Известие

Collapse
No announcement yet.

"Западните умиротворители 4"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
    В България има много хора, които силно надценяват влиянието на Русия в световен мащаб. Кои са съюзниците на Русия? Казахстан и Беларус. Страшната сила.
    Китай се води на хартия соц. държава, но както казва г-н Дън Сяопин не е важно дали котката е черна или бяла, важното е да хваща мишки. Затова и Китай вече е развиваща се страна с пазарна икономика и отворена поне икономически към света. От какъв зор китайците ще подкрепят Русия?! Щото пазарите им са там?! Естествено, че икономическото чудо на Китай се дължи на Запада. Оттам са инвестициите в китайската икономика, оттам са технологиите, които идват в Китай и там са пазарите. Ще вземат сега да подкрепят Русия, щото били симпатични комунисти. Изобщо не го вярвам. Китай си има своята политика и ще играе с Русия само ако интересите им съвпадат, но в случая не е така. Да не забравяме войната, която водиха Китай и СССР през 1969г. с много жертви.
    Може да не ти се вярва но е фактhttp://bulgarian.ruvr.ru/2013_03_29/...jata-na-bloka/ http://news.ibox.bg/news/id_1017844194
    Last edited by dimitar_vd62; d.m.y г., 21:56.
    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Този въпрос дава отговор на въпроса дали САЩ търсят единствено икономически и политически ползи от военните действия, които предприемат или това са по-скоро митове и легенди. Спомням си, че когато започнаха операцията в Косово, веднага изскочиха теории, че там имало някакви мини с много ценни ресурси, златни ли бяха диамантени ли, които американците искали да заграбят...
      В Косово американците изградиха най-голямата си военна база на Балканите. Там са интересите.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
        ЕС се формира десетки години и е създаден от държави, разположени една до друга на един и същи континент. Има обща валута, общо законодателство, сходни културни ценности, общи интереси в много области, но... все още не може да излезе с обща позиция по почти нито един въпрос от световната политика.
        На този фон да си говорим, че БРИКС е нещо значимо не е сериозно. Така ми се струва поне на мен. Това са държави от 4 различни континента с огромни икономически, културни, исторически и каквито се сещиш РАЗЛИЧИЯ.
        Ако си говорим за теории, ето нещо доста логично тук. Превод е от руски източник.

---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:11 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
        В Косово американците изградиха най-голямата си военна база на Балканите. Там са интересите.
        Те имат бази в маса държави без да са водили война с тях.

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:12 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Накратко - В този регион интересите на Русия са по-големи от тези на САЩ.
        Асад поръчва оръжия на Русия, но не ги плаща и трупа дългове. Затова и Путин вече каза, че може да подкрепи военна операция ако има санкция от ООН.
        2014: Deutschland über alles

Comment

• Според мен Израел са против удар срещу Сирия.
          "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
          К.М.

Comment

• Не е ли по-важно да спре изтребването на хора?! Интересите на отделните държави би трябвало да са на заден план. Важното е да спре войната и особено използването на химичеки оръжия.

Comment

Не е ли по-важно да спре изтребването на хора?! Интересите на отделните държави би трябвало да са на заден план. Важното е да спре войната и особено използването на химичеки оръжия.
              Кой започна тази война?
              Откъде влязоха военните формирования?
              К.М.

Comment

• Сузи, ти хем си социалдемократ, хем марксист. Как стават тия работи?! И защо пишеш името на Карл Маркс с инициали? Срам ли те да покажеш, че му се възхищаваш?!

Comment

Не е ли по-важно да спре изтребването на хора?! Интересите на отделните държави би трябвало да са на заден план. Важното е да спре войната и особено използването на химичеки оръжия.
                  За кубинците капитализмът беше казина, курви и наркотици.
                  К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    Кой започна тази война?
                    Откъде влязоха военните формирования?
                    По този въпрос може да си спорим вечно. Кой въоръжи и поддържаше виетнамските комунисти във войната със САЩ?! Естествено, че външна намеса може да има, но за да има такъв мащабен конфликт, значи има местен дразнител. Знаеш много добре, че режимите на сина Асад и баща му Асад преди това са доста основателен повод за започване на гражданска война.

---------- Post added at 22:34 ---------- Previous post was at 22:32 ----------

Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                    За кубинците капитализмът беше казина, курви и наркотици.
                    А сега какво е. Рай?! Със 17 долара заплата и 8 долара пенсия.
                    Като имаш херпес, лекуваш херпеса. Не убиваш целия организъм.

П.С. Курви има и сега, както виждаш от статията. С наркотици беше омаскаряван Раул Кастро преди да поеме властта. Значи цялата борба е била заради казината.
                    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 22:36.

Comment

• Разговарял съм с много и образовани сирийци, които твърдят единодушно това, че режимът на Асад е нещо лошо, но "бунтовниците" са още по-лошо.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Сузи, ти хем си социалдемократ, хем марксист. Как стават тия работи?! И защо пишеш името на Карл Маркс с инициали? Срам ли те да покажеш, че му се възхищаваш?!
                        Маркс е велик философ, признат в цял свят.
                        Ти сериозно ли ме питаш?
                        К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Разговарял съм с много и образовани сирийци, които твърдят единодушно това, че режимът на Асад е нещо лошо, но "бунтовниците" са още по-лошо.
                          Ако нямаше режим, нямаше да има и бунтовници, т.е. бунтовниците са плод на режима. Аз не знам подобен режим, някога където и да било по света, да е раждал нещо хубаво.

Comment

Ако нямаше режим, нямаше да има и бунтовници, т.е. бунтовниците са плод на режима. Аз не знам подобен режим, някога където и да било по света, да е раждал нещо хубаво.
                            С това съм напълно съгласен, но трябва да отчетем и обстоятелството, че един иначе добронамерен "бунт" много лесно може да прерастне в нещо не-толкова добронамерено спрямо народа.

За справка - дори и мирните протести у нас.

То не бяха провокации, опити за яхване, изопачаване на истините и какво ли още не...........

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Глупости, военните формирования влязоха отвън.
                              К.М.

Comment

Фашистки режим - комунизъм, комунистически режим - демокрация.Ся кво следва?
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X