Известие

Collapse
No announcement yet.

Що съм длъжен.....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
    ами не мисля, че е вярно.... и не мисля, че са изключения....първо защото познавам много красиви и умни жени които слушат чалга, но не се вписват в горното "курви, долни чалгаджийки и мръсни селянки", също така и аз чукам красиви жени, а не съм нито мутра, корумпиран политик или сводник
    Tака, надявам се, че чрез това оцветяване, ще ти стане ясно мнението ми, без да се налага да пиша и евентуално да те обидя.
    Правописът и уважението към родния език е друго нещо, което не смятам да засягам, отново за да не обидя някого.
    Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
    друг пример са емигрантите, защо не се радват като малки деца на метал музиката? защо когато се събират някъде звучи главно поп-фолк? защо дават мило и драго да дойде някоя чалгаджиика за да ги забавлява и пее на ухо? нима те са прости и необразовани или са изключения?
    За този пример, аз мога да кажа, че емигранти, които са наистина успели хора в чужбина, а не мият чинии и не берат сезонни плодове, не искат нищо да им напомня за "прекрасната" им родина, най-малко пък точно за циганията и простотията, от която са избягали и точно която цигания и простотия олицетворява чалгата.
    Alfa Romeo 166 3.0 V6
    Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

ами не мисля, че е вярно.... и не мисля, че са изключения.... първо защото познавам много красиви и умни жени които слушат чалга, но не се вписват в горното "курви, долни чалгаджийки и мръсни селянки", също така и аз чукам красиви жени, а не съм нито мутра, корумпиран политик или сводник

друг пример са емигрантите, защо не се радват като малки деца на метал музиката? защо когато се събират някъде звучи главно поп-фолк? защо дават мило и драго да дойде някоя чалгаджиика за да ги забавлява и пее на ухо? нима те са прости и необразовани или са изключения?
      И още един пример колко хора слушащи тежка музика, като вкарат по 3-4 водки са най-активни тъкмо по масите и столовете под звуците на чалгата
      Fiat Punto 1.4GT 1996
      Hyundai Tucson 2.0 2007
      Renault Clio 1.5 2019

Comment

Колега само да попитам. Ти да не си личен изповедник на всичките емигранти та твърдиш че харесват това или не харесват онова? Такива изказвания са наистина смешни (да не ползвам друга дума).
        Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
        Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          В първото мнение, което съм ти цитирал, питаш за рок и метъл.
          Ако си забелязал, първите ми примери с Europe и Whitesnake са hard rock.
          Надолу има и мет(ъ/а)л, предимно power metal.

Дай пример за мелодично пеене, защото ми се струва, че говорим на различен език.

А това за монотонността и децибелите по-добре да не го коментирам, че ти току-що зачеркна всичкия джаз и доста други стилове музика като немелодични.
          Явно не се разбираме. Аз и джаза и чалгата не ги слушам по-тази причина. Но това е въпрос на вкус. За мен хубавата музика е тази в която гласа и музиката са като едно. Изпълнителка, на която се възхищавам много е например Sharon Den Adel - уникален глас има и го използва уникално...

Явно не мога да изразя правилно това което имам предвид така че спирам до тук.

Към колегат търтей който ни следи и не ме банна мерси и имах предвид пиано на пияно ама съм излял пиано
          sigpic
          Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
          BMW 316 Compact '95

Comment

• подкрепям мненията на pent

и се повтарям за емнайсти път - недейте да слагате под общ знаменател

има страхотни балади изпълнени от "чалга дивите" (немалка част, от които имат невероятни певчески дарби)
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

• Странно, как някои хора се покриха, а и никой не ми отговори на предизвикателството от това мнение:
              Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
              Ама разбира се, трябва да ти плащам за да си докажеш тезата, пък после ние сме носили вода от десет кладенеца, мхм...
              Или защитаваш, или се отказваш.

Хайде, за да е по-лесно - търсим видеоклипове във vbox7.
              Ти ще търсиш клипове на беснеещи, повръщащи и трошещи всякаква собственост метъли, а аз ще търся пияни чалгаджийчета, показващи съвсем ясно "интелектуалното" си ниво.
              Да видим, кой ще намери повече, какво ще кажеш?

За начало, ето ти ЕДНО ПРИМЕРЧЕ, макар и не от vbox7, за "бъдещето" на тази държава.

Фактите са налице - 99% от слушащите чалга са некултурни простаци с високо самочувствие, които не могат едно изречение да напишат без правописни грешки, а може би 5% от "метълите" са гадни индивиди.
              ТОВА Е!

Защото на концерта на AC\DC видях 2ма души пияни от 60 хиляди, докато ако се случи човек да мине късно вечер покрай някое "култово" заведение като БИАД, Ориент33 или СинСити е напълно достатъчно само да се огледа и ослуша, за да си направи изводите.
              Ама ти продължавай да държиш на твоите "факти".
              Предизвиквам ви - докажете си тезата!
              Или смятате видяното в ТОЗИ КЛИП за нещо хубаво и нормално?
              Защото това е грозната истина за 99% от хората, слушащи чалга!

П.П.
              Стояне, както едните слагат под общ знаметал, така правят и другите.
              Аз не съм съгласен с това, затова ви казвам - защитете си тезата с доказателства.
              Моята съм я изложил - 99% от слушащите чалга са простаци. Ако вие, "защитниците" на чалгата, пищещи в темата сте от останалия 1%, моля за извинение.
              Обаче ще си отстоявам мнението докрай.
              Last edited by Fear; d.m.y г., 23:10.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Това дали ще бъде достатъчно чиста метъл група???

http://metallica.com/

А ТОВА дали е достатъчно мелодично ??? Или ТОВА???
                Според Симфоничния оркестър на Сан Франциско е достатъчно мелодично, па не знам. Не е една песничка, а цял албум! Wiki Тааа май за мелодичност се различават критериите, доста
                "Аз не съм гинеколог по принцип, но мога да погледна"

Comment

• Относно пошлостта, еми изрусени кифли, облечени с колан вместо пола, пияни и надрусани и тн., се кълчат и по партитата с електрона музика. На метъл/рок концерти жение си вдигат блузите и си показват гърдите...

В народната музика, в госпела, в класическата музика и др няма пошлост. Пошлостта цели привличане на внимание, комерсиализъм и диференциация между стиловете. Това, за което е табу за едни, е нещо нормално за други.

Аз лично не харесвам хаус музика, но много приятели слушат. Никога не съм им заявявал, че хауса е тъп или еди къф си, заявявал съм че не ми харесва просто.
                  по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

Странно, как някои хора се покриха, а и никой не ми отговори на предизвикателството от това мнение:

Предизвиквам ви - докажете си тезата!
                    Или смятате видяното в ТОЗИ КЛИП за нещо хубаво и нормално?
                    Защото това е грозната истина за 99% от хората, слушащи чалга!

П.П.
                    Стояне, както едните слагат под общ знаметал, така правят и другите.
                    Аз не съм съгласен с това, затова ви казвам - защитете си тезата с доказателства.
                    Моята съм я изложил - 99% от слушащите чалга са простаци. Ако вие, "защитниците" на чалгата, пищещи в темата сте от останалия 1%, моля за извинение.
                    Обаче ще си отстоявам мнението докрай.
                    http://vbox7.com/play:b3fa137c&al=1&vid=
                    Късно ми е вече и както споделих по рано в темата съсед си прави сбирка (и по ирония на съдбата слуша основно метъл) та за тази вечер мисля да приключвам. Ако утре нокй не е намерил ще нямеря и ще покажа.
                    Това сравнение не е много хубаво защото в студентски град при метъл заведенията е като при чалга заведенията - само дето са облечени различно
                    sigpic
                    BMW 316 Compact '95

Comment

Tака, надявам се, че чрез това оцветяване, ще ти стане ясно мнението ми, без да се налага да пиша и евентуално да те обидя.
                      Правописът и уважението към родния език е друго нещо, което не смятам да засягам, отново за да не обидя някого.
                      Няма как да обидиш някой давай смело по-комплексарски мнения не съм чел за една вечер може още вечерта е млада ))))

Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
                      За този пример, аз мога да кажа, че емигранти, които са наистина успели хора в чужбина, а не мият чинии и не берат сезонни плодове, не искат нищо да им напомня за "прекрасната" им родина(жалко... дано си избиват комплексите на воля), най-малко пък точно за циганията и простотията, от която са избягали(кофти ли ти е, че ти остана?) и точно която цигания и простотия олицетворява чалгата.
                      Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                      И още един пример колко хора слушащи тежка музика, като вкарат по 3-4 водки са най-активни тъкмо по масите и столовете под звуците на чалгата
                      - Абсолютно! Нека танцуват и щракат с пръсти, не е лесно да си метал-фен само 3 пъти в годината!

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                      Колега само да попитам. Ти да не си личен изповедник на всичките емигранти та твърдиш че харесват това или не харесват онова? Такива изказвания са наистина смешни (да не ползвам друга дума).
                      - Скоро да си бил в мейл листата на някоя БГ-емигрантска общност? прочети малко за организираните срещи... кой канят и кога и сам ще си направиш изводите
                      Last edited by pent; d.m.y г., 23:17.
                      Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Първоначално публикувано от souze Покажи съобщение
                        Това дали ще бъде достатъчно чиста метъл група???

http://metallica.com/

А ТОВА дали е достатъчно мелодично ??? Или ТОВА???
                        Според Симфоничния оркестър на Сан Франциско е достатъчно мелодично, па не знам. Не е една песничка, а цял албум! Wiki Тааа май за мелодичност се различават критериите, доста
                        Както казах вече - явно не се изразявам правилно - и вокалиста като почне с неговите си там (3:22 в клипа на Nothing else matters) разваля хубавата песен - иначе да това е уникално добра песен, но...
                        sigpic
                        BMW 316 Compact '95

Comment

Фактите са налице - 99% от слушащите чалга са некултурни простаци с високо самочувствие, които не могат едно изречение да напишат без правописни грешки, а може би 5% от "метълите" са гадни индивиди.
                          ТОВА Е!

Ти от НСИ ли си?
                          по колата те посрещат... по акъла изпращаха едно време...

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                            Както казах вече - явно не се изразявам правилно - и вокалиста като почне с неговите си там (3:22 в клипа на Nothing else matters) разваля хубавата песен - иначе да това е уникално добра песен, но...
                            Колега, аз Металика малко слушам, метъл и такива тежки банди като цяло не слушам, но точно това изпъление на точно тази песен е....няма думи да се опише и просто е грехота да се споменава дори в една тема с песни като тупалка, пищялка, секс машина и не знам си какви още ху*ни....за сравняване да не говорим

A вокалиста - Джеймс Хетфилд - е признат от милиарди хора по света, за разлика от родните ни фолкаджии, които ги харесват 3 милиона, а другите 3 ги познават по нежелание...
                            Last edited by Satanism; d.m.y г., 23:24.
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

• Тва отгоре чалга ли е или метъл?

Не ми е ясно що спорите за глупости. Има масов вкус (чалга) достъпен за всеки, очевидно и за емигрантите, и не толкова, който иска култивиране (метал, джаз, класика - в този ред)

И да, има хубава чалга, като има и лош метъл. Има интелигентни чалгари и прости метъли. Изобщо не виждам що така са се разпалили страстите. Освен може би щото отдавна не съм ебанирал никого и съответно искате да ми доставите това удоволствие
                              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                                http://vbox7.com/play:b3fa137c&al=1&vid=
                                Късно ми е вече и както споделих по рано в темата съсед си прави сбирка (и по ирония на съдбата слуша основно метъл) та за тази вечер мисля да приключвам. Ако утре нокй не е намерил ще нямеря и ще покажа.
                                Това сравнение не е много хубаво защото в студентски град при метъл заведенията е като при чалга заведенията - само дето са облечени различно
                                На този клип дори не се чува дали има музика.
                                И моля да се прави разлика между примерите, които аз съм дал, защото те са рок и метъл, а не да се дава за пример НЕЩО ТАКОВА, което се води метъл, но според моите разбирания си е чист шум, при това неприятен.

Няма как да обидиш някой давай смело по-комплексарски мнения не съм чел за една вечер може още вечерта е млада ))))
                                Не е нужно, виждам че си ме разбрал повече от добре.
                                - Абсолютно! Нека танцуват и щракат с пръсти, не е лесно да си метал-фен само 3 пъти в годината!
                                Същото важи и за чалгарите, които биха могли да се видят на концерта на Rammstein, само защото е "модерно" и Rammstein са известни.
                                Пък и е доста "тежкарско" да споделиш пред някоя селска кифла в Ориент33, къде си бил и какво си видял от бесните метъли, които също са били в тази дупка, нали така?

- Скоро да си бил в мейл листата на някоя БГ-емигрантска общност? прочети малко за организираните срещи... кой канят и кога и сам ще си направиш изводите
                                Аз не, но имам познати, които са емигранти и са в подобни листи, но не посещават тези "срещи".
                                А картинката по тези срещи е повече от "мила" и родна - евтин алкохол (може и домашнярка донесена с триста зора), гюбеци по масата и псуване на гадните чужденци, които плащат като на бели роби.
                                Идилия.

Понеже си редактирал мнението си, да ти отговоря:
                                1. Ужасно си избиват комплексите да ти кажа - живеят като нормални, високообразовани хора, смятат ги за такива и им плащат като на такива.
                                2. Да, яд ме е, че останах, обаче винаги мога да поправя тази грешка.

Но хора като теб ми дават сила да остана и да се боря с простотията с всички сили. Важното е, че тя не ми влияе и мога спокойно и отвисоко да съжалявам масата от простаци, която никога няма да разбере какво им липсва и единствената им утеха е като се приберат, да ударят два шамара на жената и да седнат пред ракията и салатата под чудните звуци на ориенталска музика, псувайки държавата, която им е направила живота черен. Ама за толкова им стига акъла...
                                Но никога няма да надживеят простотията, остава им единствено да й се радват - халал (чиста "българска" дума) да им е.

На мен ми дават сили близките, прителите и колегите, сред които няма никой, който да се кефи на цигански ритми. И да, познавам и имам за близки приятели повече от 100 души.
                                Това по повод на този, който ме попита дали съм от НСИ.
                                Не съм от НСИ, но отправям и към теб предизвикателство - докажи, че не съм прав!
                                Last edited by Fear; d.m.y г., 23:56.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X