Известие

Collapse
No announcement yet.

Армия от платени тролове брани БСП в мрежата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
    Колега Fade, ...

Ще кажа най-важното:

Ноу-хау - то и технологиите живеят и се развиват на запад от нас.

А какво означава това и каква е връзката с военния потенциал, всеки сам може да прецени.
    Колега аз също имам не по малко житейски опит и сблъсаци от вас с двата цивилизационни модела! Дори предполагам, че са и повече от вашите сблъсаците ми, но това е нещо в което няма как да съм сигурен.
    Единственото за което сте прав колега е, че всеки сам може да си прецени. Аз съм направил моята преценка също на базата на моя житейски опит и сблъсъци и си имам своята позиция.
    Искренно се надявам обаче да не се налага на нито един от нас да доказва, на другият че е прав и то за сметка на нещастието на трети страни! Имам там приятели, които не искам да изгубя, за вас не знам но искренно се надявам да не сте типичният български кибик или сеирджия.
    И ако някой се интересува, ако съм в затруднена ситуация бих искал някой от тези източните ми приятели да е до мен, а не от посоката където виреят технологиите! Защото знам със сигурност, че те биха ми помогнали, за тия с технологиите не съм сигурен, макар, че уж сме партньори.
    Have A Nice Day
    o/_______\o
    (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
    []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
      Колега аз също имам не по малко житейски опит и сблъсаци от вас с двата цивилизационни модела! Дори предполагам, че са и повече от вашите сблъсаците ми, но това е нещо в което няма как да съм сигурен.
      Единственото за което сте прав колега е, че всеки сам може да си прецени. Аз съм направил моята преценка също на базата на моя житейски опит и сблъсъци и си имам своята позиция.
      Искренно се надявам обаче да не се налага на нито един от нас да доказва, на другият че е прав и то за сметка на нещастието на трети страни! Имам там приятели, които не искам да изгубя, за вас не знам но искренно се надявам да не сте типичният български кибик или сеирджия.
      И ако някой се интересува, ако съм в затруднена ситуация бих искал някой от тези източните ми приятели да е до мен, а не от посоката където виреят технологиите! Защото знам със сигурност, че те биха ми помогнали, за тия с технологиите не съм сигурен, макар, че уж сме партньори.
      Не е нужно да стигаме до катаклизми за да разберем, кое и как е устроено.
      Това става в ежедневието ни, на работното ни място, когато пътуваме по света.

Достатъчно е човек да се поогледа и после да събере 2+2.

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:36 ----------

Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
      Много войни са започвали без законови предпоставки.
      Всички войни са започвали без да е имало ясна сметка за последствията.
      Това е вярно, но днес живеем в малко по-друго време.
      Общественото мнение с всичките му атрибути днес е фактор, който никой не си позволява да игнорира току-така, както се е правило преди.

159 1.8 MPI
      166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
        Твьрдиш че всяко яйце става 300кг сом ли?
        Пьрво говореше за запаси в градьт, сега за реката.
        От Дон скочи на Волга и то в проценти....
        Пьрво говореше за руски консерви, после за наши...
        Не мога да ти следя мисьлта очевидно.
        Сьжалявам.
        първо второ и трето и предястие,щом говориш кой колко кила сом ще изяде се подготви и как се стига до изяждането му,ами и по 10 кила да станат пак са милиарди кила сом прираст на година,дадох ти примери който не си компетентен да проумееш,с най прости думи имат си всичко доволно в пъти повече от нас на територията си не само злато газ или нефт или сьомгата която влиза в реките да си бие хайвера-ето ти четвърто.

Comment

• Първоначално публикувано от Maximus Покажи съобщение
          Германия не е воювала само със СССР, нека не правим подобни аналогии.
          И нека не забравяме в каква информационна, дигитална и високотехнологична среда ще се воюва сега, а там Русия е много назад. Не като развитие, а като обезпечаване на всяка военна единица, дори и обикновения войник.
          Тъй лииии... И с кого по точно е воювала друг че не се сещам? Говорете ми с цифри, жертви и т.н.
          Чували ли сте за танковият ас Винкелман, и как им опукал цялата колона на големите войници от америка и англия само с един танк като на стрелбище?
          Пак ви казвам колега що не изгледате филмчетата и тогава да говорите за дигитални войни и обезпечаване с информация! Между впрочем като говорите за война поне в родната казарма прибивавали ли сте... да сте тичали да кажем поне 1 км с два пълнителя и автомат на гърба? Или казвате съвременната война пехотинците ще я водят с квадрокоптери и ще стрелят по противниците на компютърен екран.
          Ще ме прощавате колега ама ми се струва че пишете за да не заспите!
          Last edited by fade; d.m.y г., 21:50.
          Have A Nice Day
          o/_______\o
          []=о===о=[]

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
            ами и по 10 кила да станат пак са милиарди кила сом прираст на година,
            Румба! Имам те за сериозен рибар, не се излагай.

Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
            Тъй лииии... И с кого по точно е воювала друг че не се сещам?
            И на мен ми е кьса паметта, та не помня цифри. Ако ми обясните как така Германия се оказа разделена, сигурно ще си спомним с кого друг е воювала.
            И да, тичкал сьм по баирите с пьлно бойно снаряжение, при това с противогаз на мутрата и още куп екстри.
            И в морето ме е клатило 5 бала при мореходност 3 на парахода. И братският руски черноморски флот сьм виждал от близо. 10-тина г. по кьсно видях и братският американски. Не искам да Ви гледам филмчетата. Нагледал сьм се.
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:03.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Не е нужно да стигаме до катаклизми за да разберем, кое и как е устроено.
              Това става в ежедневието ни, на работното ни място, когато пътуваме по света.

Достатъчно е човек да се поогледа и после да събере 2+2.
              Точно така колега, проблемът е че вие ми казвате че 2+2=3+1 пък аз твърдя, че си е 4
              Have A Nice Day
              o/_______\o
              []=о===о=[]

Comment

• Някои, дълбоко уважавани от мене колеги плещят глупости и не виждат очевидното. Ще използувам примера на Адаша от Разград с Т-34-85 и Т-6 кралски тигър.
                Т-34 тежи почти наполовина от Тигъра . Тигъра има много деб ела броня и перфектна комуникация. Има и цайсова оптика, както и много висок комфорт. При директен двубой, Тигъра е отвял Т-34 още на километър.
                Ето тези данни карат всички любители на германския фашизъм да изпадат във възторг, забравяйки къде е свършила войната.
                Всички пропускат няколко немаловажни неща:
                Т-34 е имал двигател, който германците успяват да конструират чак няколко години след войната. Т-34 е имал задно разположение на трансмисията и мотора. Тоест не е имал кардан и поради това, много по-нисък силует, а от там и малка маса. Бил е изработван от деца и старци, а Тигъра от високо квалифицирани специалисти. Тигъра е имал два комплекта вериги, защото с широките не се е побирал на ЖП платформите, а никой нормален мост не е могъл да го понесе. След него са вървели два пъти повече камиони.
                Статистиката е хубаво нещо, защото е безпристрастна. Тя ни налага съвсем безмилостно и казва, че само 18% от танковете са унищожени от други танкове. Тоест не способността им да водят бой с други танкове е решаваща. За това и се появяват унищожителите на танкове. САУ 100 и 152.
                Ако и това не ви стига- моля!
                Всеки Тигър е струвал 800 000 райхсмарки.
                Т-34 4 000.
                Тоест срещу всеки Тигър са стояли 200 Т-34.
                Ето това неразбиране от страна на стратезите на вермахта ги е погубило. До като са се смеели на грубата изработка на Т-34, те са проспали наклонената броня, дизеловия мотор, липсата на кардан, широките вериги и дългобойното оръдие. Петте признака на всеки модерен танк. Тигърът е имал само три от тях и то чак след четири години.
                Цялата руска техника е подчинена на тия прости принципи. Технологичност, практичност и сигурност.
                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от fade Покажи съобщение
                  Тъй лииии... И с кого по точно е воювала друг че не се сещам? Говорете ми с цифри, жертви и т.н.
                  Чували ли сте за танковият ас Винкелман, и как им опукал цялата колона на големите войници от америка и англия само с един танк?
                  Пак ви казвам колега що не изгледате филмчетата и тогава да говорите за дигитални войни и обезпечаване с информация! Между впрочем като говорите за война поне в родната казарма прибивавали ли сте... да сте тичали да кажем поне 1 км с два пълнителя и автомат на гърба? Или казвате съвременната война пехотинците ще я водят с квадрокоптери и ще стрелят по противниците на компютърен екран.
                  Ще ме прощавате колега ама ми се струва че пишете за да не заспите!
                  Няма да коментирам приказките ви за ВСВ и броя на фронтовете на които се е водила. Просто отворете първия учебник по история.

Ще споделя нещо във връзка с родната казарма.

В началото на 80 - те по разчет на началник щаб на армия у нас се полагаше засекретен радио канал със средна мощност.

По същото време според НАТО - вските стандарти на командир на дивизия се полагаше закрит сателитен канал.

Не че е нещо кой-знае какво, но е база за размисъл.

Топ-секретната ЗАС технология - чудото на съветската електроника , заради която трябваше да се разпиша на една камара декларации, в т.ч и да не излизам зад граница 5 години след уволнението, се появи няколко години по-късно на страниците на списание "Млад конструктор"

159 1.8 MPI
                  166 2.0 TS (ex)

Comment

За кое от двете твърдения?

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:28 ----------

Много войни са започвали без законови предпоставки.
                    Всички войни са започвали без да е имало ясна сметка за последствията.
                    1.Имат достатъчно СУ в различните му разновидности.
                    2."В момента ВВС на САЩ са най-голямата и модерно въоръжена военновъздушна сила в света, разполагаща на въоръжение с 6057 пилотирани самолета (4273 на ВВС, 1313 на Националната гвардия и 400 в резерв)"
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Няма да коментирам приказките ви за ВСВ и броя на фронтовете на които се е водила. Просто отворете първия учебник по история.

Ще споделя нещо във връзка с родната казарма.

В началото на 80 - те по разчет на началник щаб на армия у нас се полагаше засекретен радио канал със средна мощност.

По същото време според НАТО - вските стандарти на командир на дивизия се полагаше закрит сателитен канал.

Не че е нещо кой-знае какво, но е база за размисъл.

Топ-секретната ЗАС технология - чудото на съветската електроника , заради която трябваше да се разпиша на една камара декларации, в т.ч и да не излизам зад граница 5 години след уволнението, се появи няколко години по-късно на страниците на списание "Млад конструктор"
                      Ами явно сте служил в същият род войски като мен.
                      Ами хайде сега да ви кажа и аз, като дойдоха на щабното учение 1988 "тъпите" руснаци, имаха абсолютно същите неща и то с гарантирана секретност на телефонията.
                      За съжаление вече не помня как се казваше системата но беше малко по голяма от самия телефон и му служеше за поставка... изцяло цифрова!
                      Това, че в нашата армия ги нямаше е една съвсем друга работа и малко ми олеквате с този пример!

Хахах... сетих се с какво умиление гледаше сержанта на на нашите 220 и как ни се радваше като чистим лампите със спирт и четчица.
                      Цитат:
                      "-Ой-ой-ой, ето очень грубо вот ето так..."
                      Надига шишето със спирта и само духва след това
                      " Только парьi..."
                      Last edited by fade; d.m.y г., 22:12.
                      Have A Nice Day
                      o/_______\o
                      []=о===о=[]

Comment

• Германия има договор със СССР отпреди началото на Втората световна война, до началото на нападението срещу СССР.
                        В резултат на тоя договор СССР си взима част от Полша и избива хиляди полски офицери, без никаква нужда.
                        Режима на Сталин и Хитлер са идентични, включва и терор над собственото си население.Малко преди Втората световна война, Сталин обезглавява съветската армия, като избива маса кадърни военни.
                        Ако Хитлер не беше воювал с АНглия и САЩ, войната можеше да има съвсем друг изход.Не трябва да се омаловажават и помощите, чрез конвоите през Северния ледовит океан,които СССР получава, точно в най тежките години на войната-цифрата, която съм чел някъде е над 4 милиона тона военна помощ през периода 1942-1943.
                        Вторият фронт, макар, че се открива сравнително късно, погълаща огромни военни ресурси на Германия.А
                        В десанта в Нормандия и във военните действия по късно участват общо над 2,5 милиона войници от САЩ, Канада, Великобритания и т.н. около 25 дивизии общо.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 22:22.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          1.Имат достатъчно СУ в различните му разновидности.
                          2."В момента ВВС на САЩ са най-голямата и модерно въоръжена военновъздушна сила в света, разполагаща на въоръжение с 6057 пилотирани самолета (4273 на ВВС, 1313 на Националната гвардия и 400 в резерв)"
                          Не се разбрахме.
                          За пореден път аз влизам в бой.
                          Последният истински сега предстои.
                          За такъв ден живей.
                          За такъв ден умри.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Германия има договор със СССР отпреди началото на Втората световна война, до началото на нападението срещу СССР.
                            В резултат на тоя договор СССР си взима част от Полша и избива хиляди полски офицери, без никаква нужда.
                            Режима на Сталин и Хитлер са идентични, включва и терор над собственото си население.Малко преди Втората световна война, Сталин обезглавява съветската армия, като избива маса кадърни военни.
                            Ако Хитлер не беше воювал с АНглия и САЩ, войната можеше да има съвсем друг изход.Не трябва да се омаловажават и помощите, чрез конвоите през Северния ледовит океан,които СССР получава, точно в най тежките години на войната.
                            Вторият фронт, макар, че се открива сравнително късно, погълаща огромни военни ресурси на Германия.А
                            В десанта в Нормандия и във военните действия по късно участват общо над 2,5 милиона войници от САЩ, Канада, Великобритания и т.н. около 25 дивизии общо.
                            Забрави руската зима Не можеше да има друг изход!!!

---------- Post added at 20:23 ---------- Previous post was at 20:22 ----------

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                            Някои, дълбоко уважавани от мене колеги плещят глупости и не виждат очевидното. Ще използувам примера на Адаша от Разград с Т-34-85 и Т-6 кралски тигър.
                            Т-34 тежи почти наполовина от Тигъра . Тигъра има много деб ела броня и перфектна комуникация. Има и цайсова оптика, както и много висок комфорт. При директен двубой, Тигъра е отвял Т-34 още на километър.
                            Ето тези данни карат всички любители на германския фашизъм да изпадат във възторг, забравяйки къде е свършила войната.
                            Всички пропускат няколко немаловажни неща:
                            Т-34 е имал двигател, който германците успяват да конструират чак няколко години след войната. Т-34 е имал задно разположение на трансмисията и мотора. Тоест не е имал кардан и поради това, много по-нисък силует, а от там и малка маса. Бил е изработван от деца и старци, а Тигъра от високо квалифицирани специалисти. Тигъра е имал два комплекта вериги, защото с широките не се е побирал на ЖП платформите, а никой нормален мост не е могъл да го понесе. След него са вървели два пъти повече камиони.
                            Статистиката е хубаво нещо, защото е безпристрастна. Тя ни налага съвсем безмилостно и казва, че само 18% от танковете са унищожени от други танкове. Тоест не способността им да водят бой с други танкове е решаваща. За това и се появяват унищожителите на танкове. САУ 100 и 152.
                            Ако и това не ви стига- моля!
                            Всеки Тигър е струвал 800 000 райхсмарки.
                            Т-34 4 000.
                            Тоест срещу всеки Тигър са стояли 200 Т-34.
                            Ето това неразбиране от страна на стратезите на вермахта ги е погубило. До като са се смеели на грубата изработка на Т-34, те са проспали наклонената броня, дизеловия мотор, липсата на кардан, широките вериги и дългобойното оръдие. Петте признака на всеки модерен танк. Тигърът е имал само три от тях и то чак след четири години.
                            Цялата руска техника е подчинена на тия прости принципи. Технологичност, практичност и сигурност.
                            "Прохоровка".....показва и гениалноста на военния щаб на СССР
                            Last edited by Orm; d.m.y г., 22:25.
                            Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                              Германия има договор със СССР отпреди началото на Втората световна война, до началото на нападението срещу СССР.
                              В резултат на тоя СССР си взима част от Полша и избива хиляди полски офицери, без никаква нужда.
                              Ако Хитлер не беше воювал с АНглия и САЩ, войната можеше да има съвсем друг изход.Не трябва да се омаломажава и помощите, чрез конвоите през Северния ледовит океан,които СССР получава, точно в най тежките години на войната.
                              Е колега сега от уроци по история няма нужда, всички знаят защо са отворили вторият фронт и защо са го отворили тогава. С това отговарям и на колегата ecotronic че го пропуснах покрай ЗАС овете...
                              Много е лесно така да окуражаваш отстрани биещите се и накрая на боя, да ритнеш един път полуживият бабаит и да се наредиш до победителите.
                              Last edited by fade; d.m.y г., 22:30.
                              Have A Nice Day
                              o/_______\o
                              []=о===о=[]

Comment

Не се разбрахме.
                                Няма значение и без туй не сме чели досиетата Х.
                                По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                                конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                                Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

Working...
                                X