If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Предполагам е така за платените...ама аз и на едно съм доволен, да начешам крастата, не съм тръгнал за 2000 лв риба да ловя Иначе за изгарянето имах предвид от слънцето изгорях, RAL3000 - http://armoniadesign.biz/images/attributes/ral-3000.jpg
е да де и се надяваш че поне щом си с такса някой ще ти гарантира поне едно удоволствие за деня ама не...не става на 100 извън София и ако има начин на малки селски китни водоемчета и некви рекички каширани и малки блатца труднодостъпни такива който ги подминават не са оперативно интересни на рибарите.
В петък ако ме удари съчмата към 6-7 може да запраша към Чепинци или Челопечене, да поклеча до към стъмване.Ако има желаещи да свиркат, че за сега съм сам...
да не си бил ти кога валя дъжда на Чепинци с една сребриста 156 преди месец?имаше 2-3 млади момчета и още една кола до тях,видиш ли по гьоловете 164 сребриста и един дебелак вътре аз съм,обикновенно звучи хеви метъл от нея,на Челопечене знам че в момента дава платика и червеноперка.
Хаха и от мойта това звучи!Но не съм бил аз, за първи път ще ходя там...или някъде другаде, където поне се предполага, че не са минали мрежи, щото в повечето баластриери СА...
в баластриерите пускат мрежи тия който работят там,в Чепинци имаш дълбочини по 84 метра тя е най дълбока,риболова е труден там бреговете се свличат непрекъснато,променя се коритото,водата е студена,най старата кариера за инертни материали е на Илиян дето го държи -5 могили,там не копаят вече и е платен 5 лв на човек няма ограничение,ако ще ловиш на плувка захранвай буквално на 3 метра от брега щото дълбочината минава 10 метра до брега и няма смисъл,не бих казал че има някаква страшна полулациа на риби но като че ли най добре е винаги на Челепечане има и раци поне нема да ти е скучно,на 500 метра от там са ти рибарниците на Кремиковци много хора не ги знаят къде са те са доста декари но не се виждат там има останали каракудки малки костурчета и клен,има и други риби де ама е много обрасло,водни костенурки яко има ако ти се ловят ти си,за каква риба ще ходиш?
не искам да те разочаровам но полезната дълбочина за риболов на тия риби е от 4-6 метра в тоя сезон и температура на водата от 15-23 градуса,там като метнеш на 30 метра дълбочина в някоя яма и долу на дъното е ледена водата налягането е голямо и кой да слезе да си хапне?другото което е тия риби се движат по водни коридори там дето е обрасло само нощтно време излизат на равно и чисто а по тия кариери растителност почти няма или само по брега,ако си с тежка артилерия по добре ти е на Пънчарево с сигурност.
Голямо надлъгване става, но рибата става все по-хитра.
Баси електрониките се използва напоследък - ходих с един колега от работата в магазин за рибарски принадлежности и се хванах за главата - то не бяха разни сигнализиращи устройства за движение на жилката, сонари,радиоуправлями корабчета за пускане на стръв и захранване и какви ли не играчки.
Като тръгне някой вманиячен риболовец все едно тръгва на война.
Някои пък трътват с генератори за ток,усилватели, тонколони и микрофони и пеят, а другите до тях се опитват да ловят риба.
ми разделих се с доста неща щото взеха да ме затормозяват като ходя за риба,сигнализатори си взех през 2004 та година точно един път ги ползвах и като почнаха да ме будят в 3 часа нощтта 300 грамови каракуди и целият бряг да не спи от писъците на сигнализатора видях че не е за мене и ги махнах,някой неща помагат и получаваш удобство найстина но истината е че с елови риба с 1 въдица на точна стръв и точно място,винаги с 1 въдица съм хващал най много,рибите са си риби не са хитри няма еволюция при тях,те са като малките деца бързат да се наядат да играят-малките,с времето когато порасват се научават да различават звуците който чуват в водата също и предметите който потъват покрай тях,плават си по маршрути усещат термо клиновете в водата разликата на кислорода,температура дълбочина и тн,в даден водоем рибите си имат дори гробище някой изплуват и се виждат но е рядкост,замисляли ли сте се че не се виждат измрели голями риби а ги има,рибите виждат чудесно дори когато минават покрай нас от горе и се возят ни виждат прекрасно,речният кефал те вижда от 40 метра те отразява като ходеш обект който не е на мястото си на брега,шаран ме е виждал от 20 метра а само като махнах с ръка се скриха и 5 те,от затварянето на автомобилна врата на брега на водоема всичко което е пред теб изчезва само от вибрацията,имам в предвид че генератора който тресе и дава ток докато работи се чува,като ходиш също се вибрацията в водата,аз с такива хора дето пият и се търкалят и бичат музика не ходя да си седят в тях с кой искат да си ходят,каквото и да знаеш и да можеш никога не е достатъчно винаги има дни дето не върви,в рибарските форуми е пълно с компютърни риболовци четат в нета и го повтарят като велики мислители снимат риби и такъми до полуда а като се видиме на гьола...греда....
Ех колега, от Пазарджик всички хубави язовири са ти на един к*р место...ние тук по големото село по един резервоар хабиме да идем там.За такъмите и аз гледах като индианец, щото имах 10 годишна пауза и като влязох в магазина то едни мачове, то едни фидери, тролене, електронни звънци карбон, повдигачи и ограничители...А аз от едно време, със гермините на дунава на пружина за шаран и мрена и на конощип и блатен за сом...почувствах се като неандерталец.Бързо влезнах в крачка де, вече имам всичко.Ама едно е верно, че много днешни рибари са баш интернетаджии...
Running Wild, така е за шума.Ама и с това свиква рибата.На Казичене като минав влак на 5 мин и релсите са на 20 метра от водата...Иначе и аз се ориентирам към Панчарево.Да пробвам как е на безплатното там, че на платено нема да стъпа вече мамка им мрежарска еврейска...еле па по баластриерите.
Ако има някой навит за събота сутринта да направиме едно Панчарево да свирка...ама рано, към 5.
---------- Post added at 22:20 ---------- Previous post was at 22:20 ----------
Батак,Бошуля,Септември,Марица,Звъничево?верни си направи ташак с нас...на кариерите само с плувка бате нема смисъл,за Панчарево за тоя сезон си намери добър торен червей и стериопори-пуканка,за пружините най добре е не се смей хляб и кюспе омесено или само чист хляб не взимай захранки няма да ти помогнат,за предпочитане подвижна проходна пружина и 1-2 куки накрая,звънци не слагай или топче от хляба на кордата или сухо клонче,рибите дето ти трябват седят в момента от там дето се влива Бистришката река до края на езерото към Плажа та се ориентирай около ресторант Лебеда да си,има на 20 метра от брега водорасли са излезни на 1.5 метра дълбочина но се преодоляват-помни и действай
Comment