Известие

Collapse
No announcement yet.

РЕФЕРЕНДУМ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
    А Солунската митница. искаш ли я?
    За една седмица

Comment

• Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.

Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:

Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:

- мажоритарния вот
      - редуцирането броя на депутатите
      .
      .
      .
      .
      - целогодишно лято.......

Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:

Национален референдум с въпроси, подлежащи на лесна атака от страна на закона.

Накратко - голям шум за нищо.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
        Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.

Ако бяха сторили това, в бюлетината за референдума щеше да има един единствен въпрос:

Желаете ли да бъдат насрочени избори за Велико народно събрание с цел промяна на конституцията в частта и за:

- мажоритарния вот
        .
        .
        .
        .

Но след като не са направили това и са се доверили на чалгаджийските си мозъци, резултатът е налице:

Надявам се да не е бил съвсем за нищо шумът. Надеждите ми обаче са едно, съвсем друго е фактът че така проведен, тоя референдум само "изгаря" натрупаната енергия "на вятъра".
        Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.
        Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
          Надявам се да не е бил съвсем за нищо шумът. Надеждите ми обаче са едно, съвсем друго е фактът че така проведен, тоя референдум само "изгаря" натрупаната енергия "на вятъра".
          Да Еко, ако тоя референдум беше иницииран от отговорни хора, щяха да се консултират със специалисти и нямаще половината въпроси да отпаднат. Не случайно се пошегувах. Както вече писах, аз съм твърдо за пряката демокрация.
          М-да. Аз съм сигурен, че ако не беше отпаднал въпросът за редуцирането размерността на парламента, избирателната активност щеше да е над задължителния праг.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

М-да. Аз съм сигурен, че ако не беше отпаднал въпросът за редуцирането размерността на парламента, избирателната активност щеше да е над задължителния праг.
            Ако и да беше. Дори това не решава проблемът. Дали 250 души ше ползват 30000лв месечно за тоалетна хартия, или 50 души(само) ще ги харчат, щот от напрежение хващат разстройство, за нас няма значение. Верно, така ще е по лесно да "акат в едно гърне", далеч не съм убеден, че ще ни излезе по евтино обаче. Това е като въпросът за субсидиите. 1 лв е по малко от 11 10 пъти, истинският въпрос е - колко пъти 1 е по голямо от 0. Защо трябва да плащам от моя джоб, на някакъв партиен член, чийто възгледи не споделям? Това директно изражда представителната демокрация.

Comment

Преди да бъде иницииран този референдум е трябвало инициаторите му да се консултират с добри експерти в областта на конституционното право.

- мажоритарния вот
              .
              .
              .
              .

Ало, ЕКО- умното, въпросите минаха през конституционния съд!!!!
              Чудя се тиква ли си само или кух пъпеш?
              "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
              К.М.

Comment

• Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщение
                Ало, ЕКО- умното, въпросите минаха през конституционния съд!!!!
                Чудя се тиква ли си само или кух пъпеш?
                Всъщност Еко каза че понеже не са законово издържани, част от тях отпаднаха при това сито. Даже даде пример как биха минали.
                Но тъжното е че не тия въпроси са най важни в момента(не че не са важни). При полужение че освобождават мутра, прегазила пешеходец на пешеходна пътека, с мотив че пешеходецът е с предимство когато се обозначи като такъв......
                И един депутат да е в парламента, и даже да трябва да плаща за престоят си по един лев - все тая.

Comment

• Нищо не беше казал, четох.
                  Не разбирам, какъв е този страх от референдума.
                  Може ли да стане по-зле от сега?
                  Отговорът е, НЕ!
                  Когато се давиш, дори стомаха на кита е вариант за спасение.
                  К.М.

Comment

• Свинята нещо грухти за някакъв страх от референдума, разбрал - неразбрал. Ма нали си е свиня.....

Стой си в кочината, свиньо, похапвай си помийка и не се занимавай с чужди за гънката ти дейности.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

• До тук с всякакви тези, доводи и дискусии. Аргументите се изчерпиха.
                      Взимайте си куклите, дайте си ми парцалките!

Comment

Свинята нещо грухти за някакъв страх от референдума, разбрал - неразбрал. Ма нали си е свиня.....

Стой си в кочината, свиньо, похапвай си помийка и не се занимавай с чужди за гънката ти дейности.
                        Кочината е дома ти, и те е страх да го смениш, щот там си цар, а навън пъдар.

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:44 ----------

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                        До тук с всякакви тези, доводи и дискусии. Аргументите се изчерпиха.
                        Взимайте си куклите, дайте си ми парцалките!
                        Еко-умното никога не е имал аргументи.
                        Типичен новоизлюпен демократ с комсомолски акъл.
                        К.М.

Comment

• Е що трябва да измествате темата в тая посока?
                          Отегчително е.
                          Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                          My Red Love
                          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

• Все си мисля, че референдума имаше резон в електронното гласуване, намаляване субсидията и мажоритарното гласуване.Освен улеснение, щяха да намалеят опашките пред урните и хората нямаха да се отказват заради това от гласуване. С намаляване на субсидията щяха да се отсеят тези, които наистина искат да работят в полза роду, щото и сега имат спонсори. А с мажоритарното гласуване най-малко щеше да се спре един партиец да се появява като кандидат в няколко района...
                            В крайна сметка, все от някъде трябва да се почне промяната. Иначе по-добре от начало всичко, след 1-2 ядрени бомби...
                            145, 1.6 boxer
                            156, 2.4 JTD - ex
                            Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

• А най-добрият въпрос в първоначалния вид на референдума беше да се забрани на хората без средно образование да гласуват. Това щеше да премахне най-лесно манипулируемите гласове. Естествено тоя въпрос нямаше как да го допуснат за гласуване.
                              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

• Сега в парламента ли ще се дръднят по точките в Референдума,каква е процедурата?

Comment

Working...
                                X