Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    А докато ние се разправяме тука, мюсулманите, говоря тези в ЕВропа и България например се борят, затова да жените да носят забради и си учат корана.....
    А според теб какво трябва да направим ние? Може би на единия фанатизъм трябва да противопоставим другия?!? И това според теб е полезно и градивно?!? Ето този начин на мислене ме прави абсолютния атеист!!! С какво твоите разбирания са по-добри от дези на мюсулманина дето искал забрадка?!? Той има своите вярвания, ти твоите. Всеки сам избира в какво да вярва !!!. Но не, винаги различния трябва да е враг. Дали ще са мюсулманите, дали ще са сектите, евреите или някой друг няма значение. Това ли е мисленето на широкоскроените хора?

п.с. Никой от желаещите вероучение не каза какво разбира под понятието "вероучение"!
    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 22:28.
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Аз не говоря за фанатизъм, в християския свят това почти го няма.Но това ще бъде една от причините, поради която нашия свят би могъл да изчезне в бъдещето.
      Предлагам това-хората освен към всичко друго да се обърщат И към бог, това няма как да не стане без църквата, с всичките и + и -, а понеже ние сме хрисиянско общество /това повтаряме в темата/ е редно да се обърнем към официалните християнски църкви.
      Аз не казвам че църквата е идеалната човешка институция, но без нея няма как да просъщесвуваме, както и без други, като милиция, полиция, съдебна система и т.н.
      Last edited by fred; d.m.y г., 22:42.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Аз не говоря за фанатизъм, в християския свят това почти го няма.Но това ще бъде една от причините, поради която нашия свят би могъл да изчезне в бъдещето.
        Предлагам това-хората освен към всичко друго да се обърщат И към бог, това няма как да не стане без църквата, с всичките и + и -, а понеже ние сме хрисиянско общество /това повтаряме в темата/ е редно да се обърнем към официалните християнски църкви.
        Аз не казвам че църквата е идеалната човешка институция, но без нея няма как да просъщесвуваме, както и без други, като милиция, полиция, съдебна система и т.н.
        Ама аз тук никъде не видях някой да те спира да се обръщаш към когото искаш. Това е твое право! Само дето няма начин да се съглася, че аз, семейството ми, хората като мен трябва да се обръщаме към твоя бог - това вече си е мое\наше право.
        Твърдиш, че сме християнско общество. Аз твърдя че сме светска държава и трябва да се прави разлика между, полиция, съдебна система и т.н. и църквата. Иначе наистина отиваме към талибанизация!

Comment

Да си чувал, че в САЩ тази институция и вярата е на много по различно равнище от тия у нас, включително и при скаутите?В последната си реч, пред нацията Обама призова че САЩ трябва да се обърнат към Бог, ама у нас това е "демоде", по добре е да поканиш Ивана на митинг.Ма те американците са прости и дебели, а ние сме само дебели и много умни, мда.
          "In god we trust" e официалното мото на нацията.

Comment

Аз не говоря за фанатизъм, в християския свят това почти го няма.Но това ще бъде една от причините, поради която нашия свят би могъл да изчезне в бъдещето.
            Причината да изчезне евентуално "Европейската цивилизация" е,че благодарение на образоваността и стремежа за реализация,жените ни не са машини за раждане,а и мъжете с глава на раменете си са наясно,че освен да направиш дете,трябва да му осигуриш и бъдеще.Нацвъкването на много деца,които се самоотглеждат е прекрасна база за разпространение на всякакви религии.Няма да обяснявам защо,тъй като ще засегна чувствата на вярващите.
            Колкото до това,че църквата е институцията посредник между Бог и Човек,абсолютно не съм съгласен.Оспорващите тезата ми,цитираха Богомили,Дъновисти,философи и учени от миналото и настоящето.Ако твърдите,че Църквата е идинствената връзка м/у Бог и хората,значи отричате вярата на цитираните от вас хора.
            Нищо,създадено от човек не е идеално,но проблемът тук не е в това,а във функцията.

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            "In god we trust" e официалното мото на нацията.
            Ми трябват и на хората някакви девизи,че да има какво да ги обединява,за да се пишат - нация.
            В същтост в кой Бог вярват?
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Така или иначе целият свят, така наречен Западен е плод на християнството, а не на човека, защото човека си е човек, а много други особености определят развитието му.Тая представа,че църквата е едва ли не спряла развитието на човечеството е лицемерна и невярна, подклаждна ясно от кого, тия дето просъществуваха 70 години.
              Арабския свят например е плод на мюсуманството.Иди в Германия например и ще видиш, как има райони където араби и турци си живеят както и в Анадола или някъде в Близкия изток примерно, някои от които са 2 и трето поколение родени в Германия.
              Евреите и арабите са братовчеди един вид, но виж каква разлика има между тях.
              Така че тоя стремеж, за който говориш ти е съществувал и благодарение на христиняската църква. пак казваме, с плюсовете и минусите на човешкото поведение.
              А посредници между хората и бога винаги се намират, примери бол, затова говорим за секти и други религии, които са били винаги спътници на човешката истрия, но степента им на влияние е била различна.
              Last edited by fred; d.m.y г., 12:11.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
                Ми трябват и на хората някакви девизи,че да има какво да ги обединява,за да се пишат - нация.
                Дори да е така - какво лошо има. Нас да не би да ни обединява нещо.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• Ми как да ни обединява, като ни е страх да признаем, че сме българи и европейци благодарение именно на християнството и църквата.
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Ми как да ни обединява, като ни е страх да признаем, че сме българи и европейци благодарение именно на християнството и църквата.
                    Мене не ме е страх. Въпреки, че не съм религиозен в смисъла на масовото разбиране на думата, дори не съм кръстен (което скоро мисля да поправя). Възпитаван съм да познавам и уважавам символите и традициите на православното християнство, защото именно те са част от самоопределението ни като българи. По тази причина и подкрепям религиозното обучение в училищата.
                    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Ми как да ни обединява, като ни е страх да признаем, че сме българи и европейци благодарение именно на християнството и църквата.
                      Въобще не си прав тука.
                      Едва ли, човек, който и малко е учил история ще отрече, българската нация се е запазила като такава благодарение на православието. Никой, предполагам няма да отрече и факта, че тя е станала такава отново благодарение на християнството. Това е причината, поради, което нарекох некокопратно религията, и в частност православието в нашите условия – „Културен паметник на миналото”.
                      Обаче, нека да сме честни – само тук, във форума (като една репрезентативна извадка на обществото ни) спорейки, ние въобще не сме единни. Или се лъжа?!? За нещо да бъде обединяващ фактор на голяма група от хора трябва да е признато от всички. А в случая християнството ни разединява – прави ни на такива и на онакива. Ако загледаме настоящето състояние на нашето общество има хора, които се определят на християни (православни,католици, че и протестанти), мюсюлмани, атеисти и др. Хайде кажи ми как, всички, тези хора ще се обединят от Православието?!? Или може би трябва да се върнем назад миналото, когато е хората са били принуждавани да станат я християни, я мюсюлмани по късно в историческото ни развитие. Ако мога да дам един пример от историята ни. Княз Борис, воден от политическата си интуиция и проницателност прави единствената правилна стапка за времето си – въвеждането на християнството – монотеистичната религия, която е доста по-полезна за държавността. Това, мисля за всички е ясно, че не е прието доброволно от хората. Опита за връщането на „езичеството” от наследника му Владимир Расате, е лишен от политическа прозорливост.
                      В този исторически момент Християнството е било по-полезно, по-напредничаво. Този исторически момент обаче е средновековието. То си отиде!!!
                      По време на Османското владичество Православието наистина е това, което е запазило българската народност. Това нарочно го повтарям. По това време обаче, е възникнала и една друга група от хора – българо мохамеданите.
                      В една друга тема в този същия раздел си говорихме как, те не могат да бъдат определени като друга националност, а като българи изповядващи друга религия. Повечето от хората, които пишат в тая тема, май бяха на това мнение, доколкото си спомням. Тия хора, около какво ще се обединят?
                      В съвременото общество се появи и групата на хората, които открито заявават, че не вярват на един, или на друг бог, заявяват че вярват в собствените си сили и възможности. Това е, в което вярвам аз. Няма как да ме обедини, нещо в което не вярвам.
                      Отново казвам – Религията, Православието е културен паметник на миналото.
                      И още нещо, как може да ни обединява като нация нещо, което в самата си същност е разединено. В момента май баш православна църква не е много единна. Това е бита кауза.
                      Ако име нещо, което да обедини българите като такива, то трябва де е нещо, в което вярват всички българи, а не само една част.

Comment

• Абе прав съм, сети се какво искам аз да се учи.
                        Дали ще се реализира е друга бира. Ама поне ожем да се стремим.
                        ПП Лайсните ти са у нас
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                          ....
                          Замислял ли си се, че агресивната "анти-талибанизация" която проповядваш си е чиста талибанизация. Пак добре че си станал атеист, че с тоя фанатичен устрем който имаш сега сигурно щеше да буташ небостъргачи.
                          Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                            Замислял ли си се, че агресивната "анти-талибанизация" която проповядваш си е чиста талибанизация. Пак добре че си станал атеист, че с тоя фанатичен устрем който имаш сега сигурно щеше да буташ небостъргачи.

Защо така мислиш колега?Първо не е честно от гледна точка на правото на всеки един човек да вярва или невярва в една религия.Аз също разсъждавам като колегата,неискам да ни обединява религия!Че,по-малко значим ли е Левски примерно,Ботев,Вазов.....?С какво ТЕ не заслужават да им се отдаде нашата вяра,дали с тяхната саможертва не трябва да се замислим за едно сплотено общество??Защо забравяме героите си,това че сме БЪЛГАРИ?В Аспаруховата държава се е вярвало в Тангра и Перун,защо те да не са по-смислени божества?!?Поне са видими можеш да ги усетиш....(за слънцето говоря).Не е ли християнството причината като народ да ни се изкорени истинските богове и религия?Много дълга тема и много широко обхватна.Основната за която говорим тук е ВЕРОУЧЕНИЕТО (Учение за основните положения в една религия) - извадка от тълковния речник.Тема,зад която стоя ТВЪРДО против!Не е нормално да се пълнят главите на децата с неща които са крайно опасни в едно общество с религиозна нетърпимост.Няма по-добър учител от нас самите,да научиш детето си че на първо място трябва да уважаваш човека като личност.Че всеки ТРЯБВА да вярва в нещо (бог,в себе си....) за да има смисъл живота и начина по който допринасяш за неговото по-добро.И ДА вкарването на подобен предмет си е един неоспорим факт за талибанизация.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Абе прав съм, сети се какво искам аз да се учи.
                              Дали ще се реализира е друга бира. Ама поне ожем да се стремим.
                              ПП Лайсните ти са у нас
                              това в четвъртък (по скоро петък) си го говорихме. В знанието лошо няма. Аз също съм за да се изучава историята на религиите, чрез което хората да започнат да разбират другите, различните от тях. Но не можем да говорим как православието е това, което ще ни обедини. Просто защото в него не вярват по-голямата част от хората. Затова ти казвам, че не си прав.

ПП: Забравих ги, че много

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                              Колега. Нищо не проповядвам. Говоря, това което мисля. Ако можеш обори ме. Аз май не те карам да не си християнин?!? Не ти казвам какво трябва да мислиш, какво трябва да учиш. Не ти и преча да правиш каквото ти харесва и каквото смяташ за правилно. Не се опитвам да наложа на някого моите убеждения. Но и със сигурност няма да приема твоите, без поне да се аргументираш убедително. А ти не се аргументираш.
                              Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 20:01.

Comment

• Кажи накратко какви са ти аргументите че до тук изписа 2 фермана волни разсъжнения на които не мога да им хвана края. Последния ти аргумент е че христянството е съхранило България 1200 години, но сега ти си стигнал до извода че вече не е актуално.
                                Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                                X