Първоначално публикувано от morfius
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Спират строителството на АЕЦ "Белене"
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеБългария има нужда от решения полезни в дългосрочен план, а не от краткосрочни, тотално хаотични и несвързани помежду си политики.
Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.
Comment
-
Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщениеКолеги, темата е за АЕЦ "Белене", а ние залитаме в коренно различна посока.
nikolaaaay, да ме прощаваш, но тотално не си в час!
П.П. Хайде да ни е честито: http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...-1-iuli.156603
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеПоследно не по темата. Много бързо си мислиш, че забравихме, че до 2001г твоите съпартиици бяха твърдо против членството на България в НАТО и ЕС. После изведнъж смениха курса на 180°.
Това ли е дългосрочния нехаотичен план?! Ако е това - пазете си го за бабите.
Ограниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
Не зная с какво се занимаваш, но искам да ти кажа, че аз по некадърна и неграмотна клика не съм виждал до сега, дори "диваците" от първото СДС с пуловерите бяха по грамотни и компетентни.
В момента в БГ няма нищо, всичко е по инерцията от преди.
Погледни и прогнозата на БСК за първото тримесечие, тотална дупка за пореден път в бюджета и огромно несъответствие с прогнозата заложена от Дянков.
Нали се разбрахме, че за магистрала Хемус в ЕС не знаят нищо, тепърва ще ги питаме.(официално)
Та гара Яна е почти в София, с този път ще свържем това, което наричате магистрала Хемус със София.
Според мен имаме нужда от високоскоростен, първокласен път по това направление, но не и от магистрала.
Сега за НАТО И ЕС.
За разлика от ГЕРБ, ДСБ, АТАКА, ДПС и т.н. в БСП решенията не се вземат от една личност и тази партия няма да спре да съществува без нейния велик лидер водач
Колкото и да ни е тъжно, 20 години след прехода в БГ има само една демократична партия, която не е лидерска и няма вожд
Какво е ДПС без Доган? Какво е ГЕРБ без ББ?
Това е тъжната ни действителност създадена от избиратели мислещи като теб, харесващи жреци, вождове и гурута
Та в БСП винаги е имало хора с различна позиция за НАТО и ЕС, но там избора го взема мнозинството. В един момент това мнозинство губи позиции и нещата се променят, та нали това е демокрацията.
Уви с ГЕРБ за Шенген нямаме шанс със сигурност
Ти забелязал ли си колко често ББ си сменя позицията
Не си ли забелязал наистина, хахаха, стига бе, та той е лидер в празноговоренето, до сега такъв премиер не сме имали, та този варинат е по- зле от Берлускони, но щом ти допада, твоя работа.
---------- Post added at 05:38 ---------- Previous post was at 05:34 ----------
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеАми хайде осветли ни кой финансира отсечката от гара Яна до Околовръстното и с [/COLOR]
Не каза 400 млн какво? Британски паундове?
Знам колко излезе язовирът, тук не спори с мен.
Прост стечение на обстоятелствата.
---------- Post added at 05:53 ---------- Previous post was at 05:38 ----------
Щях да забравя
Няма проект кофинансиран от ЕС с 80 % само на книЖА е така.
Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 09:03."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
"Имаше само една засечка и това беше параграф 22 - според него онзи, който при действителна и непосредствена опасност е загрижен за собствената си сигурност, има напълно здрав разум. Ор беше луд и можеше да бъде отчислен от летателния състав. Единственото, което трябваше да направи, беше да поиска да го отчислят; но щом поискаше, той вече нямаше да бъде луд и трябваше да участва в полети и занапред. Ор щеше да бъде луд, ако участваше и занапред в бойни полети, а щеше да бъде здрав, ако не участваше, но щом беше здрав, трябваше да продължи да лети. Ако летеше, щеше да бъде луд и нямаше да трябва да лети; но ако не искаше да лети, значи беше здрав и трябваше да лети. Йосарян бе дълбоко развълнуван от абсолютната простота на тази клауза в параграф 22."156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеA сега Дянков и Трайков да направят една сметка колко ще струва на данъкоплатците дотирането на ВЕИ през следващите 20 години и да покажат от къде ще дойде ефективността и ползата за икономиката.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
Първоначално публикувано от Susscrofa Покажи съобщениеОграниченият тип мислене, характерен и за теб, а именно: "кой не скача е червен" не ми допада и е далеч от моя светоглед.
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщениеОт ВЕИ няма ик. ползи. Те се субсидират по други причини и те са пределно ясни. Нормално е нарастването на дела на ВЕИ да увеличи цената на тока в бъдеще, но ВЕИ трябва да има и техният дял след 2020 г. сигурно ще расте още.
---------- Post added at 18:17 ---------- Previous post was at 18:14 ----------
Аз не казвам кой не скача е червен. Аз казвам, че ти си червенПък ти го тълкувай, както си искаш.
Делът на ВЕИ трябва да стигне 15 %, по "разпореждане" на ЕК."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре безоще повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеда изплатим
и споко, няма се окажеточка
Comment
-
Дай го черно на бяло бе , Колев.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеискаш да кажеш "да изплатиТЕ"
и споко, няма се окаже
Comment
-
Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение16% до 2020 г. трябва да стигне. Тенденциите да се увеличават ВЕИ най-вероятно ще продължат и след това с анагажименти за още по-голям дял. Тогава може да се окаже, че Белене няма как да работи, особено ако се удължи живота на Козлодуй.
Според мен с или без Белене, токът ще расте. Затова по-добре безоще повече пък и строен от държавата с пари от бюджета.
Те работят когато има слънце, вятър и вода, а не когато ние искаме.Простичко е.
Когато имаме нужда често не можем да разчитаме на тях.
Да не говорим, че заради силните флуктуации и неравномерния режим на работа създават проблеми на преносната мрежа.
А цената дори не искам да я коментирам
Без Белене, след 30 години, ще внасяме ток, ако не и по-рано.
И Николайчо, все забравям да ти кажа, най старата АЕЦ е работила 60 години, та и от горе."Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщениеискаш да кажеш "да изплатиТЕ"
и споко, няма се окаже"Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
К.М.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДай го черно на бяло бе , Колев.
---------- Post added at 17:17 ---------- Previous post was at 17:13 ----------
А, не се знае знае ли се, недей да ме отписваш така лесно.
Айнщайн е стигнал до едно заключение
"Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупост, като за първото не съм сигурен."
българския народ по свой път е стигнал до същото заключение в по-народен вариант
"по-скоро камъка ще уври, отколкото на комунист кратуната"
та искам да ти кажа че няма сила на земята която да те накара да помислиш дали българия има нужда и полза от аец белене. тия "дебати" и фермани и простотии се пишат само защото става въпрос за руски реактори. ако проекта беше с други /тази възможност естествено е била изключена в заданието/ въобще нищо нямаше да се коментира по въпроса.точка
Comment
-
Колев стига си мислил като кон с капаци, остави празните приказки и ми кажи колко ще излезе на данъкоплатеца субсидирането на ВЕИ през следващите 20 години. За Белене, покажи анализа на HSBC и тогава ще правим изводи на кого глупостта е безгранична. За седмия блок на Козлодуй пак може да се поспори но там нещата още са в мъгла. Чакаме още експертските преценки на новото министърче и батята му Борисов и Дянков.Last edited by pavlin; d.m.y г., 14:47.
Comment
Comment