Известие

Collapse
No announcement yet.

Антена на оператор на покрива ,да или не ?:-)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
    Ще променя този коментар щот си ми слабост.
    При ГСМ-а нямаме радиоктивност.
    При ренгена има.
    За снимка на един зъб си прав, но при панорамните доста се надвишава естествената радиация, която получаваме от бате райко /слънцето/
    Това не е вярно. Не си наясно що е това радиоактивност.
    А относно влиянието от елекромагнитни вълни, виж какво гласи правилото на Ленц.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти я започна тази тема.

Аз мисля, че ти си фруктофил, харесваш динята от хладилника.
      Да, обичам да похапвам диня, ама нищо повече

Comment

Ахаааааа, имаме си оловен войник, елечето добре ли ти стои?
        Ни позна. Ода с оловна "тога" шот съм по-учен
        Имам си и якичка, ма не съ ший, на`м дали са сещаш за кво. Имам си и фешУн цайси
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Като рентгенолог ти казвам, дишай спокойно. Дори без друга изолация плочата е достатъчно дебела, за да няма никакво облъчване при вас. Аз съм постоянно под лъчите и още не светя.
          Благодаря твоето мнение е много ценно,иначе за другите коментари нямам думи
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
            Благодаря твоето мнение е много ценно,иначе за другите коментари нямам думи
            E, аз да не би да ти казах нещо различно?
            Все забравям, че си чуВствителен.

---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:38 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            Това не е вярно. Не си наясно що е това радиоактивност.
            А относно влиянието от елекромагнитни вълни, виж какво гласи правилото на Ленц.
            Не ми се прави на умник.
            Обясни ми къде попадат в електромагнитния спектър радиочестотите и къде са ренгеновите, които са с "наноразмери"?

Не желая да ми цитираш закони, пиши разбираемо.
            "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
            К.М.

Comment

---------- Post added at 06:57 ---------- Previous post was at 06:38 ----------

Не ми се прави на умник.
              Обясни ми къде попадат в електромагнитния спектър радиочестотите и къде са ренгеновите, които са с "наноразмери"?

Не желая да ми цитираш закони, пиши разбираемо.
              Щом не щеш да четеш закони и дефиниции, ще ти го обясня на прост език:

1 - При наличие на радиоактивност има излъчване на алфа, бета и гама лъчи. Първите 2 представляват потоци от честици. Гама лъчите са електромагнитни колебания с висока честота и поради това са и високоенергийни. На това се дължи йонизиращото им действие. Ако трябва допълнително ще ти обясня що е това.

2 - Рентгеновите лъчи са електромагнитни колебания чиято честота (спектър) се намира между ултравиолетовия и гама спектъра.
              Т.е. при рентгеновите лъчи няма потоци от елементарни частици.

Това означава, че рентгените не са радиоактивни.

3 - Радио сигналите, светлинните сигнали и рентгеновите лъчи имат един и същи характер - електромагнитни колебания. Разликата между тях е в честотния спектър.
              Спектърът на радиочестотите се намира под този на видимата светлина (с по-ниска честота са)
              Спектърът на рентгеновите лъчи се намира над този на видимата светлина.
              Колкото по-висока е честотата на електромагнитните колебания, толкова по-висока енергия носят те при една и съща амплитуда. Поради това рентгеновите лъчи са по-опасни за живата материя отколкото радиочестотните сигнали.

Важното в случая е това, че според законите на електромагнитната индукция и правилото на Ленц, във всеки затворен контур, поставен в електомагнитно поле се индуцира електрически ток, чиято честота е същата но посоката е такава, че полученото от него поле се противопоставя на полето, което го поражда.

В човешкият организъм затворени контури има милиарди само в мозъка.

Тъй че кой каквото и да си говори, истината е че всички електромагнитни колебания около нас водят до появата на електрически колебания преминаващи през живите клетки и не е ясно как това им влияе.

Общо взето на същия принцип работят и микровълновите фурни.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Щом не щеш да четеш закони и яе.

Общо взето на същия принцип работят и микровълновите фурни.
                Ти си уникално зле.
                И миналия път пак ми изнасяше тъпите си и никому ненужни лекции копнати откъде ли не.
                КАКВО Е РАДИАЦИЯ????????
                В нейното определение не участват ли и гама лъчите.
                Нали това написах и аз с едно изречение, всичко зависи от позицията в спектъра.
                Ренгеновите лъчи са "нано-къси" и нямат нищо общо с радиочестотите.
                Имат изключително силна проникваща способност поради факта, че са без маса.
                Та нима радиоактивните материали не са тези, които излъчват гама лъчите?
                Тук не говорим само за поток от протони и електрони.

Помолих те да не ми четеш тъпанарските си лекции.
                Аман от научни сътрудници.
                К.М.

Comment

Писахте много хубави работи, но забравяте, че мощността на излъчване на тия антени е от порядъка на няколко вата.
                  За сравнение, радиолокационните станции от среден тип имат импулсна мощност в границите на 200-450 КВата.
                  Тоест, стотици хиляди пъти повече.
                  И там имаше легенди, как се изпържвали котките, ама такава никой не беше виждал.
                  И малко математика:
                  Силата на полето, образувано от един заряд, зависи от заряда, разделен на диелектричната константа на вакуума, четири пъти ПИ и радиуса на квадрат.
                  Като махнеш константите се вижда ясно, че силата намалява в квадратична прогресия.
                  Тоест, телефона до главата облъчва десетки хиляди пъти повече от антената на покрива.
                  Какво да кажат пожарникарите, полицаите , докторите от БМП и изобщо всички, които имат радиостанции в колите. Те са равни или по-мощни от станциите на джи-ес ем операторите.
                  С една дума, Вики: Слагайте смело!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                    Писахте много хубави работи, но забравяте, че мощността на излъчване на тия антени е от порядъка на няколко вата.
                    За сравнение, радиолокационните станции от среден тип имат импулсна мощност в границите на 200-450 КВата.
                    Тоест, стотици хиляди пъти повече.
                    И там имаше легенди, как се изпържвали котките, ама такава никой не беше виждал.
                    И малко математика:
                    Силата на полето, образувано от един заряд, зависи от заряда, разделен на диелектричната константа на вакуума, четири пъти ПИ и радиуса на квадрат.
                    Като махнеш константите се вижда ясно, че силата намалява в квадратична прогресия.
                    Тоест, телефона до главата облъчва десетки хиляди пъти повече от антената на покрива.
                    Какво да кажат пожарникарите, полицаите , докторите от БМП и изобщо всички, които имат радиостанции в колите. Те са равни или по-мощни от станциите на джи-ес ем операторите.
                    С една дума, Вики: Слагайте смело!
                    Ок, но какво се случва когато си на 24 часова експозиция-постоянна.
                    Телефонът ми е доглавата 20 минути дневно.
                    Пилотът е в кабината определено време.
                    Тъпото е, че именно подрастващите стоят постоянно у дома, а те са най-уязвими.
                    К.М.

Comment

---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 02:21.
                      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ти си уникално зле.
                        И миналия път пак ми изнасяше тъпите си и никому ненужни лекции копнати откъде ли не.
                        КАКВО Е РАДИАЦИЯ????????
                        В нейното определение не участват ли и гама лъчите.
                        Нали това написах и аз с едно изречение, всичко зависи от позицията в спектъра.
                        Ренгеновите лъчи са "нано-къси" и нямат нищо общо с радиочестотите.
                        Имат изключително силна проникваща способност поради факта, че са без маса.
                        Та нима радиоактивните материали не са тези, които излъчват гама лъчите?
                        Тук не говорим само за поток от протони и електрони.

Помолих те да не ми четеш тъпанарските си лекции.
                        Аман от научни сътрудници.
                        Направих си труда да ти обясня някои фундаментални неща от живота във връзка с това, което си написал в пост №28:
                        "При ГСМ-а нямаме радиоктивност.
                        При ренгена има."

Ти правиш ли разлика между радиоактивност и радиация???

Очевидно не!

Както винаги, така и сега жалкият ти интелект, съчетан с викоко-заядливият ти нрав, само потвърждава за пореден път това, което е написано в библията:

"Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат"

Това е последното нещо, което държах да ти кажа преди отново да те тикна в черния списък.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                          Не е много по темата,ама е подобно.Ние пък имахме друг казус,като купувахме апартамента разбрахме че под нас ще има зъболекарски кабинет/така пише в нотариалния АКТ/.В последствие се оказа,че кабинета щял да бъде за зъбни снимки,това вече ни дойде в повече,все пак ще спим над рентгенов апарат,не искам детето след 10г. да свети нощем,разучихме закона и разбрахме,че без подписите на всички под,над,отляво и отдясно не може да стане- и така 2 години,до преди 1 месец.Видяхме раздвижване във въпросния кабинет и разбрахме че щели да отварят .Съответно звъним в агенциата за ядрено регулиране и тинтири минтири/те седяха твърдо зад нас/ и от тях разбрахме,че тея нещастници в народното събрание гласували промяна в закона,и сега вече не се искало разрешение от съседите. Ся се чудим какво да правим,да продаваме ли,да чакаме да заработи и да викнем от комисията екип да мери-направо не знам.Ако има някой запознат с тези нови и модерни рентгени/били безопасни посред собственичката,а и тези в комисията казаха така/колко всъщност са опасни.Тя твърди,че е правила специална изолация с оловни плоскости в стените.
                          мисля че това ти трябва
                          http://rkplovdiv-bzs.com/norm/conten...d_RD09-325.pdf

какво са гласували в народното събрание няма никакво значение докато не се обнародва в държавен вестник.

ако става въпрос за кабинет който се намира на стандартен жилищен етаж, можеш да ги порежеш. светлата височина на жилищен етаж обикновено е ~2,60м , но в помещения където се използват източници на йонизиращи лъчения изискването е минимум 3м светло.
                          освен това им трябва съгласие от общо събрание.
                          точка

Comment

Направих си труда да ти обясня някои фундаментални неща от живота във връзка с това, което си написал в пост №28:
                            "При ГСМ-а нямаме радиоктивност.
                            При ренгена има."

Ти правиш ли разлика между радиоактивност и радиация???

Очевидно не!

Както винаги, така и сега жалкият ти интелект, съчетан с викоко-заядливият ти нрав, само потвърждава за пореден път това, което е написано в библията:

"Не давайте свято нещо на кучетата, нито хвърляйте бисерите си пред свинете, да не би да ги стъпчат с краката си и се обърнат да ви разкъсат"

Това е последното нещо, което държах да ти кажа преди отново да те тикна в черния списък.
                            "Радиацията е сбор от разнородни по вид частици и електромагнитни излъчвания с йонизиращо действие. Най-значими са следните типове йонизиращо излъчване: късовълново електромагнитно излъчване (рентгеново и гама излъчване), потоци от заредени частици: бета частици (електрони и позитрони), алфа частици (ядра на изотопа 4He), протони, други йони, мюонов и др., а също и неутрони. Основни източници на радиация са: радиоактивни елементи, космическата радиация, изкуствени радиоактивни източници (напр. ядрени реактори). Радиацията е един от главните мутагенни фактори."

"Радиоактивност или още радиоактивен разпад (от латински radio — излъчвам, и activus — действен) се нарича способността на атомните ядра на нестабилни изотопи на химични елементи да се превръщат спонтанно в ядра на други химични елементи, при което се излъчва енергия във формата на електромагнитно лъчение или частици - например алфа-частици, бета-частици или гама-лъчи".

Радиацията е резултатът от радиоктивността.

Обясни ми ти разликата.
                            Много си зле, смешно зле.
                            Приличаш ми на слабоподготвен асистент от БАН.
                            Ползвам Уикито, щот там очевидно плуваш в свои води.

Е, радиоактивен ли е рентгенЪТ, ъъъъъъъъъъъъъ?
                            Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 11:24.
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                              мисля че това ти трябва

какво са гласували в народното събрание няма никакво значение докато не се обнародва в държавен вестник.

ако става въпрос за кабинет който се намира на стандартен жилищен етаж, можеш да ги порежеш. светлата височина на жилищен етаж обикновено е ~2,60м , но в помещения където се използват източници на йонизиращи лъчения изискването е минимум 3м светло.
                              Ами представи си,че е на партера с 1-ия етаж заедно,имат 3 м.светло май,демек имат вход отвън на блока,и във входа на 1-ия етаж,граничещ с апартамента до тях,ние сме над тях,демек втори жилищен етаж
                              Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                              Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                              Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                                мисля че това ти трябва

Колев, разбирам желанието ти блеснеш с познания в строителството, но чети малко по-внимателно и ако не знаеш нещо - питай.
                                Мъри е написал, че в нот.акт за собственост е записано като съсед стом.кабинет, от което следва, че кабинета е законен по тогавашните норми в строителството - явно е фигурирал в проекта, който проект е одобрен от всички инстанции, включително и бившето ХЕИ.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X