук?
      Тези кучета не са дресирани за битки.
      Те са изкуствено селектирани. Дълги години е провеждана изкуствена селекция, за да бъдат създадени точно такива каквито са.
      Колкото и да ги лигавиш, убиецът в тях дреме около 100 пъти повече отколкото в един кокер.
      И точно това те привлича в тази порода, колкото и да шикалкавиш.
      Всеки стопанин на подобно куче направило беля, обяснява как му било за първи път.
      За пореден път аз влизам в бой.
      Последният истински сега предстои.
      За такъв ден живей.
      За такъв ден умри.

Comment

• Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
        Правиш ли разлика между естествен и изкуствен отбор?
        Защо изобщо споменаваш еволюцията тук?
        Тези кучета не са дресирани за битки.
        Те са изкуствено селектирани. Дълги години е провеждана изкуствена селекция, за да бъдат създадени точно такива каквито са.
        Колкото и да ги лигавиш, убиецът в тях дреме около 100 пъти повече отколкото в един кокер.
        И точно това те привлича в тази порода, колкото и да шикалкавиш.
        Всеки стопанин на подобно куче направило беля, обяснява как му било за първи път.
        Аз нямам такова куче нито ме привличат-имах дори страх и същите предразсъдъци като теб преди да се сблъскам с няколко такива гледани и възпитавани от нормални хора - едното дори от момиче(по интересното е че дори има копиране на поведението на стопаните).
        Сравнението с кокера е нещо с което съм частично съгласен,но е частен случай(както ти казах има достатъчно малки породи кучета които могат да са много злобни и агресивни,но е естествено да не могат да нанесат същите поражения поради големината си).

Продължавам да твърдя че основния проблем е в стопанина , и не ме разбирайте погрешно аз също съм за сериозен контрол, но не и за заклеймяване на породата.
        Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

• А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул, а и явно сте с ограничен такъв с каквито и да е кучета няма ли най-после да разберете, че ВСИЧКО зависи от стопанина?
          Питбула става жертва на собствените си качества! Питбула е съвършен лигльо и обожава хората по начало. А да не говорим за лоялността му към стопанина.
          И защо се залъгвате, че нямало как лабрадор да нахапе зверски човек? От всяко едно куче може да се направи изрод! Или и немска овчарка няма как да нахапе човек, щото те са "полицейски" кучета и са супер разумни и разсъдливи?

Всъщност повече инциденти има точно с овчарки, от колкото с питбули! Мен лично 2 пъти ме е хапало куче от тази порода... 2рия път особено добре, че бях с дебело кожено яке иначе щяха да хвърчат мръвки, но това не променя мнението ми за овчарките, защото предишното ми куче беше такова и познавам същността им.

Друг огромен проблем, който влияе на възгледите на хората са медиите! Има ли човек ухапан от куче и веднага по вестници и телевизии се разгласява как точно питбул е разкъсал невинно предвижващият се по улицата човечец. А то всъщност се оказало, че е бездомен пумияр...

Не заклеймявайте нещо, с което не сте запознати!
          Alfa Romeo 166 2.4JTD /// Lancia Delta 2.0 16V GT

ex Mercedes-Benz W124; ex Lancia Kappa

Comment

• Много са факторите, които влияят върху поведението на кучето. Един от значимите е породата.
            Аз също съм на мнение, че питбул и подобни породи създават прекалено много опасности за околните и е по-добре да не бъдат отглеждани така, както останалите.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Айде да чуем другата страна, тези дето отглеждат питбули - защо точно тази порода.
              По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
              конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
              Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
              Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• ---
                Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 13:55.
                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                  А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул,.....
                  Още историйки да ти разказвам ли от времето когато не си бил роден?
                  Мисля няма нужда да доказвам колко досег съм имал с тази порода.
                  А и гледам си от момченцата с качулка с питбулец.
                  Не си мисли че нямам куче!
                  Пак ти казвам,отговора ти е стандартно оправдателен за всички които имат питбули.Най ми харесват снимките на техните лигльовци положили главица до бебешка количка,написали с дебел шрифт че питбула бил най-лигавото куче и всичко било от стопанина,как били нарочно закърмени че били убийци.
                  Хубаво де,поне се ербап я се разтърси из нета и копирай линкове с обезобразени или убити деца,възрастни или други животни от болонки,ретривъри,дакели,овчарки и каквито се сетиш породи.Нормален човек няма да си вземе убиец да ми се суче по улиците с питбул вързан с алпинистко въже намотано три пъти около китката.Значи или човека е олигофрен или доста комплексиран.Щото колкото и да е прост този без питбул много добре знае че това куче не е пазач!То е селектирано да убива.Щото съм виждал и стари бабички да тичат след на сина й кавказеца,ама нито тя нито простия й син разбира че това куче няма да хапе а само с тежеста си ще премаже човек.Не мога да ти снимам щото ще ме скършат от бой...два женски питбула тичат по 20 км и влачат верига поне три метра с около 40кг. на края.В колата след тях се возят две деца и предполагам заухавият им баща с авера.Е хубаво де тренират ги за боеве,ама я ми вържи ретривър,дакел или ротвайлер 20км. с тази тежест и после ми кажи че и те са убийци.До като мозъците на стопанина на питбул не си избие комплексите и мозъка ми не асимилира че това животно не е домашен или дворен любимец ще слушаме и четеме подобни истории и теорията че те били гальовни.

Много са сладки нали?
                  Click image for larger version

Name:	11.jpg
Views:	1
Size:	6.3 Килобайта
ID:	2334199Click image for larger version

Name:	66.jpg
Size:	7.6 Килобайта
ID:	2334200

Тези снимки възбуждат ли те?

Name:	33.jpg
Size:	9.0 Килобайта
ID:	2334201Click image for larger version

Name:	44.jpg
Size:	4.9 Килобайта
ID:	2334203Click image for larger version

Name:	22.jpg
Size:	9.9 Килобайта
ID:	2334202

А тези??

Name:	88.jpg
Size:	7.0 Килобайта
ID:	2334204Click image for larger version

Name:	12.jpg
Size:	12.9 Килобайта
ID:	2334205

Name:	77.jpg
Size:	29.2 Килобайта
ID:	2334206

Това са снимки на деца от нета,търсени само за една минута и то от България.
                  Ти на тези деца какво можеш да им кажеш.Че породата е сладка ама стопанина така ги е възпитал?
                  sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

• Имам приятел грък, който от един женски питбул развъди цяла сюрия. майката съм я носил в пазвата си, когато беше малко сукалче. Поради тази причина, щом ме видят и ми се нахвърлят и петте отгоре, овалват ме добре и да не ви казвам как ме олигавят. Всичко това съпроводено с ръмжене, виене и взаимна ревност.
                    Прекрасно , нали!
                    Да ама един път, точно по средата на изблика на тяхната любов, един албанец мина и им викна едно "къш", за да им покаже, че той ще ги командва. Дори не прескочиха оградата, а направо я бутнаха. С много зор успяхме да го спасим. Човека лежа половин година в болницата.
                    Породата е просто опасна!
                    когато се разбеснее не подлежи на никакъв контрол.
                    Такива са питбулите, ротвайлерите, бултериерите и аржентинското дого.
                    Немската овчарка, както и българската са опасни, но подлежат на контрол.
                    Не защитавайте питбулите. Аз също ги обичам, защото са бойци и не се оплакват, но знам, че са много-много опасни!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Овчарката подлежи на контрол, но никога не си позволявам да я разхождам без строг нашийник и намордник, което я прави автоматично беззащитна срещу агресивни свободно ходещи кучета.
                      Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Абе... Животинки. Не са виновни, че ги има. Трябва да се гледат само от отговорни хора, по мое мнение яко оградени, непредсказуеми са и който го пренебрегва, може да сьжалява някой ден за това. Ако си повече покрай тях, ще ги заобичаш, интелигентни бойци са. Боя им е в крьвта, но не винаги попадат в рьцете на умерен човек, който само да ги сборичка.
                        По време на боя всеки си е с арсенала си, имат си хватки. Само големи идиоти могат да допуснат едното да убие другото, много носят.
                        Какво да се льжем, всеки е приел, че има и боксьори, е, те сьщо са боксьори. Или хората може да се бият, но кучета - не.
                        Alfa Romeo 147 1.9 JTD

Comment

• Dangerous Dogs Act 1991

http://en.wikipedia.org/wiki/Dangerous_Dogs_Act_1991

E, така го правят в "белите", в развитите държави.
                          Крайно, но работещо.
                          За мен това е начинът за справяне с тези "генетични мутанти", чиито способности вече са никому ненужни.
                          Човекът е създал тази порода, тя някога му е служила, но към днешна дата спокойно можем да започнем да я заличаваме.
                          За такъв ден живей.
                          За такъв ден умри.

Comment

• Първоначално публикувано от Peak1 Покажи съобщение
                            А бе вие хората, които никога не сте имали контакт с породата питбул, а и явно сте с ограничен такъв с каквито и да е кучета няма ли най-после да разберете, че ВСИЧКО зависи от стопанина?
                            Питбула става жертва на собствените си качества! Питбула е съвършен лигльо и обожава хората по начало. А да не говорим за лоялността му към стопанина.
                            И защо се залъгвате, че нямало как лабрадор да нахапе зверски човек? От всяко едно куче може да се направи изрод! Или и немска овчарка няма как да нахапе човек, щото те са "полицейски" кучета и са супер разумни и разсъдливи?

Всъщност повече инциденти има точно с овчарки, от колкото с питбули! Мен лично 2 пъти ме е хапало куче от тази порода... 2рия път особено добре, че бях с дебело кожено яке иначе щяха да хвърчат мръвки, но това не променя мнението ми за овчарките, защото предишното ми куче беше такова и познавам същността им.

Друг огромен проблем, който влияе на възгледите на хората са медиите! Има ли човек ухапан от куче и веднага по вестници и телевизии се разгласява как точно питбул е разкъсал невинно предвижващият се по улицата човечец. А то всъщност се оказало, че е бездомен пумияр...

Не заклеймявайте нещо, с което не сте запознати!
                            Колегата го е написал много добре.

Айде почна се , нападение от питбул и се вдига олелия до небето, защо за другите породи почти не се пише?

Избиваме всички опасни породи, забраняваме всички бойни спортове, ножове, оръжия и си решаваме проблема.

Питбула е куче но с голяма сила, а това дали ще е агресивен зависи от стопанина.
                            EX' Alfa Romeo 33 1.7 16v / EX' Alfa Romeo 164 super 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 166 2.0 T.S / EX' Alfa Romeo 146 TI
                            Peugeot 406 Coupe 2.2HDI
                            Peugeot 106 1.4 Sport-на жената мачето

Comment

• Първоначално публикувано от pitbull Покажи съобщение
                              Колегата го е написал много добре.

Айде почна се , нападение от питбул и се вдига олелия до небето, защо за другите породи почти не се пише?

Избиваме всички опасни породи, забраняваме всички бойни спортове, ножове, оръжия и си решаваме проблема.

Питбула е куче но с голяма сила, а това дали ще е агресивен зависи от стопанина.
                              Другите породи не са толкова масови, а и ти като добър специалист би трябвало да знаеш, че питбула е трудно достижим в агресията, издръжливостта и бой до смърт.
                              Не всеки разхожда дого аржентино или гледа в апартамента кавказка овчарка.
                              За такъв ден живей.
                              За такъв ден умри.

Comment

• Чета, чета и мисля че всичко собственици на тази опасна порода кучета, не вдяват едно елементарно нещо - Кучето го управляваш САМО докато то ти позволява... след това нищо не управляваш и при опит да помогнеш и ти ще бъдеш най-малкото нахапан. Породата е наистина опасна и според мен. Такава и е генетичната предразположеност. Животинската му същност на боец се отключва и няма човек, който да ме убеди, че собственика му ще успее да го озапти, в такава ситуация!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                                Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                                Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Working...
                                X