Известие

Collapse
No announcement yet.

Свързване на стерео усилвател без "pre-out" с активен субуфер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• ---
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:29.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Многото тинол не означава здраво. Щом не е окъсено няма проблем, освен че е грозно, но ще ти мине , като затвориш капака.
      Та как е звука след тези интервенции?
      Alfa Romeo 1.8 TS `98
      sigpic

Comment

• Аз не съм го правил с цел да е здраво, ясно ми е, че най-перфектната спойка е такава, дето почти да не виждаш, че я има... Многото тинол се получи заради това, че 10 пъти разпоявах и запоявах на едно място и то лека-полека се натрупа (щото и аз съм си толкова кадърен с поялника)...
        Щом няма проблем, няма да го пипам, защото пък го докарах много красиво на вид всъщност (едно такова гладичко и мазничко, даже ще направя една снимка да видите)... Пради тази причина и няма да го разпоявам да го чистя щом това е начина - шанса да го направя още по-грозно е по-голям от шанса да го оправя като се знам колко съм сръчен с точно тоя уред...
        Въпроса по-скоро беше дали има някакви други негативни ефекти, които на мен не са ми ясни, визуалните ОК.

И пак да питам нещо - има ли си някакъв конектор или нещо подобно, който да си е предвиден за оная жичка "ground"..? Мисля да го направя с един по-дълъг болт с две гайки - с едната болта да се държи на стената и жичката да е захваната перманентно за него отвътре, а втората гайка да седи отвън и да се развива и навива за да държи външната част на една жичка, която се закача с куки на него и на усилвателя... С болт ще стане, но идеята е ако си има някакъв готов конектор предназначен за това, който се продава, да го ползвам него (примерно нещо като оригиналния на корпуса на усилвателите)... Не, че е толкова важно, ама като ще се изпипват нещата да е красиво всичко, а не някакви "златни", фЙешън чинчове и до тях един грозен болт с гайка, нали....
        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 12:06.

Comment

• Може да ползваш моно жак 3,5 мм примерно за връзка с шаситата.
          Alfa Romeo 1.8 TS `98
          sigpic

Comment

• ---
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 17:30.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Еййй не се бях сетил за такава гайка затапена от едната страна или "заглушена" както казваш - така ще е красиво наистина...

Comment

• колофона е хубаво нещо но задължително го изчисти с памук и етилов спирт 70 или 90%.
                за следващия път си вземи универсална паста за запояване. с нея се запоява по-добре и не оставя следи. има българска нелоша и евтина. взимай си оловен тинол 60-40. не си купувай безоловни със сребро и подобни. в самия тинол в средата има и флюс.
                обръщаш една керамична чиния. това ти е подложка за поялника и място за изтръскване на излишния калай. човката на загретия поялник я изчистваш примерно с клечка за зъби. топваш я в пастата леко да се почисти и отнемаш калай от спойката. изтръскваш поялника над чинийката и повтаряш докато отнемеш достатъчно от спойката. вакум помпа може да ти трябва само ако ще разпояваш чипове.
                това че се отлепва калая от пистата, значи че нещо не е добре.вероятно го прегаряш.
                точка

Comment

• Оправих я платката - отнех излишното с една ширмовка, както посъветва ivan dimitrov - дори не успяха да се разпоят жичките при процедурата...
                  Пластмасовите рингове, които пречат на чинча да се допре в корпуса не съм ги монтирал, защото корпуса е пластмасов и без тях дупките, които се наложи да се пробиват са доста по-малки... По-късно тест (в момента специално за kolev търся плоча на Лили Иванова)...
                  Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 09:32.

Comment

• Задобряваш...
                    Ако искаш имам една платка да си тренираш уменията за запояване...
                    http://www.bgaudioclub.org/showthrea...l=1#post261691

416 пост
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

• В крайна сметка просвири ли таз чудесия? Шумове, брумове, извънземни сигнали има ли?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
                        Айде чак толко колкото явно си ти, нЕма нужда - липсват ми скилс, които са предпоставка да ми се случва да използвам уреда по-често...
                        Още не съм го пускал, само "запалих" усилвателя да видя дали всичко е ОК - брумове няма с кабела, който сглобих, или по-точно казано има съвсем лек шум, който е напълно в рамките на допустимото, нищо общо с предишното...
                        Утре са баш тестовете, че днес с други неща се занимавах..

Comment

• Сетих се нещо друго, което да питам, понеже така и така темата се отнася насам-натам в аудиото...

Има ли значение дали интерконект кабелите са с еднаква дължина при аналогово свързване на 5.1..? Аналогово значи, че от източника има три стерео изхода - един за предния канал, един за задния, един за центъра и суба, тоест три интерконекта между източник и ресивър.
                          В смисъл теоретично трябва ли задължително да са с еднаква дължина или няма никакво значение..? Не става дума дали на практика можеда "чуеш" някое закъснение с една милионна от секундата, а теоретично дали би имало такова закъснение...

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                            Сетих се нещо друго, което да питам, понеже така и така темата се отнася насам-натам в аудиото...

Има ли значение дали интерконект кабелите са с еднаква дължина при аналогово свързване на 5.1..? Аналогово значи, че от източника има три стерео изхода - един за предния канал, един за задния, един за центъра и суба, тоест три интерконекта между източник и ресивър.
                            В смисъл теоретично трябва ли задължително да са с еднаква дължина или няма никакво значение..? Не става дума дали на практика можеда "чуеш" някое закъснение с една милионна от секундата, а теоретично дали би имало такова закъснение...
                            Теоретично погледнато - кабелите трябва да са с еднаква дължина.
                            Практически погледнато - не трябва.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Още драма...
                              Съвсем случайно измерих двата чинча на грамофона както си беше там кабела и се оказаха свързани, че и с болта за замасяване са свързани и двата (ширмовките или външната чaст на чинча)...
                              Свалих кабелите и с "напипване" нанещата се оказа, че явно в усилвателя всичко що е маса и ширмовка явно е свързано... Това нормално ли е?
                              Може ли да измерите на вашите усилватели дали е така, че в момента нямам друго такова устройство под ръка..?
                              Не е само на входа за грамофон - всички чинчови входове са със свързани външни части, там, където е ширмовката и са свързани с корпуса...
                              Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 09:33.

Comment

• Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                                Още драма...
                                Съвсем случайно измерих двата чинча на грамофона както си беше там кабела и се оказаха свързани, че и с болта за замасяване са свързани и двата (ширмовките или външната чст на чинча)...
                                Свалих кабелите и с "напипване" нанещата се оказа, че явно в усилвателя всичко що е маса и ширмовка явно е свързано... Това нормално ли е?
                                Може ли да измерите на вашите усилватели дали е така, че в момента нямам друго такова устройство под ръка..?
                                Не е само на входа за грамофон - всички чинчови входове са със свързани външни части, там, където е ширмовката и са свързани с корпуса...
                                Така трябва да бъде и ти го писах да го направиш ое в първият ми пост

Едит: Бръкни сега в управлението на крайните транзистори, та да се мине към същинската част и темата ще стане култова!
                                Last edited by mordohy; d.m.y г., 09:18.
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X