Известие

Collapse
No announcement yet.

"Западните умиротворители 4"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
    Разрешението на проблема беше, че в крайна сметка терористите са обезвредени, заложниците са освободени, но над 100 невинни човека в залата намериха своята смърт, чрез обгазяване, благодарение на неадекватите действия на специализираните елитни части.
    В последствие се разбра, че и бомбите около кръста на жените-нападателки, които бяха заплаха за всички, са били фалшиви.
    Мисълта ми е, че когато силните решат да постигнат своята цел няма връщане назад - впоследствие се разбира, че действията им, колкото помагат, толкова и вредят.
    Last edited by old alfist; d.m.y г., 23:29.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
      Аз ли съм заблуден когато виждам, че всички пуцат с калашници, а ти ми говориш, че всички бунтовници били с американски оръжия.
      Но не това е важното. Американците ако искат могат да въоръжат всеки с АК. Може и да са го направили, ние няма как да знаем. Това оръжие се продава на всеки, който има пари да го плати.
      Мен ме дразни това, че виждаме как стрелят с Калашников и някои хора пак викат американски оръжия. Откъде знаеш, че са дошли от Америка?! Видял си фактурата, че ЦРУ са ги купили и дали на бунтовниците ли?!
      Очевидното от филма е само едно - и двете страни стрелят с АК. Всички останали коментари извън този факт са празни приказки.

---------- Post added at 23:21 ---------- Previous post was at 23:19 ----------

Зомбиран съм бил. Може и така да е ама поне не съм кьорав.
      Заблуден си разбира се. Те американците в официални изявления си казаха че подпомагат разбойниците с оръжие и обучение. Ти да не си мислиш че там единственото оръжие което се използва са автоматите.

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
        Разрешението на проблема беше, че в крайна сметка терористите са обезвредени, заложниците са освободени, но над 100 невинни човека в залата намериха своята смърт, чрез обгазяване, благодарение на неадекватите действия на специализираните елитни части.
        В последствие се разбра, че и бомбите около кръста на жените-нападателки, които бяха заплаха за всички, са били фалшиви.
        Мисълта ми е, че когато силните решат да постигнат своята цел няма връщане назад - впоследствие се разбира, че действията им, колкото помагат, толкова и вредят.
        щом са стигнали до там са нямали избор,между другото и аз го гледах преди половин година този филм ако е същтото,даваха им контролни изстрели в главата както бяха заспали по седалките,не преговарят с терористи и мирното население си знае че изпадне ли в такава ситуация...ако им клякат това значи да се засили тероризма и всеки да ги изнудва,и тоя конфликт е малко кофти още от времената на Петър 1 ви са имали договор да спрат инвазията ако има такава и да пазят границите и са го спазили,абе като стане някой велик почва да щави.

Comment

• Нещо такова ще стане и в Сирия - американците ще напускат бомбите и ще ги оставят да се оправят.
          Ако остават положението такова, каквото е, враждите ще останат и хората ще продължават да бягат от страната си, или ще продължават да измират бавно, но сигурно.
          sigpic

Comment

Нещо такова ще стане и в Сирия - американците ще напускат бомбите и ще ги оставят да се оправят.
            Ако остават положението такова, каквото е, враждите ще останат и хората ще продължават да бягат от страната си, или ще продължават да измират бавно, но сигурно.
            Точно ако напускат бомбите, ще стане това, за което говориш.
            Ако ги оставят на мира, армията скоро ще озапти башибозука.
            След това да си правят избори или каквото искат, но след като им сасипаха държавата, ще им е доста зор.
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              След това да си правят избори или каквото искат, но след като им сасипаха държавата, ще им е доста зор.
              Хайде, да ги оставят и да видим още колко години ще се мъчат по този начин, който сега виждаме.
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Трябва да си голям..........оптимист за да мислиш, че ако режимът на Асад бъде оставен да се справи с бунтовете, ще следват демократични избори и т.н.

Този конфликт продължава от десетилетия и това, което наблюдаваме в момента е донякъде логичното следствие от всичко.

Ето една малко по-обективна гледна точка на случващото се.

http://www.youtube.com/watch?v=TqtCOxeGAHE

Разглеждането на каквото и да било, самостоятелно - извадено от общия ход на събитията е неправилно.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
                  Така се действа с терористи. От тогава да са имали такива проблеми? Терористите трябва да са наясно, че ще умрат, дори с цената на невинни жертви. Иначе всеки ще стане терорист и ще изнудва.

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:12 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                  Хайде, да ги оставят и да видим още колко години ще се мъчат по този начин, който сега виждаме.
                  Ти чувстваш ли се компетентен да им разрешиш спора? Нито им знаеш историята, нито им знаеш морала, нито порядките в обществото.

Е така едно време испанците са унищожили културата на Атцтеките, защото не са я разбирали. Не може всички на земята да живееме по един калъп.

Само ще ти кажа, че този конфликт е от времената след 1-вата световна война.
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Ти чувстваш ли се компетентен да им разрешиш спора? Нито им знаеш историята, нито им знаеш морала, нито порядките в обществото.

Е така едно време испанците са унищожили културата на Атцтеките, защото не са я разбирали. Не може всички на земята да живееме по един калъп.

Само ще ти кажа, че този конфликт е от времената след 1-вата световна война.
                    Нямам претенции да съм компетентен - тук всеки си казва мнението.
                    Я, ни погледни нас, вече колко години не можем да се оправим.
                    Не е ясно, дали ако не ни пуснат някоя бомба, няма да си дойде всичко на мястото в нашата държава.
                    sigpic

Comment

Ами хайде да ги оставим, пък да видим.

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                      Трябва да си голям..........оптимист за да мислиш, че ако режимът на Асад бъде оставен да се справи с бунтовете, ще следват демократични избори и т.н.

Този конфликт продължава от десетилетия и това, което наблюдаваме в момента е донякъде логичното следствие от всичко.

Ето една малко по-обективна гледна точка на случващото се.

http://www.youtube.com/watch?v=TqtCOxeGAHE

Разглеждането на каквото и да било, самостоятелно - извадено от общия ход на събитията е неправилно.
                      Няма значение дали съм оптимист или песимист, знам само какви са реалните резултати от напъните на външни сили за "демократизация".

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Не е ясно, дали ако не ни пуснат някоя бомба, няма да си дойде всичко на мястото в нашата държава.
                      Те по време на войната в Югославия ни оттърваха по някоя ракетка, ма ние сме толкоз абни, че даже и те не рачиха да гръмнат.
                      От друга страна, малко ли гадове ни парашутираха, по-разрушителни от всякакви бомби.
                      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Ами ние не можем да се оправим толкова години, точно защото постоянно се месят във вътрешната ни политика. Ту Русия диктува правилата, ту Англия и Германия преди и САЩ напоследък.

Прочети малко за Берлинския конгрес, прочети малко за съединението, после прочети малко за първата и втората световни войни и ще ти се изясни до някъде обстановката. Прочети и за времената около 90-та година за десерт.

Само за пример- на Берлинския конкрес е решена съдбата на България след освобождението без да присъства нито един българин. А защо се е стигнало до Руско- Турската "освободителна" война, ще ти даде отговор, ако прочетеш за Цариградската конференция.
                        Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 15:33.
                        Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                          Ами ние не можем да се оправим толкова години, точно защото постоянно се месят във вътрешната ни политика. Ту Русия диктува правилата, ту Англия и Германия преди и САЩ напоследък.

Прочети малко за Берлинския конгрес, прочети малко за съединението, после прочети малко за първата и втората световни войни и ще ти се изясни до някъде обстановката. Прочети и за времената около 90-та година за десерт.

Само за пример- на Берлинския конкрес е решена съдбата на България след освобождението без да присъства нито един българин. А защо се е стигнало до Руско- Турската "освободителна" война, ще ти даде отговор, ако прочетеш за Цариградската конференция.
                          Когато съм чел всичко това, ти може би си бил в Детската градина и не знам в какъв контекст ми пишеш всичко това.
                          А, в Сирия какво става вече толкова години. Русия и Щатите насъскват двете страни и си продават оръжието - това може да продължи безкрайно и тогава сирийците ще унищожат сами собствената си държава, както ние правим сега с нашата.
                          sigpic

Comment

Когато съм чел всичко това, ти може би си бил в Детската градина и не знам в какъв контекст ми пишеш всичко това.
                            А, в Сирия какво става вече толкова години. Русия и Щатите насъскват двете страни и си продават оръжието - това може да продължи безкрайно и тогава сирийците ще унищожат сами собствената си държава, както ние правим сега с нашата.
                            В контекста на това, че има конфликт не защото ние или сирийците сме олигофрени да се изтребваме и да тънеме в мизерия по желание, а защото така им изнася на великите сили. Кой ще купува вносните стоки на Била, Метро и т.н. ако имахме родно производство?
                            Същото е и в Сирия- кой ще им купува оръжието, ако няма конфликт?

Изобщо не искам да засягам темата за това, че лидерите в арабския свят са протежета на същите тези Велики сили, но май ще се наложи...
                            Lexus IS200

Comment

• За външните "напъни" за постигане на демокрация в близкия иток и арабския свят много може да се говори.

Историята обаче показва това, че някогашното социалистическо влияние бе прокарано в тези страни по доста по-хуманен за обикновения жител начин. Въпреки практическото установяване на тоталитарна власт, в тези страни бяха извършени големи реформи, които бяха благоприятни за масата от населението.

За разлика от това, САЩ налагат влиянието си с груба сила и всякакви машинации.

159 1.8 MPI
                              166 2.0 TS (ex)

Comment

• Според мен една война може да има и положителен ефект в Сирия - възможно е всички сирийци да се обединят, както едно време стана със Западна Германия, след Втората Световна Война.
                                sigpic

Comment

Working...
                                X