Известие

Collapse
No announcement yet.

РИБОЛОВ

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• да Чепинци е интересен гьол,ял съм от там бяла риба и ми посмръдва на блато а щуката е прекрасна за ядене от там,май рибите седят близо до брега там до самият бряг а иначе хищниците се ловят горе високо и навътре сутрин рано-бялата,има и платика и и каракуда нощем съм седял кълве си на плувка с светеща антена разбира се,на Чепинци съм виждал няколко пъти една сребриста 156 с млади момчета,ми с пъстървите нямаш грижи по-тъпа е от клена с сигурност не се съмнява и не обикаля около стръвтта толкова особенно в река,са по-едра пъстърва използвай воблер блесна или жива рибка,като цяло големите пъстърви не ядат бял червей и мамарци и мухи просто излизат изяжда няколко мренки или гулешчета и се прибира на сянка и хлад в подмола оди я хвани подавай колко искаш цял ден,за пъстърва ходи сам мене ако питаш съсредоточи се изчети инфо по нета и отиди не е сложно просто си е една хищтна риба на точки дето плува по бързо от другите това е,добра стръв за нея е ручейник,мамарец,восъчен червей,жълъдов червей,комбинирай един ручейник и след него 1 бял червей,на преспективните емста по реката а те са завой на реката,бент водопад,преди изтичането и след пяната на водопада,седи с глава срещу течението и дебне,не се надвествай и ходи приклекнал и никво тупане по брега плясъци и тн,теглиш силово и бързо никакви плясъци на рибата в водата,плувка е сложен избор ако можеш нещо което прилича на клечка без ярки цветове,ако ловиш с статик 5 метра най добре маркер,малко оловце на дъно с кука е също добър вариант но закача повече и е вероятно да вкара влакното между камъните да го надере,в всичките рекички който излзиат от Витоша има пъстърва,ако искаш иди на Златна Панега но сега лятото е обрасла по брега и е змиярник,там поне не е маловодие и си има рибки мисля че е една от лесните дестинаций не е нужно да си трошиш краката и късаш дрехите по планинска вада полу-пресъхнала за една пъстърва така мисля все тая къде ще ги ловиш,около София от години не ходя с подготовка то е изтормозено всичко,само кариерите държат по някоя риба заради дълбочината,за щука ми се ходи и може в неделя да мина през Чепинци за 1-2 сутринта на разсъмване.

Comment

• Мале, не съм ходил за риба от един месец, което си е самоубийство за мен, ама с тея морета...Преди месец записахме 6-дневно капо на Дунава (е имаше мрена към кило, едно шукле, много уклей и някой и друг скобар, но предвид за какво бяхме отишли това за мен си е капо).Изхвърлихме за това време над 80 кила царевица, ама на втория ден сърбите решиха да затворят вратите и ни еб@ха майката.Нивото падна с над 10м хоризонтал и си срезахме вените.
      Та утре ще наминем с авера на Кривина или Казичене (имало нов арендатор и нещата били добре...уж).Другата седмица от четвъртък до събота сме на Веринско или на Суки лейк.Та ако ще ходи някой натам може да пийнем по бира!
      Наслука!
      Alfa 156
      ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
      sigpic

Comment

• е ти добре,ходи ми се на Чепинци,оня ден в 9 сутринта след 2 часа мятане на воблери и блесни 2 щуки ми треснаха и 2 те ги изпуснах откачиха се ебати тъпотията,не ходя на платени човек мразим платени гьолове

Comment

• ---
          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 00:52.
          Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

• Първоначално публикувано от RUNNING WILD Покажи съобщение
            не ходя на платени човек мразим платени гьолове
            Естествено, и аз ги мразя.Но кажи ми къде заклет шаранджия да иде на див гьол,м?От гладните селяни с мрежите и тоците там се набутваме, не от мерак...
            Alfa 156
            ::::1.8ts::::144hp::::'98:::::
            sigpic

Comment

• Пънчарево,слез под ресторанта Лебеда и на дясно има водорасли по брега 10 метра на вътре и след тях къде си харесаш,от Лебеда на дясно като си с лице към водата,ама иска чакане,не е дълбоко на вътре е 3 метра а по средата минава коритото на реката,до октомври месец са там.

Comment

• Вчера ходих малко на риболов по р.Нишава.Резултата беше плачевен,нямахме нито едно пипане на мухарките.По едно време покраи реката минаха 3 патрулки и линейка,оказало се ,че един господин си е ловял с точец и бомби,и е бил обходил по голям район около Калотина та за това не хванахме нищо,но пък човечеца нещо се е объркал и го треснал тока за последно и сега повече няма да трепа рибата.Ще си лови във вечните полета.

Колкото по малко бракуниери толкова по-добре за риболов.Съвет не ходете с ток и бомби за риба.

Наслука
                sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
                Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

• за капото си е нормално на всякъде може да ти се случи дали с мухарка нема значение но като цяло рибите си нямат друга работа освен да плуват и да ядат та винаги има причина когато това не се случва...ходят с един апарат,акумолатора е обикновен и го носи на гърба в раница,апарата преобразува тока от 12 волта на неколко хиляди ампера и с един метален обръч като кепче с копче на дръжката пуска ток в водата и токосва,ходят с гумени гащеризони,доста е жестоко изкарва жаби и змий и всичко живо в водата,има модерни апарати с сомски режим и по дъното за есетра се пуска едно желязо да се влачи от лодката и изкарва всичко,главно заради тока последните 10 години рибите намаляха поголовно,преебава им полулацията,тука в БГ тръгна от Плевен един го изобрети преди 15 години,ходил съм по тамощтни блата дето се виждаше как има коридори между водораслите от ходил човек,познай дали кълве на другият ден като отидеш?просто няма наказания и глоби за тия неща а и морал и съвест също.когато един селяндур се роди до една река или един язовир той счита че това е негово не на държавата или на всички а негово той си има негови места там рибата е негова,не знам защо го имат за нещо обичайно и нормално да преградиш река с мрежа или за ток и бомби щом ти се яде риба и не ти се чака или па искаш да продаваш на пазара,е влез в кой магазин искаш рибен и като има сладководна риба ги питай от къде е щи отговорят на всякъде че е от Дунава-щото там има разрешителни за промишлен риболов за сладководен,и 3 щуки на щанда и 10 кила каракуда,е тоя човек дето опъва мрежи няма да покрие тамощтният пазар на риба па камо ли да я прати до София на 200 км?и с тия платени водоеми-всеки собственик на платен водоем изкупува жива риба то не им трябват магазини на браковците.

Comment

• Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщение
                    Не сьм само аз значи. Тия дни, от дребните чернокопи ,никаква друга риба не може да се вреди за стрьвта.
                    Надявах се да ги прескоча и да дам шанс на някое зарганче. Удари доста едра кефалова риба. Водих я 30 тина метра, скочи и скьса 0.15 повод. Веднага сложих повод 0.18 и кука 7мица. Три замятания по кьсно ... зарган, естествено се откачи, то на 8ца е чудо да се извади, на 7ми номер - никакьв шанс. Прибрах си партакешите и ... в кьщи.
                    Утре заран - пак проби.
                    колега моля ти се сложи няколко снимки на тия дребните чернокопи то си е малък лефер нали,много ми е интересно да ги видя като малки,не че не ми е мерак да хвана лефер много ясно има ли техника за тия лефери от брега да се ловят,на Ахтопол преди години бях септември месец и на скалите до Гръцкото училище мятам за сафрид и от вътре излезна една риба сигурно 80 см и подкара всичко по брега страшно бърза правеше кви ли не лупинги имах чувството че ще се удари в брега в скалата,не знам дали беше лефер предполагам само.

Comment

• ---
                      Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:12.

Comment

• ще чакам снимки с нетърпение,знам какво е бомбарда можеш да използваш сбиролиното и за мятане на блесна за далечни разстояния с паузи не позволява да потъне бързо,ето и едно сладководно леферче от мене от вчера
                        Attached Files

Comment

• ---
                          Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:17.

Comment

• е човек сигурен съм че е голяма атракция с тия чернокопи направо ми е смешно за щуката мога да ти кажа че изяжда всичко животинско от жаби,плхове дави водни змий и ги пуска на дъното да се разложат и омекнат,водни кокошки и тях ги напада,бие се с видрата дори,за скорост не знам кое е по-бързо доста съм виждал да гони щука и в бистра вода от лодка съм виждал но не е чак нещо особенно,виждал съм и костур да гони рибки в прозрачна вода и да ти кажа доста по-бърз е костура и маневрен страхотни лупинги с страшна точност при това,иначе стартово най бързата рибка в сладководните водоеми е горчивката или виолетката,снимай ги тия зъбльовци бе да ги видя,не съм хващал лефер иначе за ядене ме кефи много,иначе за тая щука дето я държа тя е кило не е трофей но за 4 часа риболов и по опосканите софийски гьолове си е направо постижение,иначе имам стотици щуки всякакви размери.
                            Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 21:40.

Comment

• ---
                              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 01:18.

Comment

• нямам некви постижения с морските риби,освен сафрид,попче,няколко заргана,няколко барбуна и кефали повечко нямам друго,на морският кефал не мога да го схвана,някой път ми е в краката някой път се вре под лодките май яде всичко,много го обичам за ядене кефи ме много,лефер не съм хващал никога,то няма къде да практикувам,е това май до сега ми е най голямата морска риба
                                Attached Files

Comment

Working...
                                X