Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Докажете,че НЕрегулираното кръгово кръстовище е по различно от което и да е друго кръстовище!
    Ако е така,в ЗДвП трябва да пише че то е изключение и изрично трябва да е упоменато какви са правилата там.
    ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
    ALFA 156 2.0 1999 - бивша
    ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

• Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
      Ааа не си играи да драскаш като на Костов драсканиците..На мен това ми е ясно..От тук идва момента, защо по света не е така? Защо тук некои не си е направил труда да напише една точка в закона и да го поправи...Да седне зад Роботрона и да го напише..
      Неможе един куп хора да го знаем по един начин , а по младите шофери по втори...
      И аз не вервам че биби може да управлява, ама е на
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Ужаст . Половината сте/сме за проверовъчен
        Някои хора трябва да имат не акт за раждане, а писмено извинение от производителя на контрацептиви.乁໒( ͒ ⌂ ͒ )७ㄏ
        Българите ще излязат масово на протест, чак когато спрат Замунда
        Една тема във форума се счита за успешна, ако до седмия коментар не се заговори за плюскане и пукница !

Comment

• Първоначално публикувано от alfamicin Покажи съобщение
          Докажете,че НЕрегулираното кръгово кръстовище е по различно от което и да е друго кръстовище!
          Ако е така,в ЗДвП трябва да пише че то е изключение и изрично трябва да е упоменато какви са правилата там.
          E те това искам да узная и аз...

И аз не вервам че биби може да управлява, ама е на
          Непревилното Биби избраха да управлява ...сещай се
          Range Rover Vogue 4.4
          Rexton 270 cdi
          Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
          Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

• http://www.shofior.com/exam.html?category=b
            Избирате кат.В,листовка N14,стигате до въпрос N15 и научавате отговора!
            Last edited by alfamicin; d.m.y г., 20:19.
            ALFA 155 1.8 TS 1993 - бивша
            ALFA 156 2.0 1999 - бивша
            ALFA 156 SW 1.9 16V jtd 2005

Comment

• няма го правилният отговор според пътната маркировка

специфично кръгово е примерно в София на Руски паметник

през миналият век когато аз карах шофьорски курсове, предимство имаха тези които са в кръговото освен ако не е указано друго

доколкото знам и по цял свят е така, идеята е че по този начин имат предимство тези които напускат кръстовището и по този начин, ще се избегнат задръствания на кръстовището
              Last edited by голямата риба; d.m.y г., 17:33.

Comment

• Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
                няма го правилният отговор според пътната маркировка

специфично кръгово е примерно в София на Руски паметник

през миналият век когато аз карах шофьорски курсове, предимство имаха тези които са в кръговото освен ако не е указано друго

доколкото знам и по цял свят е така, идеята е че по този начин имат предимство тези които напускат кръстовището и по този начин, ще се избегнат задръствания на кръстовището

Точно така беше и за това е спора.Явно сега някой умник е решил друго.
                Range Rover Vogue 4.4
                Rexton 270 cdi

Comment

• Явно не е било така, нали видяхте извадката от стария закон. Учили са ни грешно.
                  I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                  Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Tedo Покажи съобщение
                    Уж не би трябвало да има такива, аз например не съм виждал
                    Не си виждал, щото са много рядки, ама никъде не е забранено да ги има. Между другото аз съм виждал един път наживо

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Колега, при необозначено предимство - винаги важи правилото за дясностоящия, независимо на кръгово, Т образно или стандартно кръстовище.
                    Това поне е класическа аксиома в правилата, от както се помня.
                    Аз взех книжка през 2003 и тогава беше така. Ако има знак за кръгово, но няма знаци за предимство се прилага правилото на дясностоящия. Ако има знаци за предимство, се гледат те. Винаги така съм го знаел, още от курса и даже си спомням че в листовките имаше такъв въпрос. При първото решаване тоя въпрос го сбърках и сигурно за това съм го запомнил Честно казано, малко не ми се вярва преди или след това да е било по друг начин, щото morfius е прав, че правилото за дясностоящия е основно положение в организацията на движението.

Иначе регулирани кръгови съм виждал и от двата вида - и с предимство в кръга и с предимство на влизащите, но е факт, че повечето случаи предимството е за тия дето са влезли и сигурно от там идва объркването

...И като стана дума за дясностоящи и предимства напоследък забелязвам доста хора, които не го разбират това правило. Редовно ми се случва на нерегулирани T-образни кръстовища "водачите" да си мислят, че предимството е за тия дето се движат по правата, пък тоя дето идва отстрани да трябва да ги чака без значение ляв ли е, десен ли Интересно ми е по тоя въпрос какво смятате
                    Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                    Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                      Явно не е било така, нали видяхте извадката от стария закон. Учили са ни грешно.
                      То хубаво ама инструкторите на всички ни ли са били заблудени...Учудвам се чак. В закона пише за кръстовище а не за кръгово..А щим кръговото е кръстовище, след навлизането в него не би следвало да даваш предимство на когото и да е било..На кръгово с равнозначни пътища трябва да е така..Така е по цял свят..
                      Range Rover Vogue 4.4
                      Rexton 270 cdi

Comment

• И междувремнно, като гледам как върви анкетата стигам до два извода:

1. Ако приемем, че гласувалите до момента са представителна извадка на форума (който е на автомобилна тематика иначе), изложихме се, че повече от половината не знаят правилата за предмиство

2. С оглед на черната хроника, добре че повечето кръгови са регулирани... Иначе Ани Цолова не знам как ще успее да се отърве от Майор Костов, само за 5 минутки сутрин
                        Alfa Romeo Tipo 940 MY 2014, 1400 Turbo Benzina Multiair 16v, Giulietta Serie 1 Distinctive, MD 11/2015
                        Alfa Romeo Tipo 930 MY 1997, 1400 Twin Spark 16v, 145 Serie 1 Lusso, MD 04/1997 [Ex]

Comment

• 49:45 ... леле накъде вървим

Даването на газ, води до пристрастяване!
                          Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                          Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

• колега просто навремето някой е мислил мислил и е измислил кръговото кръстовище

за това е знак-а кръгово кръстовище
                            но явно някой някъде е решил да защити получаването на едни пари и е решил в България кръговото кръстовище да е по друг начин

сега прегледах ППЗДП и там наистина в глава 16 преминаване през кръстовище, не пише нищо за кръгово движение което обезмисля кръговото движение
                            и би следвало да се прилага правилото на дясно стоящият

Comment

колега просто навремето някой е мислил мислил и е измислил кръговото кръстовище

но явно някой някъде е решил да защити получаването на едни пари и е решил в България кръговото кръстовище да е по друг начин

сега прегледах ППЗДП и там наистина в глава 16 преминаване през кръстовище, не пише нищо за кръгово движение което обезмисля кръговото движение
                              Прочети къде са го измислили кръговото и ще се сетиш защо и при него си важи десния (тук с колегата fiore се прескачахме да обясняваме ... ама никой не чете).
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

колега просто навремето някой е мислил мислил и е измислил кръговото кръстовище

Никъде в закона не е упоменато кръгово движение или кръстовище.И след като там няма специална точка за кръговото, би следвало да се прилага закона за нормалното.Но когато ти си навлязъл в нормално + кръстовище без знаци за предимство, когато си вътре в него, даваш ли път на колата чакаща дясно от теб? Въртенето в кръга на кръговото не е ли навлизане в кръстовището..Ето това се опитвам да си изясня..

Прочети къде са го измислили кръговото и ще се сетиш защо и при него си важи десния (тук с колегата fiore се прескачахме да обясняваме ... ама никой не чете)
                                Ясно е къде и измислено, мисля и анимация сложих по-нагоре.Само че в другите държави с нормално движение се прилага това за което говорим тук - въртящите се в кръга са с предимство..
                                Last edited by tanatos; d.m.y г., 19:47.
                                Range Rover Vogue 4.4
                                Rexton 270 cdi

Comment

Working...
                                X