С какво Козлодуй е по-опасната АЕЦ в случая?
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолев, пак бяга по тъч линията и не отговаря на въпроси.
аец козлодуй- 15,30лв/мвтч
тец - 63 - 83
дотираните веи до 10мв
вятърни в зависимост- 137 - 191
биомаса в зависимост - 119 - 437
белене в най-добрия случай -150 !!!
и кво излиза. дотираните веи в момента произвеждат по-евтина енергия с тенденция да поевтинява.
http://www.dker.bg/pagebg.php?P=401&SP=402точка
Comment
-
Защо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
Ами като влезнат емисиите за въглерод какво правим.Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:52.
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеЕй това е проблема на всички като Морфея и Колев.
Щом не харесва Костов значи е:
- гаден комунист
- тъпанар
- нищо не разбира а само знае да хленчи
- ченге
- и т.н.
Повтарям се! Темата не е за управленията и решенията които са вземат или са били взети от предишни или сегашни управници. Нека да не я цапаме с излишни залитания. Ако искате направете тема в която да си чешем езиците за политика, икономика и индустрия и там ще си "лаем" на воля. Ама ще трябва да се научите да приемате и да се примирите, че има и различно от вашето мнение, което не е задължително грешно!Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеА ти приемаш, ли че има мнение различно от твоето и на Павлин примерно?
OOOOOO ДА!
Аргументи, обаче не виждам! И Павлин в случая защитава моята позиция, но като цяло не го харесвам понеже е емигрирал в USA и се опитва оттам да дава акъл, което е меко казано перверзно. Но пък според мен от друга страна има правилна гледна точка за някои фундаментални въпроси. Така че Павлин колкото "плюсове" толкова и "минуси".
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЗащо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
Ами като влезнат емисиите за въглерод какво правим.
Тоя Колев тотално обезумя.
Горкичкият, а беше що годе адекватно момче."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Суска, когато се пускат анкети се правят явни. Социализъма свърши. Сега не се влиза в затвора за слушане на западни радиостанции и непосещение на манифестации.
Всяка седмица има по 1-2 гласа за Белене, докато другите не мърдат. Струва ми се, че има мъртви души в анкетата. От какъв зор не си я пуснал явна да видим по колко мнения имат гласуващите?!
Освен това съм на мнение, че трябва да оправиш заглавието на "Спряха строителството...", а не спират. Колев го предложи първо и е прав. Спират строителството е в сегашно време, а то вече спря.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеСуска, когато се пускат анкети се правят явни. Социализъма свърши. Сега не се влиза в затвора за слушане на западни радиостанции и непосещение на манифестации.
Всяка седмица има по 1-2 гласа за Белене, докато другите не мърдат. Струва ми се, че има мъртви души в анкетата. От какъв зор не си я пуснал явна да видим по колко мнения имат гласуващите?!
Освен това съм на мнение, че трябва да оправиш заглавието на "Спряха строителството...", а не спират. Колев го предложи първо и е прав. Спират строителството е в сегашно време, а то вече спря.
Мъртвите души са само в твоята параноична тиква.
Пълна със ББ буболечки.
Кой те управлява сега бе мишкин?
Никога родителите ми не са ходили на манифестация, а не са влизали в затвора, кръстен съм на 8 месеца и никога никакви проблеми не е имал никой.
Тези истории не на мен.
И на мен да са ми взели фабриката за компоти на дЕдо ми и аз сега щях да квича, че съм репресиран, но не съм.
Тоталитарният режим има съвсем други, доста по важни вини към нашето общество."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеЗащо да са тъпи въпроси бе Колев, напротив внасят малко конкретика. За Белене не си прав че е най-малко 150. Тези ТЕЦ където си ги дал са май държавните, я пусни цените на ТЕЦ Гълъбово. Слънчевите пък направо си ги забравил.
Ами като влезнат емисиите за въглерод какво правим.ти си просто трол и това си е.
знаеш ли кое е най-смешното
излизате с номера че турция строяла руска аец, но за останалите факти мълчите като партизани.
ето ги и тях
http://www.world-nuclear-news.org/NN...u-1305107.html
- четири ввер
- 100% руска инвестиция - тоест всички разходи са за тяхна сметка. по-късно отварят 49% за инвеститори
-турция от своя страна гарантира изкупуването на 70% от енергията на първите 2 реактора и 30% от вторите два за срок от 15 години при цена 12,35 щатски цента на киловат което е към 180лв на мегават. останалата енергия си е грижа на руснаците
- цена на проекта - 20 милиарда щатски долара
какви са изводите
- доклада на HSBC за белене изглежда е доста точен. 10милиарда евро за 2 реактора в белене при ~20милиарда долара за 4 в турция. минимална цена на мегават - 150лв при ~180 в турската аец
- очевидно братушките не са ни никакви братушки или са по-братушки с турците щото там инвестират 20 милиарда долара техни пари, а на нас искат да ни дадат едно "супер изгодно заемче" със "супер изгодна лихва" и целия аец белене да се пише на държавна сметка.
- очевидно турските политици са много над нивото на българските или българските в случая са търсили не държавния интерес а някой друг.
- найш кви прости хора има, брааат......точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеабе на крива ракета и космоса и пречити си просто трол и това си е.
знаеш ли кое е най-смешното
излизате с номера че турция строяла руска аец, но за останалите факти мълчите като партизани.
ето ги и тях
http://www.world-nuclear-news.org/NN...u-1305107.html
- четири ввер
- 100% руска инвестиция - тоест всички разходи са за тяхна сметка. по-късно отварят 49% за инвеститори
-турция от своя страна гарантира изкупуването на 70% от енергията на първите 2 реактора и 30% от вторите два за срок от 15 години при цена 12,35 щатски цента на киловат което е към 180лв на мегават. останалата енергия си е грижа на руснаците
- цена на проекта - 20 милиарда щатски долара
какви са изводите
- доклада на HSBC за белене изглежда е доста точен. 10милиарда евро за 2 реактора в белене при ~20милиарда долара за 4 в турция. минимална цена на мегават - 150лв при ~180 в турската аец
- очевидно братушките не са ни никакви братушки или са по-братушки с турците щото там инвестират 20 милиарда долара техни пари, а на нас искат да ни дадат едно "супер изгодно заемче" със "супер изгодна лихва" и целия аец белене да се пише на държавна сметка.
- очевидно турските политици са много над нивото на българските или българските в случая са търсили не държавния интерес а някой друг.
- найш кви прости хора има, брааат......
С този ограничен манталитет никога няма да разберете каква е реалната сметка/стойност за Белене.
Когато всичките тия дето скачате като ужилени с/у Белене асимилирате, че Белене е и работни места, интелектуален и умствен капацитет, кадри, които ги имаме подготвени и които ще загубим с течение на времето, стратегическа инвестиция с национално значение за сигурността. Като преглътнете факта, че проекта до момента е бил една огромна далавера, но е по добре да се завърши понеже така и така има нещо изградено и достигнато до определен етап и да се опитаме да накажем тия дето са крали. И не на последно място когато дойде времето на недостига на ел. енергия някоя хубава, студена зима. Тогава ми е интересно каква песен ще пеете.
Приказките че "модерният запад" се отказвал от атомната енергетика са доста перверзни и лицемерни в стил "Ситият на гладният не вярва."
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеПавлин с 900 мнения ти с малко над 3000 и го обвиняваш в тролене ?
С този ограничен манталитет никога няма да разберете каква е реалната сметка/стойност за Белене.
Когато всичките тия дето скачате като ужилени с/у Белене асимилирате, че Белене е и работни места, интелектуален и умствен капацитет, кадри, които ги имаме подготвени и които ще загубим с течение на времето, стратегическа инвестиция с национално значение за сигурността. Като преглътнете факта, че проекта до момента е бил една огромна далавера, но е по добре да се завърши понеже така и така има нещо изградено и достигнато до определен етап и да се опитаме да накажем тия дето са крали. И не на последно място когато дойде времето на недостига на ел. енергия някоя хубава, студена зима. Тогава ми е интересно каква песен ще пеете.
Приказките че "модерният запад" се отказвал от атомната енергетика са доста перверзни и лицемерни в стил "Ситият на гладният не вярва."
отварянето на работни места в белене автоматично означава затваряне на такива някъде другаде.
проучванията на нек бан и всички други показват че няма да имаме нужда да внасяме ток до 2035 при положение че не откриваме никакви нови мощности.
стратегическа инвестиция в сигурността - ХА ХА
а що турция не плаща нито стотинка за руския АЕЦ ?точка
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеа що турция не плаща нито стотинка за руския АЕЦ ?Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Колев, абсолютно не си в час. Твоята работа е " Къде го чукаш, къде се пука" Ами и Белене можеше да се финансира 100% от Русия. Всичко е въпрос на договаряне само че както ти казах и преди някои министри дойдоха със задачата си да се борят срещу проекта. Е тогава договаряне няма и постигане на взаимни изгоди няма и ползи за българската икономика няма. Има най-вече приказване на празни приказки и преливане от пусто в празно. Сега преместването на реактора в Козлодуй по-евтино ли ще бъде и този ли проект ще затвори работни места.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеАми и Белене можеше да се финансира 100% от Русия.
Както и да е. Важното е, че щом Турция ще строи реактори за 4,8 мгвт., Белене става още по-безсмислен проект.
---------- Post added at 19:42 ---------- Previous post was at 19:32 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеПуснах анкетата в деня, в който решаваха за строителството. Ако помниш един министър излезе след заседанието и обяви нещата по-рано, ама ти нали си неосведомен и объркан винаги.
Мъртвите души са само в твоята параноична тиква.
Пълна със ББ буболечки.
Кой те управлява сега бе мишкин?
Никога родителите ми не са ходили на манифестация, а не са влизали в затвора, кръстен съм на 8 месеца и никога никакви проблеми не е имал никой.
Тези истории не на мен.
И на мен да са ми взели фабриката за компоти на дЕдо ми и аз сега щях да квича, че съм репресиран, но не съм.
Тоталитарният режим има съвсем други, доста по важни вини към нашето общество.
Не ми отговори защо пускаш анонимни анкети. Нищо в тая тема не налага да се гласува скрито. Заглавието може да се променя по всяко време. Все пак трябва да отговаря на фактите, а те са, че Белене спряLast edited by nikolaaaay; d.m.y г., 19:44.
Comment
Comment