Известие

Collapse
No announcement yet.

140 км/час по родните магистрали

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не можем да съдим какво е станало без да сме били там. Но някакси инстинктът ми подсказва, че жертвата не е съвсем невинна. Редовно ми се случва докато карам по магистрала спящи субекти да се престрояват и да изпреварват без мигач и рано или късно някой ще апне дървото, нищо че съм 65 кила. И ако ги питаш, всеки ще каже, че е невинен и е спазвал правилника.
    Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
    AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
    Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• А мен ме е яд, че журналиста се възползва от това, че има "безплатна трибуна" и може да си говори каквото и както му е изгодно.

Comment

• Масово по магистралите, нашенските дебили карат както им дойде.
        Възпитание йок!
        Не знам какво точно е станало, защото не съм бил там, но боят е недопустим.
        По-точно налитането на бой!
        В цивилизования свят можеш да псуваш колкото искаш, но ха си посегнал-ха си в кауша.
        Иначе и на мен са ми присвятквали, точно като изпреварвам, такива "бързи" коли, но аз верен на принципа: убий простака с мълчание, просто си изпреварвам, а после безопасно се прибирам .
        На жестикулациите им отговарям с учудено изражение, което действа много изнервящо.
        Тука принципа е, като си в нарушение-съобразяваш се с всички останали.
        Значи говедото ше кара с 40-50 км/ч отгоре, пък и ще претендира за правила.
        Аз не чакам като журналиста, а директно се обаждам на полицията и им го начуквам на такива.
        Ако реши да засича и да се бием- моля!
        После да не се оплаква
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
          Аз пък съм сигурен, че нещата не изглеждат точно така, както са представени от трибуната на единия участник в конфликта, при това и журналист
          Това дали журналистът е дал мигач или не е няма никакво значение. Няма шофьор на който да не му се е случвало да засече друга кола. В нормалните държави този "проблем" се решава просто с едно махване с ръка за извинение. В нашия случай има нападение. Има даже кръв и материални щети. Това си е саморазправа и е подсъдно. Недаването (което е само предполагаемо) на мигач - не е. Разликата е огромна.
          По същата логика аз мога да застрелям някого на улицата и после да кажа, че днес съм бил много изнервен. Който е нервен, да не сяда да кара. `

П. С. Това автомобилен журналист да кара сина си в колата и да тръгне да се гони по улиците е доста слабо вероятно.
          2014: Deutschland über alles

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
            В нормалните държави този "проблем" се решава просто с едно махване с ръка за извинение..
            Ето така може би...?
            Да не си мислите, че живеете в "нормална" държава, я слезте на земята...
            http://vbox7.com/play:77139e327a

Comment

• Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
              Тука принципа е, като си в нарушение-съобразяваш се с всички останали.
              Значи говедото ше кара с 40-50 км/ч отгоре, пък и ще претендира за правила.
              Е те за това говорим. Ако аз съм решил да карам над ограничението, това си е моя работа, не мога да принуждавам някой друг да го прави. Но и този някой друг трябва да се съобрази с мен и да не ми пречи, иначе за мен това е самоуправство.
              Надявам се, че никой няма да го оспори.

П.С. В понеделник се прибирах по Тракия - изпреварвам колона със 170, настига ме един Ягуар и почва да ми светка. Ускорявам до 190 за да изпреваря по-бързо, оня продължава да ми се лепи на бронята и да ми светка. Е какво да направя аз, да прелетя ли, да се набия в колоната ли ?!?
              Last edited by koolio; d.m.y г., 22:26.
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                Ето така може би...?
                Да не си мислите, че живеете в "нормална" държава, я слезте на земята...
                http://vbox7.com/play:77139e327a
                Те руснаците са по-зле и от нас. Към 7,00 минута има жена, която я блъскат на пешеходна пътека и след нея се разхожда един, който се държи все едно са прегазили врабче, а не човек.

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                  Е те за това говорим. Ако аз съм решил да карам над ограничението, това си е моя работа, не мога да принуждавам някой друг да го прави. Но и този някой друг трябва да се съобрази с мен и да не ми пречи, иначе за мен това е самоуправство.

П.С. В понеделник се прибирах по Тракия - изпреварвам колона със 170, настига ме един Ягуар и почва да ми светка. Ускорявам до 190 за да изпреваря по-бързо, оня продължава да ми се лепи на бронята и да ми светка. Е какво да направя аз, да прелетя ли, да се набия в колоната ли ?!?
                  На такива дето ми святкат, нарочно намалявам до максимално разрешената и ги пропускам, когато мога.
                  Като ми се лепят , просто натискам леко спирачката, за да светнат стоповете. Действа им много добре.
                  Обикновено такива са лекета с дамски бикини под костюмите.
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Е те за това говорим. Ако аз съм решил да карам над ограничението, това си е моя работа............................... Ускорявам до 190 за да изпреваря по-бързо, оня продължава да ми се лепи на бронята и да ми светка. Е какво да направя аз, да прелетя ли, да се набия в колоната ли ?!?
                    Предполагам не е нужно да ти казвам кой ще ти обясни ....

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                    Те руснаците са по-зле и от нас. Към 7,00 минута има жена, която я блъскат на пешеходна пътека и след нея се разхожда един, който се държи все едно са прегазили врабче, а не човек.
                    Че какви сме ние ? http://izsofia.blogspot.com/2009/07/1963-16.html
                    Last edited by Доко; d.m.y г., 23:01.

Comment

Ускоряваш до 250+ и го разцепваш, вероятно е ограничен на тая скорост. А сега сериозно, гледайте си в огледалата.
                      Fiat Punto 1.4GT 1996
                      Hyundai Tucson 2.0 2007
                      Renault Clio 1.5 2019

Comment

• Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                        Ускоряваш до 250+ и го разцепваш, вероятно е ограничен на тая скорост. А сега сериозно, гледайте си в огледалата.
                        Ами нали преди да тръгнеш да изпреварваш това е първата работа , бе!
                        Ама ти гледаш, а той е на половин километър и е с 200.
                        За нула време е зад тебе!

Comment

Ако си с 170 повярвай трудно ей така ти изскача някои изневиделица
                          Last edited by thecleaner; d.m.y г., 23:14.
                          Fiat Punto 1.4GT 1996
                          Hyundai Tucson 2.0 2007
                          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Именно де. И по тая причина е длъжен също да се съобразява. Решението да кара с 200+ си е негово - нямам нищо против, стига да не ми пречи. Както аз, когато карам със 160, гледам да не притеснявам тези, които карат със 130.

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Първоначално публикувано от thecleaner Покажи съобщение
                            Ако си с 170 повярвай трудно ей така ти искача някои изневиделица
                            Ако аз съм със 170, а той с 220, положението е същото, както ако аз съм със 130, а той със 180.

Comment

Именно де. И по тая причина е длъжен също да се съобразява. Решението да кара с 200+ си е негово - нямам нищо против, стига да не ми пречи. Както аз, когато карам със 160, гледам да не притеснявам тези, които карат със 130.

---------- Post added at 20:16 ---------- Previous post was at 20:13 ----------

Ако аз съм със 170, а той с 220, положението е същото, както ако аз съм със 130, а той със 180.
                              Са да ви обЕсна че да си знаете некст тиме Ако караш с 130 а другия кара с 160, времето за което ви настига е с 8м/сек., тоест и да искаш няма как много да ги притесниш.

Разликата при 170-220км. е по-голяма около 14м./сек., но напълно достатъчна да видиш какво се случва ако си гледаш в огледалата.
                              По-вашия принцип ако си пешеходец и някои кара с 50км. и докат го видиш та сгазил. Е да ама не
                              Fiat Punto 1.4GT 1996
                              Hyundai Tucson 2.0 2007
                              Renault Clio 1.5 2019

Comment

Съгласен съм с това, но с тая разлика, че в ситуация когато той кара с 200+, а ти със 160 докато изпреварваш други коли, каращи със 130 няма как онзи с 200+ да не пречи. Не само, че пречи но и застрашава живота на всички. Просто тези скорости са за чиста магистрала.
                                Нямам нищо против и мотора, който кара с 330, обаче ако е на празна магистрала. В противен случай, ако го видя - ще му направя път, но ако не го видя сори Сам си е виновен. Според мен тия с моторите, дето се мушкат между колоните са много зле. Сами не се пазят, а разчитат на някой друг да ги пази.

Comment

Working...
                                X