Известие

Collapse
No announcement yet.

мисля си за космоса....

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Братушките отдавна си поркат самогон, замезват със сельодка, правят си тяхните неща и не дърдорят много.
    Откровенно заявиха, че полета и кацането на Луната с човешки екипаж е самоубийствена мисия и скоро няма да е по силите на човешката технология!
    Никой сериозен физик, който се занимава с космическите лъчения, не допуска, че е възможно, дори и при сегашната технология, да оцелее човек на Луната.
    Това , че на ниска орбита, космонавтите излизат в космоса не означава нищо.
    Те много прецизно избират момента, да няма слънчеви и други бури, а и да не забравяме, че на ниска околоземна орбита се ползват от чадъра на земната магнитосфера!
    Действително много по-слаба, но все пак съществуваща!
    Ако пак се прегледа снимковия материял за техните мисии, то ще се види и колко примитивни трикове са използвали!
    Не случайно, руснаците никога не за били тупана за мисия на Луната.
    Отказаха се много бързо и тихо, защото са умни!
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

На днешните учени не им трябват емпирични формули.
      Те имат компютЪри и изчисляват орбитите на планети отстоящи на милиярди светлинни години.
      Нищо че свирепият до преди 5 г Ти-Рекс вече е мършояд.
      Нищо че откриха живот който 5 ръждави пари не дава за въглерода(под носът ни буквално).
      Ние всичко знаем.
      Така и ще си отидем - ЗНАЕЩИ.
      Вчерашната фантастика е днешната реалност.
      Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Личното ми мнение е, че полета до луната на братята хамериканци е бил предшестван от следният бета тест на братята руснаци.

Русия, едно ранно утро, телефонът звъни:
        -Вася, бе ние с теб ли пихме вчера?
        -С мен-лаконично отговаря Вася.
        -Водка пихме ли?
        -Пихме.
        -А бира?
        -И бира.
        -А ракетно гориво?
        -И ракетно.
        -А ти вече ходи ли да сереш?
        -Не, защо?
        -Вася, не ходи, аз ти се обаждам от Токио
        Нещо такова ще да е било.
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Ами то имаше и някакъв документален филм по въпросът с алфа и бета тестовете..... ама .... кой да гледа, кой да помни.... .
          Не че има значение.
          Студена война!

Comment

Първоначално публикувано от undy Покажи съобщение
            ..да не се чувствам много луд,си рекох ,я да видя какво мислят другите....според мене не сме сами....а и постоянно ми се привижждат "кораби"........а и мечта си имам -да прекося стратосферата...
            Аз като фен на фанстастиката си мисля, че в една почти безкрайна вселена са възможни абсолютно всякакви вариации на тема живот. Възможно е съществуването на паралелни вселени. Проблема в цялата работа е, че пространствата са огромни и ако ще и през слънчева система да има живот то този живот ще е на различен етап от своето съществуване, много вероятно да не поглежда звездите и да не си мисли за тях. Живота рядко пъти е осъзнат. Та за да се засечем с някого трябва да сме на един акъл и да сме комшита, да си приличаме поне малко и да живеем по едно и също време, вероятността отива към безкрайност, самия живот е нещо възникнало случайно. Другата подробност е, че по скоро трябва да се търси разум, а не живот.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

''Разум и живот''-ние сме приели,че животните нямат втора сигнална система,но аз дълбоко се съмнявам в това.
              Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
                Личното ми мнение е, че полета до луната на братята хамериканци е бил предшестван от следният бета тест на братята руснаци.

Нещо такова ще да е било.
                Те заради такива постове ми липсва системата за репутация!
                Направо ме скъса от смях!
                Много точно попадение!
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Делфините и октоподите ми изглеждат скрити таланти, може и други да има.
                  Между другото мен по ме притеснява безкрайността. Не мога да осъзная, че едно нещо няма начало и край.

Comment

Видовете околу нас са интелигентни колкото е необходимо за да оцелеят.
                    Ние от друга страна сме достатъчно интелигентни да затрием планетата. И-и работим по въпросът.
                    Нищо притеснително няма в безкрайността. Просто я приемаш.
                    Или пък не.
                    Все тая. Живеем в свят в който само глупостта е безкрайна(виж ме мен)

Comment

Аз я приемам, но не я разбирам.

Comment

Туй то! Нали си фен на фантастиката!? Избери си някоя от теориите, приеми я за помощна теорема и не мисли по вече по въпросът.
                        Не че е лошо човек да разсъждава. Ама са ни слаби психоаналитиците. А ония в Щатите свалят по две, три кожи, та..... не го мисли. Краят все някак ще се покаже.
                        Завиждам ти! Аз се опитвам да разбера къде по прости неща, и не мога.

Comment

Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                          Видовете околу нас са интелигентни колкото е необходимо за да оцелеят.
                          Ние от друга страна сме достатъчно интелигентни да затрием планетата. И-и работим по въпросът.
                          Нищо притеснително няма в безкрайността. Просто я приемаш.
                          Или пък не.
                          Все тая. Живеем в свят в който само глупостта е безкрайна(виж ме мен)
                          Планетата си е ОК , достатъчно глупави сме да се затрием сами

Comment

Ето нещо интересно от пресата: "Къде може да се живее в нашата Галактика" - http://www.dnes.bg/science/2011/07/1...laktika.123779

Comment

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                              Ето нещо интересно от пресата: "Къде може да се живее в нашата Галактика" - http://www.dnes.bg/science/2011/07/1...laktika.123779
                              Като се абстрахирам от Дъглас Адамс, ми се струва, че е възможно да има и живот, който не е на основата на въглерода и да не използва кислород за окислител. Сещам се за една книжка на Иван Ефремов(мисля че се казваше "Мъглявината Андромеда"), който при извънземните, използваше за основа на живота силикат, ако не се лъжа и флуор за окислител. Така, че наистина не трябва да се ограничаваме само до водата. Вижда ми се разумно да има същества, които са се развили без наличието на вода.
                              Виж при пътуванията е сложно. Пред вид наистина гигантските разстояния, или трябва да се научим да "огъваме" пространството или да "пренасяме" само разума си. Подобно нещо има използвано в сериала "Старгейт" - с едни камъчета, пренасяш съзнанието си бая делечко.
                              145, 1.6 boxer
                              156, 2.4 JTD - ex
                              Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Като стана въпрос за безкрая та се сетих за една лекция преди години в Пловдивският университет. Гост лектор беше един световно известен астро-физик , за съжаление не помня името му. Лекцията беше за възникването на Вселената, за Големият взрив, за възможността за извън земен разум и т.н.
                                Както всички знаете има много неизвестни за сътворението на материята и Вселената въобще, та на настойчивите въпроси от страна на публиката към физика за начина по който той си обяснява тези неизвестни, той просто отговори, че си ги обяснява с Бог. Много от присъстващите се зачудиха как е възможно учен на такова ниво и в такава област да вярва в Бог. Естествено последва отговор от негова страна, но ще ми е интересно да разбера вашите разсъждения върху отговора му? Уточнявам, че човека не вярваше по конвенционалният начин проповядван от християнство, ислям и други религии .
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X