Първоначално публикувано от ivan dimitrov
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
РЕФЕРЕНДУМ
Collapse
X
-
Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.
Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:
Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:
- мажоритарния вот
- редуцирането броя на депутатите
.
.
.
.
- целогодишно лято.......
Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:
Национален референдум с въпроси, подлежащи на лесна атака от страна на закона.
Накратко - голям шум за нищо.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПреди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.
Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:
Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:
- мажоритарния вот
.
.
.
.
Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:
Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеНадявам се да не е бил съвсем за нищо шумът. Надеждите ми обаче са едно, съвсем друго е фактът че така проведен, тоя референдум само "изгаря" натрупаната енергия "на вятъра".
Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеМ-да. Аз съм сигурен, че ако не беше отпаднал въпросът за редуцирането размерността на парламента, избирателната активност щеше да е над задължителния праг.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеПреди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.
- мажоритарния вот
.
.
.
.
Чудя се тиква ли си само или кух пъпеш?"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеАло, ЕКО- умното, въпросите минаха през конституционния съд!!!!
Чудя се тиква ли си само или кух пъпеш?
Но тъжното е че не тия въпроси са най важни в момента(не че не са важни). При полужение че освобождават мутра, прегазила пешеходец на пешеходна пътека, с мотив че пешеходецът е с предимство когато се обозначи като такъв......
И един депутат да е в парламента, и даже да трябва да плаща за престоят си по един лев - все тая.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Нищо не беше казал, четох.
Не разбирам, какъв е този страх от референдума.
Може ли да стане по-зле от сега?
Отговорът е, НЕ!
Когато се давиш, дори стомаха на кита е вариант за спасение."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеСвинята нещо грухти за някакъв страх от референдума, разбрал - неразбрал. Ма нали си е свиня.....
Стой си в кочината, свиньо, похапвай си помийка и не се занимавай с чужди за гънката ти дейности.
---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:44 ----------
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеДо тук с всякакви тези, доводи и дискусии. Аргументите се изчерпиха.
Взимайте си куклите, дайте си ми парцалките!
Типичен новоизлюпен демократ с комсомолски акъл."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Все си мисля, че референдума имаше резон в електронното гласуване, намаляване субсидията и мажоритарното гласуване.Освен улеснение, щяха да намалеят опашките пред урните и хората нямаха да се отказват заради това от гласуване. С намаляване на субсидията щяха да се отсеят тези, които наистина искат да работят в полза роду, щото и сега имат спонсори. А с мажоритарното гласуване най-малко щеше да се спре един партиец да се появява като кандидат в няколко района...
В крайна сметка, все от някъде трябва да се почне промяната. Иначе по-добре от начало всичко, след 1-2 ядрени бомби...145, 1.6 boxer
156, 2.4 JTD - ex
Giulietta, 2.0 JTDm
Comment
-
А най-добрият въпрос в първоначалния вид на референдума беше да се забрани на хората без средно образование да гласуват. Това щеше да премахне най-лесно манипулируемите гласове. Естествено тоя въпрос нямаше как да го допуснат за гласуване.Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд
Comment
Comment