Известие

Collapse
No announcement yet.

Hi-Fi или поне нещо близко...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колегата трябва да реши сам за себе си, дали ще гледа кино или ще слуша музика, защото озвучаването малко се различава.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Надграждането ще се състои на по-късен етап и ще се изразява в закупуването на 5.1 канален ресивър с преaмп изходи, откъдето ще отиде сигнала в стерео усилвателя. Съраунд колонки и център плюс субуфер имам. Не са висок клас, но за кино стават - ползвам ги от години.
      Затова в момента си търся хубави колони за слушане на музика, а киното малко по-нататък.
      ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
      ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
      ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
      ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от svetlastf Покажи съобщение
        ......При това положение поне предната линия трябва ( център и фронтални )да е от една серия. ....
        Щом си мислиш , че центъра ти ще си пасне с високия клас фронтални ( то дори и на цвят е трудно)....
        Alfa Romeo 1.8 TS `98
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
          Надграждането ще се състои на по-късен етап и ще се изразява в закупуването на 5.1 канален ресивър с преaмп изходи, откъдето ще отиде сигнала в стерео усилвателя...
          Сега разбрах. В такъв случай сигурно знаеш, че усилвателят трябва да има т.нар. AV Direct вход, обикновено такъв вход имат усилвателите от малко по-висок клас.
          Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 JTD 2000 ех

Comment

Пусках в друта тема, тази снимка на системата ми отзад, но явно трябва пак - действието се развива зад предусилвателя, което е отделно тяло със самостоятелно захранване :

П.П. Забравих да напиша, че е желателно, крайното стъпало да се включва в контакт, който е на друг токов кръг от другите електроуреди на системата.

Last edited by old alfist; d.m.y г., 16:23.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Пусках в друта тема, тази снимка на системата ми отзад, но явно трябва пак - действието се развива зад предусилвателя, което е отделно тяло със самостоятелно захранване :

П.П. Забравих да напиша, че е желателно, крайното стъпало да се включва в контакт, който е на друг токов кръг от другите електроуреди на системата.
              Това с отделния токов кръг, дължината на кабелите и калайдисването на краищата им са все неща, които отличават необикновенния от обикновенния хайфист

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

Ти като не разбираш.
                Някои познават по звука дали тока е от Козлодуй или Марица...
                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Това с отделния токов кръг, дължината на кабелите и калайдисването на краищата им са все неща, които отличават необикновенния от обикновенния хайфист
                  Ти като не разбираш.
                  Някои познават по звука дали тока е от Козлодуй или Марица...
                  Може и да се подигравате с мен, но аз съм длъжен да кажа каквото знам, за да ми е чиста съвестта, пък всеки да прави каквото си иска.
                  sigpic

Comment

Ти засега си "запален" хайфист..
                    ТУК обаче са неспасяеми...
                    Alfa Romeo 1.8 TS `98
                    sigpic

Comment

Може и да се подигравате с мен, но аз съм длъжен да кажа каквото знам, за да ми е чиста съвестта, пък всеки да прави каквото си иска.
                      Аз не се подигравам. Казвам го с добро чувство на уважение спрямо човешкия стремеж към съвършенство.
                      ....Макар, че всички споменати неща за мен имат по-скоро теоретичен смисъл.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Аз затуй не се обаждам щото нашия ток е от ТЕЦ Варна произведен с донбаски въглища и не вади хубав звук.Стаа само да ти изгори захранването на монитора и да надуй кондензаторите.
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                          Аз не се подигравам. Казвам го с добро чувство на уважение спрямо човешкия стремеж към съвършенство.
                          ....Макар, че всички споменати неща за мен имат по-скоро теоретичен смисъл.
                          Това са множество дребни неща, които не изискват някакви особени средства и усилия, но изчистването им предотвратяват нежелателните натрупванията.
                          sigpic

Comment

Хммм.
                            Осигуряването на отделен токов кръг при изградена вече инсталация не е нещо дребно. И като знам апатртаментите как ги правят на два токови кръга контактите....
                            По скоро е достижимо в разклонитела на уредбата да не се включват други консуматори, особено с импулсни захранвания.
                            Alfa Romeo 1.8 TS `98
                            sigpic

Comment

Хммм.
                              Осигуряването на отделен токов кръг при изградена вече инсталация не е нещо дребно. И като знам апатртаментите как ги правят на два токови кръга контактите....
                              По скоро е достижимо в разклонитела на уредбата да не се включват други консуматори, особено с импулсни захранвания.
                              Не става въпрос да осигуряваш отделен кръг, но ако го има в близост - да се използва.

Ти засега си "запален" хайфист..
                              ТУК обаче са неспасяеми...
                              Ти чети тук да се учиш и да разбереш, за какво ти пиша.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 18:05.
                              sigpic

Comment

Виж какво изпусна
                                https://bgaudioclub.org/showthread.p...a-Professional

---------- Post added at 18:16 ---------- Previous post was at 18:09 ----------

Не става въпрос да осигуряваш отделен кръг, но ако го има в близост - да се използва.

Ти чети тук да се учиш и да разбереш, за какво ти пиша.
                                Ей не мирясваш.
                                Досиетата Х са за изтрещелите фенове, за разведряване стават за четене.
                                Сериозните теми са в другите раздели, тях чета.
                                Alfa Romeo 1.8 TS `98
                                sigpic

Comment

Working...
                                X