---
Известие
Collapse
No announcement yet.
Hi-Fi или поне нещо близко...
Collapse
X
-
Да, и аз мисля че това е дилемата, въпреки че това всъщност за мен не е дилема, защото самият аз допреди месец бях с чисто стерео, но сега надградих с кино система като съм ги интегрирал както е описано в статията, използвайки един чифт фронтове. Без компромис на звука, и без допълнителни манипулации и досадни превключвания на допълнитрелни устройства и кабели.
Та ако някой се интересува ето я моята истина
Когато слушам музика включвам плеър, ДАК и усилвател. Фронтовете са вързани към усилвателя. Рисивърът е изключен. Системата си работи като чисто стерео. Когато гледам кино включвам плеър, рисивър и усилвател (и ТВ-то разбира се). Рисивърът захранва центъра (в бъдеще и съраундите, които още не съм взел) и пуска сигнал към субуфъра и през пре-аута към усилвателя за фронтовете. Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).
Това е. Без компромис със звука и без допълнителни манипулации, освен превключване на сорса чрез дистанционното.Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
-
Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение.......
Та ако някой се интересува ето я моята истина
Когато слушам музика включвам плеър, ДАК и усилвател. Фронтовете са вързани към усилвателя. Рисивърът е изключен. Системата си работи като чисто стерео. Когато гледам кино включвам плеър, рисивър и усилвател (и ТВ-то разбира се). Рисивърът захранва центъра (в бъдеще и съраундите, които още не съм взел) и пуска сигнал към субуфъра и през пре-аута към усилвателя за фронтовете. Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).
Това е. Без компромис със звука и без допълнителни манипулации, освен превключване на сорса чрез дистанционното.По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от Peter_63 Покажи съобщение...
Преаутът на рисивъра е вързан директно към крайното стъпало на усилвателя чрез вход на усилвателя наречен AV Direct. (Усилвателят ми е същия като на този от снимката, която бях постнал по-горе).
Това е. Без компромис със звука и без допълнителни манипулации, освен превключване на сорса чрез дистанционното.
И естествено за по това време - наздраве!
С три редакции успях...
---------- Post added at 03:19 ---------- Previous post was at 03:18 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеА не може ли просто да слушаме музика.
НИщо повече...ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеЕх ...всичко е ясно - вече си търся усилвател с AV Direct.
И естествено за по това време - наздраве!...В различните марки тоя вход има различни имена - AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр. И не са чак толкова много усилвателите, които имат тази функция и за съжаление всички са в по-горен клас.
Вече е късно да кажа наздраве, т.е. е твърде рано
ПП. И ако си харесаш нещо, ако е възможно първо го прослушай с твоите колони, дали ще си паснат като звучене. Пък и да си сигурен че свързането с рисивъра работи.Last edited by Peter_63; d.m.y г., 11:36.Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
-
Попаднах на едно устройство, което май ще ми върши работа.
Има няколко входа за усилватели и само един изход за колони.
Вкарвам в него кабели от ресивъра и усилвателя и от там излизат за колоните.
Ще превключвам между входовете според това, кое точно ще ползвам - усилвателя или ресивъра. Така или иначе сигнала ще отива при фронтовете.
Надявам се само да не страда звука, от цялатя тая работа, но докато не пробвам няма как да знам.
Някой виждал ли е нещо подобно ?
Monacor превключвател на колониALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеняма от какво да се притесняваш. тия са име в аудиото, само не те знам такива букси къде ще намериш.
Конектор: за тонколони; 2,5mm2; позлатен; щепсел; мъжки
Май това ще е варианта, за момента.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеПьхнете една нощна лампа в "разклонителя" на усилвателя. Ако както предполагам лампата светва само при включване на усилвателя, то може да се реализира "устройство" което само ще превключва колоните м/у усилвателя и ресивьра.
Цената на материалите не би надхвьрлила 20лв. В пьрвият попаднал ви сервиз за битова електроника могат да го "налепят" за да кажем още толкова максимум. Това ако сте скаран с поялника.и е така, както казвате.
Не бих могъл сам да направя такова устройство и затова търся готов вариант за закупуване.
Ако вие можете да го направите и нямате нищо против, бих го закупил веднага от вас. Още днес мога да ви изпратя посочена от вас разумна сума.
ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеГледайки масичката Ви, предположих че няма да е проблем да си сьтворите вьпросната джаджа. Необходимо е само умение за ползване на поялник, подробни инстукции ще Ви дам, а и не само аз мисля. Ако работата с поялник е проблем и не се намери желаещ колега от София, да "натика" 2 релета, един траф и шепа букси в кутийка, то ще го "изфабрикувам". Няма някакьв сьществен проблем. Все пак е за предпочитане прекият контакт според мен.
Утре след като посетя Елимекс, мога да дам окончателна цена на материалите, не зная с какви кутии разполагат в момента.
Имам нещо предвид и ще поизчакам за сега.
Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе? Т.е. това "direct in" на Сони -то, аналогично ли е на AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр.
Last edited by bager; d.m.y г., 16:04.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеБлагодаря за отзивчивостта, но ще задържим за малко направата на тази "джаджа" .
Имам нещо предвид и ще поизчакам за сега.
Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе? Т.е. това "direct in" на Сони -то, аналогично ли е на AV Direct; Power Amp Direct In; AV и пр.
Попрочетох темата , аз за 7 години експерименти установих, че е по добре да имам две системи- една за кино и една за музика. В крайна сметка в момента съм с две стерео системиСкоро ще правя в отделна стая екран, с прожектор и ще мина пак към 5.1 . ПО принцип установих , че колкото и скъп ресивър да вземеш няма как да свирне като предусилвател с два моноблока или стъпало. Макар да има ресивъри свирещи доста добре (над 4-5 хил са тези ресивъри) в момента в който включих пред със стъпало клас "А" и ...махнах ресивъра Както и да е сега ако правя киното и искам да е като трябва ще си взема само цифров процесор и стъпала за каналите.
П.П. Гледах , че си отварял колоните - освежете кондензаторите с нови качествени със същите параметри. Аз не съм жичкаджия и само купувам и слушам, но скоро се учудих как свирнаха стари колони на познат само от подмяна на някакви елементчета с нови такива.2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение...Бихте ли ми казали дали това Sony Ta-f 690 Es , което има direct in може да се ползва по начина посочен по-горе?Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех
Comment
Comment