Известие

Collapse
No announcement yet.

Включени светлини ?!?!?!?!?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• За извън града що-годе го приемам. Макар, че и там както казваш няма особен смисъл... ама айде, пак може да се вкара някакъв смисъл, с който да се съглася.
    Но за града ... аз правя по около 1500 км. градско на месец в момента (от които всичкито са дневно каране).
    От това имам само негатив. Не стига че ти светят с разни халогени и дълги, ами ми нагарят фаровете, онзи ден вече ми изгоря една крушка. Разхода на гориво за фаровете си го смятам към 8 литра на месец или обръанто в левове = 23 лв.
    Като го умножа по 12 месеца = 270 лв. (една минимална заплата годишно) за тоя дето духа... И тва е без да смятам разходите за консумативи като крушки и поддръжка на фаровете.

Чудя се кога ли ще приемат закон, който забранява да се кара под 3000 оборота, с цел да държиш колата в обороти, за да може при ситуация да ти е подготвен автомобила да се "изнесеш" бързо
    И сигурно и тогава ще има хора, които да го подкрепят
    Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 14:54.
    Lancia Delta 1.6 i.e - ex
    Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

• Така като съм почнал с мрънкането да продължа и да поясня...За изминалото каране Сф-черноморието, обратно и напред назад 2000км. проблема ми бяха хората, които карат на дълги светлини или с нерегулирани фарове, защото:
      1. Като карат зад мен, поглеждам назад и виждам само два ярки фара, но не и повече детайли
      2. Дори денм заслепяват зверската...
      3. Ще отделя отделна точка за автобусните шофьори и камионджии на дълги светлини...ауууу...мисля, че е ясно защо...

Котрол, контрол, контрол, за да нямат повод мрънкачите да мрънкат....толкоз.

П.П Закона за 3000об. ще го приемат скоро....ако влезе това каране с 30-40км. градско ще се чудим на коя предавка да караме колата...впрочем и от там очаквам завишение на разхода...ммм страхотно...
      Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
      exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
      ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
      ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
      by RUBIG service

Comment

• Първоначално публикувано от i.ganchev.ganchev Покажи съобщение
        За извън града що-годе го приемам. Макар, че и там както казваш няма особен смисъл... ама айде, пак може да се вкара някакъв смисъл, с който да се съглася.
        Но за града ... аз правя по около 1500 км. градско на месец в момента (от които всичкито са дневно каране).
        От това имам само негатив. Не стига че ти светят с разни халогени и дълги, ами ми нагарят фаровете, онзи ден вече ми изгоря една крушка. Разхода на гориво за фаровете си го смятам към 8 литра на месец или обръанто в левове = 23 лв.
        Като го умножа по 12 месеца = 270 лв. (една минимална заплата годишно) за тоя дето духа... И тва е без да смятам разходите за консумативи като крушки и поддръжка на фаровете.

Чудя се кога ли ще приемат закон, който забранява да се кара под 3000 оборота, с цел да държиш колата в обороти, за да може при ситуация да ти е подготвен автомобила да се "изнесеш" бързо
        И сигурно и тогава ще има хора, които да го подкрепят
        С колко ти се е увеличил разхода на 100 след като стана задължително да се кара на включени светлини? Щото тези 8 л, които ги даваш, аз ги харча с климатика /е малко повече/, а не мисля, че климатик и фарове харчат еднакво. Не е ли малко прекалено вече драматизирането около разхода?
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
        ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

• Значи вместо да се затегне контрола над извращенията с фарове, дайте да не ги палим и на лунна светлина.
          А свеждането до абсурд не се ли изтърка вече?

И според мен не е нормално неспазването на един закон да е добър повод за приемане на друг закон (вместо да се съблюдава да се спазва вече същестуващия), но някои оправдават карането на светлини с това, че няма да се чудим защо вечер и в мъгла се движат призраци.

А иначе трябва да призная, че в извънградки условия не ми пречат толкова много фаровете - само когато има неравности, по които насрещно движещият се автомобил подскача. Но все пак това, в нашата родина е голяма рядкост. Знам, че ще се каже нещо от сорта: значи вместо да се затегнат извращенията с пътищата, дайте да не ги палим и на лунна светлина, ама.......не слагаме ли малко каруцата пред магарето.

П.П. Аз все още се чудя като как харча над 20000 лева годишно за удоволствието да не спирам климатика в колата!
          Alfa Romeo 145, 1.6i boxer - продадена
          Alfa Romeo 164 Super, 2.0 TSPARK
          Lancia Kappa 2.4 5.20

Comment

• Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
            С колко ти се е увеличил разхода на 100 след като стана задължително да се кара на включени светлини? Щото тези 8 л, които ги даваш, аз ги харча с климатика /е малко повече/, а не мисля, че климатик и фарове харчат еднакво. Не е ли малко прекалено вече драматизирането около разхода?
            Според мен са му съвсем реални сметките на колегата.

По груби сметки фаровете харчат между 0,1 и 0,2 л. на час.
            Колегата казва, че върти около 1500 км месечно в града.
            Ако приемем, че средната скорост за този пробег е 30 км/ч. , (а може да е и по-малка) се получава, че този пробег го прави за 50 часа.
            Т. е през това време фаровете лапват между 5 и 10 л.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Добре де, като сте против, защо не видях никакви опити за протести?
              Какво очаквате, че ще се промени като си го изкарвате на околните?
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• То по тая логика, не трябва да се прибираме вкъщи заради протестите, касаещи всяка една простотия.

Всеки решава това по какъв начин ще изрази своето несъласие и дали изобщо ще го изрази.

Аз за себе си знам. Мнгого простотии му се насъбраха на това правителство. Мисля, да изразя своя протест по време на следващите избори.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Според мен са му съвсем реални сметките на колегата.

По груби сметки фаровете харчат между 0,1 и 0,2 л. на час.
                  Колегата казва, че върти около 1500 км месечно в града.
                  Ако приемем, че средната скорост за този пробег е 30 км/ч. , (а може да е и по-малка) се получава, че този пробег го прави за 50 часа.
                  Т. е през това време фаровете лапват между 5 и 10 л.
                  Ето и една още по-груба сметка: разход без климатик - 8/100, с климатик 9/100. Става дума за градско. Климатика харчи в киловати - колко - идея си нямам, фаровете - преко сили 200, 250 W - не ми се играе да смятам всяка лампичка, която светва заедно с тях. Та за 1500 км на месец климатика ми ще изхарчи 15 л нафта. Фаровете в пъти по-малко. По същата логика да си спирам и музиката в колата, защото и нейната мощност е съизмерима с тази на фаровете? С вашите сметки ако карам с изклчючени фарове и СД, ще правя икономия от поне литър на 100 км? Прекалено хубаво ми звучи. Но ако на някого му се експериментира ще се радвам да видя, че не съм прав
                  Alfa Romeo 159 1.9 JTDm Ti - "новата" - 150 млади кончета и едно дърто магаре зад волана
                  ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD - червен трактор - 105 одъртели коня и 1 кьопаво магаре зад волана

Comment

Ето и една още по-груба сметка: разход без климатик - 8/100, с климатик 9/100. Става дума за градско. Климатика харчи в киловати - колко - идея си нямам, фаровете - преко сили 200, 250 W - не ми се играе да смятам всяка лампичка, която светва заедно с тях. Та за 1500 км на месец климатика ми ще изхарчи 15 л нафта. Фаровете в пъти по-малко. По същата логика да си спирам и музиката в колата, защото и нейната мощност е съизмерима с тази на фаровете? С вашите сметки ако карам с изклчючени фарове и СД, ще правя икономия от поне литър на 100 км? Прекалено хубаво ми звучи. Но ако на някого му се експериментира ще се радвам да видя, че не съм прав
                    Това са законите на физиката. Всеки един консуматор къде с повече, къде с по-малко вдига разхода.
                    Като ползваш климатик го усещаш, като си палиш цигара със запалката едва ли го усещаш. Но и в двата случая енергията идва от горивото.

Или казано иначе: Безплатен обяд и вечен двигател все още няма.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Това са законите на физиката. Всеки един консуматор къде с повече, къде с по-малко вдига разхода.
                      Като ползваш климатик го усещаш, като си палиш цигара със запалката едва ли го усещаш. Но и в двата случая енергията идва от горивото.

Или казано иначе: Безплатен обяд и вечен двигател все още няма.
                      Тук съм напълно съгласен. Иначе всеки щеше да си кара на "водород"

Comment

• Колега rossenvn, сметките ми не мисля че са преувеличени. Разхода ми на гориво извън града е около 8 литра на 100 км. Фаровете в извънградска обстановка ми харчат около 0.2 литра на 100 км.
                        В града разхода ми е двойно по-висок, от този в извън градски условия (особено като кибича по задръствания).
                        Та, нормално е и разхода от фаровете да се увеличи (светят все пак в пъти повече време от колкото извън града).

И да... няма нужда да доказваме тук, че не си прав. Те преди нас още са го доказали. Колкото по-малко консуматори имаш, толкова по-малък разход ще правиш. Така че верно си е, че ако караш без музика, ще разходваш и по-малко гориво. Сега дали ще го усетиш е друг въпрос.
                        Ама виж, ако спреш всички такива консуматори, съм сигурен, че ще усетиш разлика (и в разхода и в динамиката на автомобила)

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

Първоначално публикувано от rossenvn Покажи съобщение
                        Тук съм напълно съгласен. Иначе всеки щеше да си кара на "водород"
                        То не пречи, само да беше малко по-стабиУен... Пълниш си бутилката и си джиткаш.
                        Last edited by i.ganchev.ganchev; d.m.y г., 18:37.
                        Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Колега rossenvn, сметките ми не мисля че са преувеличени. Разхода ми на гориво извън града е около 8 литра на 100 км. Фаровете в извънградска обстановка ми харчат около 0.2 литра на 100 км.
                          В града разхода ми е двойно по-висок, от този в извън градски условия (особено като кибича по задръствания).
                          Та, нормално е и разхода от фаровете да се увеличи (светят все пак в пъти повече време от колкото извън града).

И да... няма нужда да доказваме тук, че не си прав. Те преди нас още са го доказали. Колкото по-малко консуматори имаш, толкова по-малък разход ще правиш. Така че верно си е, че ако караш без музика, ще разходваш и по-малко гориво. Сега дали ще го усетиш е друг въпрос.
                          Ама виж, ако спреш всички такива консуматори, съм сигурен, че ще усетиш разлика (и в разхода и в динамиката на автомобила)

---------- Post added at 18:34 ---------- Previous post was at 18:28 ----------

То не пречи, само да беше малко по-стабиУен... Пълниш си бутилката и си джиткаш.
                          Щом си правил замервания, ок. Аз съм си засичал разхода десетки пъти на дълго - говоря по 1200-400 км и не мога да хвана такива малки разлики - обикновено ги отдавам на различния стил на каране. В никакъв случай не казвам, че светенето е безплатно, но не мисля, че е чак толкова скъпо, че да не можем да си го позволим.
                          Намерих обява за бензинов генератор:Генератори за ток / Агрегати за ток
                          - Разход на гориво: 0.350 л. за 1 моточас (при пълно натоварване)
                          - Максимална мощност: 3.0 kW
                          - Постоянна мощност: 2.6 kW
                          Мисля, че ако вашите сметки са верни, то ще е мноого по-евтино /приблизително десет пъти/ да си возим по един такъв в багажника и да вържем светлините към него.
                          Last edited by rossenvn; d.m.y г., 21:05.

Comment

То по тая логика, не трябва да се прибираме вкъщи заради протестите, касаещи всяка една простотия.

Всеки решава това по какъв начин ще изрази своето несъласие и дали изобщо ще го изрази.

Аз за себе си знам. Мнгого простотии му се насъбраха на това правителство. Мисля, да изразя своя протест по време на следващите избори.
                            А ти защо мислиш че следващите избори ще са честни а не например като последните за кмет на София с разнасяните чували .
                            Мисля си че накрая ще трябва да ги гоним стояги ама дано съм лош пророк
                            Alfa Romeo 155 2,5 TD 12.1994 recicled
                            Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW 04.2003 EX
                            Peugeot 508 RXH 02.2013

Comment

Щом си правил замервания, ок. Аз съм си засичал разхода десетки пъти на дълго - говоря по 1200-400 км и не мога да хвана такива малки разлики - обикновено ги отдавам на различния стил на каране. В никакъв случай не казвам, че светенето е безплатно, но не мисля, че е чак толкова скъпо, че да не можем да си го позволим.
                              Намерих обява за бензинов генератор:Генератори за ток / Агрегати за ток
                              - Разход на гориво: 0.350 л. за 1 моточас (при пълно натоварване)
                              - Максимална мощност: 3.0 kW
                              - Постоянна мощност: 2.6 kW
                              Мисля, че ако вашите сметки са верни, то ще е мноого по-евтино /приблизително десет пъти/ да си возим по един такъв в багажника и да вържем светлините към него.
                              Замервания грам не съм правил, но по статистически данни, фаровете знам че си горят около 200 грама/100 км. Естествено, напълно логично е в градски условия, тази цифра да отиде нагоре. Незнам ся кво що, ама като запалиш колата, пусни фаровете да видиш как ти примърдват оборотите, докато МПХ ги компенсира. Е тва натоварване, мислиш ли че е 10 грама на 100 км ... щот на мен твърдо не ми се вярва.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS

рейтинг фотографов

Comment

Замервания грам не съм правил, но по статистически данни, фаровете знам че си горят около 200 грама/100 км. Естествено, напълно логично е в градски условия, тази цифра да отиде нагоре. Незнам ся кво що, ама като запалиш колата, пусни фаровете да видиш как ти примърдват оборотите, докато МПХ ги компенсира. Е тва натоварване, мислиш ли че е 10 грама на 100 км ... щот на мен твърдо не ми се вярва.
                                По правилно е да се каже, какво количество гориво се изразходва заради фаровете за определено време, вместо за определено разстояние.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X