Космически охлюви на Плутон, доста интересна и странна снимка на Нови хоризонти
Известие
Collapse
No announcement yet.
Космос
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНе гравитацията се разпространява, като вълна а деформацията, която тя оказва върху пространството.
Не се знае точното местополужение на източникът, но знаем че две черни дупки, преди милиард години са се слели и сега тук достига вълна от изкривено времепространство(нали са свързани), което ние регистрираме, като го отсяваме от шумът. Щумът е същото това изкривяване на време/пространството, само че ние не знаем причинителят му кой е, о баче отсяваме индикациите и взимаме предвид само тея, от източникът за който нищо не знаем. Много е смислено....
Даваш ми няколко милона и една дупка в земята, след години ще ти докажа по безспорен начин съществъването на свръхбърза, супермалка частица. Даже ще ти позволя да и дадеш име. Ако не ти се дават милиони - гледай Междузвездни Войни отново.
Виж постът на Прасчо, не зная дали Айнщайн действително го е казал, но близката история го доказва това твърдение. Има нещо гнило(освен мушмулите) не само в Дания, а в целият ни свят. Тоя, който можем и възприемаме.Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
Почина Джон Глен
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BB%D0%B5%D0%BDLast edited by lordliness; d.m.y г., 00:12.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от ivan dimitrov Покажи съобщениеВсе едно - хвърляш камък в езеро? Значи има и каменни вълни тогава.
Не се знае точното местополужение на източникът, но знаем че две черни дупки, преди милиард години са се слели и сега тук достига вълна от изкривено времепространство(нали са свързани), което ние регистрираме, като го отсяваме от шумът. Щумът е същото това изкривяване на време/пространството, само че ние не знаем причинителят му кой е, о баче отсяваме индикациите и взимаме предвид само тея, от източникът за който нищо не знаем. Много е смислено....
Даваш ми няколко милона и една дупка в земята, след години ще ти докажа по безспорен начин съществъването на свръхбърза, супермалка частица. Даже ще ти позволя да и дадеш име. Ако не ти се дават милиони - гледай Междузвездни Войни отново.
Виж постът на Прасчо, не зная дали Айнщайн действително го е казал, но близката история го доказва това твърдение. Има нещо гнило(освен мушмулите) не само в Дания, а в целият ни свят. Тоя, който можем и възприемаме.
Ако успееш да докажеш на мен съществуването на еди каква си частица, ще ти се наложи да го сториш и спрямо цялата научна общност на планетата. Това няма да е лесно, уверявам те, ако не разполагаш със железните аргументи.
Само жълтурковските псевдонаучни и високосензационни издания работят по начина, който си описал. Но те си имат своята аудитория, както всеки влак си има своите пътници.
Сериозните неща в хода на придобиване на познание не стават така.
---------- Post added at 10:36 ---------- Previous post was at 10:31 ----------
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПочина Джон Глен
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%...BB%D0%B5%D0%BD
За разлика от Гагарин, този човек не позволи да го рязвяват, като маймуна пред света, успя да съхрани себе си и изживя достойно живота си.
Мир на праха му.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеНапомням, че дискутираните вълни са ги нарекли "гравитационни" а не черно-дупкови.
Това щото познаваме водата и свойствата и, знаем кой е причинителят на тия вълни. Средата обаче е водата.
Когато ми кажеш че сме регистрирали гравитационна вълна, очаквам да става въпрос за гравитация, не за време/пространство.
Гледах по Дискавъри филмче за събитието. Ако съм непредубеден редактор на жълто издание, не бих го публикувал. Колкото и да е несериозно - по нищо не се различава от описаният от мен случай.
Кажи си направо - не искаш да пише в досието ти - "откривател на свръхбърза частица".Арфа Ромео 146 1.6 боксер
Comment
-
На този етап откривам само топлата вода. Свръхбързите частици ги откриват доста по-умните от мен.
Но да не омаловажаваме събитието. То все пак, освен потвърждаването на една теория, като иснинна, е утвърждаване на коренно различен способ за изучаване на вселената.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПарадокси
http://iskamdaznam.com/paradoksi/
Едно тяло пада, защото притежава тегло.
Т.е - причината е теглото а следствието е падането.
Но в момента в който тялото пада, то се намира в безтегловност.
Т.е теглото му вече не съществува.
Т.е - причината вече не съществува.
Извод:
Следствието премахва причината.
Въпрос:
След като причината вече не съществува, защо следствието продължава да съществува?
Извод:
(???) Теглото не е причината затова едно тяло да пада.Last edited by ecotronic; d.m.y г., 10:13.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПричината да пада е че някой го е бутнал
Например при явлението суперпозиция, е доказано, че следствието обуславя причината.
Това как ви звучи?
На мен ми звучи абсурдно и противоречащо на всякаква логика.
Но това са фактите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеТеориите за повечето неща, които не виждаме и не разбираме, са по скоро хипотези с косвени доказателства и едва ли са верни.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
Comment