Известие

Collapse
No announcement yet.

За и против задното предаване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от V_A_N_K_A_T_A Покажи съобщение
    Напълно подкрепям Стоян Георгиев и Баунсър
    А и може да поспорим дали алфа не е състезателен автомобил.Специално 156-цата е печелила,не 1 и 2 състезания,в не 1 и 2 поредни години
    Разбира се, че е спортен автомобил.
    Освен победите на 156, Алфа може да се похвали и с други покъртителни завоевания като:
    -модела 158/159(модел от 1938г.) , която е една от най-успешните спортни коли, произвеждани някога, защото печели 51 от 54 състезания, в които участва
    ( Grand Prix, Formula 1, MM), като във Формула 1 печели сезоните 1950-1951г. с модел от 1938г, което е меко казано гранд постижение
    -модела 155, само с Никола Ларини има 11 победи от 22 състезания, като се има впредвив, че Ларини влиза в средата на сезона(тоест, ако е хванал началото да ги е изпомачкал наред всичките )....и още
    Е това, ако не е спортна кола-здраве му кажи

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
      Интересно защо разни колеги със 159 2,4 JTDm, която серийно си е 200, а от известно време и 210 к.с., не са ревнали за недозавиване, а обясняват точно какъв кеф било да се кара тая кола по завоите

ти кво си мислиш, че я карат в 90градусови завои и hair-pin-ове ли ?

159 е невероятна във високо-скоростни завои, където недозавиването не е проблем

на малки нискоскоростни завои наш как върти напред, тоя електронния диференциал дето ползва спирачките за да оправи нещата е само частично решение

пък алфа ромео, че не били спортни коли... мотото на марката какво е ? - cuore sportivo . спортния характер се усеща и то много в сравнение със всички други марки, изключая бмв и подобните "спортно" ориентирани марки

всепризнат факт

или ти си от тея дето са си купули алфа ромео за ... как беше...

"да ми е удобно и стилно" ? хах

алфа вадят красива кола веднъж на 5 модела,, пък за удобното - познай....
      sigpic
      днес съм в почивка ---

Comment

Сега сме 2010 година, а 1938, 1950/51 са доста отдавна. В днешни дни АР е просто младежки ориентираната марка на Фиат и по тази причина дава по-спортно усещане от, едно Рено да речем, но просто е едно усещане и нищо повече.
        Стояне, аз съм си купил моята кола не защото съответното БМВ не ми е допаднало в момента, в който съм имал излишни кинти, както е било при теб според собствените ти думи, а защото ме е кефела много дълго време преди да мога да си я позволя, така да се каже доста чекийки съм и посветил
        Между другото ми е адски удобна (перфектни седалки и подлакътник) и ме кефи как стои на пътя, но не се заблуждавам че карам самолет, пък и достатъчно съм се набързал и отдавна съм прехвърлил милиона на личният ми километраж та да искам да летя с 250 с вратите напред в завоите
        Giulietta 1,6 JTDm 2013
        156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Сега сме 2010 година, а 1938, 1950/51 са доста отдавна. В днешни дни АР е просто младежки ориентираната марка на Фиат и по тази причина дава по-спортно усещане от, едно Рено да речем, но просто е едно усещане и нищо повече.
          156 може и да е младежки ориентирана марка на Фиат, но 155, 164, 75 и 33, в никакъв случай не са.
          А от изброените горе първите две дават освен спортна емоция и комфорт.
          Но пак май нещата си опират до въпрос на вкус....казало кучето и се облизало под опашката

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
          Втора национална среща на 155

Comment

това "усещане" за което говориш не е просто усещане. да може да са тромави в права линия, но колиците ни са доста по-измислени за стабилност от повечето марки ...

а другите глупости за излишните парици просто приемам, че ги казваш на шега, защото си доста незапознат

от далеч по-крехка детска възраст съм фен на алфа ромео в сравнение с теб най-вероятно

не ми се спори вече по темата, честно казано

като с кон капаци разсъждаваш, или поне така изглежда
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
              156 може и да е младежки ориентирана марка на Фиат, но 155, 164, 75 и 33, в никакъв случай не са.
              А от изброените горе първите две дават освен спортна емоция и комфорт.
              156 е най-продавният модел на фирмата, от останалите единствено 75 е със задно предаване, значи не било толкова голям проблем предното

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение

а другите глупости за излишните парици просто приемам, че ги казваш на шега, защото си доста незапознат

от далеч по-крехка детска възраст съм фен на алфа ромео в сравнение с теб най-вероятно
              За да купиш чисто нова кола в БГ днешно време, независимо дали кеш или на духинг, си трябват излишни парици, в което няма нищо лошо разбира се, напротив - дай боже всекиму!

Второто е нещо много трудно установимо, щом сме в този форум едва ли има нужда да си ги мерим, кой е по-голям фен на марката. И все пак ти беше писал, че чисто ново БМВ 3 не ти е харесало, и затова си взел 159, т.е. Алфата едва ли е била първият ти избор

Пиша ти тези неща с добро чувство, без грам идея за заяждане, или поне така си мисля изпод капаците

По темата: радвам се, че от Алфа не планират кола със задно на този етап защото не мисля, че разходите по разработването и ще бъдат оправдани от космически продажби на евентулният модел. Едно задно предаване няма с магическа пръчка да промени нагласите на клиентите и имиджа на марката
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

И все пак ти беше писал, че чисто ново БМВ 3 не ти е харесало, и затова си взел 159, т.е. Алфата едва ли е била първият ти избор

Пиша ти тези неща с добро чувство, без грам идея за заяждане, или поне така си мисля изпод капаците

По темата: радвам се, че от Алфа не планират кола със задно на този етап защото не мисля, че разходите по разработването и ще бъдат оправдани от космически продажби на евентулният модел. Едно задно предаване няма с магическа пръчка да промени нагласите на клиентите и имиджа на марката
                за тройката, алфата определено беше първият ми избор, но гледам да не се втървам през вратата за краката, затова обмислям и разглеждам. когато го писах онова, просто изглагах аргументи

аз искам кола за себе си, не за масите, и въобще не се заблуждавам, че едното задно ще промени хода на развитие на марката. по-скоро е посоката, която аз бих искал да поемат
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Заместникът на Sebring ще се казва Nassau
                  No one 'needs' an Alfa, like no one needs a car with more than 60 hp!
                  Алфа Ромео 155 1.7 8v (много реве )
                  e46 328Ci (чорбаджийска кола)

Comment

Ей изпокарахте се бре...
                    Задно на малка градска кола просто не върви, та не гледайте от Мито и Джулиета... таргета им е друг.
                    На средна/голяма кола е въпрос на финанси и таргет, Алфа никога не са гонили ниски цени, та да се оправдават със цената на решението... а и не знам дали схващате, че платформата е проблема не цената на колата после.
                    Единствените смислени италиански платформи със задно са в клас който Алфа не може да си позволи и да сънува.
                    Да видим дали от американските платформи може да изскочи зайче.
                    Репликата за удобното и стилното е моя... и все още си я поддържам, какво им е грозното, неудобното и т.н. на 146 и 156???
                    Инак ако зависи от мен да слагат платформа за 4х4 с възможност средния диф да прехвърля програмируемо предно, 4х4, задно... и всеки да си прави кефа както ще
                    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А бе не знам кой какво харесва и кое как недозавива, но със сигурност 156 ако беше със задно нямаше да се сменят носачи на 10-15000км. За мен задното е по-добро.
                      Last edited by Доко; d.m.y г., 18:11.

Comment

със задното е много по голям кефано зимата е пълен шит и трябва да се кара по изчистенкото.
                        Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante Покажи съобщение
                          но зимата е пълен шит и трябва да се кара по изчистенкото.
                          Със хубави зимни гуменца не е страшно, даже бих казал, че зимата е по голям кеф със задно.

Comment

Не е задължително да е зима, един Опел Омега не можа да потегли по една росна, равна поляна, та се наложи да го бутаме с едни авери
                            Giulietta 1,6 JTDm 2013
                            156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Със хубави зимни гуменца не е страшно, даже бих казал, че зимата е по голям кеф със задно.
                              няма такова нещокупувам ги по 4бр чисто нови и е същия уйдо някъде спасяват положението 50 кила в багажникаама пак същото
                              истината зимата е 4х4 пък кой какво иска да приказва
                              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

Всъщност за вътрешноста на страната и София може и да е така зимата, но ние тук сняг нямаме.

Comment

Working...
                                X