Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
    Кой е тоя Интернет и за какво се бори !

Ако намекваш за "впредвид" и "в предвид" - според мен изобщо не трябва да се използва "в".
    Интернетът е вся и всьо

Предвид се използва без предлози и подобни. Чисто и просто "предвид"

а аз съм глупав и по някаква причина реших, че ти си писал за предвид, но се оказа, че е било павлин и моля да ме извиниш
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

• Днес станах свидетел на един разговор м/у едно старче зевзек и един селски бек....та старчето му каза:
      "да вземеш да си ходиш на село, няма Фандъкова и на теб да ти рине лайната тук"))
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Само с 26 000 души е нараснала София за 5 години
        Последна редакция: 12.01.2010, 12:31
        Публикуване: 12.01.2010, 12:26
        Автор: Money.bg

http://money.ibox.bg/news/id_1264789047

Само с 25 902 души се е увеличило населението на София за 5 години, показват данни от проучване на Националния статистически институт (НСИ) за периода 2004-2008 г. През 2004 г. в столицата са живели 1 221 157 души, а през 2008 г. - 1 247 059 души.

Данните бяха обявени на шестата поред заключителна кръгла маса „Числата на променящия се свят", организирана от НСИ по проект „Прозрачна и достъпна информация - прозрачна, достъпна и ефективна администрация", финансиран от оперативна програма „Административен капацитет".

Рекордьор по намаляло население за пет години е област София - със 7812 души. В областните градове от Югозападния регион Благоевград, Кюстендил и Перник живеят с над 25 000 души по-малко.

Председателят на НСИ Мариана Коцева коментира пред журналисти, че една от тенденциите, която се наблюдава не само в България, но и във всички страни, които извършиха прехода към пазарна икономика, е преместването на населението към големите градове и преди всичко - към столиците.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Увеличила се е само с толкова защото огромната част от гастарбайтерите от провинцията не са регистрирани адресно тук, а живеят от години в София. Познавам една тумба хора (14-15 души), които живеят в София от 15 години, но още са си с адресни регистрации по родните места , и само един от тях наскоро се регистрира в София защото трябваше да си оправя някакви фирмени бакии.
          Giulietta 1,6 JTDm 2013
          156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Ми да се регистрират и да си плащат данъците в София. Поне за това държавата може да измисли начин да ги накара.
            П.С. Аз съм го свършил и без да ме кара някой, о то е въпрос и на съзнание донякъде.
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Аз като студент направих това, което сметнах за най-правилно тогава - отидох в общината и след малко спорове и перипетии се регистрирах за "временно местоживеене", за което взех бележка.
              Някой ще познае ли колко разлика има цялата работа с това да не бях направил нищо?
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                ...Познавам една тумба хора (14-15 души), които живеят в София от 15 години, но още са си с адресни регистрации по родните места ...
                А пък аз познавам поне 50-60 такива. Тове беше просто илюстрация на "адекватността" на статистиката. Според мен, в София живеят поне 2 пъти повече хора - 2-2.5 млн.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                  А пък аз познавам поне 50-60 такива. Тове беше просто илюстрация на "адекватността" на статистиката. Според мен, в София живеят поне 2 пъти повече хора - 2-2.5 млн.
                  А според неофициалната статистика на кметството - 3, 3 и малко ...
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    А според неофициалната статистика на кметството - 3, 3 и малко ...
                    Е, тия дето идват сутрин и си тръгват вечер няма какво да ги броим.
                    Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                    Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                      Е, тия дето идват сутрин и си тръгват вечер няма какво да ги броим.
                      Естествено че има. Нали тука ядат, пърдат и серат.
                      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Естествено че има. Нали тука ядат, пърдат и серат.
                        Ама не са жители. Атина ако я броиш с туристите, ще излезе 10 милиона сигурно. Или пък Венеция.
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Регистрирани ... 1.5 милиона.
                          Нерегистрирани още един.
                          Приходящи още още толкова...
                          Още някой да се чуди защо тук вече не може да се живее?

Туристите не влизат в сметката, тук говорим за друго.
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• А, бе всичко куцо, кьораво и сакато се е изсипало в София.
                            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                            sigpic

Comment

• Проблема тук е дали и какво може да се направи за да се отсипе, а който остане - регистрация и данъци по правилата... инак фактите само в НСИ не ги знаят
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                                Проблема тук е дали и какво може да се направи за да се отсипе, а който остане - регистрация и данъци по правилата... инак фактите само в НСИ не ги знаят
                                Смятам, че една разумна данъчна и регионална политика до голяма степен би вкарала нещата в що-годе нормални граници, но затова трябва да се вдига "джангър" от живеещите в столицата и най-вече медиите.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X