Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще излезете ли пак по улиците?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Да добавя ли безумния акциз в/у горивата... който всъщност е косвен данък върху стоки от първа необходимост?
    Да добавя ли ДДС от 20% в/у стоки от първа необходимост - дори ПИГС като вдигат ДДС, тоя в/у стоки от първа необходимост, е по-нисък от нашия.
    И изобщо това за данъчния рай го забравете... може да е такъв за големи корпорации или "наши хора", ама за дребния бизнес си е чиста данъчна гилотина.

Да не почвам със осигуровкте дето се плаче, че не били внасяни - и за какво да внасям бре, да лекуват паразити или да гушне някой резерва на касата/натрупаното в пенсионния фонд?

Да продължа ли с местните данъци и такси ... или с паркинги и гаражи?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Абсолютно няма безгрешни хора. Факт че като му се посочи грешка я оправя. Не на всеки пак казвам му се харесва промяната. За здравеопазване като на САЩ и западна европа много ни миришат краката! Ние не си плащаме здравната вноска като тях. Навсякъде става дума за това ,че ние не си плащаме а искаме, не усещаш ли? И аз искам да имам повече... но толкова може. И аз искам някой последен модел на лексус, вила на морето вила на банско, един джип и пари в банката и 2 пъти годишно на почивка, НО работя и получавам колкото за еедна алфа и да си правя хубавото . Нека мине малко време да видим здравеопазването как ще е , сигурен съм че се подобрява или поне е на същия хал като преди. И все пак, по-добре ми е с правителство и кмет на герб от колкото на БСП .. и да не е напразно... За 3 години с кемт на герб ремонтираха доста улици основно в града, ремонтират най-големия парк, украсяват града за коледа всяка година с все повече украса, и от всичко това сме един от градовете спечелили най-много евро пари (че има краднато ще има, то само на марс не се краде. Но пък се вижда и свършената работа)

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
        Аз лично бих излязла. Никога не съм била овца и се гордея с това.
        А аз се гордея с хора като тебе
        И напълно подкрепям твоята позиция, понеже съвпада с моята

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
        Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          Да добавя ли безумния акциз в/у горивата... който всъщност е косвен данък върху стоки от първа необходимост?
          Да добавя ли ДДС от 20% в/у стоки от първа необходимост - дори ПИГС като вдигат ДДС, тоя в/у стоки от първа необходимост, е по-нисък от нашия.
          И изобщо това за данъчния рай го забравете... може да е такъв за големи корпорации или "наши хора", ама за дребния бизнес си е чиста данъчна гилотина.

Да не почвам със осигуровкте дето се плаче, че не били внасяни - и за какво да внасям бре, да лекуват паразити или да гушне някой резерва на касата/натрупаното в пенсионния фонд?

Да продължа ли с местните данъци и такси ... или с паркинги и гаражи?
          ама добре не внасяй така мислят доста голям процент. Защо да правя това? Защото така трябва! Тогава нямаш основание да си недоволен. Толкова си дал толкова ще получиш Не се впрягай но си е така. Ако всеки си плащаше всичко навреме години наред сега нямаше да е така. Пенсионните фондове нямат пари... Е как да имат като хитри бизнесмени , където само името им бизнесмени си прибираха осигуровките на персонала вместо да ги плащат. Ама постепенно ги вкарват в час. С всяка изминала година работодателите си плащат осигуровки, много от хората дори вече се осигуряват на реални пари. Е*ах го в хитрия дава 1000 ама плаща за 325 , аре извинете.. Много неща не са ни наред, но за много сме си виновни сами.

---------- Post added at 17:25 ---------- Previous post was at 17:24 ----------

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
          А аз се гордея с хора като тебе
          И напълно подкрепям твоята позиция, понеже съвпада с моята
          е точно така трябва, но нали като има за какво все пак един Станишев не свалихме, та сега Бойко ли да сваляме

Comment

Първоначално публикувано от nightroller
            е... съгласен съм търся нещо позитивно да се сетя
            Аз малко ли позитивизъм дадох, накратко : внасят си хората вече осигуровки (дори и да не им е се иска много) , влагат се евро пари в пътища... и т.н. ) То не може от днес за утре но факт за по-малко от 4 години нещата мръднаха като от 98-04

Comment

Е това е логика един път... всеки недоволен е боклук и мошеник, обезоръжи учителите, обезоръжи лекарите, почна и по форумите.

Ако имах избор НЕ бих внасял на държавната каса и държавния фонд, но нямам такъв!
              Последното ми приключение в болница беше показателно, налагаха се около 20-30 превръзки, касата плаща само 3.
              Частния ми здравен фонд, пое всичките.
              За данъчен рай ли си говорехме, тия двукратни осигуровки на рай ли приличат?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Е това е логика един път... всеки недоволен е боклук и мошеник, обезоръжи учителите, обезоръжи лекарите, почна и по форумите.
                Е що се връзваш на младеж с 10 поста. Може и да е пич, може и да трупа постове, може всичко, ма е рано да бъде взиман на сериозно
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Дори и недовлните черпят ползи. Така е със здравеопазването понеже маса българи не си внасят вноските, на маса българи не им ги и внасят. За това и толкова ти дава здравната каса. И мен не ме кефи да си плащам ама се налага. И дори и да можех да не плащам осигуровки, пак бих ги платил. Морфеус, ти как предпочиташ да не плащаш вноски и като отидеш да те таксуват като на магазин... влизане 20 ох 20 тук ме боли 20 и на финала 60 ... или всеки да си плаща по 7 8% от заплатката и като отидеш държавата да плати 70% и ти 30% а на хората с по-малко пари да се плати на 100% ?

Comment

Първоначално публикувано от r.jelev Покажи съобщение
                    Дори и недовлните черпят ползи. Така е със здравеопазването понеже маса българи не си внасят вноските, на маса българи не им ги и внасят. За това и толкова ти дава здравната каса. И мен не ме кефи да си плащам ама се налага. И дори и да можех да не плащам осигуровки, пак бих ги платил. Морфеус, ти как предпочиташ да не плащаш вноски и като отидеш да те таксуват като на магазин... влизане 20 ох 20 тук ме боли 20 и на финала 60 ... или всеки да си плаща по 7 8% от заплатката и като отидеш държавата да плати 70% и ти 30% а на хората с по-малко пари да се плати на 100% ?
                    Държавата да плати?
                    хахаха
                    С моите пари?
                    НЕ.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Държавата да плати?
                      хахаха
                      С моите пари?
                      НЕ.
                      те винаги от парите ти отиват някъде ама хайде да не плащаме нищо искатели... ? Да си плащат всички и тогава да излизат на улицата. Сега кой за каквото и колкото платил

Comment

Първоначално публикувано от r.jelev Покажи съобщение
                        те винаги от парите ти отиват някъде ама хайде да не плащаме нищо искатели... ? Да си плащат всички и тогава да излизат на улицата. Сега кой за каквото и колкото платил
                        Получава, се да плащам... за да краднат ония горе... и да хранят маргинали да им подсигуряват изборите.
                        НЕ МЕРСИ!

Comment

Получава, се да плащам... за да краднат ония горе... и да хранят маргинали да им подсигуряват изборите.
                          НЕ МЕРСИ!
                          Е, все отнякъде трябва да се започне - площадните изцепки имат коригиращ ефект, но с такова мислене няма управия.
                          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                          sigpic

Comment

Ами да, да се почне от корегиращия ефект искам.
                            Та да знам за какво плащам
                            Защото за момента плащам данъци, осигуровки, акцизи и т.н. на стойност над 50% от заплатата ми, а насреща получавам трипръста комбинация с преобладаващ среден.
                            Но явно не ме разбирате погрешно... не рева, че не искам да плащам... искам като плащам, да получавам нещо насреща.
                            А не да плащам държавен рекет...

Comment

Ами да, да се почне от корегиращия ефект искам.
                              Та да знам за какво плащам
                              Защото за момента плащам данъци, осигуровки, акцизи и т.н. на стойност над 50% от заплатата ми, а насреща получавам трипръста комбинация с преобладаващ среден.
                              Но явно не ме разбирате погрешно... не рева, че не искам да плащам... искам като плащам, да получавам нещо насреща.
                              А не да плащам държавен рекет...
                              И сега стигаме до дилемата за яйцето и кокошката.
                              Кое от двете да стане по-напред - протестите или плащането.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 19:05.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Дилема няма... плащаме (не съм само аз повярвай) отдавна.
                                Виждаме какво се прави с парите които плащаме.
                                Време е да започнем да реагираме като се правят глупости.
                                Така хем ще се оптимизират разходите, хем ще се мотивират повече хора да плащат - защото ще виждат, че има смисъл.
                                Само с пръчки не става, трябват и моркови

Comment

Working...
                                X