Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бъркаш. Ако практиката не отговаря на теорията, значи теорията е грешна, а не че практиката не се влияе от вселенските закони.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
      Бъркаш. Ако практиката не отговаря на теорията, значи теорията е грешна, а не че практиката не се влияе от вселенските закони.
      Ами аз това твърдя - грешна е. Грешна е, защото е започва така: "ако учебниците са добри, ако учителите са подготвени, безпристрастни и т.н.". Да, при тези условия може би би била вярна, но тези условия не е реалистично да бъдат постигнати, затова смятам, че е грешна. И затова я отхвърлям, а не защото не харесвам разсъжденията на Търтея, Фред и Морфиус - знаеш, че достатъчно уважавам и харесвам всеки един от тях.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
        Ами аз това твърдя - грешна е. Грешна е, защото е започва така: "ако учебниците са добри, ако учителите са подготвени, безпристрастни и т.н.". Да, при тези условия може би би била вярна, но тези условия не е реалистично да бъдат постигнати, затова смятам, че е грешна. И затова я отхвърлям, а не защото не харесвам разсъжденията на Търтея, Фред и Морфиус - знаеш, че достатъчно уважавам и харесвам всеки един от тях.
        Отдавна не бях чел по-добре мотивирано становище.
        Тук е разковничето на това,което ме накара да пусна темата.
        Никой от изказващите се против задължителното изучаване,не е срещу свободата на вярващите да изучават и практикуват вярванията си,но моля за адекватно отношение и в обратна посока.
        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Никой от изказващите се против задължителното изучаване,не е срещу свободата на вярващите да изучават и практикуват вярванията си,но моля за адекватно отношение и в обратна посока.
          Браво!!!
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Kръщава ли са ме,когато не съм имал право на глас - не се сърдя на никой!Не вятвам в богове и божества - вярвам в себе си,в ръцете си и че това което правя е най-правилно.А е най-правилно,защото въпреки че не съм учил вероизповедание,релиягия или друга подобна гадост имам страхотни родители които ме научиха на всичко което съм сега.Никога не са ме спирали да играя когато съм искал,никога не са ми забранявали да излизам ако имам двойки или не съм си писал домашните.Винаги са ме подкрепяли във всяко ново начинание.ТЕ ме научиха кое е добро и кое е лошо.Не пия и не пуша защото по един елементарен начин ми показаха че човек колкото по-малко вреди на здравето си,толкова повече ще се радва на живота и близките си.Купуваха ми книги когато започнах да чета,не са ми налагали стил или автор.Няма лоша книга,има лошо тълкуване на такава.А кой ми е помагал да ги тълкувам,същите хора които с гордост наричам мои РОДИТЕЛИ.Нито училище,нито приятели нито среда могат да въздействат толкова силно върху развитието на един човек,освен неговите родители.На света няма сила която да ме накара да повярвам в Христос,Буда,Аллах и всичките производни псевдо-богове.Няма сила или човек който да ме накара да убия,открадна или изневеря на жена си!И без да са ме учили на божите заповеди,аз спазвам моралните норми,на които ме научиха майка,татко,баба,дядо.......

Някой попита какъв е смисъла от ученето на химия,физика,математика...Извинявай колега,тези предмети ни заобикалят.ТОВА е света около нас,този истинския който е пред очите ти.Не богове и не религий.Когато някой ден имам деца,ще опитам да бъда поне толкова добър във възпитанието им към света и хората в него,колкото моите родители.Но дори и да не успявам те винаги ще са зад мен и ще мога да разчитам на тях.Надявам се разбирате за какво говоря.Аз НЕ БИХ ДОПУСНАЛ детето ми да учи предмет който няма нищо общо с реалния свят.Истинските учители сте ВИЕ,децата ви,ви копират по всяка точка,те са вашето огледало.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• съжалявам че трябва да го кажа ама талибанизацията на българското училище не може да бъде спряна, просто това е бъдещето, няма как!
              A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                Kръщава ли са ме,когато не съм имал право на глас - не се сърдя на никой!Не вятвам в богове и божества - вярвам в себе си,в ръцете си и че това което правя е най-правилно.А е най-правилно,защото въпреки че не съм учил вероизповедание,релиягия или друга подобна гадост имам страхотни родители които ме научиха на всичко което съм сега.Никога не са ме спирали да играя когато съм искал,никога не са ми забранявали да излизам ако имам двойки или не съм си писал домашните.Винаги са ме подкрепяли във всяко ново начинание.ТЕ ме научиха кое е добро и кое е лошо.Не пия и не пуша защото по един елементарен начин ми показаха че човек колкото по-малко вреди на здравето си,толкова повече ще се радва на живота и близките си.Купуваха ми книги когато започнах да чета,не са ми налагали стил или автор.Няма лоша книга,има лошо тълкуване на такава.А кой ми е помагал да ги тълкувам,същите хора които с гордост наричам мои РОДИТЕЛИ.Нито училище,нито приятели нито среда могат да въздействат толкова силно върху развитието на един човек,освен неговите родители.На света няма сила която да ме накара да повярвам в Христос,Буда,Аллах и всичките производни псевдо-богове.Няма сила или човек който да ме накара да убия,открадна или изневеря на жена си!И без да са ме учили на божите заповеди,аз спазвам моралните норми,на които ме научиха майка,татко,баба,дядо.......

Някой попита какъв е смисъла от ученето на химия,физика,математика...Извинявай колега,тези предмети ни заобикалят.ТОВА е света около нас,този истинския който е пред очите ти.Не богове и не религий.Когато някой ден имам деца,ще опитам да бъда поне толкова добър във възпитанието им към света и хората в него,колкото моите родители.Но дори и да не успявам те винаги ще са зад мен и ще мога да разчитам на тях.Надявам се разбирате за какво говоря.Аз НЕ БИХ ДОПУСНАЛ детето ми да учи предмет който няма нищо общо с реалния свят.Истинските учители сте ВИЕ,децата ви,ви копират по всяка точка,те са вашето огледало.

Ей това е истината - темата е за затваряне!

Все едно аз съм го писал, само където аз пийвам биричка понякога.
                Alfa Romeo 166 3.0 V6
                Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Айде сега,това не е тема за трезвеници и други работи правим,но важен е баланса
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Eто нещо интересно и полезно : Свобода на религията и вярата
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Забележете възрастовата граница на така наречените поддръжници на запознаването с някои понятия от духовното - навярно не е случайно, макар,че има редки изключения.
                      Не познавам лично никой от тях, но навярно голяма част от тези хора са преживели какво ли не и са разбрали, че логиката не е всемогъща - колкото и да е логичен човек в действията си е възможно да се случат около него нелогични събития, свързани дори и с най-близките му хора.
                      Тъй, че оставете децата да придобият абстрактно мислене и по този начин и да имат нагласата за събития, които не винаги могат да се обяснат с традиционните науки.
                      Може би и Айнщайн в стремежа си да стигне до крайност, след като е стигнал до черните дупки във Вселената, след които няма други логични обяснения се е докарал до вярата в нещо необяснимо.
                      Човек не винаги има възможност да разчита на семейството - все пак спомените му за това, което е научил в духовната сфера, някога би могло да му помогне да оцелее.
                      Нека децата да бъдат хармонични личности.
                      Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:13.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

• Някой случил на родители, някой не, да не говорим че не всичко се научава от един източник. Родители, училище и вяра трябва да се допълват а не изключват едно друго. Понякога е полезно да научиш нещо, въпреки че си си мислил че няма нужда.

Comment

• Няма как да не одобря така изразено мнение. Погледът към света от различни гледни точки може само да помогне едно дете (а защо не и възръстен) да се развие като толерантна и широко скроена личност. (Граматическа полиция - това слято или разделено се пише?)
                          Last edited by Pinky; d.m.y г., 09:15.
                          I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                          Roosevelt

Comment

• Според мен на всички ви убягва едно нещо. Въпросът е дали да се изучва религия. Всички говорите за хубави неща като разширяване на кръгозора, абстрактно мислене и т.н. - чудесно, но религията ще се изучва. Тоест ще имат уроци и после ще ги изпитват и ще им слагат оценки. Ще настояват за точно определени отговори на точно определени въпроси - тоест ще им се наложи точно определен поглед върху религиите. Тя философията се предава така, че какво остава за религията.

А, да и ще е мега тъпо да ти се намали успеха на дипломата щото си омешал, Мека, Медина, Иеросалим, каращисал си стария и новия завет и за разкош си турил една Кришна отгоре.
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Забележете възрастовата граница на така наречените поддръжници на запознаването с някои понятия от духовното - навярно не е случайно, макар,че има редки изключения...
                              Грешиш, Старуха - аз нарочно не съм отбелязал възрастта си, но съм по-стар от Търтея и Морфей и малко по-млад от Фред и Мордохай. Не е въпрос на възраст, наистина има и друг поглед върху нещата. Както казах, аз съм християнин, но не желая детето ми да учи вероучение и да му поставят оценки по такъв предмет. Лисицата е прав - по мое време така беше не само по философия, но и по история и литература - ако кажеш, че авторът е имал предвид нещо различно от това, което са ти издиктували, че е имал предвид, получаваш лоша оценка.

Пак казвам: говориш хубави неща и аз не ги отричам, а просто твърдя, че на практика няма да се случат така като ги описваш тук. Ако се въведе този предмет, ще се получи нещо толкова далеч от твоята идея, че и ти самият ще се отвратиш.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                                ...На света няма сила която да ме накара да повярвам в Христос,Буда,Аллах и всичките производни псевдо-богове.Няма сила или човек който да ме накара да убия,открадна или изневеря на жена си!И без да са ме учили на божите заповеди,аз спазвам моралните норми,на които ме научиха майка,татко,баба,дядо.......
                                Никога не казвай никога колега.
                                Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                                X