If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Според мен една война може да има и положителен ефект в Сирия - възможно е всички сирийци да се обединят, както едно време стана със Западна Германия, след Втората Световна Война.
Това е малко в сферата на научната фантастика. Не е невъзможно, но не и сега, а поне след 200 години Не може да се прави паралел с Германия. Германия винаги е била в силна позиция. На практика немски аристократични родове владеят цяла Европа. Като започнеш от Елизабет 2-ра минеш през Симеон 2-ри и стигнеш до белгийския крал и много други разбира се...
Според мен една война може да има и положителен ефект в Сирия - възможно е всички сирийци да се обединят, както едно време стана със Западна Германия, след Втората Световна Война.
Това, за съжаление няма как да се случи в този регион на света. Просто, защото мина времето, когато конфликтите имаха политически характер. Настоящият религиозен характер на противостоянието е възможно най-тежкия.
Сирийците дълги години са живяли в мирно съвместно съществуване, въпреки палитрата от религии в страната - между другото има много християни там.
Познавам няколко сириеца живеещи в Плевен - лекари, бизнесмени и др. и имам добро мнение за тях.
Днес гледах един филм за събитията преди 10-на години в Русия в киното с чеченците и заложниците.
Разрешението на проблема беше, че в крайна сметка терористите са обезвредени, заложниците са освободени, но над 100 невинни човека в залата намериха своята смърт, чрез обгазяване, благодарение на неадекватите действия на специализираните елитни части.
В последствие се разбра, че и бомбите около кръста на жените-нападателки, които бяха заплаха за всички, са били фалшиви.
Мисълта ми е, че когато силните решат да постигнат своята цел няма връщане назад - впоследствие се разбира, че действията им, колкото помагат, толкова и вредят.
Олди този филм и аз го гледах наскоро, Алфа са си свършили работата перфектно, не е тяхна работа да оказват първа помощ, издънили са се цивилните после, трябвало е да има дадат антидот първо на място а не да ги извозват до болниците.
Така се действа с терористи. От тогава да са имали такива проблеми? Терористите трябва да са наясно, че ще умрат, дори с цената на невинни жертви. Иначе всеки ще стане терорист и ще изнудва.[COLOR="Silver"]
.
Има и друга малко известна причина, мосюлманите терористи им все тая дали ще умрат защото вярват че ще отидат в рая, не са предвидили обаче че ще бъдат погребани увити в свински кожи, което директно ги праща в ада.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Олди този филм и аз го гледах наскоро, Алфа са си свършили работата перфектно, не е тяхна работа да оказват първа помощ, издънили са се цивилните после, трябвало е да има дадат антидот първо на място а не да ги извозват до болниците.
Има и друга малко известна причина, мосюлманите терористи им все тая дали ще умрат защото вярват че ще отидат в рая, не са предвидили обаче че ще бъдат погребани увити в свински кожи, което директно ги праща в ада.
Това със свинските кожи ми хареса Щом вярват в рая, би трябвало да вярват и в ада, което може да се окаже превантивна мярка.
Ей тоя дето е измислил религиите е бил гении. Предивидил е всякакво противодействие и козовете винаги са в него.
Ми те им промиват мозъците и им обещават че ще идат в рая дето ще ги чакат нам колко си девици, черните вдовици не знам какво ще ги чака.Има и друга интересна случка от средата на 80-те години.Не помня в коя арабска страна взели за заложници руски/тогава съветски дипломати/ от посолството в тази държава.Пратили спецчастити и ония казали на терористите до 24 часа да освободят заложницити и да си ходят по живо по здраво.Обаче им си присмели и след 24 часа получили пратка по еконт може би - кутии с отрязаните глави на някои от близките им, с послание че ако не размислят пак ще имат хабер.И всичко свършило мирно и тихо.
Ми те им промиват мозъците и им обещават че ще идат в рая дето ще ги чакат нам колко си девици, черните вдовици не знам какво ще ги чака.Има и друга интересна случка от средата на 80-те години.Не помня в коя арабска страна взели за заложници руски/тогава съветски дипломати/ от посолството в тази държава.Пратили спецчастити и ония казали на терористите до 24 часа да освободят заложницити и да си ходят по живо по здраво.Обаче им си присмели и след 24 часа получили пратка по еконт може би - кутии с отрязаните глави на някои от близките им, с послание че ако не размислят пак ще имат хабер.И всичко свършило мирно и тихо.
Всичко са политически игри... А самите политици, поръчващи тези изтребления, най- вероятно нямат смелост да гледат хирургическа операция по Дискавъри и извръщат отвратени погледа си.
В конфликта в Сирия има поне 3 воюващи страни. От една страна е режима на Асад, срещу него воюва ССА, т.е. бунтовниците и от трета страна са влезлите от други арабски страни ислямисти. И трите страни воюват всеки срещу всеки. САЩ подкрепят ССА, а ислямистите са финансирани най-вероятно от Катар или Иран.
Затова и САЩ не бързат с удари срещу Асад, защото не е ясно доколко това ще засили позициите на ислямистите. Според мен това е единственото, което ги възпира от директна офанзива. За това дето САЩ били домъкнали чуждестранните наемници да се бият срещу Асад ми изглежда крайно невероятно, защото тези банди дърпат към Иран. САЩ може един ден да влязат в самия Иран, а какво остава да се бият срещу Асад заедно с ислямисти. Никаква логика. Иначе подкрепата за ССА не е тайна, но според ЦРУ това не са ислямисти.
В крайна сметка много интереси от най-различни страни към тази страна и оправия не се вижда. Дано един ден ООН направи собствени въоръжени сили, които да имат потенциала да спират подобни войни и да прилагат международни закони. Това би спестило и доста пари за отбрана на отделните държави, но явно още не му е дошло времето...
В конфликта в Сирия има поне 3 воюващи страни. От една страна е режима на Асад, срещу него воюва ССА, т.е. бунтовниците и от трета страна са влезлите от други арабски страни ислямисти. И трите страни воюват всеки срещу всеки. САЩ подкрепят ССА, а ислямистите са финансирани най-вероятно от Катар или Иран.
Затова и САЩ не бързат с удари срещу Асад, защото не е ясно доколко това ще засили позициите на ислямистите. Според мен това е единственото, което ги възпира от директна офанзива. За това дето САЩ били домъкнали чуждестранните наемници да се бият срещу Асад ми изглежда крайно невероятно, защото тези банди дърпат към Иран. САЩ може един ден да влязат в самия Иран, а какво остава да се бият срещу Асад заедно с ислямисти. Никаква логика. Иначе подкрепата за ССА не е тайна, но според ЦРУ това не са ислямисти.
В крайна сметка много интереси от най-различни страни към тази страна и оправия не се вижда. Дано един ден ООН направи собствени въоръжени сили, които да имат потенциала да спират подобни войни и да прилагат международни закони. Това би спестило и доста пари за отбрана на отделните държави, но явно още не му е дошло времето...
Говоря конкретно за тезата ти ,че Иран спонсорира ислямистите и те дърпат към него, при положение,че Иран е най големият поддръжник на Асад, като дори изпраща войници,защото знае,че падне ли Сирия той е следващият.Основният спонсор на ислямистите е Саудитска арабия, които дори обявиха, че са готови да платят цялата атака на САЩ и евентуалните им съюзници!!!
Затова ви казвам, че трябва да пуснат бомбите и който оцелее - няма друга оправия в тази държава, но като гледам и у нас нещата са същите, но в привидно друга форма.
Говоря конкретно за тезата ти ,че Иран спонсорира ислямистите и те дърпат към него, при положение,че Иран е най големият поддръжник на Асад, като дори изпраща войници,защото знае,че падне ли Сирия той е следващият.Основният спонсор на ислямистите е Саудитска арабия, които дори обявиха, че са готови да платят цялата атака на САЩ и евентуалните им съюзници!!!
Да, ислямска република Иран е поддръжник на светския режим на Асад. Така е на хартия. Правителството на Саудитска Арабия пък е със САЩ. Обаче ислямистките организации като Ал Кайда и производните им се финансират от петрола очевидно, а не от космоса. Парите им идват от Иран, Катар, Сауд. Арабия, Пакистан и т.н. От тези държави единствено Иран поддържа ислямистите явно, но всичките държави от този регион са проядени от него.
То и пакистанското правителство беше съюзник на САЩ, но Бен Ладен си живееше спокойно там.
Като падне Асад какво ще се случи с Иран зависи кой ще дойде след него. Ако е прозападно управление е зле за тях, но ако са ислямисти, за тях ще е победа. В сирийския хаос интересите не са само в 2 посоки и не са черно-бели. Храбрият народ на Сирия срещу вероломните окупатори от САЩ - това са глупости.
Comment