Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Е аре сега, много си е красива София особено през 30 годни.
    Казва ли са и малкия Брюксел, че Варна какъв град е била град е била преди 100 години?А Атина пък какъв град е бил преди 100г?Никакъв...

Проблема не е от града а от малумното устройство на държавата след 1944 г., което и сега ни държи влага
    ми че те и на Русе са казвали 'малката Виена', ама какво от това

за Атина си лекинко в грешка

в тоя ред на мисли, София си е супер! само да не минаваш през някой квартали )))))
    Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

• Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
      Е кво има за признаваме, всички виждаме. Лошото е, че в ПРИМЕРНО в Бургас пак си е същата работа, само едно море там смърди и цапа през лятото. Та квото си имаме, това ще трябва да си любим, тачим и милеем.
      Да де, прав си, но аз не мрънкам, и никой от провинцията не съм видял да мрънка, присъща черта за "столичани" . Аз не се сещам някой да е обещал столица само за столичани ,нали ? Демокрация. А и не Бургаския главен архитект взе парите да се подписва под всички строителни разрешителни в столицата. Селянина купувач на жилище не е виновен, че се блъска под терасата ти в новата кооперация ,построена в градинката на междублоковото пространство. Не търсете вина у "селянина" а у самите вас "столичани".
      Last edited by търтей; d.m.y г., 11:59.

Comment

• Да взема да си обобщя мисълта в контекста на темата.
        Ако ще София да е най-скапаната столица за живеене, пак ще продължават да идват от провинцията, защото останалите градове в БГ са на същото дередже. Може някой да е малко по-зелен или чист, ама си има друг кусур като скапана инфраструктура, мега химически завод, яко цигани и т.н. и т.н. И естествено ... НЯМА РАБОТА, вие за разни IT-та и т.н. професии говорите, но това са много малка част от пришълците, всичко останало копа, бичи и кара. IT верно и на друго място може да станеш.

---------- Post added at 12:01 ---------- Previous post was at 11:59 ----------

Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
        Да де, прав си, но аз не мрънкам, и никой от провинцията не съм видял да мрънка, присъща черта за "столичани" .
        Е що да не мрънкам като не мога да ходя с кола на работа, тъпча се в метрото и не мога да си паркирам пред блока, където преди се чудех дали напреки или надлъжно да спра.
        Не ми е гот вече и си е за мрънкане. От провинцията не мрънкат, защото го няма тоя момент. Вервай ми и там ще се размрънкат, ако им дойде до главата.
        Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
        Mazda 6 2.3 2005
        sigpic

Comment

Е що да не мрънкам като не мога да ходя с кола на работа, тъпча се в метрото и не мога да си паркирам пред блока, където преди се чудех дали напреки или надлъжно да спра.
          Не ми е гот вече и си е за мрънкане. От провинцията не мрънкат, защото го няма тоя момент. Вервай ми и там ще се размрънкат, ако им дойде до главата.
          Разбра ме погрешно. Не мрънкайте по форумите, иди пред кабинета на главния архитект, или на Бойко ако щеш, не ти е виновен селянина който запълва дупките от време на време по пътя и върши черната работа в столицата, а и "той" няма как да прочете това. Нормално е да се задръстите като града не се разширява, а се презастроява, и тук е така ,но в по-малки мащаби - поносимо е все още .

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
            Разбра ме погрешно. Не мрънкайте по форумите, иди пред кабинета на главния архитект, или на Бойко ако щеш, не ти е виновен селянина който запълва дупките от време на време по пътя и върши черната работа в столицата, а и "той" няма как да прочете това. Нормално е да се задръстите като града не се разширява, а се презастроява, и тук е така ,но в по-малки мащаби - поносимо е все още .
            Е на къде да се разширява, като заради шибаното кремиковци (този паметник на глупостта на социализъма) нормалната посока на разширена на София беше затворена. А и там все още почвата е отровена.
            А селянинът е виновен, щото е тъп като манастирска гугутка и гласува за партията майка или оня гъз гойко.
            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Ама аз мрънкам, защото ми се мрънка, просто се оплаквам, няма с какъв довод да ида и да поискам да се сложи КПП на входа на София. Виж може да мрънкаме реално за задължителна регистрация, данъци, глоби за мръсотия и простотия, ама сме толкова далече от тия неща...
              Като знам какъв невероятен отзвук имаха една, две жалби дето съм пускал и се изпълвам с амбиция.
              Mazda 6 2.3 2005
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Е на къде да се разширява, като заради шибаното кремиковци (този паметник на глупостта на социализъма) нормалната посока на разширена на София беше затворена. А и там все още почвата е отровена.
                А селянинът е виновен, щото е тъп като манастирска гугутка и гласува за партията майка или оня гъз гойко.
                Към Елин Пелин бре, хем ще имате извинение за хлеба и млекото
                А за гласуването спор няма, тук можем само да мрънкаме .

Първоначално публикувано от DerMeister Покажи съобщение
                Ама аз мрънкам, защото ми се мрънка, просто се оплаквам, няма с какъв довод да ида и да поискам да се сложи КПП на входа на София. Виж може да мрънкаме реално за задължителна регистрация, данъци, глоби за мръсотия и простотия, ама сме толкова далече от тия неща...
                Като знам какъв невероятен отзвук имаха една, две жалби дето съм пускал и се изпълвам с амбиция.
                А защо искаш КПП, искай събаряне на незаконните строежи, те "селяните" сами ще си тръгнат като им бутнат къщите,хем пак на градинки ще станат. Виж какво правят "гражданите" в рибарското селище в Бургас - бутат къщите на "селяните" .
                Я виж съседите Гърци как "мрънкат" и взимай поука. А да не ти казвам у щатите как "мрънкат".
                Last edited by Доко; d.m.y г., 12:50.

Comment

• София си е достатъчно разширена.
                  Това че няма градоустройствен план е съвсем друга тема... ( Не че Пловдив има )
                  Просто те ви еб*ха м*й***а , а ТЕ са общината и политическите поръчки които изпълняват.
                  За това , не са виновни "селяните" , "гражданите" и "софиянците".
                  Но "столичани" много знаят да говорят, че им са виновни "селяните".
                  Аз ли Ви избирах кмета и другите боклуци ?
                  Познавам много кореняци софиянци и нямам нищо против хората които поради една или друга причина живеят с София, но да се говори така с/у всички, че били селяни... поражда само едно - омраза между "Софиянци" и "Провинциалисти"!
                  Нали сме Българи преди всичко ????????

Comment

• На Търтея, като не му харесва в София да си продава апартаментите и да дойде да живее в Плевен - ще му намеря работа
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      На Търтея, като не му харесва в София да си продава апартаментите и да дойде да живее в Плевен - ще му намеря работа
                      Обещаваш ли?

Хаджи Пако ми е дядо

Освен тва по-лесно е да ме запознаеш с щерката
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Обещаваш ли?

Хаджи Пако ми е дядо

Освен тва по-лесно е да ме запознаеш с щерката
                        Колето ще те запознае с нея.
                        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                        sigpic

Comment

Д
                          Е точно това вярно е голям проблем. Във всички големи градове по света могат да се возят в метрото, само тук го имаме за нещо долнопробно и държим да си ходим с колите на работа. Да не си мислиш, че в Лондон ходят на работа с метрото, щото нямат 10 паунда в джоба да сипят бензин на колата

Иначе, Доко е съвсем прав. Нито главния архитект на Бургас се е подписвал на строителните разрешителни, нито кмета на Кривохуй.
                          Тоя процес който доведе до задъхването на столицата можеше много лесно да се предвиди преди години, да не говорим че е съвсем естествен и го има на много места по света. Само трябваше да се работи по инфраструктурата на града и да не се позволяват абсурдни строежи преди да е станало късно. Аз съм навит да ходя с метро в центъра. Само трябва преди това да го довършат, което вече можеше да бъде налице, ако не бяха краднали и не бяха се мотали в продължение на 20 години. И след като го довършат не е лошо по периферията на центъра да построят няколко обществени паркинга с по-голям капацитет, където да си оставя колата и да хвана влака. Само дето няма къде да ги построят, щото продадоха терените (по-точно ги замениха) за да барнат там кооперацийки и молчета. Като направят това съм навит, ако трябва и пропускателен режим за автомобили в центъра да има, няма и да си помисля да си вкарам колата там С паркирането по кварталите проблема е същия. В много квартали паркоместата можеха да се увеличат, щото не беше трудно да се сетиш преди години, че след като в България масово се внасят евтини стари бангии от Европа, хората ще си ги накупят и броя на колите които трябва да се паркират някъде нощем, рязко ще се увеличи. Да, ама в кварталите нови паркинги не се появиха, щото трябваше там да се барнат кооперациийки, тъговски комплескчета и т.н. С автомобилините пътища проблема пак е същия. Южната дъга на околовръстното беше тясна като кокоши гъз (и голяма част от нея все още е), ама някой беше побързал да продаде терените около нея за секви бензиностанции, магазини и други лайна без да мисли кво ше правим утре. И ако ми кажете за тия неща кой е виновен, браво

И накрая, по света има градове, в които голяма част от населението е придошло от цял свят, не само от "провинцията" и там някой не се оплаква, че гадните китайци, японци, мексиканци и африканци му пречат да паркира. Просто цялата тая тълпа има кой да и дърпа конците така, че да не се стига до проблеми като нашите
                          Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                          Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Навсякъде се оплакват вервай ми. И аз ходя с метро на работа, по-удобно ми е и пестя пари. Просто е много наблъскано, а като ми се наложи да ползвам колата е ад. Никъде, ама никъде не съм казал, че някой е длъжен да се съобрази с мен или някой няма право да си търси щастието в София. Просто се дразня и си мрънкам, то тва остана, поне докато не се изнеса малко отстрани.
                            Mazda 6 2.3 2005
                            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от trustworthy
                              Аз предлагам първо да уточним колко време трябва да си живял (или предците ти) в един град, за да се наречеш 'кореняк'
                              БИ ТРЯБВАЛО да са три поколения назад
                              sigpic

Comment

Аз имам едни друг въпрос. Колко са тези митични професии дето само в София можеш да се реализираш с тях?
                                ВАТМАН !!! Да си виждал трамваи другаде в БГ?

ДЕПУТАТ !!! Офисите им са в Партийния дом.
                                Last edited by Коки; d.m.y г., 23:45.
                                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                                X