If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Голям проблем ... с голям боклук ( Форд Фиеста ) ...
И една от най-лошо возещите, таблото иска да излезе през предното стъкло като минеш през трамвайни релси на по-висока предавка от 2-ра.Забравяме крилатата фраза, че тропа като кокал в буркан от най-малкото.
Белла, тия 56 ци били много скъпи за употреба, не съм подозирал, че използвам Кадилак за работен автомобил
То и аз не подозирах, че карам 10 дни в годината, еле пък че съм милионер, ама ей на, затова е полезен тоя форум, винаги можеш да научиш нещо.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Темата се изроди на Форд срещу Алфа.
Лоши-калпави, Форд продължават да произвеждат и да се карат по света, защото един автомобил се определя в края на краищата от потребителя.
Каквото иска потребителя, такова се произвежда и точно тук Форд ни налага безмилостно.
Има много некоректност в темата.
Първо, най-ниския клас на Форд, срещу високия на Алфа.
Освен това тука изобщо не се говори за високия клас на Форд, който по понятни причини, изобщо не е познат на българина.
Освен това, леките коли на Форд са шир-потребата на фирмата, точно както на Мерцедес.
Ако сравнявате Фиеста с 33-ка, тогава може би да е коректно и всичко да е наред.
Вие обаче най-ниския със средния.
И никога да не забравяме, че самият Хенри Форд си е свалял шапката, като види Алфа Ромео!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
така е и аз сега прочетох да видя жената до къде е стигнала и все пак да прочетеш нещо да запаметиш утре и на тебе може да се случи,малко е станало Левски-Цска тука както винаги,ако се бяха появили 2-3 ма фенове на Форд да драснат некои ред тогава щеше да е чудо вече,а тва за Хенри Форд го казах преди години на един горд собственик на фау ве Поло 91 ва с 4 скорости понеже ми оплю колата и той ме погледна и каза-един кенеф свалил шапка на друг кенеф,полото се разпадна след 1 година не го подржаше викаше то нема смисъл а аз още си карам алфата,слепият докато прогледне слънцето се скрило...
Е то, заглавието на темата е пряко свьрзано с моментното сьстояние на автомобила. И моята да ме остави на пьтя - и аз няма да и спестя "похвали". Доколкото разбирам - Белла е доволна от цялостната картинка. А се получи "тема с продьлжение" единствено заради "едната ревност". Колежката "ни напусна", няма как да не и покажем че "много е сбьркала".
Най мьдрото изказване на тема марка/кола, чух от човек от който най малко очаквах.
Човекьт каза - "Моята е най хубава и с нищо не можеш да промениш това. Утре като я сменя, пак моята ще е най хубава".
Колега, аз винаги ще влизам в този форум тъй като от него познавам много готини хора... и аз винаги ще се обръщам след Алфите по пътищата , но на този етап имам нужда от автомобил който върви и не е по 2-3 месеца годишно в бокса поради поредният голям проблем който в момента поради една или друга причина не мога да разреша.
Истината е, че когато взех Алфата работата ми беше свързана с ежемесечно пътуване до Германия , ежеседмично до София , Пловдив и Ямбол / Сливен ... падаха много пари и реших , че комфортна който ми предоставя автомобила си заслужава сумата която се харчеше непрестанно по поддръжка и ремонти . Сега обаче не пътувам толкова много , дори почти не пътувам извън градско и не ми е нужен скъп за поддръжка автомобил който освен всичко останало беше вече на 12 години когато се спасих от него. Не мисля , че е нормално да заплащам такива големи суми за части и ремонт за 12-3 годишен автомобил когато мога да плащам 5 - 6 пъти по - малки суми за поддръжка на автомобил със същите години , но от различна марка .
На този етап ми е важно колата да е "добра каруца" , да носи на товарене , да не е капризна , да не е дизел че ми писна зимно време да и се моля да запали , да не е чуплива и да не ми пука кой ме е одрал и кой подпрял . За целта Форда и идеален ! Разбира се, че не може да се сравнява дизайна на Алфата с Форда , но както казах вече за мен това в момента не е приоритетно .
Мир да има ! Алфа все ще ме радва , но за сега мисля да се въздържа от покупка на такава и да задържа паричките в джоба си
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006 Born to make me happy
п.с. само дето да стоиш в бокса по 3 месеца, или ти е калпав майстора или ти нещо бъркаш като водач. Ремонтите на старите алфи надхвърлящи 10год. не са толкова скъпи, изключвам 166, там има някой неща, но си е лимузина...нормално.
Дано от "големия боклук " си доволна, и да не пускаш тема колко е зле, а да казваш че е перфектен, някак не се връзват нещата!
Абее русия,ти верно си голям блондин бе !!!
Да,Форда е боклук, но се оказа по - здрав и практичен , по - евтин за поддръжка боклук от алфата която е красив и готин автомобил ама явно е сглобяна като такива като мен които не им е работата да разбира от автомобили .
Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
140 HP + Chip Tuning -> ex Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006 Born to make me happy
Незнам какъв съм, но има 156, дизел от над 5 години, и по двигател най-много до дебитомер съм стигал. Преди месец смених долни носачи от 4-ри години насам!
Темата ти е озаглавена голям боклук, а след това била читава, умирало всичко от веднъж. Да караш с разхлабен ремък толкова време, и после защо така се получи! Дано и при алфата да не е било така...а после били проблемни.
Имам приятел ако не блъсна алфата си в дърво още щеше да я кара. Човека и въртеше по 30к км на година, и нямаше грешка, така 5 годинки до мин. лято. Челен удар в дърво с 120 и е жив и здрав.
Италиански дизел иска само акумулатор да запали, даже на 3 изгорели свещи пали! Ма тея италианки как ги правят, с неработещи батерии.
Истината е, че когато взех Алфата работата ми беше свързана с ежемесечно пътуване до Германия , ежеседмично до София , Пловдив и Ямбол / Сливен ... падаха много пари и реших , че комфортна който ми предоставя автомобила си заслужава сумата която се харчеше непрестанно по поддръжка и ремонти .
Белла, понеже пътувам също толкова много / за справка април сменях масло и филтри на 180 000 км., декември ги смених пак на 201 000/ , ще ти кажа че тези коли са направени точно за дълъг път и почти нищо не може да им се развали при такава употреба, за справка във въпросният период съм сменил една биалетка и с последната смяна на консумативите моторчето на чистачките /втора ръка/. Откакто от 3 години насам въртя по над 25 000 км. годишно не съм имал грижи ни със окачване, ни със мотор, ни с ел. инсталация. Навремето имах грижи със съединител заради крива вилка, която разбиваше лагера, но тогава карах малко и повечето градско.
Затова ми е малко странно, кво пък толкова скъпо си правила по тая кола, при основно магистрално каране?!? п.п. Термостат съм сменял и аз през 2008 година - Бер /139 лв./ и още съм с него, къде ги видя тия 280 лв. или те 2,4-ките много специални
Фиести съм карал много, все служебни / следващият модел след твоята, със същият мотор/ - лошо не мога да кажа, ме те бяха чисто нови от магазина. Все пак коректното сравнение щеше да е с Мондео, не с Фиеста, да видим дали пък поддръжката му щеше да ти се струва по-евтина от на 156
Добре де, цял свят разбра че 156 е най, ама най добрият автомобил правен някога. Може ли вече да спрем да се хвалим?
Естествено, че не е най-добрият, но чак пък толкова скъп и проблемен?!? Просто момичето е попаднало на уморен екземпляр, който въпреки по-леките магистрални режими й е създавал проблеми, а видите ли сега марката и модела били лоши.
п.п. И аз имам Пунто, не че го карам много, стои при бащата презповечето време. То също е кола без пари и с никаква поддръжка, но такъв тип коли се купуват за точно определени цели и в никакъв случай за пътувания до Германия, Пловдив, София, Сливен и Ямбол
Добре де, цял свят разбра че 156 е най, ама най добрият автомобил правен някога. Може ли вече да спрем да се хвалим?
Най-доброто е едно колело, което имам с 24 скорости. Не се чупи, и даже пари спестява от гориво.
Просто се изказаха какви ли не неща за автомобила, а не са точно така. А й не е хич да сме нямали такива...все пак имаме наблюдения...
Comment