Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тая същата май беше в четвъртък на Богров.А ето какво стана тогава там:
    http://i49.tinypic.com/34sp1ly.jpg
    Alfa 156
    ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
    sigpic

Comment

• 2 недели подред ходя и гледам кво ловят на Богоров,предната беше много студена водата и излезе 1 шаран само ама огромен,и ловяха уклей от скука хората,вчера ходих ама за щука на големият до платеното не хванах нищо нямам и кълване даже.

Comment

• Точно там се каня от една година да ида за щука, ама май няма много смисъл...?Ти си по хищниците, хващал ли си там?
        Alfa 156
        sigpic

Comment

• ловя всякакви риби няма значение какви са,с шарана не ми върви и се отказах да го мамя изобщо ако ще да кълве между другите и това е.хващал съм щука там за последно през 2002 ра ноември около 0.500 гр,аз ги мразя тия езера не ми върви с тях,иначе има уклей,щука,каракуда,сом,слънчевка,червеноперка,бял а риба,шаран,лин,костур-трофеен,просто щуката там си иска постоянство повече ходене редовно по-малко риби,предполагам че на 4-5 ходения може да уцелиш някоя с жива стръв от брега,ходи за щука от 1 ви май на там,сега е хвърлила хайвера изтощена е и сменя зъбите и не седи по брега,след 2 седмици всичко си идва на мястото,съвети-не джапай не гази по водата по брега,не тряскай вратата на колата да се чува,стой на 2 метра от брега,първите 25 метра от брега има най голяма вероятност сутрин рано и вечер да хванеш щука по-далече няма смисъл не мятай,това с зелените поводи и дебелите влакна че вижда и се плаши са глупости,рибка стръв найстина желателно е местна за Богоров препоръчвам слънчевка!!! мятай там където е обрасло но има дупка,там прониква слънцето и тя ляга най долу и си подава главата и разглежда какво става около нея,в слънчево време с високо налягане излиза над водораслите и се припича неподвижна,седи като клечки клони в водата неподвижна,мърдат и се само очите вижда на всякъде и перките под водата да я държат на едно място,стари дънери,дървета в водата,коренища,паднали дървета стволове също ги минавай задължително,вижда добре от 30 метра те вижда че ходиш по брега и като е излязла на брега на плиткото ако видиш зиг заг линии да порят водата подобни на водна змия това е щука която си подплашил,вижда пред нея в страни от нея 230 градуса и нагоре 50 градуса,ако си с лодка вътре в водата и си тих можеш да ги доближиш на 2-3 метра преди да се изстрелят подплашени,има много нагли щуки които докато си цопкаш примамката пред тебе изкачат и атакуват,някой нападат рибите в живарника,някоя ще изплува пред тебе и ще се гледате часове наред безмълвни все едно сте скарани,гледай за кръгове в водата,кръгове с завъртане завихряне това е щука,обикновенно са на едно и също място,дразнят я рибките които плуват и и влизат в територията и тя ги гони,никакво бъркане в устата не и ли отрежеш главата,никакви игри без дебели ръкавици,с клещи се вади куката а рибата заклещена настъпена без да може да се мръдне грам,хапала ме е боли много и зараства бавно за месец,висяла ми е на анцунга скача и хапе като куче,не бъркай под хрилете с гола ръка има зъби който ще те нарежат вътре не се виждат,атаката е бърза и стряскаща,ако си на жива стръв като ти удари не бързай не засичай,тя хваща рибката,трябва да я обърне и да я лапне с главата на пред,всички риби хищтни ядат рибите с главата на пред,по книгите пише че убива рибката и я плюе и тогава я обръща с главата на пред,това са глупости челюстта и е подвижна и с горните зъби като предъвква мести рибето и си го наглася,като потопи тя спира да го убие на дъното,после го поглъща и тогава пак потегля,та се засича на 2 ро потегляне 3-4 минути да ти е сигурно,метален повод задължително!!! 30 см волфрамов повод най добре с хубави датски вирбели, няма да ти помогне 0.35-0.40 влакно прегризва го от търкането между зъбите от разтегливостта на влакното,подсигури се с 0.40 мм влакно защото се завира по водораслите и често я вадиш от между папурите с 10 кг водорасли на гърба,кълве и на мъртва рибка отлично ако нямаш жива.пробвали сме с мъртви на 6 часа рибки на кокал станали изсъхнали.ако ще блесниш воблерите няма да ти помогнат много в плитки участъци ,вземи си 2-3 блесни работещи доказани Мепс и Рублкс 4-5 номер с червен парцал на края да дразни и да балансира тройката да не подскача и забавя скоростта,и запомни никой примамка или жива рибка не е толкова голяма че да не я нападне щука,успех и да сложиш снимки като се окичиш с слава.

Comment

• Евала бе Румба!
            Alfa 156
            sigpic

Comment

• Вчера на Чепинци разцепихме оклея двама души хванахме над 100 оклея от сутринта до 6:30 следобяд колкото и захранка да изхвърлихме оклея не се приближи до директните а беше по навътре около 20-25метра та трябваше да се мята с мача който за моя жалост по средата на риболова беше настъпен от мени и си замина героиски
              sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
              Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

• да това езеро е странно,рибите там се държат по различен начин идва от дълбочините от прозрачност на водата и от студена вода,имам чувството че там има сектори в които от долу или извира неква вода или нещо друго и няма кьорава риба,примерно бялата риба там хвърля хайвер на страшни дълбочини и навътре няма стигане,седи на 6-8 метра до мътилката на драгата когато е нормално да е на 1.5-2 метра да прави гнездо за хайвер,У-клея традиционо си е на вътре там където е стената -камъните го няма изобщо по никво време на годината,не знам що седи на вътре явно вятъра и дърветата са високи и отвява мухичките по-навътре,хищтните риби там са много навътре и на високо на повърхността рядко идват до брега на по малко от 25-30 метра,всъщност костура плува заедно с уклея той седи под него на 1.50 метра дълбочина логично е където видиш улкей да има и друго,там видях преди 2 години на разсъмване август месец огромно животно даже го снимах с телефона ама беше лошо качество,беше сом на повърхноста гонеше,ето една добра захранка за уклей-царевично брашно ситно смляно,малко сухо мляко 0.30 грама,жълта боя за сладки или яйца и малко олио 1 лъжица,другата е галета ситно смляна с кюспе на прах,ако ловите с ваглери ползвай моделите на MIDDY кристал те са прозрачни като сламки с утежнение което се маха и тънка червена антенка и тя се маха на малкият модел,уклея е най-спортната риба с отлично зрение кълве бързо и усети ли съпротивление ако не го е закачила куката да не изплюе плюе много бързо,има усет за дебели влакна в устата,това е най мазната и хранителна риба 13 процента мазнини,става 26 см дължина и до 0.170 грама тегло,в тоя сезон се лови най добре на булдо с муха.

Comment

• днес бях на Пънчарево,2 малки костура на блесна в реката под моста и по нагоре 1 км при едно тихо заливче на реката 2 почуквания от кленчета това е.

Comment

• На Пънча бех преди 10 дена и покрай мен плувкари пиеха бира и нищо не правеха.Ние с ортака целехме маркер на 100 метра, тренирахме кастинг за състезанието на Влашки дол на 6-ти юни.По едно време некви с една лодка на тролинг минаха покрай маркера, загледаха го, върнаха се и а-а да го вземат и ортака го дръпна и той потъна и ония като у небрано лозе.Ма аз бех пийнал малко и викнах и ония "Извинявайте, не ви видяхме"...Ейй и шамандурите на ония с каяците от гребната база биха откраднали ейй прост народ
                    Last edited by StanG; d.m.y г., 01:38.
                    Alfa 156
                    sigpic

Comment

• вчера ходих до Кзанлък късно,та се сетих че Копринка забранетна от там на Стара Ззгора от там Пловдив и Пещера та на Батак нощщта спахме ,каракуда и шаран бие хайвер по брега,хванах един рак в 4 нощщта сутринта една каракуда и тва е,спуснах се на Чепинска река ама тя е забранена иначе има яко мряна ама много яко,имаше бракониери звънях на ИАРА и на 112 никой не дойде до обяд имам 4 разговора приети.

Comment

• няколко дребни щуки и това е при мене като цяло,още малко и се отприщваме.

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
                          няколко дребни щуки и това е при мене като цяло,още малко и се отприщваме.
                          Aз имам една нова въдичка , кога ще ме водиш на риболов да я пробвам?
                          ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

• ми ако ходя на 155 срещтата ще свиркам и ще се тестваш.

Comment

• Тоя уикенд бяхме близо до Враца на тренировка за състезанието на 6-ти...мале как се напихме.Пак издрайфах едно кило домати, язък.Иначе в гьола са от тоя калибър:
                              Alfa 156
                              sigpic

Comment

• аз пък не ходя на състезания а даже не ходя да ги гледам от отдавна не ми е интересно, иначе последното беше на 19 бях в Пазарджик се проведе "Един различен ден" това е риболовно състезание за увредени деца и инвалиди бях на 3 сектора на 3 деца,добре че повечето бяха с родителите си,ходиш по секторите връзваш кукички мериш дълбочина захранваш им обясняваш абе водят ни треньори,всичко мина добре имаше награди накрая,странно ми стана че от рибарските клубове добре намериха се спонсори а ние си дойдохме по своя воля ама иначе почти нула от страна на риболовците за помощ от форума,когато е да ядат и да пият и за откриването на пъстървата се изсипаха 100 човека на Панега а когато се иска помощ и няма ядене и пиене яж му главата...това е потвърждение че първото най важно нещо е на българина да си напълни тумбака и друго не го интересува.
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X