Известие

Collapse
No announcement yet.

Предимство при кръстовище с кръгово движение

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• има 51 знака!
    Вероятно са прочели темата ни и като са видяли трагичния резултат са решили да вземат нещата в ръцете си.

хайде сега въпрос: Колко знака максимално може да се поставят на един стълб според закона?
    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
    sprint tropheo
    155/1.8
    156/2.0 Selespeed

Comment

• Първоначално публикувано от 156Selespeed
      ако я караме по твоята логика и постнати мнения ...
      Колега, объркал си се доволно... прочети пак цялата тема, що е то кръгово, къде и как е замислено и защо аджаба нерегулирано такова у нас няма как да видиш.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Къде 99 година си важеше правилото за предимство на тоя, който е навлязъл в кръстовището. Т.е. щом си вътре - си с предимство и правилото за дясностоящ не важи. По - късно го промениха - и да си в кръговото - нямаш предимство, освен ако изрично няма знак за това (и това не е знак "кръгово движение", а нормалния си знак "път с предимство"). Ако ви интересува - мога да видя кога точно беше и с какво, но е записано. Колегата по - горе е прав, че знакът "кръгово движение" има указателен характер и показва посоката. Даже като промениха правилото - имаше доста проблеми по някои кръгови, та допълнително набодоха знаци (път с предимство, път без предимство), които на практика запазват старото правило. Само дето сега доста кръстовища са накичени.
        Мисля, че на Руски паметник точно няма знаци - обаче идващите отдясно са си с предимство и се спазва

Comment

• Първоначално публикувано от 156Selespeed
          Анкетата е за това кой е с предимство аз когато илизам и съм лявостоящ или този който е от дясно и влиза в колелото?Т.е. повечето стари шофьори се хващат аз съм с предимството на дясностоящият...да ама това в град от 10 000 души ако работи тук не работи ...осоообено в час пик...
          Колега, я сега за наказание, пак прочети цялата тема и погледай внимателно движещите се картинки (гиффчета) и кажи кое е нередното.

Кръговото нерегулирано кръстовище е перфектно за страните с ляво движение по пътищата, защото и при тях важи, че дясно стоящият е с предимство.

Почвам да се замислям дали има смисъл да обяснявам - все се намира индивид, дет да спори без да мисли!

---------- Post added at 16:52 ---------- Previous post was at 16:49 ----------

Първоначално публикувано от angel_angelov Покажи съобщение
          Къде 99 година си важеше правилото за предимство на тоя, който е навлязъл в кръстовището. Т.е. щом си вътре - си с предимство и правилото за дясностоящ не важи. По - късно го промениха - и да си в кръговото - нямаш предимство, освен ако изрично няма знак за това (и това не е знак "кръгово движение", а нормалния си знак "път с предимство"). Ако ви интересува - мога да видя кога точно беше и с какво, но е записано. Колегата по - горе е прав, че знакът "кръгово движение" има указателен характер и показва посоката. Даже като промениха правилото - имаше доста проблеми по някои кръгови, та допълнително набодоха знаци (път с предимство, път без предимство), които на практика запазват старото правило. Само дето сега доста кръстовища са накичени.
          Мисля, че на Руски паметник точно няма знаци - обаче идващите отдясно са си с предимство и се спазва
          На руски паметник са с предимство колите идващи от Борис (Тотлебен) и продължават към площад Македония. Има си знаци и то доста големи....
          Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed '00
          Alfa Romeo 155 1.7 T.S. '94
          Alfa Romeo 90 2.0 '87
          sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от angel_angelov Покажи съобщение
            Къде 99 година си важеше правилото за предимство на тоя, който е навлязъл в кръстовището. Т.е. щом си вътре - си с предимство и правилото за дясностоящ не важи. По - късно го промениха - и да си в кръговото - нямаш предимство, ...
            Интересно ми е по кой закон си учил, защото от 1988г., когато аз карах курса, нерегулирано кръгово си е като всяко друго нерегулирано кръстовище - десностоящия е с предимство.
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

• Първоначално публикувано от PEPI-2ALFA Покажи съобщение
              Интересно ми е по кой закон си учил, защото от 1988г., когато аз карах курса, нерегулирано кръгово си е като всяко друго нерегулирано кръстовище - десностоящия е с предимство.
              Не бих казал. Макар и неизрично записано в Закона, Правилника и Наредбата - промяната дойде от това, че се промени значението на равностойни пътища / неурегулирано кръстовище и др.под. Иначе като четеш на пръв поглед - няма разлика с по - старата уредба. Попроверих - за годината -2001.

Comment

Не бих казал. Макар и неизрично записано в Закона, Правилника и Наредбата - промяната дойде от това, че се промени значението на равностойни пътища / неурегулирано кръстовище и др.под. Иначе като четеш на пръв поглед - няма разлика с по - старата уредба. Попроверих - за годината -2001.
                Т.е. има неписани правила за преминаване през нерегулирани кръстовища от какъвто и да е вид ли ?

Comment

• Жорко, Жоркоооо, едно неписано правило да има и ти да не го знаеш
                  sigpic

Comment

Брях! Все повече се убеждавам че болшинството тук не познават ЗДП( Какво остава да го спазват) Плаша се!
                    Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
                    sprint tropheo
                    155/1.8
                    156/2.0 Selespeed

Comment

• Не - няма изрично записано нито по стария ред нито сега "при знак номер ..." еди кой си е с предимство. Борави се с термина "навлизане в неурегулирано кръстовище". Обаче по стария ред едно е неурегулирано кръстовище, друго е сега... За справка - виж и практиката на съдилищата. Както и да е - в момента си важи правилото за дясностоящия и на кръстовища с кръгово движение, освен ако няма други знаци, които променят това правило.
                      fiore, няма страшно. Плашиш се, плашиш - колко да се плашиш.

Comment

Не - няма изрично записано нито по стария ред нито сега "при знак номер ..." еди кой си е с предимство. Борави се с термина "навлизане в неурегулирано кръстовище". Обаче по стария ред едно е неурегулирано кръстовище, друго е сега... За справка - виж и практиката на съдилищата. Както и да е - в момента си важи правилото за дясностоящия и на кръстовища с кръгово движение, освен ако няма други знаци, които променят това правило.
                        fiore, няма страшно. Плашиш се, плашиш - колко да се плашиш.
                        След като го прочетох това , се сещам само за едно единствено нещо ... - "Боже, колко мъка има по тоя свят, боже!" , цитат

Comment

• Има бая хора с купени книжки щом елементарни правила не знаят.........нямаш ли знак се гледа дясностоящият и тва е....

Comment

• Колеги,четох само първата страица и ми стана лошо!
                            Пин една ракия,сипах си още една и накрая се пресрамих и аз да пиша!
                            Извода ми не е добър!Скъпи мои имали сте калпави даскали!Изобщо не знаете принципите за движение по пътищата, а това е много лошо.Ако ги знаехте,изобщо нямаше да пишете 11 страници!
                            Та да кажа,каквото знам.
                            Принципа за преддимство изхожда от това,кой е най-близо до пресечната точка на траекториите.Ако си начертаете едно кръстовище с точки на пресичане,ще видите , че десностоящия е винаги по-близо до конфликтната точка и за това се приема, че ще е по-бързо до нея и за това му се дава предимство!
                            Това правило е най-често пренебрегвано и води до много очукани тренекии.
                            Конкретно в кръговото!
                            Тоя дето ще влиза е с предимство,щото е десностоящ.
                            На практика всички кръгови се регулират със знаци,щото това правило при достатъчно натоварено движение се задръства!
                            Кръговото е единственото изключение,при което правилото на десностоящия е кретения!
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Не знам, ама във Варна си имаме едно нерегулирано кръгово в момента (онова новото на крайезерния, до 'Филбо')
                              Определено предимство там се дава предимно на движещите се в кръговото , но в момента е такава лудница с тея ремонти, че предимството е последния проблем в случая
                              _______
                              146 JTD - ex
                              Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Ама нали и аз казвам , че е идиотщина
                                Водачите инстинктивно дават предимство на тия в кръговото, но ако стане нещо,правилата са други!
                                Погледни в гласуването,колко са за онтемане на книжките!
                                На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Working...
                                X