Известие

Collapse
No announcement yet.

Колебания между 166 и 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    И сега ако аз съм новобранец във форума, влезнал за съвет каква алфа да избера...след тези четири страници "страсти и откровения" бързо ще си плюя на петите и ще забравя напълно за тенекиите със сърце!

Достатъчно е да прочете 2 от постовете на колегата goge_to за да направи правилния избор.

За разлика от останалата "плява" по темата, това са добре обосновани твърдения.

А и човекът е бил от "двете страни на барикадата", което в случая е много важно.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Даже не подозираш колко си прав, но вече го направих!
      е щом си хванал лесната права(демек си станал самурай),к'во дириш у тоа форум аджеба да го ева?
      THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
      http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
        Докато във Варна ходите по срещи и обсъждате паламуда, тия с дизелите си караме и си вършим работата по всяко време на годината, по всяко време на денонощието - и при плюс 40 и при минус 28 градуса
        Това пък що го написа.
        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
          е щом си хванал лесната права(демек си станал самурай),к'во дириш у тоа форум аджеба да го ева?

Защото колега, аз и сега мога да обоснова избора си да имам алфа без да изпадам в глуповата и сляпа фенщина.
          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Защото колега, аз и сега мога да обоснова избора си да имам алфа без да изпадам в глуповата и сляпа фенщина.
            ее щом е тъй,би ли споделил на всеослушание твоята обосновка,плс
            THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
            http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related

Comment

Даже не подозираш колко си прав, но вече го направих!
              И аз..., и аз....

Comment

Първоначално публикувано от Murderer Покажи съобщение
                ее щом е тъй,би ли споделил на всеослушание твоята обосновка,плс

Вече съм го правил, и не смятам да се повтарям. Просто в тая тема има 2~3 обективни мнения и всичко друго са празни приказки.
                А и питащият е пропуснал една дребна, но много важна подробност- какъв е бюджета му?
                Last edited by BLUE1; d.m.y г., 18:35.
                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Alfa 166 2.4JTD е една от най-сполучливите Алфи въобще. При Alfa 166 2.0TS е точно обратното. И аз виках на бялото черно до едно положение, но все в един момент трябва да ти уври главата, ако има нещо вътре. Бензинът е хубаво нещо, бензин на газ също но 2,0TS си е боклук. С годините се научихме как да не ги изпортим, но това не ги прави по-малки боклуци. Когато фактите говорят ..
                  пп 1,6 и 1,8 пак са си TS, ама са по-сполучливи
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от SLADE Покажи съобщение
                    Здравейте. Все още не сме колеги, но в най-скоро време ще станем, надявам се. Както вече в заглавието на темата стана ясно се колебая между Алфа 166 бензин 2000 кубика и 156 бензин 1800 кубика TS
                    Не ги знам нито като здравина, нито като поддръжка как са, също и от към харч на бензин. Повече ми допада 166 от към екстри и удобство - големина и комфорт. Може и да се залъгвам. Не знам и аз за това питам вас. Ще се радвам да ми помогнете.
                    Поздрави и благодаря!
                    Каквото можеш да поддържаш и издържаш.
                    И 2 те не са правени за нашите лунни пейзажи, което означава честа смяна на окачвания.
                    Не съм имал 166 но от сервизи съм чувал, че излиза по-скъпо от 156 по тази точка.
                    Останалото е като при всяка кола 2 ръка - ако е била в душманин може и след 3 дена от смяна на масло основен ремонт да правиш.
                    Каквото да решиш - от раздела по-горе избираш сервиз с добри отзиви и колата на оглед.
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Морфи не бъркай човека, окачването на 166 здраво и се справя перфектно по нашите лунни пейзажи, няма нищо общо със 156.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                        Морфи не бъркай човека, окачването на 166 здраво и се справя перфектно по нашите лунни пейзажи, няма нищо общо със 156.
                        +1 веднъж съм сменял горните(бяха оригиналните) и веднъж наскоро долните (също оригинални). За 15 годишна кола не е зле.
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Подкрепям! Правил съм тежък офроуд с Алфата, много пъти съм я удрял отдолу, но като погледнаха след това окачването, всичко беше бетон.

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                            Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            +1 веднъж съм сменял горните(бяха оригиналните) и веднъж наскоро долните (също оригинални). За 15 годишна кола не е зле.
                            Първоначално публикувано от Doomguy Покажи съобщение
                            Подкрепям! Правил съм тежък офроуд с Алфата, много пъти съм я удрял отдолу, но като погледнаха след това окачването, всичко беше бетон.
                            100 процента верно просто няма място за сравнение между 156 166 при 156 носачите са като консуматив ако си сменяваш маслото като мене на около 30 000 км много вероятно да ти трябват и носачи.
                            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
                              100 процента верно просто няма място за сравнение между 156 166 при 156 носачите са като консуматив ако си сменяваш маслото като мене на около 30 000 км много вероятно да ти трябват и носачи.
                              Аз го знам това от опит.
                              2007-2009 имах 156, 2009-2011 търкалях едно GTV, а от 2011 до преди два месеца се возих в 166. Единствено на 166-цата не съм сменял носачи, само 1 тампон на долен носач още като я взех през 2011, колегата code го подмени качествено, навъртях и около 50000 без никакви проблеми и хлопания, а беше с оригиналните си носачи отпред и отзад, продадох я на 260000 реални(145000 километраж ). На 156 сменях цяло предно окачване включително биалети, тампони ст. щанга, а на GTV един път предни носачи и два пъти цяло задно окачване.

Comment

Ако говорим за здравина на ходовата част, при идеална возия и евтини части, не е измислена друга Алфа, която да бие 164, уникална здрава кола въобще, а ако е с 2.0 ТС мотора, почти нама разходи по него, та просто перфектната симбиоза между здравина , комфорт и евтина поддръжка.
                                Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

Working...
                                X