Известие

Collapse
No announcement yet.

Ще остане ли Русия, след 10 год. единствено убежище за християни?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от ДТИванов Покажи съобщение
    Това беше яко! Ако ушанките са някъде, са "МИРОТВОРЦИ", но ако са янките, са окупатори. Хайде по-сериозно ако е възможно.
    Ами, до колкото ми е известно, чужди войски в трети страни има само 2 варианта да са законни. Или решение на съвета на сигурност или покана от въпросната страна. Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци, и факт е че имаше атака срещу казармите.....
    А американците не знам какво са, но не държат особено на правилата на ООН от как Съюза се разпадна, общо взето правят каквото решат.... Е, сега освен тях има и други, които решиха че щом САЩ могат и те могат. И кактл се оказа, наистина могат. Не говоря за Русия само, виж ги турците, Израел, СА, Катар всеки си прави каквото си иска....
    Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Първоначално публикувано от Orm Покажи съобщение
      Ами, до колкото ми е известно, чужди войски в трети страни има само 2 варианта да са законни. Или решение на съвета на сигурност или покана от въпросната страна. Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци, и факт е че имаше атака срещу казармите.....
      А американците не знам какво са, но не държат особено на правилата на ООН от как Съюза се разпадна, общо взето правят каквото решат.... Е, сега освен тях има и други, които решиха че щом САЩ могат и те могат. И кактл се оказа, наистина могат. Не говоря за Русия само, виж ги турците, Израел, СА, Катар всеки си прави каквото си иска....
      "Не мога сега да го намеря а и не ми се търси, но факт е че бяха международно признати миротворци" - ясно е, че не можеш да го намериш, защото "миротворците" ти са международно признати от Северна Корея, Венецуела и др. такива "международни". Папагал!
      Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
      И какво разбираш от ракети, като не правиш разлика между Пейтриът и Томахоук.
      Първо затвориха небето над Сирия след инцидента с руския Су24 свален от турски ф16.Второ не са очаквали че САЩ ще се намесят с крилати ракети по този начин.Е вече са взели мерки, щото явно не може да се вярва на НАТО и споразумения.Първо се информирай какво е това радиохоризонт и как се разпространяват лъчите на радара.Праволинейно.Което значи че поради естественат кривина на земята радиохоризонта е на 22-25 км от излъчватела ако е на морското равнище.След него можеш да виждаш високо летящи обекти а не нисколетящи томахавки на 25-30 метра от земята.За да ги видиш ти трябват АУАКСИ, други постове зад хоризонта, янките ползват дори аеростати.Освен това дори според руснаците, крилати ракети следващи релефа е изключително трудно да се свалят, заглушат или прихванат.Не си мисли че не са в час.Почти невъзможно е да заглушиш радара на ракета който следва релефа, първо защото има много слабо излъчване и второ насочен е вертикално надолу.Освен това имат и GPS.Дори и той да излезе от строя има вградена карта на месността/фотопамет/ с отправни точки.В този случай се издига за кратко на стотина двеста метра за да се коригира по тези отправни точки/планина, скала, неща които се открояват и са постоянни, не сграда която я я има или няма/.Няма значение дали е Томахоук, Калибър, Брамос или нещо друго от сорта.За сваляне на крилата ракета се изисква пълноценна отбрана каквато там не е развърната.Освен около руските бази.Сега колко са долетели колко са свалени аз и ти няма да научим от СМИ.Сега си задай въпроса защо руснаците не отговориха.Защото те оказват помощ на Асад в борбата с терористите.Руснаците не са във война със САЩ.Те нападанаха обекти на Сирия и ако руснаците бяха отговорили на томахавките това би означавало война със САЩ.Те не са в конфликт със САЩ, те и сирийците по принцип не са, ноти те мъдро или посъветвани от Русия не отговориха, защото първо нямат ресурса за война със САЩ второ ако бяха отговорили или Русия трябваше да се намеси или да напусне театъра на военни действия зада не бъде принудена да се намеси.Друг е въпроса ако САЩ бяха обстреляли руските бази в Тартус или Хмеймни.От масиран удар на крилати ракети няма пълноценно спасение, а и никой няма седне ти преследва стотици крилати ракети из джендемите ми ще гръмне приносителите им.Във войната в Югославия са истреляни над 700 ракети и само 50-60 от тях са свалени...и то с техника от 70-те....и некой друг невидим Стелт...Още никой не е истрелвал руски крилати ракети срещу САЩ и сие че да имаме база за сравнение чии ракети или отбрана са по-добри.Другото е дразнене.

---------- Post added at 20:22 ---------- Previous post was at 20:14 ----------

http://politikus.politikus.politikus...olshe-net.html
      Единственото, за което сте прав, е че съм допуснал грешка за типа ракета. Приемете, че съм допуснал "печатна грешка", а и няколко поста по-нагоре съм писал какви са ракетите. Ракети съм гледал и пипал в продължение на две години и съм убеден, че разбирам повече от Вас и повечето, да не кажа всички русофилистичета тук. Да ми обяснявате за радиохоризонт, принцип на работа на радиолокацията, геопозиционирането и други технически подробности е меко казано смешно. Може да впечатлите някого тук, но не съм аз човека.
      Според самите ушанки (постнал съм Ви и линк по-рано в темата) С400 е "затворила небето в Сирия, и врабче не може да прехвръкне". Ми те врабчетата изпопадаха от смях след атаката с томахавките.
      И за последно да Ви просветля за "радиохоризонта": Томахавките са "хвърлени" от МОРЕТО. Кой точно хребет, планина или долина в морето пречеше на ВЕЛИКАТА С400, че не се сещам. Имате проблем с ОПОРНИТЕ ТОЧКИ.
      И ако още Ви се чете за великите С400 ето Ви РУСКИ източници:http://svpressa.ru/war21/article/166554/
      Last edited by ДТИванов; d.m.y г., 06:53.

Comment

• Добре, ти си прав, и съм сигурен че ще ни намериш подтвърждение на думите си
        Осел Останется ослом, хотя осыпь его звездами;где должно действовать умом, он только хлопает ушами.................... Г.Державин

Comment

• Ето ги.... да видим сега какво ще измислиш....

https://www.google.bg/amp/s/ria.ru/a...150715465.html

https://ru.m.wikipedia.org/wiki/Сочинское_соглашение

Comment

• Упс! Грешка!
            Доста страници прегледах и след като не нацелих пост на Орм(в тая тема), в който да поставя така звучият етикет - "еврогей", приемам за нужно да се извиня.
            Официално и тържествено се извинявам!
            Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:35.
            Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
              Упс! Грешка!
              Доста страници прегледах и след като не нацелих пост на Орм(в тая тема), в който да поставя така звучият етикет - "еврогей", приемам за нужно да се извиня.
              Официално и тържествено се извинявам!
              Респект !
              Ма нямаше нужда

Comment

До един момент бяха миротворци с определен по численост контингент.Разтърваваха малоумниците и само чакаха и най-малката издънка.После отупаха грузинците набързо,раздадоха руски паспорти на осетинците и сега е мирно и тихо. Тия там вместо да се хванат заедно да си оправят държавата решиха ,че са големи и сега са цъфнали и вързали. Абе тъй става като не са прочели това в подписа на Морди за въртенето на задника .
                Last edited by 546; d.m.y г., 03:13.

Comment

• Първоначално публикувано от 546 Покажи съобщение
                  До един момент бяха миротворци с определен по численост контингет.Разтърваваха малоумниците и само чакаха и най-малката издънка.После отупаха грузинците набързо,раздадоха руски паспорти на осетинците и сега е мирно и тихо. Тия там вместо да се хванат заедно да си оправят държавата решиха ,че са големи и сега са цъфнали и вързали. Абе тъй става като не са прочели това в подписа на Морди за въртенето на задника .
                  Това е и другата разлика Където са руснаците е тихо и мирно, където са минали американците....

Comment

• Бързо,качествено и ефтино,когато искат го могат.
                    Македонците са късметлии,че граничат с нас,а не с руснаците,досега на албанците да са им раздали руски паспорти,а макетата щяха да се купчат на половин футболно игрище.
                    Last edited by 546; d.m.y г., 03:35.

Comment

Бързо,качествено и ефтино,когато искат го могат.
                      Македонците са късметлии,че граничат с нас,а не с руснаците,досега на албанците да са им раздали руски паспорти,а макетата щяха да се купчат на половин футболно игрище.
                      Не знам кое е по добро, да избиваш стотици хиляди (а може и милиони да са вече) само и само да защитиш начертани линии (граници) от някои хора, или да не им даваш да се избиват на всяка цена.... Според мен , по-малко смърт - по-добре. Прекрасен пример има в Украйна. Донецк и Луганск десетки хиляди убити от двете страни, Крим 1 или 2 жертви и то случайни, тройно - четворно по високи пенсии и заплати ....
                      Кат ги оставим спорните и сложни международни процеси, за малкия човек май е по добър втория вариант.

Comment

• Не съм съгласен с теб,но друг път ще спорим,че съм гроги тази вечер.
                        Салама си е салам,верно засища,но само глада.Хората не са говеда ,имат и други потребности.
                        Last edited by 546; d.m.y г., 04:34.

Comment

Не съм съгласен с теб,но друг път ще спорим,че съм гроги тази вечер.
                          Салама си е салам,верно засища,но само глада.Хората не са говеда ,имат и други потребности.
                          Е, аз имам още 2 часа да бачкам ....
                          Нали абхазите (май така се казват) и осетинците ги имат същите тези потребности за които говориш. Една от грешките е че територии са се раздавали с идеята е че съветския съюз ще е вечен. И в повечето случаи си има обяснение . Например Ленин е дал на труците и азерите арменски земи, резултат - конфликта в Нагорни Карабах. Сталин (грузинец) е включил Абхазия и ЮО в състава на Грузия, Хрушчов (украинец) подарл Крим на Украйна.... и.т.н Пълна глупост , както и правите черти по границите в близкия изток, а и тези в Африка рано или късно ще направят проблем, просто за сеа си имат други проблеми там....

Comment

• Хрусчов и Ленин може и да са чертали линии по картите,но Сталин къвто мегаглобалист е бил ,май гумичката му е била по-важна.Сорос е направо пеленак в сравнение с Бащата на Народите. Добре ,че не ни е включил цяла източна Европа в СССР.
                            Като казвам за други потребности на хората,не изключвам нуждата да се избиват едни други,не ме разбирай като някъв особено голям хуманист,щот не съм.
                            Може би заради това не съм фен на Путин
                            Last edited by 546; d.m.y г., 05:34.

Comment

Хрусчов и Ленин може и да са чертали линии по картите,но Сталин къвто мегаглобалист е бил ,май гумичката му е била по-важна.Сорос е направо пеленак в сравнение с Бащата на Народите. Добре ,че не ни е включил цяла източна Европа в СССР.
                              Знае ли човек вече кое е истина и кое не е. Всеки втори е историк и драска каквото му скимне.....
                              А в реално време вече е по ясно от ясното че досегашната система почва да отказва и трябва да се измисли как ще се живее от тук нататък. Старата система издържа 70 години без големи войни в Европа (а и по целия свят) , явно е дошло време за някаква промяна....

Comment

явно е дошло време за някаква промяна....
                                Давай идеи. Какво, как! Ама ако ще даваш идея да правим от хората ангели, по добре - недей. Няма да се получи, от сега ти го казвам. Свободен си да не ми вярваш, естествено. Всеки сам не се учи от грешките си(няма грешка в изречението, проверих два пъти).
                                Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Working...
                                X