Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
    А значи когато отговорът не е този който си си втълпил в главата значи няма отговор. Щтраусова логика няма що. Като си толкова идеен вземи че си кажи идеите. Предприятия които умишлено се унищожиха и които можеха да съществуват имаше много. Ето тук са описани голяма част от тях.
    http://www.septemvri23.com/Bulgaria_..._izgubihme.htm
    От региона на Стара Загора бих добавил Светлина, Берое, АТЗ, ДЗУ, Петко Енев, Наслада и пр.

---------- Post added at 02:01 ---------- Previous post was at 01:50 ----------

И идея май си нямаш от енергетика.
    Баси, започваш да ставаш нагъл бре!
    Къде си ми отговорил, изглежда съм го пропуснал?
    Светлина може би е хлопнала кепенците, за останалите ще вземем да се поровим. Щото ти и шивашката фабрика беше включил в тоя списък. Сега гледам и ДЗУ Стара Загора набързо го затвори....
    Ако разчиташ че ще ми омръзне да проверявам това дето го изливаш тук - лъжеш се, няма да стане.
    Аз нямам претенции да разбирам от енергетика, ама това дето си го закачил не се чете. Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.
    От това файлче ли си опитал да стъкмиш нещо?
    Attached Files
    Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 08:55.
    Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
      Баси, започваш да ставаш нагъл бре!
      Къде си ми отговорил, изглежда съм го пропуснал?
      Светлина може би е хлопнала кепенците, за останалите ще вземем да се поровим. Щото ти и шивашката фабрика беше включил в тоя списък. Сега гледам и ДЗУ Стара Загора набързо го затвори....
      Ако разчиташ че ще ми омръзне да проверявам това дето го изливаш тук - лъжеш се, няма да стане.
      Аз нямам претенции да разбирам от енергетика, ама това дето си го закачил не се чете. Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.

1. Кога е създадено предприятието?
      2. Как се е развивало през годините и какви пазарни дялове e имало?
      3. Кои са неговите конкуренти ?
      4. Какво се случва с предприятието след масовата приватиизация?
      5. Къде се намира в момента (не физически, а пазарно - пазарен дял)?

Шампион по демагогия и дезинформация ще се окажеш!
      Last edited by CBET; d.m.y г., 09:26.
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• В средата на 80-те работех, като входящ контрол в ЗИТ (завод за изчислителна техника) - София.

Едни от нещата, който окачествявах бяха дисковите устройства на ДЗУ Ст. Загора (29, 100 и 200 MB дискови устройства).
        Ето какви бяха личните ми наблюдения:

1 на всеки 3 устройства не минаваше входящите тестове.
        Проблемните устойства се ремонтираха намясто от специалисти на ЗИТ а заради по-тежките проблеми почти непрекъснато имаше и командировани в София специалисти от ДЗУ.

Всичко това при положение, че от ДЗУ се кълнеха, че всичко при тях минава стриктен изходящ контрол.

Накратко - голяма фирма с огромни държавни инвестиции, направени в нея с посредствен краен резултат.

Такова производство не би могло да съществува другаде, освен в рамките на херметичния пазар на СИВ.

Жалко за навятъра хвърлените пари!

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
          В средата на 80-те работех, като входящ контрол в ЗИТ (завод за изчислителна техника) - София.

Едни от нещата, който окачествявах бяха дисковите устройства на ДЗУ Ст. Загора (29, 100 и 200 MB дискови устройства).

Проблемните устойства се ремонтираха намясто от специалисти на ЗИТ а заради по-тежките проблеми почти непрекъснато имаше и командировани в София специалисти от ДЗУ.

Всичко това при положение, че от ДЗУ се кълнеха, че всичко при тях минава стриктен изходящ контрол.

Накратко - голяма фирма с огромни държавни инвестиции, направени в нея с посредствен краен резултат.

Такова производство не би могло да съществува другаде, освен в рамките на херметичния пазар на СИВ.

По същото време в България се продаваха маслини от Гърция. Надявам се да ги помните всички - едни такива дребни, черни, сбръчкани. Гадна работа! Вкуса отвратителен!

А иначе гърците се кълняха, че маслините им хубави и качествени!

Жалко за парите хвърлени на вятъра в гръцкото производство на маслини!

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            По същото време в България се продаваха маслини от Гърция. Надявам се да ги помните всички - едни такива дребни, черни, сбръчкани. Гадна работа! Вкуса отвратителен!

А иначе гърците се кълняха, че маслините им хубави и качествени!

Жалко за парите хвърлени на вятъра в гръцкото производство на маслини!
            Да сравняваш маслини с дискови запаметяващи устройства е като да сравняваш картофи с картечници.

ДЗУ Ст. Загора беше флагмана на българската електроника, в който бяха наляти огромни средства, при това във валута.

За крайния резултат вече писах.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Да сравняваш маслини с дискови запаметяващи устройства е като да сравняваш картофи с картечници.

ДЗУ Ст. Загора беше флагмана на българската електроника, в който бяха наляти огромни средства, при това във валута.

За крайния резултат вече писах.

Колега,

явно избирателна разбираемост притежаваш.
              Пет точки има по-нагоре. Ако няма какво да кажеш по тях - трай си!

Comment

Колега,

явно избирателна разбираемост притежаваш.
                Пет точки има по-нагоре. Ако няма какво да кажеш по тях - трай си!
                Колега, имам трудов стаж, почти, колкото ти си живял на този свят.

Обясних, как стояха нещата по отношение на ДЗУ.

Ти разбра ли, това, което обясних?

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

• ДЗУ беше умишлено фалиран и разграбен, както и Балканкар както и Правец.

---------- Post added at 12:28 ---------- Previous post was at 12:26 ----------

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  В средата на 80-те работех, като входящ контрол в ЗИТ (завод за изчислителна техника) - София.

А това кой го казва и трябва ли да му вярваме.

---------- Post added at 12:30 ---------- Previous post was at 12:28 ----------

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                  1. Кога е създадено предприятието?
                  2. Как се е развивало през годините и какви пазарни дялове e имало?
                  3. Кои са неговите конкуренти ?
                  4. Какво се случва с предприятието след масовата приватиизация?
                  5. Къде се намира в момента (не физически, а пазарно - пазарен дял)?

Шампион по демагогия и дезинформация ще се окажеш!
                  Питай го какво произвеждат ДЗУ сега.

Comment

Колега, имам трудов стаж, почти, колкото ти си живял на този свят.

Ти разбра ли, това, което обясних?

Колега, кое точно обясни? Кое точно подкрепи с факти?
                    Когато човек прави такива генерални обобщения цитирам:

...

...

и тези заключения са на база на:

...

ако ще и на годините на дядо ми да си - все тая!

Изказванията ти и опита да налагш мнение за мен си остава в графата некомпетентност и демагогия!

П.С. Още не разбраш иронията с маслините нали? Не се напъвай! Няма смисъл!
                    П.П.С. 29 предполагам е неволна грешка!
                    Last edited by CBET; d.m.y г., 14:53.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                      Прекалено е дребно, кажи с думи прости - каква е тая табличка.
                      Ето от това, там е сравнителната табличка.

http://www.septemvri23.com/Bulgaria_..._izgubihme.htm
                      .
                      Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:02.

Comment

Колега, кое точно обясни? Кое точно подкрепи с факти?
                        Когато човек прави такива генерални обобщения цитирам:

и тези заключения са на база на:

ако ще и на годините на дядо ми да си - все тая!

Изказванията ти и опита да налагш мнение за мен си остава в графата некомпетентност и демагогия!

П.С. Още не разбраш иронията с маслините нали? Не се напъвай! Няма смисъл!
                        П.П.С. 29 предполагам е неволна грешка!
                        "29" не е грешка а означава ДЗУ с капацитет 29 МВ и голямо, колкото една автоматична пералня.

Продължавайте да си умувате и да игнорирате информация от първа ръка.

През *уя ми е на какво ще вярвате.
                        Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:20.

159 1.8 MPI
                        166 2.0 TS (ex)

Comment

• The first hard disk drive back in 1956 could store 5 MB of data, which was a huge amount at the time. This is coincidentally also the size of the first “small” 5.25-inch hard disk drive that arrived in 1980. We went from having to have a special room for the hard disk drive and its computer, to having one we could put inside a desktop computer.

Ten years later, in 1990, a normal hard drive held about 40 MB, with more expensive options able to store more than 100 MB.

През 90те ДЗУ са произвеждали 40мб 5,25.

Comment

The first hard disk drive back in 1956 could store 5 MB of data, which was a huge amount at the time. This is coincidentally also the size of the first “small” 5.25-inch hard disk drive that arrived in 1980. We went from having to have a special room for the hard disk drive and its computer, to having one we could put inside a desktop computer.

Ten years later, in 1990, a normal hard drive held about 40 MB, with more expensive options able to store more than 100 MB.

Правиш ли някаква разлика между 5,25" и 14" дискове?

Ето това е прословутия 29 MB диск (ЕС-5061):

Last edited by ecotronic; d.m.y г., 16:44.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

The first hard disk drive back in 1956 could store 5 MB of data, which was a huge amount at the time. This is coincidentally also the size of the first “small” 5.25-inch hard disk drive that arrived in 1980. We went from having to have a special room for the hard disk drive and its computer, to having one we could put inside a desktop computer.

Павлине, хайде стига се излага и ти! На всяко гърне - похлупак. Единственото вярно нещо, което каза ecotronic е че 80-те години зпаметяващите устройства бяха с размерите на пералня (аз съм виждал и такива с размерите на трикрилен гардероб - т.е. по големи). Цитата, който вадиш е за дискове с размер 5.25 инча!!!

Comment

• Точно такива 5,25" са произвеждали в ДЗУ.

Comment

Working...
                                X