Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    Църквата е название на една институция, в която решения взимат хората, същото е и държавата, е да премахнем ли държвата?
    Псолютно си прав
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Псолютно си прав
      Mи да вземат тогава и държавните решения да се правят на базата на провидения или знаци от всевишния...
      Поне бързо ще стигнем до закриване на държавата, без да се налага да се мъчим дълго.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
        Mи да вземат тогава и държавните решения да се правят на базата на провидения или знаци от всевишния...
        Поне бързо ще стигнем до закриване на държавата, без да се налага да се мъчим дълго.
        Че как се взимат според теб?50 години комунизъм бяха само на знаци от всевишния, Москва демек и виж резултата,
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
          Айде сега кажи как се взимат държавните решения, ако не именно по този начин?

ПП Леле, писали сме заедно с Фред
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
            А нещо по въпросът с "черното" духовенство?
            За съжаление се самозабравят голяма част от духовниците и забряват, че това е призвание, а не професия, вследствие, на което използват вярата и доверието на хората и стават големи извращения.
            Точно тук е ролята на предварителната подготовка, за да не изпадат хората в крайности и да не се откъсват от реалната заобикаляща действителност, хвърчайки само в небесата.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Айде сега кажи как се взимат държавните решения, ако не именно по този начин?

ПП Леле, писали сме заедно с Фред
              E, в такъв случай като се огледате двамата с Фред, можете сами да си отговорите на въпроса, колко е правилен този метод.
              И касае и религията и държавното управление. С две думи - не струва.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                Гледам, голяма щоу се вихри, но все пак искам да напомня на едната страна, която смята, че само от семейството могат да се придобият ценности, че единствено в православието за да бъдеш свещенник трябва да си семеен, така, че както истинското православие е тясно свързано със семейството, така и семейството трябва да е свързано с православието.
                Защо!?! Ако твоето семейство е толкова обвързано с православието - браво. Моето не е и нежелае да е.
                Отново се връщаме в самото начало. Че единствено в православието за да бъдеш свещенник трябва да си семеен, по никакъв начин не доказва, че ако не си християнин, семейството ти е лошо - просто не си християнин. Ако в очите на християните, да не си християнин си лош човек - това е друго нещо . Аз го наричам фанатизъм.

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Църквата е название на една институция, в която решения взимат хората, същото е и държавата, е да премахнем ли държвата?
                Те и Хитлер и Сталин са били хора! Също както и църквата са взимали решения и са затрили маса народ. Също както Църквата. И те, както църквата са се опитали да затрият всички инакомислещи. Нали!

---------- Post added at 22:46 ---------- Previous post was at 22:43 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                За съжаление се самозабравят голяма част от духовниците и забряват, че това е призвание, а не професия, вследствие, на което използват вярата и доверието на хората и стават големи извращения.
                Точно тук е ролята на предварителната подготовка, за да не изпадат хората в крайности и да не се откъсват от реалната заобикаляща действителност, хвърчайки само в небесата.
                Ей, аз свещеник със сигурност няма да ставам. Който иска има си църква.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 22:49.
                Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Колега, Ramsezsh избора е изцяло твой - ако се въведе задължително, може да намериш извинителни причини да не пускаш децата си в тези часове.
                  sigpic

Comment

• Е, за това не се плаша - малко е противоконституционно това нещо.

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                      Е, за това не се плаша - малко е противоконституционно това нещо.
                      Сега пък конституцията ти е виновна.
                      sigpic

Comment

Сега пък конституцията ти е виновна.
                        Ни най-малко. Малко по-нагоре, съм я цитирал. Хубаво е човек да е запознат с тия текстове. Бих казал, че това трябва да се въведе като предмет в училище, че май много малко хора се замислят какво е закона и има ли той почва у нас. Ако трябва да цитирам Търтея: "некси знам за какво говоря".
                        Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 23:07.

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                          Ни най-малко. Малко по-нагоре, съм я цитирал. Хубаво е човек да е запознат с тия текстове. Бих казал, че това трябва да се въведе като предвет в училище, че май много малко хора се замислят какво е закона и има ли той почва у нас. Ако трябва да цитирам Търтея: "некси знам за какво говоря".
                          Идеалниат вариант е, че ако всички спазват християнските ценности няма да има нужда от закони, но това не може да стане, затова знай за тези ценности за да си имаш по-малко взимане-даване със силата на законите.
                          sigpic

Comment

Идеалниат вариант е, че ако всички спазват християнските ценности няма да има нужда от закони, но това не може да стане, затова знай за тези ценности за да си имаш по-малко взимане-даване със силата на законите.
                            Идеален свят няма! Дотук с проповедите. Колкото до ценностите - моите не са ме сбласквали със закона, въпреки, че не съм християнин (и не желая да бъда).

Comment

• То некси и аз знам за какво говоря, ама нали се сещаш, че ако почне да се ограмотява стадото, то току-виж станало народ!
                              На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                              Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                                То некси и аз знам за какво говоря, ама нали се сещаш, че ако почне да се ограмотява стадото, то току-виж станало народ!
                                Ами така е - онези отгоре не искат грамотно стадо.
                                Дали чрез религия или други шашми, целта е една.
                                Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

Working...
                                X