Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa Romeo Giulia отвя и BMW M5

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не виждам, защо се дразните. На мен лично дискусията ми е интересна, щом е подкрепена с факти.
    Това, че сме фенове на марката АР не означава, че трябва да анатемосваме всички останали. Както и това, че харесваме марката АР, не означава и че тя е върха на сладоледа.

Накратко - един обективен поглед върху света, никога не е излишен.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 17:10.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
      бла бла бла
      Имаш едно трънче в гащите от мен, че гледам яко си подпалил, ще те съжаля да не ти отговарям въпреки глупостите, които отново си написал за да не стане трънчето по-голямо.
      Now: 156 2.5 V6 24V
      Ex: 147 Ti, GT V6, 147 1.6, 145QV, 155 TS, Gtv Cup pack, 75 1.6 I.E.

Comment

Да не мислиш, че една кола на предно няма да спре в тази кал?
        Също така да не мислиш, че всяка кола с двойно предаване няма да се справи с тази кал?
        Въобще каква е идеята на това нещо в случая?
        Както всеки знае, няма кола, която да е най-бързата и да е на предно предаване. Няма.
        Колите с предно предаване са евтини. И БМВ минават на ниските си модели на предно предаване, защото е евтино и за нищо не става общо взето. Ама евтино. Сори, че последните десетилетия няма масова Алфа на задно. Хайде сега може и да се поправи това. Ако иска Алфа да се върне в играта.
        Най бързите коли са със задно, НО не са ежедневки !
        БМВ не минава на предно защото е евтино а защото пазара го изисква ! И ако не става за нищо, защо започват производство ?
        Ако Алфа мине изцяло на задно, аз лично ще си търся друга алтернатива .
        В коя игра да се върне ? БМВ серия М, колко такива коли има на пътя ? 99% от баварците на пътя са 1.6,1.8,2.0 л. , вътре с тапицерия все едно си съблякъл някой циганин и си облякъл седалките, а да не говорим че ако имат клима са върха на сладоледа !
        Всеки има право сам да си чука главата !
        http://m.vbox7.com/play:e12fb12440
        Last edited by vovata; d.m.y г., 17:48.
        Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
        159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
        NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          Не виждам, защо се дразните. На мен лично дискусията ми е интересна, щом е подкрепена с факти.
          Това, че сме фенове на марката АР не означава, че трябва да анатемосваме всички останали. Както и това, че харесваме марката АР, не означава и че тя е върха на сладоледа.

Накратко - един обективен поглед върху света, никога не е излишен.
          +1.
          Обаче, колега БО, не знам какво ти става та в един момент изтрещяваш и го обръщаш на личностни нападки, не се ли усещаш? Всяко хлапе зане, че алфите през последните 20-30 години не са имали топ модел, доближаващ се до Мките. Обаче, при по-скромните и често срещани моторизации напр. до 2000 кубика и да речем в периода 1990-2000 г. БМВ-то почти винаги е по-слабо от съответната алфа със съответния двигател. Най-вече се вижда това при 155 срещу да речем Е36. Кажи ми според теб кое е по-добре 155 1.7 ТС или е36 316и? Или 1.8ТС с/у 318и. Като технология, вървеж, надеждност ако щеш? За това ти говореше italfen и мисля че стана съвсем ясно.
          Иначе, именно тази огромна разлика от най-слабите бмв-та до най-силните всъщност движи марката напред, защото всеки си купува 316и с мисълта че кара М3 или поне 330и. Всъщност точно оттам баварците правят най-голямата печалба, а италианците именно заради това не им вървят нещата. Ако бяха пуснали една 159-ка с V8 от мазереати например, на бас че 159ките щяха да се радват на много по-голям успех. Но щяха и да държат цена повече де...
          '05 166 V6
          '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Имаш ли някоя Алфа, каквато и да е да я изправиш срещу този М-ков двигател от БМВ?

Абе М-ков двигател тя алфата кат види баира на Витиня трябва да и върнеш 3-та че да върви ти М-ков двигател
            SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение
              Абе М-ков двигател тя алфата кат види баира на Витиня трябва да и върнеш 3-та че да върви ти М-ков двигател
              Аре стига с фантазиите. Това дето го казваш може, ама ако махна 4 от свещите. Баирът на Витиня си го качвам на 5 - та със 150 без никакви проблеми.

159 1.8 MPI
              166 2.0 TS (ex)

Comment

• [QUOTE=156;1446337] Кажи ми според теб кое е по-добре 155 1.7 ТС или е36 316и? Или 1.8ТС с/у 318и.

Колега виждам че не си наясно с баварците.Говориш прекалено много на изус.Свинския парк не можеш го срванява с 318и Е36 понеже 318 е 115-118 коня а скрапа е 140-144.По меродававно е да го сравниш с 318ис 144 коня.И пак бих предпочел бимата,понеже съм имал и скрапа 144 коня и бимата 144 коня и говоря от личен опит.Бимата след 4000 оборота излита и с уникална лекота си достига обявените по каталог 213км/ч.Говоря ти за втомобил на 250 хил. км.Като видя свински парк 1.8 140/144 коня на 250 хил. км да си вдигни,мисля че бяха 208км/ч по каталог,ще стана трамвай+тролей и ще возя хората без пари.

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                Баирът на Витиня си го качвам на 5 - та със 150 без никакви проблеми.

Да не си се спускал........?

Comment

• Почти 220
                  По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                  конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                  Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Почти 220

Еее ти па я направи голфф тройка веершестт Над обявената каталожна съм вдигал само с веершестт Ебагу у голффу,имах чуството че щя а се катурне

Comment

• Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение

Написах "качвам".

Искаш ли едно облогче на 1000 лв. ?

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

• [QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1446357]
                        Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                        Кажи ми според теб кое е по-добре 155 1.7 ТС или е36 316и? Или 1.8ТС с/у 318и.

Колега виждам че не си наясно с баварците.Говориш прекалено много на изус.Свинския парк не можеш го срванява с 318и Е36 понеже 318 е 115-118 коня а скрапа е 140-144.По меродававно е да го сравниш с 318ис 144 коня.И пак бих предпочел бимата,понеже съм имал и скрапа 144 коня и бимата 144 коня и говоря от личен опит.Бимата след 4000 оборота излита и с уникална лекота си достига обявените по каталог 213км/ч.Говоря ти за втомобил на 250 хил. км.Като видя свински парк 1.8 140/144 коня на 250 хил. км да си вдигни,мисля че бяха 208км/ч по каталог,ще стана трамвай+тролей и ще возя хората без пари.

---------- Post added at 19:20 ---------- Previous post was at 19:18 ----------

Че колегата май имаше предвид 8 клапановите двигатели! Ти ако си виждал 1.7 16V TS хубаво, ама май друг не ги е виждал! Май ти не си наясно с моторите на Алфа Ромео!
                        Alfa romeo 33 1.7 8V - the monument and Alfa Romeo 156 1.9JTD

Comment

• [QUOTE=Събев;1446368]
                          Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение

Че колегата май имаше предвид 8 клапановите двигатели! Ти ако си виждал 1.7 16V TS хубаво, ама май друг не ги е виждал! Май ти не си наясно с моторите на Алфа Ромео!

Аз коментирах 1.8тс vs e36 318i ........сложи ли си очилата?

Comment

• [QUOTE=кученцетоОгиитаткоДоги;1446370]
                            Първоначално публикувано от Събев Покажи съобщение

Аз коментирах 1.8тс vs e36 318i ........сложи ли си очилата?
                            ТС се произвежда от 92г. Айде вземи се образовай малко. Разбрахме че си имал само една алфа и няма как да дадеш каквото и да е обективно мнение, ама поне елементарните неща за марката научи. 155. 1.7 ТС разкъсва е36 318й. И по вървеж и по разход и по здравина и по всичко!

Същото важи и за 1.8 тс и 2.0тс срещу аналогията им...ама кучкаря няма как да знае...той е карал само една кола до сега...
                            Last edited by VFTI; d.m.y г., 22:27.
                            Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                            exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                            ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                            ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                            by RUBIG service

Comment

• [QUOTE=VFTI;1446387]
                              Първоначално публикувано от кученцетоОгиитаткоДоги Покажи съобщение

ТС се произвежда от 92г. Айде вземи се образовай малко. Разбрахме че си имал само една алфа и няма как да дадеш каквото и да е обективно мнение, ама поне елементарните неща за марката научи. 155. 1.7 ТС разкъсва е36 318й. И по вървеж и по разход и по здравина и по всичко!

Същото важи и за 1.8 тс и 2.0тс срещу аналогията им...ама кучкаря няма как да знае...той е карал само една кола до сега...

Абе разкъсва...........да караш подобни коли е като да си погребален аген.........е виш колко струват и то на 173хил реални к. тоя варел http://www.marktplaats.nl/a/auto-s/a...reviousPage=lr в бегето цените им са сигурно същите само че в левове.

Comment

Хаха. Рейсинг машина? Че защо ти е рейсинг машина, като има стрийт машина с по-добри показатели?...
                                Аз просто се интересувам от автомобилостроене и знам всеки къде е силен и къде е слаб. Това не ми пречи разбира се да опонирам на всеки, който не е запознат с материята.
                                За втори път ме изумяваш с променливите си разбирания кое е рейсинг и кое стрийт кола. Maserati MC12 е толкова рейсинг, колкото и M3 GTS, което ти рамахваше като тежко серийно в една друга тема - де факто е рейсинг кола, но де юре е стрийт -можеш да й сложиш номера и да я караш на пътя във всяка държава. Серийно е ама е в малка серия Така че недей да я обявяваш за рейсинг кола която се бие от стрийт колите, щото не е съвсем точно казано

Само не разбирам, кое те кара да мислиш, че твоята преценка за това кой е незапознат и неподготвен е точна и правилна. Ти се интересуваш от автомобили и другите се интересуват автомобили. Кое точно гарантира, че твоето мнение и това което си разбрал от интересуването ти е по-точно от на останалите?

Първоначално публикувано от 156 Покажи съобщение
                                Обаче, колега БО, не знам какво ти става та в един момент изтрещяваш и го обръщаш на личностни нападки, не се ли усещаш?
                                Еми не, не се усеща явно. До сега не си спомням негов спор да завърши без "не се напъвай", "ти си псведофен", "ти нищо не разбираш от автомобилостроене". Най-тъжното е, че дори и когато в мненията му има истина, пак стига до там, което тотално ги дискредитира, дори и да са верни

Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                                ...99% от баварците на пътя са 1.6,1.8,2.0 л. , вътре с тапицерия все едно си съблякъл някой циганин и си облякъл седалките, а да не говорим че ако имат клима са върха на сладоледа!
                                Факт. Лично съм виждал хора да си купуват подобни 3-ки от Авто Бавария и не мога да разбера какъв кеф му прави да се вози в нещо дето е почти с врътки на задните стъкла, 136 коня, ама вика аз съм БМВ.

Останалите глупости дето се изпиват тука за Витиня, БМВта и т.н. дори няма да ги коментирам. И не знам защо някои колеги си правят труда да отговарят с колко се качват по не знам кое нагорнище. Очевидно, че темата е пълна с мнения на един-двама-трима души, които са карали Алфа много малко, много отдавна и или говорят квото им падне или нарочно провокират с мненията си за великите БМВта.

Почвам да се чудя на какво се дължи тоя цирк, който се шири из целия форум. Дали е нарочна провокация от феновете на БМВ, дали тука идват и си правят регистрации хора, които са ги баннали от БМВ форума и намират тука поле за изява или просто има твърде много хора които мечтаят да карат БМВ, но някога са имали Алфа щото им е изпаднала евтино. При всички полжения мисля, че някви мерки трябва да се вземат, щото напоследък става най-малкото досадно
                                Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                                Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

Working...
                                X