Известие

Collapse
No announcement yet.

Защо българинът не купува български стоки?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Защото те са твърде качествени и скъпи за вътрешна консумация.
    Хубавите се изнасят. Тук е слаб пазарът.
    Аз лично си купувам български храни и пиене доста.
    Дрехи също.
    Ти какво имаш предвид, че не се купува? Коли и лаптопи ли?
    Ами има предвид че като отидеш в супермаркета 50%
    от стоките са внос, което никак не подпомага икономиката ни.Живял съм в Италия и си спомням че единствения продукт внос който съм видял в супермаркета беше консерва ананас.Така че докато не се научим да произвеждаме по-качествени стоки и от друга страна като консуматори да предпочитаме родното производство ще сме на тоя хал.
    sigpicalfa 164turbo s4
    части втора употреба за алфа всичко за 156
    http://www.clubalfaromeo.com/forum/s...ad.php?t=45563
    0888556609 Коко Алексиев

Comment

Винаги гледам да си купувам български стоки.(ако има)

1. За да подкрепям българската икономика. Някак си се чувствам добре, че някакви хора някъде из България ще работят и ще изхранват семействата си.
      2. При храните, защото има по-голям шанс да са пресни и да не са пълни с всякакви лайна за консервиране и трайност.
      3. Много често българските продукти са си на ниво и не отстъпват на по-скъпите "западни".

Естествено има много български стоки, които втори път не си купувам, по разбираеми причини...
      Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
      Mazda 6 2.3 2005
      sigpic

Comment

прясната храна гледам да е нашенска, предимно прясното месо, поне ще е заклано тук
        зеленчуците - според качеството, щото бг добри домати не съм яла отдавна за разлика от македонски и турски, а биото са зелени и също толкова дървени
        дрехи - гледам материята, шевове и дали ми харесва, от тая отсявка бг производители останаха да се броят на едната ми ръка, но за едната гордост няма да си взема пласмасови цървули вместо италианска кожа

за ишлемето - нямам против, нека има и нека работят, дошъл някой, инвестирал, дал работа на хора - ами що не, като не знаем как сами да се продаваме
        има няколко качествени бг марки и определено не ги подминавам
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Разбиранията, че всичко българско е качествено лежат на стара слава - сега вече далеч не е така и за това са виновни не само производителите, а изобщо сбърканите пазарните отношения и липсата на контрол от държавните инстанции. Ако е останало нещо качествено - то е за износ, защото конкуренцията с ниските цени доубива всичко у нас.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

защо българина си мисли, че това къде е произведена една стока, от кого/коя марка/ и струваща едиколкоси лева, има някакво отношение към качеството!
            точка

Comment

Контрола в Бг е под дори минимум качество. Поста на дигиталния ме подсети...

Преди няколко месеца познат са го простреляли в крака. Оперират го в Бг, но продължава да го боли дори след три месеца. Доктора му казва еми няма как ще режем крака!!!!
              Веднага в Германия, от там специалисти казват операцията е объркана в Бг и просто ще сменим капачката, човека си чака скоро датата за операция.
              Как може такива изроди, да ти каже ще режем крака, щото да си прикрие кривите ръце от несполучливата операция.
              Цената на всичко му струва едни 3000Евро, но си представям колко мъка, терзани, болка е изпитвал тези три месеца. Човека беше на морфин за болките...

Примерно за една марка Sony, имам опит с няколко лаптопа и два лед телевизора в нашите. Лаптопите пълен боклук излязоха, не са купувани дори от Бг. В нас съм с 42 инча лед ЛГ, последен модел, няма такова качество, в пъти по-добро. Ето пример за прехвалена марка, която някога е била номер 1 във всичко.

Гледах, вчера тази марка Бг автомобили The Wall, смешна работа, те по зле от Dacia, а гледам да ги отбягвам дори като такси да ги хващам. С теслата правени.

Ще ме извинавате, но аз не съм горд да се наричам българин. Писна ми да слушам какво ще направим ние за държавата. А тя отсреща те оставя с пенсия 200лв, като само сметките и лекарствата са ти толкова. Младите бягат, еми няма да работят тук 6 дни в седмицата от сутрин до вечер за 500лв. Имам толкова наблюдения (изключвам СФ, там нещата стоят различни. Но не се и виждам да живея някога там, не ми харесва този град.)
              Колкото и пъти да съм ходил в чужбина, все трябва да се пазя от българи, защото са завистливи и интриганти. Е на какво прилича това. Черните винаги се поддържат и то само заради цвета на кожата.
              Знам каква е причината за това положение, безпаричието е направило българският народ такива.

И как да купуваш Бг изделия, като не стават. Некачествени. Кой си купува Бг кренвирши, аз не смея. Вс ни кужа. Бг алкохола може да те ослепи, ужасен е. Пресен пример с това е преди месец се върнах от Мексико на почивка, там си пиех доста Dewerd's. Идвам си в Бг и си поръчвам такова, не повярвах какво са ми донесли. Аман от тая Бг държава, и вс българско.
              Last edited by rusiq86; d.m.y г., 12:23.
              sigpic
              Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение

Ще ме извинавате, но аз не съм горд да се наричам българин. .... Аман от тая Бг държава, и вс българско.
                Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно. Всичко е един порочен кръг, от който няма излизане. В Бг останаха само пенсионери, нетрудоспособни и неграмотни за съжаление ..
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Контрола в Бг е под дори минимум качество. Поста на дигиталния ме подсети...

Преди няколко месеца познат са го простреляли в крака. Оперират го в Бг, но продължава да го боли дори след три месеца. Доктора му казва еми няма как ще режем крака!!!!
                  Веднага в Германия, от там специалисти казват операцията е объркана в Бг и просто ще сменим капачката, човека си от Мексико на почивка, там си пиех доста Dewerd's. Идвам си в Бг и си поръчвам такова, не повярвах какво са ми донесли. Аман от тая Бг държава, и вс българско.
                  Вътрешното терзание и силната вина, която изпитваш заради това, че си напуснал България те кара да говориш тези неща. Ти обичаш България и това, което пишеш не е, за да обясниш на нас нещо, а се опитваш да го обясниш на себе си. Защо, защо, защо емигрирах, успокояваш се така.
                  "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
                  К.М.

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                    Не само това, ти и такива като теб, които емигрираха сте най-голямата антиреклама на Бг, щото това го обяснявате на хората по целия свят, не че не е вярно. Всичко е един порочен кръг, от който няма излизане. В Бг останаха само пенсионери, нетрудоспособни и неграмотни за съжаление ..
                    Не съм мигрирал още, просто си изкарвам прехраната на място на което ме ценят като работник. Място на което живота е в пъти по-уреден, по-добър. Място на което хората са отзивчиви, добронамерени, усмихнати, щастливи. Не казвайте щото имат пари, защото в Мексико местните са по-бедни от циганите в нас, тънат в мизерия, но са адски щастливи, че си имат живота, усмихнати.
                    Зимата винаги съм тук за няколко месеца в Бг. В бг дори нямам официален трудов стаж. На 25 съм, и от 5 години работя в Сащ. В бг като по малък съм бил чирак на майстор на гипсокартон, бани, саниране, поправак на покриви и такива неща. Имам три висши и продължавам да уча...но дори не искам да оставам в Бг. Ако не е САЩ, ще си търся късмета другаде из Европа, Дубай. Благодарение на работата си и добрите отзиви за мен ме бяха одобрили за работа в Дубай, на летището им. Но просто не искам да избързвам.
                    Какво ми е дала Бг, нищо, а аз съм и отдал уважението, което си е заслужила.

Никога, никога една лоша дума не съм казал за Бг, и няма да го направя. Дори напротив, заради такива като мен Бг става известна с добри кадри, трудолюбивост и мога да продължавам вечно. Преди мен в това летище на което работя никога не са наемали Бг или чужденци, вече три години си бачкам за тях и дори искат да наемат още Бг работници. Уредих един близък приятел, за добро или лошо. "Посланик" на Бг съм, и винаги с добро съм споменавал нашата държава.

Не си търся оправдание за нищо, аз съм адски щастлив с избора си и се гордея с него. Живот и здраве дългогодишната ми приятелка да замине с мен след месец и ще е пълно щастието. Моля се някой ден детето ми да се роди на място като САЩ, да има всичко за което пожелае. В Бг това никога няма да се случи.
                    Благодарение на САЩ сега имам доста спестявания, апартамент, в който съм вложил адски мн усилия (каквото мога сам си го поправям) и труд, имам кола, имам най-важното спокойствие. Никога не ми е било лесно, но с труд нещата стават. За тези 5 години съм получил познания, които ще са ми от полза само относно: поправяне на къщи, покриви от всякакво естество, самолети, видове гориво и вс свързано с тях.

Свинкс, може би има малко доза истина в думите ти, защото благодарение на това къде съм роден, потърсих късмета си извън Бг, не съм чакал на родителите си за пари, а сам се научих да ги изкарвам.

Малко се отплеснах...за което се извинавам.
                    Last edited by rusiq86; d.m.y г., 15:39.
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Не съм чел, кой какво е писал до тук, но ако има български продукт, дори и малко по-скъп, особено от областта на селското стопанство и леката промишленост, предпочитам да си купя от него, особенно от някои производители.Нямам никакви предрасъдаци, но някои неща, дори в сегашното ни окаяно състояние, ги правим по-добре от другите.
                      Мнинието, че в България се правят хубаво само неща, при които не се ползват ръце е пълна тъпня.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Малко се отплеснах...за което се извинавам.
                        Ама пък беше интересно, браво и успех ти желая!
                        sigpic

Comment

Както е написал Иван Вазов в "Аз съм българче" :

"Всичко българско и родно
                          любя, тача и милея",

но всеки предпочита качествено, евтино и с добър дизайн, а дизайна е една от най-слабите черти на продукцията ни.

Понякога се ядосвам като гледам нещо, което знам, че е качествено, но като го видя на какво прилича и ми ще отщява тотално.

Също така, рядко можем да направим един конкурентен продукт във всичките му аспекти.

А, за доматите на баба - те са най-сладките, но бабите вече са на изчезване.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                            Е сега,най-добре е да има ежедневен контрол на качеството и съм готов да се жертвам за подобна кауза.Ако имаш възможност да ме уредиш на подобна служба ще съм най-съвестния.
                            Ще те уредя, ама под командването на тъщата!

По мое мнение, откакто навлезаха абсолютно безскрупулните изроди от кръга на УНСС, въоръжени с финансовата философия опустошила САЩ, у нас няма нищо читаво. Всичко е подчинено на рекламата и измамата.
                            За това и по-горе казах, че няма нито една фирма, която да не се е изпедерасила!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ние например на децата взимаме само бълг. обувки , но пюретата на Ганчев никога.Производството на храна в бг е под всякаква критика.Всички суровини са внос от някъде , а тук правят продукта.
                              Преди време един човек работещ във фирма внасяща немско масло ми каза , че при тях идвал един Ганьовец , който изкупувал повредените(скъсана опаковка)масла и ги смесвал с още нещо(забравих какво) и той бил производител на масло.
                              АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
                              http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

В България се внасят само най-големите боклуци убийте си илюзиите докато е време Всичко дефектно, което няма как да се продаде в Европа идва тук, да не говорим колко пъти се опитват да внасят 10-годишни меса, канцерогенни фъстъци и всякакви мизерии от сорта ..
                                Last edited by code; d.m.y г., 08:34.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X