Известие

Collapse
No announcement yet.

Градина-благинки и зеленина за окото

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• леле бях забравил,ходих аз да поскопвам и насадих лук морков и чесън,имам много да копам че миналата година занемарих и правих какво ли не друго пак с подобни дейности,правя един портал сега да си влизам с колата и правих ограда и какво ли не още,то нема свършване де,домата расада ми расте хвана го посичане или преовлажних най вероятно и хвърлих над 600 коренчета до тука и търча до агроаптеката и взимам семки,сега го дават на 3 ти март сняг и как мине и стана 15 март ще садя картофа имам 2 касетки покълнал хубав картоф за садене,другия расад аз поне съм набол 7 кашпи цветарници некой не е пробил студено му е некой пакет я ялов а съсипах много добър материал домат от Монтана отделен,имам кръстосани вече и чакам да отвори още малко да направи корен и почвам да пикирам,пипера го сложих преди 1 седмица не е пробил още,едвам си намерих за половин година търсене смилянски боб ама истински не ментето по магазините и ще бодна и от него.
    Attached Files

Comment

• много малък оратник си направил,браво,аз миналата година горих клонаци 10 дена по цял ден,тая година щее по-малко ,трябва да изчистя клонките и лозинките,а има и 2 купа царевичак,че миналата година садих уж за сладка за децата,а тя излезе фуражна.взимам си от един на пътя до Дупница много хубави картови,сега ще взема и семе да си насадя и азслед като изора двора.имам и да вдигам още скеле че искам да садя киви.ако някой иска пръчки за лози да свирка-имам хубави десертни сортове.междудругото търся следните овошки
      http://prodavalnik.com/trsya-ovoschni-fidanki-i42990485
      даже обява съм си пуснал,че трудно се намират
      алфа ромео 156 1.8 тс -на части
      алфа ромео 164 2.0тс -на части
      нисан примера п10 1,6 16в хечбек
      sigpic

Comment

• оратник?какво е това?имам 7-8 ходения от началото на годината но си правя поетапно всичко,сега е кал и няма какво да върша там,чакам да избуй пирея и ще го мина с раундъп че няма копане и с права лопата къде има дума,инструментите са ми хубави и си е факт че хубавият инструмент е половин майстор,скопал съм си едно праоъгълниче ми е готово за картофите обработено няма трева по него само бразди да си направя,ходих да купувам зимата алуминиева лопата за сняг в магазина на MTD срещу зала Универсиада,продават основно Волф Гарден на Гардена имат малко неща /аз като цяло съм фен на Гардена и Фискарс/ от Волф Гарден си взех интересен браздир плугче да си чертаеш лехички ще го наснимам тия дни,пробвах става много лесно само слагаш на земята и теглиш,с сменяема глава е можеш да сложиш и други приставки както е дръжката на Гардена комбисистем,за тия овошки къде ги търсиш има още от преди 50-60 години откраднати сортове от американците нашите агрономи са били много кадърни по ТКЗС и техните хамерикански сортове са изкраднати и са им дали български имена,ако садя дървета мисля 1 череша харесва ми като дърво и хубава сянка има и една ябълка или червена овча муцунка или златна превъзходна казано по нашенски,имам познати производители на био мед и тн и се замислям за 1 кошер да сложа за красота,като дойде време те ще ми го обслужат,много оси и стършели има при мене миналата година избих стотици с капани,абе кво ли не беше.

Comment

• оратник/идва от ората-копата/е огъня който палиш тревата и клоните.за осите миналата година ги имаше бол навсякъде,сортовете които търся/най-вече водняка/той е стар български кюстендилски сорт,а сега разсадниците залагат на нови и вносни сортове.я дай един линк да разгледам сайта за инструментите,на мен един приятел ми оре двора с малко японско тракторче ама да разгледам какво предлагат
          sigpic

Comment

• Абе ей селянити, що боба гони 6 лв килото бре.Ний дет не знаем отде се лови мотиката да не би да не ядем
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• това е тактика на правителството,при боб=6лв и чесън 12лв ще ядем кебапчета/по избори безплатно/.при мен се получи нещо странно,миналата година насадих чесън и не ми поникна,а сега е изникнал същия от миналата година,сега трябва да го извадя за да ми изорат двора
              sigpic

Comment

• Ти си онагледил народната мисъл : Където го не садиш - там никне.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                  оратник/идва от ората-копата/е огъня който палиш тревата и клоните.за осите миналата година ги имаше бол навсякъде,сортовете които търся/най-вече водняка/той е стар български кюстендилски сорт,а сега разсадниците залагат на нови и вносни сортове.я дай един линк да разгледам сайта за инструментите,на мен един приятел ми оре двора с малко японско тракторче ама да разгледам какво предлагат

http://www.mtd.bg/ това е на Универсиада а другото е Гардена внасят ги Хускварна но ги има и в Ташев Галвинг и къде ли не-http://www.gardena.com/bg/garden-life/#/products,по веригите хипермаркетите Метро и тн са скъпи.,има магазин на Фискарс в София на Овчо Поле 143 - http://tool.s.bg/

---------- Post added at 07:46 ---------- Previous post was at 07:27 ----------

това дето някой ти оре двора с японско тракторче е най хубавото нещо и най чистата работа,ако тръгнеш да купуваш тракторче ще го ползваш 1 път в годината и няма да ти се изплати 30-40 години ако си ореш само твоя двор не копаеш на хората срещу заплащане,не знам как го копае с мотокултиватор с фреза ли е или си го оре с плуг,значи ако само го минава с фреза прави го 2-3 години и после го ореш задължително,фрезата слиза на 15 -20 сантиметра обаче от вибрациите и тежината и подскачането на машината от перките от долу го набива става като плоча по-трудно се оттича и корена трудно пробива на растението кво и да сложиш,айде ако е дърво не му пречи ако е дърво не му пречи,казвам ти го да знаеш тоя къде минава с фреза нема да ти го каже и щи каже това са глупости,има си неща дето не ги ли направиш е мъка после,аз сега воювам с пирея ама много сериозно и е много трудно,миналата година половината го копах с мотика насекох го не го изкорених и пак поникна,къде съм го пръскал е добре и където е копано миналата година мога да го копая с лъжица няма никакво съпротивление,пирея е пробил на 35 сантиметра реални под повърхността,това и да го накърти трактор само ще преметне ще завие буцата наобратно и пак си пониква,та поетапно ще го копам и трепем до крак,ако трябва 30 пъти ще ходя да го копам не ми дреме време имам обаче ще го изпепеля,просто трябва да си извадиш буцата да я трескаш с лопатата и да махаш пирея и го събирам на 2 места да съхне и го горя,питах един човек с култиватор вика забрави нищо не правиме само ще го насека и пак пониква ако мога изобщо да го насека то е ужас не ми пречи да си копая имам нужда от отслабване и движение,то само парите къде съм дал до сега за инструменти и кво ли не са един мотокултиватор да съм купил като се замисля.
                  Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 09:30.

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                    Абе ей селянити, що боба гони 6 лв килото бре.Ний дет не знаем отде се лови мотиката да не би да не ядем
                    смилянският едрият е 10 лева няма майтап,и то от производител и няма намиране,български боб от човек производител да сив земеш е 4 лева килото и то дребен боб,това дето го виждаш по магазините пакетирано е от Китай от Уругвай от Полша от Египет и тн,няма български боб,това дето го виждаш в пакетите да пише -Смилянски боб е лъжа,те хората нямат за тях си и до август септември всичко им е купено от преминаващи туристи камо ли да има за пакетиране за пакетажните цехове,ето снимки на смилянският боб да си изядеш пръстите,и не се пърди от него не те раздува не ти става гадно лека храна е.
                    Attached Files

Comment

• тракторчето е малко но не като фреза,доста е мошно,оре към 30 см дълбоко,след 1-2 дена го минава с култиватор и изкарва всички кореняци.иначе лятото го бях взел да си докарам пясък и баластра и го бях натоварил яко,даже единия път едва го изкарахме от пясъка.иначе той има към 30дка овошки и отделно оре срещу заплащане в селото.за смилянския боб можеш ли да намериш1-2 кила и за мен.ако неможеш да намериш догодина задели от твоя/ако си го взел за садене де/нормално е когато стоката е кът да е на висока цена
                      sigpic

Comment

• Бах туй бобено зърно четир санта....
                        По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                        конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                        Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                          Бах туй бобено зърно четир санта....
                          едно време гледахме един боб за гювеч,зърното почти изпълваше лъжицата и беше много вкусен
                          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от starata alfa Покажи съобщение
                            тракторчето е малко но не като фреза,доста е мошно,оре към 30 см дълбоко,след 1-2 дена го минава с култиватор и изкарва всички кореняци.иначе лятото го бях взел да си докарам пясък и баластра и го бях натоварил яко,даже единия път едва го изкарахме от пясъка.иначе той има към 30дка овошки и отделно оре срещу заплащане в селото.за смилянския боб можеш ли да намериш1-2 кила и за мен.ако неможеш да намериш догодина задели от твоя/ако си го взел за садене де/нормално е когато стоката е кът да е на висока цена
                            един човек ми го донесе къде работи по строителството по София иначе е некъде по тоя край,1-2 кила дето викаш ти нема от къде най вероятно на есен ако той пътува че моя не знам дали ще стане,мога да ти дам една шепичка 20-30 бобчета от моя не ми е проблем колко да боцнеш гнезда да има.

---------- Post added at 09:15 ---------- Previous post was at 09:13 ----------

Първоначално публикувано от dimitar_vd62 Покажи съобщение
                            Бах туй бобено зърно четир санта....
                            има и по-едри тях не съм ги варил отдели са при едни едри орехи ги пазя ще ги щтракна и тях.
                            Attached Files
                            Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 11:30.

Comment

• я вижте какво заварих вчера на село
                              Attached Files
                              sigpic

Comment

• е браво то си му е време,абе това от зад ваше ли е?то много солидно на 2 етажа с керепичени тухли,това е ебати труда за времето си,сигурно 2 години е правено най малко,аз от тия дъждове не съм ходил не знам какво се случва,портал правихме миналата седмица виках майстор и така,чесън имаше поникнал малко е пробил.
                                Last edited by RUNNING WILD; d.m.y г., 18:48.

Comment

Working...
                                X