If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Като стана въпрос за безкрая та се сетих за една лекция преди години в Пловдивският университет. Гост лектор беше един световно известен астро-физик , за съжаление не помня името му. Лекцията беше за възникването на Вселената, за Големият взрив, за възможността за извън земен разум и т.н.
Както всички знаете има много неизвестни за сътворението на материята и Вселената въобще, та на настойчивите въпроси от страна на публиката към физика за начина по който той си обяснява тези неизвестни, той просто отговори, че си ги обяснява с Бог. Много от присъстващите се зачудиха как е възможно учен на такова ниво и в такава област да вярва в Бог. Естествено последва отговор от негова страна, но ще ми е интересно да разбера вашите разсъждения върху отговора му? Уточнявам, че човека не вярваше по конвенционалният начин проповядван от християнство, ислям и други религии .
Е, аз мисля, че той под "Бог" е разбирал голяма концентрация на енергия, която може да разсъждава логически и да взема самостоятелно решения и в същото време има способността да "моделира" основните компоненти, които съществуват във вселената, включително и част от себе си, в достатъчно трайни комбинации и форми... Интересното е, че в такъв случай би следвало, че въпросната енергия е навсякъде и във всеки. Но понеже това е прекалено сложно обяснение, по-лесното е, както казва Валънтайн Майкъл Смит, по-известен като Странник в странна страна - "Ти си Бог!"
Странното е, че мнозина велики учени са били дълбоко религиозни.
А може би не съвсем, като се вземе впредвид , колко дълбока са навлезли в материята и пространството.
Там някъде са срещнали и духа.
Интересно е виждането на източните за Бог!
Според тях, той е една огромна информационна банка, която се захранва непрекъснато от човешката дейност, но тя само насочва, а не действа пряко. Въздейства чрез своите ученици, които се явяват учители на човечеството.
Човечеството е минало през пет раси и ние сме последната.
Първата са били ефирни същества, за които не е имало прегради. Били са еднополови и от тях остава спомена за ангелите.
Третата раса също са били гиганти, но малко по-плътни и с оформено око. Те са първообраза на циклопите. Към края на расата им, се разделят половете.
Третата раса е дала най-голямо отражение на живота на планетата.
Това са лемурите.
Разделят се на ранни, средни и късни или лемуроатланти. Всички са водили полуводен начин на живот. Това определя и спецификата на телата им.
Първите лемури са били четриръки и с две лица. При тях е било напълно развито третото око. Всеки един от тях е могъл да общува свободно с Бога. Телепатията е на много високо ниво. По тоя начин са общували постоянно и помежду си.
При средните атланти се наблюдава намаляване на ръста и поява както на костна система, така и на говорна реч. Те все по-често излизат на сушата и задните им ръце закърняват.
Истинския разцвет на атлантите е при късните или лемуроатлантите.
При тях задните ръце изчезват окончателно, задното лице също, а третото око потъва в черепа.
Остатъка от него е нашата епифиза.
Това е златния век на човечеството. Развиват се технологии, непознати за нас. Всичките основани на телепатия, телекинеза и съвсем необясними за нас неща. Превръщането на материята във вълна и прочие.
Когато се появяват атлантите, те правят Агарта и Шамбала, мистични градове, където живеят и до днес в друго за нас измерение, което още не можем да намерим. Само много малко свами и йоги имат достъп до тях. Показателното е, че Лемурите са могли да изпадат в състояние, при което спира всякаква жизнена функция и в това състояние да изкарат векове и даже хилядолетия. Наричат го сомати.
В това състояние, духът се отделя от тялото и свободно общува с Бога. Това, което те са правили, както казах е по силите на много малко хора, защото третото око при нас е закърняло и всички школи по йога и медитация имат за цел точно събуждането му.
На лемуроатлантите се приписва изграждането на Сфинкса, както и на други мегаструктури.
Първия Буда или Бонпо Буда , дошъл преди 13044 години е бил типичен лемуроатлант.
Като остатъци на лемуроатлантите се сочат няколко племена, останали на остров Цейлон. Въпреки естественната конвергенция, те имат уникална структура на организма.
От лемуроатлантите са произлезли атлантите.
Те са били значително по-дребни. 5 Метра за мъжете и около 3 за жените. Последния Буда е бил атлант и има много точно описание за него. Плоски ходила, голям гръден кош, много повече зъби от нас, дълъг език, кулообразен череп и други, над 40 различия от нас. Третото им око е било също силно развито. Речта е на високо ниво. Изграждат високоразвита цивилизация, позната ни като Атлантида.
Появяваме се и ние, петата-арийската раса.
Оказваме се много по-пригодени за сухоземния начин на живот и започваме да изместваме атлантите.
Атлантите са разделени на четри раси: жълти, бели, черни и червени.
Към края на цивилизацията им се покваряват и започват война помежду си.
Катаклизма е толкова голям, че се прекъсва връзката с Бога, защото в противен случай, негативнаата енергия може да го унищожи и него.
Остатъците от Атлантите постепенно се смесват с хората и изчезват почти напълно. Будистите вярват, че все още по пещери и в океана има атланти и лемуроатланти, които са в състояние на сомати и ни наблюдават внимателно.
Мита за смесването на земните дъщери със син овете на Бога е точно от тоя период.
Те съвсем убедено вярват, че Мойсей, Мохамед, Исус Христос и други, са ученици на същата школа.
Ако приемем всичко до тука за вярно, а в това, както по-горе казах, вярва 2/3 от човечеството, много неща си идват на мястото и си имат своето просто и логично обяснение.
Митовете за циклопите, борбата на титаните, божиите синове и земни дъщери, драконите и змейовете са спомени за динозаврите от една епоха, а летящите чинии са корабите на лемурите, за които говори и неостаряващата Мабхарата.
Защо не искат да общуват с нас!?
Ами според тях сме толкова зли, толкова негативна енергия имаме, че тя може дори да ги унищожи.
това много хубаво, но всички тези теории, хипотези и митове не са подкрепени с грам факти ... изчел съм сума ти книги с подобни истории, включително и на мулдашев...
еми звучат и са представени като пълни измислици - никакви доказателства!
Доказателства има колкото искаш.
Проблема е, че сме слепи и глухи.
Правилото е, че факт който не може да се документира, не е никакъв факт.
Външността на последния Буда е много подробно описана и документирана от последователите му, като даже са направили склуптора, която точно да го пресъздава.
Какво правиме ние!?
Седим, четем, гледаме и казваме: Такова животно нема!Филмово и под строг научен контрол са документирани много случаи на контролирано изпадане в сомати.
Те го заравят за 6 месеца под земята и после го вадят и съживяват, а "учените" го обявяват за трик и гордо врътват глава, с неподлежащо на съмнение изражение, доказващо само едно, че не допускат друго мнение, освет тяхното собствено, което разбира се е най-правилното и най-меродавното.
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Те го заравят за 6 месеца под земята и после го вадят и съживяват, а "учените" го обявяват за трик и гордо врътват глава, с неподлежащо на съмнение изражение, доказващо само едно, че не допускат друго мнение, освет тяхното собствено, което разбира се е най-правилното и най-меродавното.
Лично присъствал ли си на такъв експеримент или само са ти разказвали и си чел? И аз съм чел много, ама докато не го видя пред мен, как се случва, съм по склонен да не вярвам. Ако пък го видя- ще посветя живота си да стана като тях.
Лично присъствал ли си на такъв експеримент или само са ти разказвали и си чел? И аз съм чел много, ама докато не го видя пред мен, как се случва, съм по склонен да не вярвам. Ако пък го видя- ще посветя живота си да стана като тях.
точно това имам предвид.
къде е документирано ? от кой ?
има ли авторитет и меродавност съответния ?
материалите автентични ли са ? сигурно ли е, че не са подправени ?
Някога йогизма беше много добре развит у нас. Още през 70-те години се излъчваха научнопопулярни филми, в които се даваха, под напълно научен контрол, как заравят йоги за 6 месеца под земята и после как ги вадят!
Тогава още не се говореше за сомати, но това си е било точно това.
Гледал съм филм за един храм в Индия, в който и до ден днешен стои самомуфицирал се монах.
Сомати е много по-разпространена практика, отколкото се мисли.
Изрази от сорта: "ама някой лично виждал ли го е", директно ме кара да ви попитам, а вие разговаряли ли сте с Леонардо, Херодот, Аспарух и да не изреждам повече!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Точно мисленето от сорта ,,око да види,ръка да пипне" ни пречи най-много.
Колегата mordohy добре го е казал ,,Изрази от сорта: "ама някой лично виждал ли го е", директно ме кара да ви попитам, а вие разговаряли ли сте с Леонардо, Херодот, Аспарух и да не изреждам повече!"
Някъде другаде бях написал нещо подобно:
-Мислим това което искат да мислим
-Вярваме в това което искат да вярваме
И т.н.т.
Във всеки мит и легенда има и някаква истина,рисунки на ,,извънземни" има от дълбока древност по цял свят,това че аз,ти и цялостно ние не сме видели нещо не означава че не съществува,по тази логика спокойно можем да отричаме абсолютно всичко което лично не сме пипнали и видели.
Крайно егоистично и тъпо е да мислим че сме единствени и най-висшат форма на живот.
Изрази от сорта: "ама някой лично виждал ли го е", директно ме кара да ви попитам, а вие разговаряли ли сте с Леонардо, Херодот, Аспарух и да не изреждам повече!
За действията и на тримата има преки и най- вече видими доказателства. За Сомати- няма.
Ограниченият ни интелект не иска да приеме, че има по различна форма.
Доказателства?!Всичко в този материален свят е манипулирано.Според мен,адекватен на времето, съвременният човек трябва да притежава воля да променя, мъдрост да приема неудовлетворението и сила да бъде себе си, неограничен от икономически, политически или социални противоречия и граници...
Ще цитирам (пак) любимата си приятелка
„Това, което виждаш,… е незримо. Това, което не докосваш, е… неуловимо. Но, … ако виждаш: не е това, което докосваш, ако докосваш, не е това, което виждаш. Това, което знаеш, не е това, което чувстваш… Това, което чувстваш, не е това, което мислиш… Това, което мислиш, не е това, което говориш… Това, което говориш, не е това, което вършиш… Защото всичко се слива в едно… и не е това, което е…
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Ще цитирам (пак) любимата си приятелка
„Това, което виждаш,… е незримо. Това, което не докосваш, е… неуловимо. Но, … ако виждаш: не е това, което докосваш, ако докосваш, не е това, което виждаш. Това, което знаеш, не е това, което чувстваш… Това, което чувстваш, не е това, което мислиш… Това, което мислиш, не е това, което говориш… Това, което говориш, не е това, което вършиш… Защото всичко се слива в едно… и не е това, което е…
Имала е трудно детство твоята приятелка ми се струва
Хем искате да разберете от къде сме се дошли, обаче не вярвате в очевидната теория за еволюцията, а вярвате на врели не кипели, без грам реално доказателство.
Точно през оная им работа е на правителствата дали вярваме в НЛО или не...
---------- Post added at 12:47 ---------- Previous post was at 12:39 ----------
Имала е трудно детство твоята приятелка ми се струва
Хем искате да разберете от къде сме се дошли, обаче не вярвате в очевидната теория за еволюцията, а вярвате на врели не кипели, без грам реално доказателство.
Не говоря само за правителства и НЛО,ама ти малко трудно ще го разбереш.
А трудното детство май ти си го карал.
Не говоря само за правителства и НЛО,ама ти малко трудно ще го разбереш.
А трудното детство май ти си го карал.
Е не ми беше лесно да се катеря по черешите, да карам колело в пека, да ни гонят, че целиме рейсовете със снежни топки
Немаше, ни ГМС-ми, ни интернет (ако мога да цитирам култовата песен). Нямаше ги и конспирациите. Мислиш ли, че ми беше лесно да живея без конспирации. Никак не беше лесно. Още се будя нощем
А ти докато не се изразиш ясно, какво искаш да кажеш, не само ще ми е трудно, а и невъзможно да те разбера.
П.С. Дайте ми логични доводи срещу теорията на Дарвин.
..четенето е важен момент от развитието на едно същество...но,задължително ли трябва да си прочел нещо за да повярваш в него,или пък да си го видял.....има неща за които не ти трябва доказателства за да повярваш в тях...
..просто знаеш,че е така и толкоз..всеки вярва в различни неща(материални и не такива)...
.....аз примерно не съм фен на научната фантастика,но съм сигурен ,че е бъкано с живот...това ,че не ми е доказано на практика,не означава ,че живея в илюзия.....хората вярват в какви ли не неща....аз примерно вярвам и в това ,че "всеки получава това което заслужава".....
Comment