леле бях забравил,ходих аз да поскопвам и насадих лук морков и чесън,имам много да копам че миналата година занемарих и правих какво ли не друго пак с подобни дейности,правя един портал сега да си влизам с колата и правих ограда и какво ли не още,то нема свършване де,домата расада ми расте хвана го посичане или преовлажних най вероятно и хвърлих над 600 коренчета до тука и търча до агроаптеката и взимам семки,сега го дават на 3 ти март сняг и как мине и стана 15 март ще садя картофа имам 2 касетки покълнал хубав картоф за садене,другия расад аз поне съм набол 7 кашпи цветарници некой не е пробил студено му е некой пакет я ялов а съсипах много добър материал домат от Монтана отделен,имам кръстосани вече и чакам да отвори още малко да направи корен и почвам да пикирам,пипера го сложих преди 1 седмица не е пробил още,едвам си намерих за половин година търсене смилянски боб ама истински не ментето по магазините и ще бодна и от него.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Градина-благинки и зеленина за окото
Collapse
X
-
много малък оратник си направил,браво,аз миналата година горих клонаци 10 дена по цял ден,тая година щее по-малко ,трябва да изчистя клонките и лозинките,а има и 2 купа царевичак,че миналата година садих уж за сладка за децата,а тя излезе фуражна.взимам си от един на пътя до Дупница много хубави картови,сега ще взема и семе да си насадя и азслед като изора двора.имам и да вдигам още скеле че искам да садя киви.ако някой иска пръчки за лози да свирка-имам хубави десертни сортове.междудругото търся следните овошки
http://prodavalnik.com/trsya-ovoschni-fidanki-i42990485
даже обява съм си пуснал,че трудно се намираталфа ромео 156 1.8 тс -на части
алфа ромео 164 2.0тс -на части
нисан примера п10 1,6 16в хечбек
sigpic
Comment
-
оратник?какво е това?имам 7-8 ходения от началото на годината но си правя поетапно всичко,сега е кал и няма какво да върша там,чакам да избуй пирея и ще го мина с раундъп че няма копане и с права лопата къде има дума,инструментите са ми хубави и си е факт че хубавият инструмент е половин майстор,скопал съм си едно праоъгълниче ми е готово за картофите обработено няма трева по него само бразди да си направя,ходих да купувам зимата алуминиева лопата за сняг в магазина на MTD срещу зала Универсиада,продават основно Волф Гарден на Гардена имат малко неща /аз като цяло съм фен на Гардена и Фискарс/ от Волф Гарден си взех интересен браздир плугче да си чертаеш лехички ще го наснимам тия дни,пробвах става много лесно само слагаш на земята и теглиш,с сменяема глава е можеш да сложиш и други приставки както е дръжката на Гардена комбисистем,за тия овошки къде ги търсиш има още от преди 50-60 години откраднати сортове от американците нашите агрономи са били много кадърни по ТКЗС и техните хамерикански сортове са изкраднати и са им дали български имена,ако садя дървета мисля 1 череша харесва ми като дърво и хубава сянка има и една ябълка или червена овча муцунка или златна превъзходна казано по нашенски,имам познати производители на био мед и тн и се замислям за 1 кошер да сложа за красота,като дойде време те ще ми го обслужат,много оси и стършели има при мене миналата година избих стотици с капани,абе кво ли не беше.
Comment
-
оратник/идва от ората-копата/е огъня който палиш тревата и клоните.за осите миналата година ги имаше бол навсякъде,сортовете които търся/най-вече водняка/той е стар български кюстендилски сорт,а сега разсадниците залагат на нови и вносни сортове.я дай един линк да разгледам сайта за инструментите,на мен един приятел ми оре двора с малко японско тракторче ама да разгледам какво предлагаталфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
това е тактика на правителството,при боб=6лв и чесън 12лв ще ядем кебапчета/по избори безплатно/.при мен се получи нещо странно,миналата година насадих чесън и не ми поникна,а сега е изникнал същия от миналата година,сега трябва да го извадя за да ми изорат двораалфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениеоратник/идва от ората-копата/е огъня който палиш тревата и клоните.за осите миналата година ги имаше бол навсякъде,сортовете които търся/най-вече водняка/той е стар български кюстендилски сорт,а сега разсадниците залагат на нови и вносни сортове.я дай един линк да разгледам сайта за инструментите,на мен един приятел ми оре двора с малко японско тракторче ама да разгледам какво предлагат
http://www.mtd.bg/ това е на Универсиада а другото е Гардена внасят ги Хускварна но ги има и в Ташев Галвинг и къде ли не-http://www.gardena.com/bg/garden-life/#/products,по веригите хипермаркетите Метро и тн са скъпи.,има магазин на Фискарс в София на Овчо Поле 143 - http://tool.s.bg/
---------- Post added at 07:46 ---------- Previous post was at 07:27 ----------
това дето някой ти оре двора с японско тракторче е най хубавото нещо и най чистата работа,ако тръгнеш да купуваш тракторче ще го ползваш 1 път в годината и няма да ти се изплати 30-40 години ако си ореш само твоя двор не копаеш на хората срещу заплащане,не знам как го копае с мотокултиватор с фреза ли е или си го оре с плуг,значи ако само го минава с фреза прави го 2-3 години и после го ореш задължително,фрезата слиза на 15 -20 сантиметра обаче от вибрациите и тежината и подскачането на машината от перките от долу го набива става като плоча по-трудно се оттича и корена трудно пробива на растението кво и да сложиш,айде ако е дърво не му пречи ако е дърво не му пречи,казвам ти го да знаеш тоя къде минава с фреза нема да ти го каже и щи каже това са глупости,има си неща дето не ги ли направиш е мъка после,аз сега воювам с пирея ама много сериозно и е много трудно,миналата година половината го копах с мотика насекох го не го изкорених и пак поникна,къде съм го пръскал е добре и където е копано миналата година мога да го копая с лъжица няма никакво съпротивление,пирея е пробил на 35 сантиметра реални под повърхността,това и да го накърти трактор само ще преметне ще завие буцата наобратно и пак си пониква,та поетапно ще го копам и трепем до крак,ако трябва 30 пъти ще ходя да го копам не ми дреме време имам обаче ще го изпепеля,просто трябва да си извадиш буцата да я трескаш с лопатата и да махаш пирея и го събирам на 2 места да съхне и го горя,питах един човек с култиватор вика забрави нищо не правиме само ще го насека и пак пониква ако мога изобщо да го насека то е ужасне ми пречи да си копая имам нужда от отслабване и движение,то само парите къде съм дал до сега за инструменти и кво ли не са един мотокултиватор да съм купил като се замисля.
Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 09:30.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеАбе ей селянити, що боба гони 6 лв килото бре.Ний дет не знаем отде се лови мотиката да не би да не ядем
Comment
-
тракторчето е малко но не като фреза,доста е мошно,оре към 30 см дълбоко,след 1-2 дена го минава с култиватор и изкарва всички кореняци.иначе лятото го бях взел да си докарам пясък и баластра и го бях натоварил яко,даже единия път едва го изкарахме от пясъка.иначе той има към 30дка овошки и отделно оре срещу заплащане в селото.за смилянския боб можеш ли да намериш1-2 кила и за мен.ако неможеш да намериш догодина задели от твоя/ако си го взел за садене де/нормално е когато стоката е кът да е на висока ценаалфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеБах туй бобено зърно четир санта....алфа ромео 156 1.8 тс -на части
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщениетракторчето е малко но не като фреза,доста е мошно,оре към 30 см дълбоко,след 1-2 дена го минава с култиватор и изкарва всички кореняци.иначе лятото го бях взел да си докарам пясък и баластра и го бях натоварил яко,даже единия път едва го изкарахме от пясъка.иначе той има към 30дка овошки и отделно оре срещу заплащане в селото.за смилянския боб можеш ли да намериш1-2 кила и за мен.ако неможеш да намериш догодина задели от твоя/ако си го взел за садене де/нормално е когато стоката е кът да е на висока цена
---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:13 ----------
Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщениеБах туй бобено зърно четир санта....Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 11:30.
Comment
-
е браво то си му е време,абе това от зад ваше ли е?то много солидно на 2 етажа с керепичени тухли,това е ебати труда за времето си,сигурно 2 години е правено най малко,аз от тия дъждове не съм ходил не знам какво се случва,портал правихме миналата седмица виках майстор и така,чесън имаше поникнал малко е пробил.Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 18:48.
Comment
Comment