View Full Version : Общи приказки 166
Pages :
1
2
[
3]
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
Може,може.При мен се беше стигнало,че като дам на задна и ми се отваряше багажника,а от начало и на мен ми светеше и после си загасна от самосебеси, и после ръгам на задна и се отваря багажника :kicking:
endeavour
10-09-2012, 20:27
Кабелите ги сдъвках един по един и всички са възстановени. Проблемът е в микропревключвателя - в положение включено дава 72 вместо 0 ома, а в положение изключено - 560 вместо безкрайност. На ключалката микропревключвателят е същият, т.е. общо са два броя в капака на багажника, ама не върви да ги разменям взаимно, плюс това са занитени . След един ден издирвания съм написал 3-4 вида ключета, предимно на Омрон, които може и да станат, но утре тръгвам по електронските магазини с шублер в джоба. Нали и това е част от тръпката Алфа Ромео. Трябва да съм много в джаза, щом за толкова години не ми е омръзнало :crazy::crazy::crazy::crazy:
Става въпрос за ключето, което е в бравата (не в ключалката под емблемата) на капака на багажника - в стационарната част долу поне аз не знам да има ключе.
ecotronic
10-09-2012, 20:52
Кабелите ги сдъвках един по един и всички са възстановени. Проблемът е в микропревключвателя - в положение включено дава 72 вместо 0 ома, а в положение изключено - 560 вместо безкрайност. На ключалката микропревключвателят е същият, т.е. общо са два броя в капака на багажника, ама не върви да ги разменям взаимно, плюс това са занитени . След един ден издирвания съм написал 3-4 вида ключета, предимно на Омрон, които може и да станат, но утре тръгвам по електронските магазини с шублер в джоба. Нали и това е част от тръпката Алфа Ромео. Трябва да съм много в джаза, щом за толкова години не ми е омръзнало :crazy::crazy::crazy::crazy:
Става въпрос за ключето, което е в бравата (не в ключалката под емблемата) на капака на багажника - в стационарната част долу поне аз не знам да има ключе.
Прав си. Грешката е моя. Двете ключета са на капака, едното на ключалката за електрическото отключване а другото на самата брава.
При мен имам едни бутони по задния ръб на капака, които явно са за аларма. Ако имаш такива, би могъл тях да ги ползваш за целта.
Днес реших да поогледам кораба отдолу и ми направи впечатление лек теч на масло. Теч е силно казано, имаше събрани капки върху картера и скоростната кутия. Маслото е черно и ме съмнява да е моторно, въпреки че подлизва по картера. Прилагам и снимков материал. Да взимам ли някакви мерки, или да чакам да протече съвсем? :dyrvo_v_kenefa:
ecotronic
11-09-2012, 01:19
Днес реших да поогледам кораба отдолу и ми направи впечатление лек теч на масло. Теч е силно казано, имаше събрани капки върху картера и скоростната кутия. Маслото е черно и ме съмнява да е моторно, въпреки че подлизва по картера. Прилагам и снимков материал. Да взимам ли някакви мерки, или да чакам да протече съвсем? :dyrvo_v_kenefa:
И при мен така омаслява но освен откъм скоростите и откъм ангренажа. Не тече, но събира капка. По вскяка вероятност е заради семерингите на коляновия вал. Този откъм ангренажа, ще го сменя скоро покрай смяната на ангренажа. Този откъм скоростите силно се надявам да не текне по-силно, за да съчетая смяната му със смяна на съединителя. Определено не ми се отваря за един семеринг.
Значи продължавам да карам и т'ва е... :drive: Предполагам, че за труд ще ми вземат доста пари само за един семеринг, та и аз ще го съчетая със евентуална смяна на съединител по нататък.
lordliness
11-09-2012, 05:15
Тези течове не са нито опасни нито необичайни в тези размери, няма нужда да сменяте нищо. Черното масло е точно двигателно и моята има капки и от двигателя и от скоростите, но и през ум не ми минава да си разглобявам половината двигател.
endeavour
11-09-2012, 06:44
...При мен имам едни бутони по задния ръб на капака, които явно са за аларма. Ако имаш такива, би могъл тях да ги ползваш за целта.
При мен ги няма,но тоя вариант съм го оставил за накрая (аз му казвам вариант "Москвич")... :grin:
Значи продължавам да карам и т'ва е... :drive: Предполагам, че за труд ще ми вземат доста пари само за един семеринг, та и аз ще го съчетая със евентуална смяна на съединител по нататък.
Няма да се плашиш, преди много години алфите бяха известни с петното от масло под тях - така си бележехме местата на паркинга по времето на 33 и 75 :grin::grin:
Карай смело.
leketo84
11-09-2012, 22:08
Карай смело.
И аз съм така свиркай си :tongue:
Alfaro76
12-09-2012, 14:27
За инфо, ако някой не знае или е забравил!!!
http://www.cars.bg/news/news/view/4995/Sled-6-oktomvri-globa-za-stiker-Avtokasko
lordliness
12-09-2012, 22:00
сега четох, че хората минавали покрай камерите със 250км/ч и камерите не ги ловели, само път имало на снимката
сега четох, че хората минавали покрай камерите със 250км/ч и камерите не ги ловели, само път имало на снимката
Източникът на тази "новина" е жълтура Телеграф. Можеш сам да си направиш извода за достоверност.
lordliness
12-09-2012, 22:48
Източникът на тази "новина" е жълтура Телеграф. Можеш сам да си направиш извода за достоверност.
:) знам, гледал съм експерименти на онези рижите- ловците на митове, не става.Само, че там беше само с радар, знае ли човек...
duronman
12-09-2012, 23:44
И да е вярно е тъпо да застрашаваш живота си и на околните, за да не те хване камерата... А това дали е вярно зависи от това с колко кадъра в секунда снима, колко мм еквивалент и е обектива (до къде мята), радара за колко време я задейства и куп подобни технически детайли.
Днес ми направиха сефтето на една от джантите, толкова беше крива че се виждаше от няколко метра... Гумата също имаше огромен балон. Мизерията стана на пътя Самоков-Дупница с около 80км/ч, който е минавал от там знае за какво говоря...
lordliness
14-09-2012, 04:50
Днес ми направиха сефтето на една от джантите, толкова беше крива че се виждаше от няколко метра... Гумата също имаше огромен балон. Мизерията стана на пътя Самоков-Дупница с около 80км/ч, който е минавал от там знае за какво говоря...
На мен там направо ми гръмна гумата на четири места по 7-8 см цепнатини , предна дясна задната с огромен балон. 90 ,км но колата не мръдна от пътя след пукането.Учудващо при тези поражения на гумите на джантите им няма нищо, това стана точно преди месец. Вече изпитвам огромни колебания дали да си купувам нови гуми или да мина на втора употреба. Предните гуми бяха хубави и нови. Тези които поддържат пътищата са престъпници можех да катастрофирам тежко.
duronman
14-09-2012, 10:24
Аз на предните 2 коли 2 пъти в разстояние не 2 години купих нови гуми. Първите ми ги наряза някакъв лунатик, вторите им се случи нещо подобо, като на колегата lordliness.
Вече съм склонен да купя нови САМО зимни гуми, защото там има по-голямо значени, а лятото по една година с някакви запазени втора ръка на 2-3 години и това е.
Имам един проблем за решаване - да не отварям тема....
Проблемът е покритието на пластмасата около скоростния лост. Някакво алуминиево фолио е, което от дълго седене на слънце се подува. Обелих подутата част, но сега трябва да измисля как да го правя натам... Дали с рифелно фолио или да търся алуминиево... ДАйте идеи - нищо не ми идва на акъла...
И друго - някой ако има във Варна да познава тапицер да ми направи и кожата на скоростния лост, че е изкуствена и се е забелила....
duronman
14-09-2012, 13:02
Колега, по-добре търси втора ръка... има купища запазени от този детайл (само гледай дупките на бутоните, че са различни според екстрите и модификацията). А ако искаш тапицер за Варна не мога да помогна.
Втора ръка, за автомат... Не знам - утре пак ще се подуе и пак същия проблем...Ако хубаво се облепи с фолио дали няма да стане ?? Виждал съм добре направени детайли с фолио....
duronman
14-09-2012, 13:32
Не са такава рядкост автоматите. Какви са ти копчетата между другото (3-те) защото при мен има само за бензина :) Пак автомат.
копчетата са:
- заключване на врати,
- системата против приплъзване off
- резервоар
и друго има.... този детайл за да го намеря по моргите - трябва да изгубя поне един ден за да обикалям по нашите морги и да звъня по страната... и не е сигурно че ще го намеря... А той си е в състояние 6+, само дето италианеца пак е объркал материалите и е сложил калпаво покритие... Надявам се някой да се е сблъсквал и да е решил по друг начин задачата, че да помогне... ;)
duronman
14-09-2012, 14:12
Има хубава фирма, слагат фолиа на всичко, но не я казвам, защото пак е Софийска. Иначе и ти можеш да купиш скъпо фолио по желание и с сешоар ще стане супер, ако си сръчен !
EDIT: До колкото знам няма автомати с SRT Бутон, защото това реално се задейства от спорт режима на скоростите - нали ?
Не знам какво е SRT , моята няма такъв бутон определено. До колкото разбрах като ръчнеш в ляво си на спорт и можеш и ръчно да местиш. Аз веднъж се опитах да карам на спорт, ама стрелката отива до сектор ЦСКА и не е моя стил на каране това... :)
Pepko-Bepko
14-09-2012, 21:05
http://www.folio4car.com/
това е фирмата която ти трябва!Работят евтино!Добри са!
А за тапицера улица Кракра 106 телефон 0888322234
http://www.folio4car.com/
това е фирмата която ти трябва!Работят евтино!Добри са!
А за тапицера улица Кракра 106 телефон 0888322234
Благодаря !!
А таман съм почнал да питам и да я правя Алфата като нова :)))
Като минавам през неравности - чува се свистене отпред... Дали са амортисьорите, всъщност аз не се сещам какво друго може да е... Колко ше ми струва да подменя предните, че с този тежък двигател, вероятно вече са за смяна ?
Pepko-Bepko
14-09-2012, 21:14
Съскането на амортисьорите при неравности е нещо съвсем нормално има го и на новите коли.Просто флуидите вътре издават този звук.Алфите рядко страдат от амортисьори,но ако искаш можем да ги погледнем.
я, ОК че аз се притесних... След толкова километри по украинските пътища си мисля че Алфата си е доста здрава като окачване.. Само това съскане се чува - ама като се застуди, ще дойда при вас да тестваме амортисьорите, и откак съм я взел - свети индикатора за подгревни свещи и това трябва да се фиксне, че да е всичко наред...
Гледах сайта на тия пичове с фолиото... Това с тъмното фолио на таблото е много яко - ще отида да ми направят и ICS -a, и после ще покажа снимки.... :cheers:
duronman
14-09-2012, 21:34
Не знам какво е SRT , моята няма такъв бутон определено. До колкото разбрах като ръчнеш в ляво си на спорт и можеш и ръчно да местиш. Аз веднъж се опитах да карам на спорт, ама стрелката отива до сектор ЦСКА и не е моя стил на каране това... :)
Не е така, ако не настъпваш до долу педала сменя към 3500. А в ръчен режим преминава, когато си на спорт и веднъж смениш предавка.
МИ аз пробвах скоро - спорт, леко газ, повече газ, още газ - сектор ЦСКА, не сменя.... Накрая смених аз ръчно... Утре ще пробвам дали с лек натиск сменя на 3500...
duronman
14-09-2012, 21:59
При бензина е така поне при мен, просто изчаква малко повече. За дизела не знам колко трябва да са оборотите, но не трябва да е в лютеницата, ако настъпваш леко :)
geniusloci
15-09-2012, 11:07
EDIT: До колкото знам няма автомати с SRT Бутон, защото това реално се задейства от спорт режима на скоростите - нали ?Лесно се разбира включен ли е - ако пипнеш педала на газта дори малко и моментално реагира... в обратния случай няма лаг, разбира се, но за същото трябва доста повече движение на педала.
duronman
15-09-2012, 23:06
Да не пускам нова тема: за да си сложа прибиращи се огледала трябва ли нещо освен модула с бутона на вратата и мотори за прибиране (самите огледала различни ли са и може ли поне да се сменят само вътрешните части, за да не се налага пребоядисване на други огледала? Отделно окабеляването би ли следвало да е налично ?
ecotronic
16-09-2012, 00:13
Да не пускам нова тема: за да си сложа прибиращи се огледала трябва ли нещо освен модула с бутона на вратата и мотори за прибиране (самите огледала различни ли са и може ли поне да се сменят само вътрешните части, за да не се налага пребоядисване на други огледала? Отделно окабеляването би ли следвало да е налично ?
Ако на конзолата в шофьорската врата на модула за настройка на огледалата на пинове 5, 8, 11 и 12 има проводници, то вероятно имаш и окабеляване за сгъване/разгъване на огледалата.
Това дали обикновени огледала могат да се преправят (с добавяне на мотори и съответната механика), не знам.
Pepko-Bepko
16-09-2012, 02:56
Всичко пасва 1/1 за това което питаш,даже си прехвърлих и старите пластмаси без никакви проблеми.Инсталацията си е я има прокарана.Трябва ти само модула и огледалата!
duronman
16-09-2012, 13:29
Всичко пасва 1/1 за това което питаш,даже си прехвърлих и старите пластмаси без никакви проблеми.Инсталацията си е я има прокарана.Трябва ти само модула и огледалата!
Модул си намерих (ако говорим за модула с копчето на самата врата), трябват ми самите огледала (карантията им). Имате ли представа колко вървят втора ръка ?
Хора, да ви питам, кой диференциал Q2 би станал на колата от подписа ми и най-вече, някой знае ли какво е предавателното му число. Както знаем стоковия е 3.55.
Благодаря.
geniusloci
16-09-2012, 16:08
То не е ли само един, монтиран на 147, 156 и 166 и ползващ стандартното зъбно колело на дифа? Т.е. запазваш си предавателното число същото.
То не е ли само един, монтиран на 147, 156 и 166 и ползващ стандартното зъбно колело на дифа? Т.е. запазваш си предавателното число същото.
И аз така си мисля, но не съм сигурен.
Quaife ATB Differential Supplied and Fitted
Q2 - £750 inc VAT
Quaife - £650 inc VAT
The Q2 or Quaife differential can be fitted to the following models
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16v & 3.2 V6 24v
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10v, 2.5 V6 24v and GTA
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v/16v & GTA
Alfa Romeo GTV/Spider 3.0 / 3.2 V6 24v
Alfa Romeo 166 2.0 TS, 2.5 / 3.0 / 3.2 V6 24v
Има и за MiTo 155 - пак същата цена.
За 159 / Brera 2.4 JTD - £1,250
Quaife ATB Differential Supplied and Fitted
Q2 - £750 inc VAT
Quaife - £650 inc VAT
The Q2 or Quaife differential can be fitted to the following models
Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16v & 3.2 V6 24v
Alfa Romeo 156 2.4 JTD 10v, 2.5 V6 24v and GTA
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v/16v & GTA
Alfa Romeo GTV/Spider 3.0 / 3.2 V6 24v
Alfa Romeo 166 2.0 TS, 2.5 / 3.0 / 3.2 V6 24v
Има и за MiTo 155 - пак същата цена.
За 159 / Brera 2.4 JTD - £1,250
Благодаря много за инфото!
Искаш да кажеш, че за мен няма да станат ли?
Можеш ли да кажеш нещо за Quaife, че не съм го чувал? Механичен LSD ли е?
Благодаря много за инфото!
Искаш да кажеш, че за мен няма да станат ли?
Можеш ли да кажеш нещо за Quaife, че не съм го чувал? Механичен LSD ли е?
Според тези данни няма да стане. Като гледам само 2.4 10v мотора го дават в списъка и то само на 156.
Но не е лошо да потърсиш още информация за да не се окаже грешна тази.
Quaife правят много добри диференциали, който се заиграва с drift ги знае. Механичен LSD и по-точно Torque sensitivity, Geared LSD.
Според тези данни няма да стане. Като гледам само 2.4 10v мотора го дават в списъка и то само на 156.
Но не е лошо да потърсиш още информация за да не се окаже грешна тази.
Quaife правят много добри диференциали, който се заиграва с drift ги знае. Механичен LSD и по-точно Torque sensitivity, Geared LSD.
Значи супер би пасна за това, което искам.
Ще потърся още за някакви опции, защото имам някякъв спомен, че съм гледал 166-ца като моята с Q2. Мерси още веднъж.
geniusloci
17-09-2012, 11:25
Quaife правят много добри диференциали, който се заиграва с drift ги знае. Механичен LSD и по-точно Torque sensitivity, Geared LSD.Q2-ката и този на Qualife се различават основно по цена и вероятно - настройка на степента на заключване. Qualife може да е и по-добре изработен, макар че, както някой каза в alfaowner - досега май никой не знае за повреден Q2. Преки сравнения между двата има по разни теми из alfaowner, за по-ежедневно каране казват, че е по-подходяща Q2-ката.
Но като се загледах, май вярно не са за големите дизели. Дали има разлика или просто не са го смятали за въртящия момент - някой друг ще каже.
И 2та съм ги виждал на цена около 550 паунда , нови , така че това с цените е относително.
За lock-ването пише това на сайта на Quaife:
Unlike a conventional plate-style limited slip differential, the Alfa Romeo 156 V6 Quaife Helical LSD ATB differential relies on gears rather than clutch plates for its operation. That means it is much smoother in operation.
The Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential never locks harshly with a set pre-load of wheel slip across the driven axle, like a conventional LSD. Rather, the Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential automatically biases the torque away from the spinning wheel across the axle, to a constantly varying degree, and never locks.
И 2та съм ги виждал на цена около 550 паунда , нови , така че това с цените е относително.
Unlike a conventional plate-style limited slip differential, the Alfa Romeo 156 V6 Quaife Helical LSD ATB differential relies on gears rather than clutch plates for its operation. That means it is much smoother in operation.
The Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential never locks harshly with a set pre-load of wheel slip across the driven axle, like a conventional LSD. Rather, the Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential automatically biases the torque away from the spinning wheel across the axle, to a constantly varying degree, and never locks.
За предно предаване това е перфектно.
Полезна информация!
lordliness
17-09-2012, 22:02
Смяната на тампона на шенкела се оказа голям проблем, кажете как сте го правили на място или със сваляне, със скоба или по друг начин, колко милиметра е отвора на втулката 12 или 14?
endeavour
18-09-2012, 09:32
Смяната на тампона на шенкела се оказа голям проблем, кажете как сте го правили на място или със сваляне, със скоба или по друг начин, колко милиметра е отвора на втулката 12 или 14?
Май не са много тия, дето са го правили :x След като и в сервиза си признаха,че не са...:paddle:
lordliness
18-09-2012, 10:00
Май не са много тия, дето са го правили :x След като и в сервиза си признаха,че не са...:paddle:
Искат да свалят шенкела, а не е необходимо, поискаха ми 40 лева за тампона и 60 лева за труд.Това не струва толкова, това е някаква шибана гумено метална втулка, не искам ремонт на двигателя.
ecotronic
18-09-2012, 13:29
Според всички източници размерите на втулката са:
Ф40 x 14мм
L = 48мм
Това е взето от AXM.
От тук (http://www.eurobushes.com/166/27-166-rear-arm-bushes.html) също става ясно, че вътрешният отвор е Ф 14
geniusloci
18-09-2012, 14:27
Искат да свалят шенкела, а не е необходимо, поискаха ми 40 лева за тампона и 60 лева за труд.Това не струва толкова, това е някаква шибана гумено метална втулка, не искам ремонт на двигателя.Аз правих моите при Тони Ванто (в Дружба) - първите, които сложи, изкараха по-малко от месец, вторите ми ги смени гаранционно, оттогава още траят. Нямам представа какви марки бяха, но той си каза, че тези от първата повече няма да ги монтира. Цената беше 25-35 лева, реално - не помня точно, защото правихме адски много неща, освен това труда не зная колко струва.
The Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential never locks harshly with a set pre-load of wheel slip across the driven axle, like a conventional LSD. Rather, the Alfa Romeo 156 V6 Quaife ATB Helical LSD differential automatically biases the torque away from the spinning wheel across the axle, to a constantly varying degree, and never locks.Цената на Q2 идва по-ниска у нас, мани ги в паундове, докато Qualife евтин у нас няма. И двата са със зъбни колела, просто са правени по различни спецификации.
The Q2 is a Quaife design, probably even built by Quife under license for Alfa Romeo. The 156 Q4 Crosswagon used a Torsen C (T3) twin diffs, same as used in the 159 and Brera Q4 models.
The Q2 diffs are based on the Quaife ATB (automatic torque biasing) which in turn is based on the torsen B type or T2. They all look the same and do the same thing
Аз доста обмислях Qualife, накрая предпочетох по-евтиното, безсмислено ми се стори. За момента дори не съм опитвал да карам без ASR (лятото съм го виждал да примигне веднъж, зимата го видях няколко пъти, но предвид условията и къде бях - по-скоро не ми беше до занимавки, тази зима ще ида някъде на широчко да пробвам). Qualife казват, че ТРЯБВА да се кара с изключен ASR - може би различна степен на "заключване" (доколкото може да се каже, че заключва) и това прави единия съвместим с ASR, другия - не.
Стартера на 166 държи на бой, днес вдигнах ръчната и тръгнах да давам на контакт, обаче запалих на първа...:smackbum: Въпреки ръчната, дръпна с половин метър напред. Това вече го правя 3-ти път с трета различна кола (голяма шматка съм явно). Може ли да имам някакви поражения по нещо?
Помагайте! Един от маркучите за нафта вчера започна да капе, докато бях на път. Видях къде е нацепен, отрязах парчето, но после едвам успях да напъхам края и някак да го притегна за да се прибера. В понеделник сутрин пак трябва да пътувам... Къде във Варна мога да намеря събота и неделя такъв маркуч???
Стартера на 166 държи на бой, днес вдигнах ръчната и тръгнах да давам на контакт, обаче запалих на първа...:smackbum: Въпреки ръчната, дръпна с половин метър напред. Това вече го правя 3-ти път с трета различна кола (голяма шматка съм явно). Може ли да имам някакви поражения по нещо?
Освен да си скъсил малко живота на акумулатора, едва ли ...
milenmilan
26-09-2012, 22:30
Така малко да размърдам темичката, та с наближаването на зимата, започнах да се замислям за гуми и размер джанти. Та сега ми се върти в главата, дали да не взема 15" железарки от Капа и да сложа 195x65 гуми, и имам няколко въпроса. Дали някой е пробвал с такъв размер и как ще се отрази на алфата. Накратко дайте и вие мнение.
И мен ме интересува, има ли джанти 15'', които да пасват на 166?
milenmilan
26-09-2012, 22:48
И мен ме интересува, има ли джанти 15'', които да пасват на 166?
Колега май четеш през редовете.
Та сега ми се върти в главата, дали да не взема 15" железарки от Капа
Иначе ето една извадка.
ALFA ROMEO
33/145/146/155---Централен Отвор-58--PCD-4x98mm
164 TS, STS---Централен Отвор-58---PCD-4x98mm
Spider (-6/'92)---Централен Отвор-58---PCD-4x98mm
164 / GTV / 156---Централен Отвор-58---PCD-5x98mm
Spider ('96-)---Централен Отвор-58---PCD-5x98mm
166---Централен Отвор-58---PCD-5x108mm
75 / Spider (7/'92-)---Централен Отвор-58---PCD-4x108mm
LANCIA
Prisma/Y10/A112/Beta/---Централен Отвор-58---PCD-4x98mm
Dedra/Thema/Trevi---Централен Отвор-58---PCD-4x98mm
Delta/Ypsilon---Централен Отвор-58---PCD-4x98mm
Gamma---Централен Отвор-67---PCD-5x108mm
Evoluzione/Zeta---Централен Отвор-58---PCD-5x98mm
Kappa---Централен Отвор-58---PCD-5x108mm
Сега ми стана ясно, мерси. Само от PCD-то ли зависи дали ще станат? Как стои въпроса със спирачките? Иначе 195/65 е със същата височина като 225/45, но ще стане много балонесто. В завои ще се чупят като мекици.
milenmilan
26-09-2012, 23:41
За да станат дадени джанти е важен централния отвор и PCD(междуболтовото разстояние). Относно спирачните апарати и на мен ми е чудно, интересното е, че досега не съм виждал 166-ца с 15-ки :calc: .Иначе 65 според мен, не е нещо фрапиращо все пак за зимна гума не е лош избор. Пък и капата е в категорията на 166-ца, пък за стандартен размер и дават именно 195/65/15.
Аз съм виждал няколко 166-ци вече със 15ки. Стават но колата изглежда като лагерна количка. Какво е поведението по пътя - само мога да гадая.
http://www.autoedizione.com
Опаляяяя, новинарски сайт само италиански автомобили.
Има си секция за алфа, тоже. Нещо повече- предпоследната новина до преди малко беше, че ще започнат да разработват наследник на 166.
Чакаме днес колега да се похвали с 3.2 166 :) . 'Излъгахме' го да си купи Алфа, да видим за форума дали ще го включим...
Какво ви е направил човека :crybaby:
Няма само на нас да ни е гадно я...
Покрай тримата 'хардлайнери' се закачи и той. :)
endeavour
03-10-2012, 09:40
А бензиностанция купихте ли му?
Е защо пък? 13 до 15 средно за разход ли го броите?
geniusloci
03-10-2012, 10:29
Това е усреднен. Градско - 18-20 според крака и състоянието на колата. Извънградско може и на 9 да падне, ако е много нежен, стандартно 10-10.5, с натискане до 12.
Борд компютъра може и друго да му показва, да си знае, че надали ще е вярно.
Ама кефа цена няма :clapping:
А така, кажи им! Хе хе.
Всичко се знае, всеки си има тиква, да я ползва. :) Трябва да си е направил сметката.
Вече е почти собственик - при нотариуса са.
Ако не е тайна, Варненската ли отнесе? :)
Да. Не мисля, че е тайна някаква.
Туй возило някой да го е гледал: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11348513239959665&f1=details ? Днес му падна цената внезапно и рязко...
Туй возило някой да го е гледал: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11348513239959665&f1=details ? Днес му падна цената внезапно и рязко...
Спешно излизам извън страната
Може би това е причината...
Е има една приказка 'Москва не вярва на сълзи', ако цитирам правилно...
Утре ще разбера дали си струва да ида да я гледам. :)
Да не си решил де сменяш бабата?
Защото аз мисля да направя точно обратното, ако продам 166, отново да си взема 164 :crazy:
Мисля да си имам 2. Всички имат по 2, затова и аз... А и ми се кара В6. :)
Много правилно, още ме е яд ,че си продадох моята 164.
Ибаси... http://www.mobile.bg/11339944234721602
Alfaro76
03-10-2012, 22:14
Ибаси... http://www.mobile.bg/11339944234721602
Коригирана в 17:16 часа на 2 октомври, 2012 год.
Обявата е посетена 1969 пъти.
От кога стои тази обява!?
Гледам, че е коригирана вчера и има доста посещения!
Иначе добре изглежда, ама бензим бре :crybaby:
Коригирана в 17:16 часа на 2 октомври, 2012 год.
Обявата е посетена 1969 пъти.
От кога стои тази обява!?
Гледам, че е коригирана вчера и има доста посещения!
Иначе добре изглежда, ама бензим бре :crybaby:
Не знам кога е качена, но изглежда супер. Надали са реални километрите, но поне външно е доста добре. Само ми е интересно, къде е била през тези 13 години и защо е карана толкова малко.
Просто е не на 20 000, а на примерно 100 000. Но пак си заслужава ако е така.
duronman
04-10-2012, 11:21
Тая кола, ако не беше с тоя мАтор... изглежда много добре наистина, някой ако я види на живо няма да е зле. Обаче, гледайки я състоянието и е като на моята с една малка разлика - копчетата на радиото им е изтъркана оребрението и ми е любопитно защо...
Тая кола, ако не беше с тоя мАтор... изглежда много добре наистина, някой ако я види на живо няма да е зле. Обаче, гледайки я състоянието и е като на моята с една малка разлика - копчетата на радиото им е изтъркана оребрението и ми е любопитно защо...
Фокуса на снимката е към лоста, не може да се каже от тази мазаница че изтъркано оребрението. И стига с тоя мотор, ако е жив си е съвсем задоволителен.
lordliness
04-10-2012, 19:21
И моята кола изглежда външно и вътрешно като тази, ама е на 250 000
duronman
05-10-2012, 10:51
Не съм казал, че моторът е лош. Беше субективното ми мнение, че не го харесвам... не бих купил 166 с него просто. По принцип от 3 коли назад спрях да карам 4 цилиндрови мотори. Иначе си е ОК моторът, ако е добре поддържан.
Имам едно такова питане - ако са за смяна и 4-те носача/шарнирите са свършали уж/ възможно ли при движение по паваж или при влизане в дупка да няма тропане/чукане?
Само понякога при лек десен завой на паваж или няколко леки последователни бабунки на пътя се получава едно леко последователно изтропване неколкократно от ляво.
Та понеже тампони ще сменям и много ми е чудно ...понеже ходих в сервиз,но....имам съмнения оносно тия шарнири.
lordliness
17-10-2012, 00:21
Имам едно такова питане - ако са за смяна и 4-те носача/шарнирите са свършали уж/ възможно ли при движение по паваж или при влизане в дупка да няма тропане/чукане?
Само понякога при лек десен завой на паваж или няколко леки последователни бабунки на пътя се получава едно леко последователно изтропване неколкократно от ляво.
Та понеже тампони ще сменям и много ми е чудно ...понеже ходих в сервиз,но....имам съмнения оносно тия шарнири.
Взимаш един лост и ги проверяваш, колелата не трябва да висят, само на канал , или направо на пътя, по принцип на неравна настилка тропат постоянно.
Как точно се проверява с лоста, в къщи имам канал. Имам и лост :).
lordliness
17-10-2012, 07:51
Как точно се проверява с лоста, в къщи имам канал. Имам и лост :).
Малко ми е трудно да го обясня с думи, ще опитам да открия някоя от моите снимки и ще ви покажа.
102237
Това е ябълковиден болт( всички си приличат по конструкция, в случая този е на рейката), лоста е бялата линия, слагате края му там някъде и натискате надолу,с по дълъг лост, който е тънък накрая е по-лесно, с червена стрелка съм показал как се движи болта който е износен и е за смяна, ако няма двиижение в тази посока може да кара още много, трябва да се внимава да не се скъса маншона.Не знам дали стана ясно?
Ясно колега, обясненията ти със снимков материал са златни.
lordliness
17-10-2012, 12:42
Благодаря!
Колеги знаете ли някой крушките на фаровете за мъгла преди ФЛ дали са Н1 или Н3?
ecotronic
18-10-2012, 18:30
Колеги знаете ли някой крушките на фаровете за мъгла преди ФЛ дали са Н1 или Н3?
В usermanual-a пише, че са H3
Аз имам usermanual но за ФЛ за старата нямам, но явно крушките са еднакви. Имам един к-кт ксенон за Н1, но явно няма да мога да го сложа никъде.
duronman
19-10-2012, 00:14
На някой да му трябва ксенон за дългите за HB3 ?
lordliness
20-10-2012, 22:01
Жена ми си прави градинки от моите повредени гуми от дупки и от скърцащи втулки( 4 за 3 месеца) и цветята и стават супер :) , дори е нагла- пита за още гуми.
ecotronic
20-10-2012, 22:14
Жена ми си прави градинки от моите повредени гуми от дупки и от скърцащи втулки( 4 за 3 месеца) и цветята и стават супер :) , дори е нагла- пита за още гуми.
Гледай да не се сети за подлакътника. Ще направи чудесна саксия от него.:smile:
lordliness
20-10-2012, 22:21
Гледай да не се сети за подлакътника. Ще направи чудесна саксия от него.:smile:
Ако искаш да направиш подарък на жена ти( гуми за градинки) знам къде има хубави дупки. :)
ecotronic
20-10-2012, 22:31
Ако искаш да направиш подарък на жена ти( гуми за градинки) знам къде има хубави дупки. :)
Това няма да я зарадва, защото вече съм и обещал колие от стар ангренажен ремък с нанизан тракащ вариатор на него:bg:
lordliness
20-10-2012, 22:58
Това няма да я зарадва, защото вече съм и обещал колие от стар ангренажен ремък с нанизан тракащ вариатор на него:bg:
Това си е ценен подарък
CHEFO666
21-10-2012, 08:14
АЗ СЪМ СУПЕР РАЗОЧЕРОВАН ОТ ТАЯ КОЛА.....НАПРАВО СРИНАТ......ТВА НЕ СЪМ ГО ОЧАКВАЛ.....
ИЗГОРЯЛ МИ Е ДЕСНИЯ СТОП ..... :big_whoops: ХАХАХАХХАХАХА......
Виждаш ли - ако беше послушал хората и си беше купил един здрав Фолксваген, нямаше така да ти се случи!
CHEFO666
21-10-2012, 15:12
Абе то хубаво ...ама не знам как да си смена крушката :) хахахаха ... Вада крушката...здрава е....а дугото е просто една букса ...как да стигна до крушката на стопа....
То гуми много но явно тайната на успеха за цветята е че трябва да са от АЛФА, но май не трябва да се притесняваш - много от нас можем да ти помогнем за гумите и втулките.
Днес всички отговарящи за пътищата из варненско, до десето женско коляно да се чувстват поздравени.
Ама мнооооого, много, адски много и отвсякъде поздравени.
Една от четирите ми, почти нови, скъпи поради размера си гуми има балон, при все че съм един от най-внимателните шофьори в световен план... :) :)
Сега се чудя какво да правя.... :( Може би не е късно да купя нова гума и с другата предна да ги сложа отзад, а отпред да сложа задните. Четирите ги купих преди 10 000 км.
Днес всички отговарящи за пътищата из варненско, до десето женско коляно да се чувстват поздравени.
Ама мнооооого, много, адски много и отвсякъде поздравени.
Една от четирите ми, почти нови, скъпи поради размера си гуми има балон, при все че съм един от най-внимателните шофьори в световен план... :) :)
Сега се чудя какво да правя.... :( Може би не е късно да купя нова гума и с другата предна да ги сложа отзад, а отпред да сложа задните. Четирите ги купих преди 10 000 км.
Ужасно, разбирам те.
А, за гумата, според мен е късно да купуваш една и да я сменяш. Завърти ги или нещо...
е ко да въртя... колко и да ги въртя тая ще е все с балон :) :) :cheers:
Аз навремето като спуках 3-4 гуми на малката Алфа и на 124-ката се заканих пак да си купя джипка и си купих... Ама нали лакома откъм нафта и си карам Алфата по-често... Пък то какво излезе - икономията на гориво си отиде с гумата, че и ако трябва две да купувам, по добре Алфата да я карам само в неделя пред къщи и да сипвам нафта на големия кошник :(
lordliness
23-10-2012, 07:04
Аз съвсем сериозно обмислям въпроса да не си купувам повече нови летни гуми, със зимните няма да правя компромис.
е ко да въртя... колко и да ги въртя тая ще е все с балон :) :) :cheers:
Аз навремето като спуках 3-4 гуми на малката Алфа и на 124-ката се заканих пак да си купя джипка и си купих... Ама нали лакома откъм нафта и си карам Алфата по-често... Пък то какво излезе - икономията на гориво си отиде с гумата, че и ако трябва две да купувам, по добре Алфата да я карам само в неделя пред къщи и да сипвам нафта на големия кошник :(
Така е. Аз исках да кажа, че по-добре да не слагаш чисто нова и на 10к гуми отпред, а да ги завъртиш отзад тях, а задните отпред. Иначе в Германия един комшия му спадна задна гума веднъж и той си купи 4 нови, както трябва да се прави. "Старите" му ги откупиха за рециклиране. Но това е комично тук.
А за летни гуми втора употреба, не знам... много е скъпо да поддържаш хубави гуми в БГ, но те са прекалено важни, най-малкото заради безопасноста, за да се прави компромис с тях. Евтиното излиза по-скъпо.
Стари - нови, като се гръмнеш в дупката ефекта е един и същ.
lordliness
23-10-2012, 21:40
Стари - нови, като се гръмнеш в дупката ефекта е един и същ.
Ефекта на старите е с по- ниска себестойност :)
Linkestis
23-10-2012, 21:48
Е понякога е забавно...като си вземеш хапчетата/валериан,глог и мента/ иии почваш да се смееш :Yeeeehaaa:
102564102565
102566
Това ми беше мисълта, че то нашите пътища ......
ecotronic
23-10-2012, 21:54
Явно у нас трябва да се минава на такива гуми.
http://www.sweetpreserve.com/images/airless_tires_michelin4.jpg
Е понякога е забавно...като си вземеш хапчетата/валериан,глог и мента/ иии почваш да се смееш :Yeeeehaaa:
102564102565
102566
Тъжна гледка - наистина жалко
lordliness
23-10-2012, 22:18
Ето и от мен
102580 102581 102582 102583
102584
Това е една гума с много дупки- през една дупка :),джантата оцеля.Самоков- Дупница
Самоков- Дупница
И аз имам поражения от там, минах по-леко обаче... :wallbash:
ecotronic
23-10-2012, 22:38
Ето и от мен
Това е една гума с много дупки- през една дупка :),джантата оцеля.Самоков- Дупница
Тия снимки трябва да важат като 3 - годишен винетен стикер.
lordliness
23-10-2012, 22:45
Тия снимки трябва да важат като 3 - годишен винетен стикер.
Най- хубаво беше, че колата не мръдна нито сантиметър встрани, въпреки моменталното спадане на гумата. Иначе това си е опит за убийство от страна на тези, които трябва да се грижат за пътя, в случая двойно убийство.
ecotronic
23-10-2012, 22:54
Най- хубаво беше, че колата не мръдна нито сантиметър встрани, въпреки моменталното спадане на гумата. Иначе това си е опит за убийство от страна на тези, които трябва да се грижат за пътя, в случая двойно убийство.
То и аз направих това лято един сериозен аква-планинг на магистрала Тракия (поради лош дренаж на пътя).
И колата също не мръдна. Но не всички коли са така стабилни. На тези дупки просто не им е там мястото щом ще ни цакат с всякакви данъци и такси.
Като видя такива снимки и ми става едно мрачно...
Днес цял ден съм с джипката... Вариантът е 15 цолови грозни джанти с дебели гуми... Ама за ко ни е тогава красивата Алфа....
lordliness
23-10-2012, 23:04
Слушах двама " експерти" които си хвалеха гумите единия напълно сериозно каза, че неговите имали страхотен аквапланинг и другия млъкна победен. Винаги се забавлявам когато хората използват думи които не разбират, но това направо ме зашемети :)
ecotronic
23-10-2012, 23:10
Слушах двама " експерти" които си хвалеха гумите единия напълно сериозно каза, че неговите имали страхотен аквапланинг и другия млъкна победен. Винаги се забавлявам когато хората използват думи които не разбират, но това направо ме зашемети :)
Може би е искал да каже, че гумата се държи страхотно при аквапланинг.
Определено има огромна разлика в такава ситуация с различни видове гуми.
Има гуми, което буквално изпомпват водата под гумата и я изхвърлят настрани. Има други, с които си като на неуправляем джет.
lordliness
23-10-2012, 23:13
Не искаше да каже това.
:shocking::roll2::roll2:
Това ме уби.
п.с. Странно ми е, когато хора с по-скъпи коли и гуми започват да се хвалят как минават с 120-150 км/ч през яко вода и се кефят как им светка "ESP"-то и колко са стабилни. В хубавите тестове за гуми, най-добрите пускат някъде около 80 км/ч. Миналата есен един с едно Бентли Континентал ГТ ме изпревари смело по Тракия в един голям дъжд и на следващия завой беше в канафката унищожавайки автомобила.
Може би е искал да каже, че гумата се държи страхотно при аквапланинг.
Определено има огромна разлика в такава ситуация с различни видове гуми.
Има гуми, което буквално изпомпват водата под гумата и я изхвърлят настрани. Има други, с които си като на неуправляем джет.
За нас ни трябват гуми които прескачат дупките.
Linkestis
24-10-2012, 21:54
За нас ни трябват гуми които прескачат дупките.
тоест летяща чиния
lordliness
24-10-2012, 22:14
Може и някой марсоход
Добър вечер и от мен аз сам Тишо забравих да се представя когато се регистрирах всичко стана много набарзо. Та се чудя какви отзиви има за таз аларма, а и имам един ден да помисля дали да я слягам нея или нещо по добро !?
Здравейте колеги Сигурен съм че имаше тема за металическите чукания в двигателя но немога да я открия Миналата зима я дискутирахме но нещо ми се губи Става въпрос за чукане идващо откъм дюзите а не за маслена помпа Ако някой може да посочи нещо за да не отварям нова тема ще съм благодарен
endeavour
27-10-2012, 15:02
Здравейте колеги Сигурен съм че имаше тема за металическите чукания в двигателя но немога да я открия Миналата зима я дискутирахме но нещо ми се губи Става въпрос за чукане идващо откъм дюзите а не за маслена помпа Ако някой може да посочи нещо за да не отварям нова тема ще съм благодарен
А бе колеги, вий музика в тия алфи нямате ли? Кво само се ослушвате и си търсите дефекти? Дизел 2,4 от първите (гледам че си 98 г.) на незнамсиколкостотин хиляди км има толкова шумове и тракане, че ми е чудно как го чуваш,че е от дюзите? Карай си колата и си прави кефа, ако тя си има проблем, ще се обади, бъди сигурен :shutup: Това в рамките на шегата, разбира се, но от годините ми с коли от марката съм се убедил, че и ние малко прекаляваме с ослушването за дефекти, от което пък намазват монтьорите и продавачите на авточасти :bangin:
lordliness
27-10-2012, 15:40
А бе колеги, вий музика в тия алфи нямате ли? Кво само се ослушвате и си търсите дефекти? Дизел 2,4 от първите (гледам че си 98 г.) на незнамсиколкостотин хиляди км има толкова шумове и тракане, че ми е чудно как го чуваш,че е от дюзите? Карай си колата и си прави кефа, ако тя си има проблем, ще се обади, бъди сигурен :shutup: Това в рамките на шегата, разбира се, но от годините ми с коли от марката съм се убедил, че и ние малко прекаляваме с ослушването за дефекти, от което пък намазват монтьорите и продавачите на авточасти :bangin:
Плюс това купето има перфектна шумоизолация, при затворени прозорци нищо не се чува, инженерите са се погрижили да не ги отваряте никога- има климатроник( ако работи), ако хората все пак се обръщат след вас или харесват колата или нещо зверски трака.
Колега, ти много точно постави диагнозата защо алфите все клопат и тропат, а ФВ са много здрави.
lordliness
27-10-2012, 19:16
Сега съобщиха за тежка катастрофа между Самоков и Дупница- дали не е виновна някоя от дупките там, където пострадаха моите и на колегата гумите.
ecotronic
27-10-2012, 19:49
В новините по BTV съобщиха и че масово хората съдят общините заради дупките. Явно си е разправия, ама защо пък не? Що само ние да сме потърпевшите?
lordliness
27-10-2012, 20:02
В новините по BTV съобщиха и че масово хората съдят общините заради дупките. Явно си е разправия, ама защо пък не? Що само ние да сме потърпевшите?
Дните ми са толкова динамични, че честно казано не бих се заел с това.
Вчера след като разглобихме предницата се оказа,че всички тампони на носачите са свършили/а иначе 10-те тампона съм ги купил от преди година :)/ + долните шарнири.Всичко друго е добре ...но да питам понеже днес оставих долните носачи за рециклиране на шарнирите по удачен ли е тоая вариант от колкото нов носач?Знам ,че зависи от това как се прави ,но не се знае и на какъв носач ще попадна...
lordliness
31-10-2012, 00:20
Вчера след като разглобихме предницата се оказа,че всички тампони на носачите са свършили/а иначе 10-те тампона съм ги купил от преди година :)/ + долните шарнири.Всичко друго е добре ...но да питам понеже днес оставих долните носачи за рециклиране на шарнирите по удачен ли е тоая вариант от колкото нов носач?Знам ,че зависи от това как се прави ,но не се знае и на какъв носач ще попадна...
Аз майна, имам един познат който ги рециклира с капачки и резба и като се поизноси стягаш капачката, после може да смениш и тефлона вътре сам. Ти къде ги остави твоите? Аз лично предпочитам нови.
Аз майна, имам един познат който ги рециклира с капачки и резба и като се поизноси стягаш капачката, после може да смениш и тефлона вътре сам. Ти къде ги остави твоите? Аз лично предпочитам нови.
Oт Пловдив ли си ,защото едва ли ще успея да ти обесня.Иначе ме заведе при него мои приятел ,който продава авточасти и горещо го препоръча.Пък и човека каза,че утре са готови - 45 лв на носач.А иначе за горните вземал по 25.
lordliness
31-10-2012, 00:31
Познавам града като алфата си :) къде е. 45 лева за един шарнир ли?
Ами зад магазин "Нева" в общи линии.Иначе да 45 лв за шарнир - долен и 25лв за горен.Но правих само долните и като ги видях не личеше нищо да е пипано по тях,но бяха направени.Каза ми след известно време да притегна гайката,която е под маншона ако се разхлаби шарнира,но едва ли щяло да е скоро.
lordliness
31-10-2012, 20:10
Ами зад магазин "Нева" в общи линии.Иначе да 45 лв за шарнир - долен и 25лв за горен.Но правих само долните и като ги видях не личеше нищо да е пипано по тях,но бяха направени.Каза ми след известно време да притегна гайката,която е под маншона ако се разхлаби шарнира,но едва ли щяло да е скоро.
Благодаря, ще ида да погледна, ако се наложи да го знам
endeavour
01-11-2012, 08:39
Кажи "при Пантелейчо", да те разберем :-D То май в целия град само той рециклира фиатски носачи що-годе прилично.
lordliness
01-11-2012, 11:53
Кажи "при Пантелейчо", да те разберем :-D То май в целия град само той рециклира фиатски носачи що-годе прилично.
Аз го познавам :)
Същият Пантелейчо :)
А иначе днес си взех количката и да изкажа впечатления - няма го вече клатушкането, претропването в дупка или неравност, все едно карам различен автомобил.Просто тези скъсани тампони е трябвало да ги сменя отдавна да не отлагам просто....Ама пуста работа и време...
Да не отварям нова тема...От известно време забелязвам следното нещо: колата върви супер готино и по някое време педала на газта ми стане някак си тежък и колата не ускорява толкоз добре.При гасене и след време ново палене всичко си е пак Ок или ако покарам известно време пак педала се нормализира.Въпроса ми е възможно ли е TPS да ми прави парчета?
момци да ви попитам нещо,та взех си днес един биканект от глобул,но имам един проблем нямам код за навигацията имам само за ицс-то,та заради това ли неми бачка телефона като му вкарам картата?
danchev63
04-11-2012, 08:08
момци да ви попитам нещо,та взех си днес един биканект от глобул,но имам един проблем нямам код за навигацията имам само за ицс-то,та заради това ли неми бачка телефона като му вкарам картата?
и без навигация трябва да ти работи щом имаш кода на ICS. Аз съм махнал навигацията и като вкарам карта веднага се задейства телефона - друг е въпроса, че не го ползвам.
Колеги, как се откача ремъка на климата, в смисъл засукана работа ли е?Искам да го откача да видя от от онези ми там ролки ли се появи едно виене , по-скоро металическо стържене.И ако не се окаже от там ще е от ангренажа, което ще е жалко,че го смених преди по-малко от 1000км + всички ролки.
lordliness
08-11-2012, 21:41
Колеги, как се откача ремъка на климата, в смисъл засукана работа ли е?Искам да го откача да видя от от онези ми там ролки ли се появи едно виене , по-скоро металическо стържене.И ако не се окаже от там ще е от ангренажа, което ще е жалко,че го смених преди по-малко от 1000км + всички ролки.
Като свалиш колелото и подкалника не се ли вижда.
Водна помпа сменя ли? Махни си пистовия ремък и виж на ръка как ти се въртят ролките, след което махни капаците на ангренажа и виж дали е опънат ремъка ;)
lordliness
08-11-2012, 21:57
Сигурно е лагера на климатика.
Да ви попитам, мога ли да сложа някакви бели крушки на фаровете за мъгла, без да се стопи нещо. Имам ксенон и като ги пусна заедно става смешно.
ecotronic
08-11-2012, 22:20
Да ви попитам, мога ли да сложа някакви бели крушки на фаровете за мъгла, без да се стопи нещо. Имам ксенон и като ги пусна заедно става смешно.
Ами оригиналните нали са бели халогенни.
Явно не са достатъчно бели, защото доста жълтеят като светят. Трябва ми нещо, което максимално да се доближава до ксенона като цвят.
Водна помпа сменя ли? Махни си пистовия ремък и виж на ръка как ти се въртят ролките, след което махни капаците на ангренажа и виж дали е опънат ремъка ;)
Сменях всичко.А дали се вижда не знам,просто питам как седят нещата...А колко са ролкитe на пистовия две ли бяха?
ecotronic
08-11-2012, 22:30
Явно не са достатъчно бели, защото доста жълтеят като светят. Трябва ми нещо, което максимално да се доближава до ксенона като цвят.
Има такива (http://vikiwat.com/avtolampa-halogen-h3-12v-55w-ksenonova.html), които наподобяват визията на ксенона. Но те имат синкав отенък и вероятно ще осветяват по-лошо при мъгла.
Има такива (http://vikiwat.com/avtolampa-halogen-h3-12v-55w-ksenonova.html), които наподобяват визията на ксенона. Но те имат синкав отенък и вероятно ще осветяват по-лошо при мъгла.
Мерси, нещо такова търся. Иначе фаровете на бронята ги ползвам за да осветявам кратери, шахти и пияни колоездачи. Чудя се дали направо да не сменя ксенона с една идея по-добър, понеже рядко виждам кола с по-мижави фарове от моите...
колеги я споделете как си сменяте чистачките,вчера се помъчих да ги сваля но ме е страх да ги напъна.Някав пиниз ли има?
lordliness
09-11-2012, 21:50
Моите имат едни зъбчета, виждат се като се вгледаш, за по удобно спри чистачките във вертикална позиция
колеги я споделете как си сменяте чистачките,вчера се помъчих да ги сваля но ме е страх да ги напъна.Някав пиниз ли има?
Аз свалях целите рамена.
Просто повдигаш колкото е взъмжно раменете на горе и откачаш чистачката и след което поставяш другата!
Здравейте колеги! Някой гледал ли е тази кола или да знае нещо за нея : http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11352360516901328&f1=details&slink=167hyf
Гледах е днес, с много заблежки както си личи от цената. Измъкна и се копчето за стъклото, външни забележки,измъкнат е чейнджъра и навигацията. Обаче има BOSE озвучаване. Покарах и не се чува нищо от към окачване няма странни шумове при мотора но съм бос в тея неща. Чудя да рискувам ли с нея и едно по едно да си прая нещата с мерак, докато е върна към живот. Има и една KAPPA която видях, но тя не ми е толкова на сърце.
Linkestis
11-11-2012, 18:38
Няма нищичко по нея за което да се хванеш.Нито вида на двигателя,нито външния вид,нито вътрешния.По гадателска снимка виждам едни бързи 3000лв за да и се наслаждаваш.Толкова е оскъдна че не си заслужава да я гледаш.
Alfaro76
11-11-2012, 18:56
Не знам как отделяте време да гледате такива коли...
Имаш 4-5000лв., ами дай ги на куп и не се занимавай с глупости :calc:
Човек, тази кола е епитом на милионник. Вътре не мирише ли на вагон?
Bobiuzunov
11-11-2012, 19:14
Напълно подкрепям казаното от колегете по горе,по добре дай някой лев повече за да не те боли главата после.Успех.
Така е колеги! Отказвам се от нея, търся си кола за каране не за поправяне.
Няма нищичко по нея за което да се хванеш.Нито вида на двигателя,нито външния вид,нито вътрешния.По гадателска снимка виждам едни бързи 3000лв за да и се наслаждаваш.Толкова е оскъдна че не си заслужава да я гледаш.
Аа, не, толкова струват, такъв е пазарът! ;) Само балъците дават повече пари за по-качествени коли.
---------- Post added at 17:44 ---------- Previous post was at 17:43 ----------
Така е колеги! Отказвам се от нея, търся си кола за каране не за поправяне.
Тогава си търси в Германия и Швейцария. И си приготви не под 5-6 бона с докарването за кола от 2002-2003 г.
---------- Post added at 17:45 ---------- Previous post was at 17:44 ----------
Не знам как отделяте време да гледате такива коли...
Имаш 4-5000лв., ами дай ги на куп и не се занимавай с глупости :calc:
За 4 бона ще е същата, но понапудрена. И ще има уиски с фъстъци за джамбазина.
Alfaro76
11-11-2012, 19:53
За 4 бона ще е същата, но понапудрена. И ще има уиски с фъстъци за джамбазина.[/QUOTE]
е не съм съгласен тука...
трябва да ти кажа, че моята няма кожа и ел пакет, но по-малко от 5000 (напълно обслужена преди 3 месеца) няма да я дам...
За 4 бона ще е същата, но понапудрена. И ще има уиски с фъстъци за джамбазина.
е не съм съгласен тука...
трябва да ти кажа, че моята няма кожа и ел пакет, но по-малко от 5000 (напълно обслужена преди 3 месеца) няма да я дам...[/QUOTE]
Е аз какво казвам ?!
Колеги трудно ли се сменят тампоните на предната стабилизираща щанга По точно дали долната и горната част на гнездото около тампона са занитени едно към друго или не са Ако са занитени ще има според мен проблеми но ако не са не мисля че е голяма философия
Спешно търся десен фабричен ксенонов фар!
Не фейс-лифт, нали? Защото са обидно скъпи.
Linkestis
17-11-2012, 21:23
Пааа направи поръчка от Германия :flirt:
ще излезне по-евтино и поне ще е качествен
Да не е изгорял баласта?
Колеги имам един проблем,вчера се опитвах да си направя телефона,та купих си един ваучер от глобул и го мушках как ли не но не тръгна пущината,та набрах нещо пише ЕМЕРГАНСА или нещо такова.И след това ицс-то спря да се изключва когато извадя ключа и съответно когато паля да излиза емблемата на колата с натписът там.Някои имал ли е подобен проблем?
Linkestis
21-11-2012, 20:26
поигралсидостасица-аследкоетосинабралспешниятелефонсиреч112следкоетот алносигопобъркал.
Ако си разбрал нещо от това което съм написал..,изключи акумулатора поне за половин час и опитай пак.Все пак това е система на близо 10 години и не понася ръчкане все едно си на едноръкия бандит.
Я вижте на какво се натъкнах в Благоевград.
Още не мога да разбера хубаво ли е, не е ли?
На дали има човек в тоя форум дето да не разпознае тоя силует...
Колеги, на алфата излезе един проблем!! Значи не светят стрелките на мигачите на таблото. Вън всичко е наред , но нямам индикация на таблото. И на аварийни не светят стрелките. Интересното е , че при десен мигач мига копчето за аварийните. Опасно ли е да се кара така или е индикация за бъдещ по-сериозен проблем?
ecotronic
22-11-2012, 20:36
Колеги, на алфата излезе един проблем!! Значи не светят стрелките на мигачите на таблото. Вън всичко е наред , но нямам индикация на таблото. И на аварийни не светят стрелките. Интересното е , че при десен мигач мига копчето за аварийните. Опасно ли е да се кара така или е индикация за бъдещ по-сериозен проблем?
Зад ICS - а откъм пасажерското място има едно до друго 3 модула (зелено, жълто и сиво) Свали зеленото и го отвори. Най вероятно се е наквасила платката с антифриз от радиаторчето. Почисти и възстанови ако има прекъснали пътечки и ще се оправи индикацията.
http://alfa.kachi-snimka.info/images/viu1353609906i.jpg
Bobiuzunov
22-11-2012, 21:04
Как да стигна до това реле,че и моите индикации светят слабо,въпреки че смених крушките.Хем ще видя дали има теч от радиаторчето.
Linkestis
22-11-2012, 21:05
От пасажерското място махаш страничната декоративна кора под таблото.
Bobiuzunov
22-11-2012, 21:31
Мерси за инфото.Надявам се от там да видя има ли теч от радиаторчето или не.
Мерси , колега - утре ще разгледам там за проблема...:yes:
Здравейте, някой който е сменявал филтър купе може ли да ми каже от къде да си го купя, но не само питата, а както е оригинално с цялото чекмедже. Алфа 166 2.4 JTD 136 к.с.
lordliness
23-11-2012, 06:47
Аз не съм виждал тук да продават с "чекмеджето" , то не е ли към оборудването на колата
Здравейте, някой който е сменявал филтър купе може ли да ми каже от къде да си го купя, но не само питата, а както е оригинално с цялото чекмедже. Алфа 166 2.4 JTD 136 к.с.
Филтъра който си взел е по-голям и като го сложиш в рамката не можеш да го вкараш в кутията на филтъра ли?
Колеги някой да има на бронята си спойлера под нея - позиция 10? На моята броня стоят само щипките - позиция 11 но не държат нищо. Стоят навити в нея и си мисля, че някога е имала такъв спойлер.;-)
Колеги някой да има на бронята си спойлера под нея - позиция 10? На моята броня стоят само щипките - позиция 11 но не държат нищо. Стоят навити в нея и си мисля, че някога е имала такъв спойлер.;-)
Нямам и не съм виждал да ти кажа. Ще изглежда добре, а и си има функция, но в БГ - не.
Имах на 145-та и го махнах с голямо удоволствие след като свалих бронята няколко пъти по легнали полицай и подобни.
Аз пък си мисля, че много помага този спойлер. На 164-та ми на бронята го нямаше това нещо и след слизане от по-висок бордюр разцепих бронята под халогена. Сложих и после втора употреба оригинален спойлер и сега няма проблем по бордюрите. Спойлера е гумен, но вътре има метална шина и при удар на бронята я държи да не се огъва и чупи.
Преди 2 месеца ударих язовец с 166-та и освен, че ми отнесе халогена гадината ми разцепи и бронята около и под халогена, а ако го имаше това нещо пораженията щяха да са по-малки по бронята.
endeavour
23-11-2012, 13:05
Зад ICS - а откъм пасажерското място има едно до друго 3 модула (зелено, жълто и сиво) Свали зеленото и го отвори. Най вероятно се е наквасила платката с антифриз от радиаторчето. Почисти и възстанови ако има прекъснали пътечки и ще се оправи индикацията.
При абсолютно същите симптоми като на колегата вече съм с трето зелено реле, като и трите нямат прекъснали пътечки, а стрелките така и не мигат...:mrgreen:
При абсолютно същите симптоми като на колегата вече съм с трето зелено реле, като и трите нямат прекъснали пътечки, а стрелките така и не мигат...:mrgreen:
Значи и трите са тоталки.................:mrgreen::mrgreen::mrgreen :
endeavour
23-11-2012, 14:46
Значи и трите са тоталки.................:mrgreen::mrgreen::mrgreen :
Явно, добър е процентът на скапаните, при положение че в Пловдив имаше само едно, другото е от Пазарджик. Може би трябва да продължа да сменям, докато тръгне индикацията, или докато тръгне колата към Белканто ООД...
Явно, добър е процентът на скапаните, при положение че в Пловдив имаше само едно, другото е от Пазарджик. Може би трябва да продължа да сменям, докато тръгне индикацията, или докато тръгне колата към Белканто ООД...
Или да си караш колата без индикация за мигачите :mrgreen::mrgreen::mrgreen:
ecotronic
23-11-2012, 15:29
Проблем в този модул е просто една от вероятните причини за да не работят индикациите за мигачите на таблото, защото двете крушки в таблото получават +12V за да светят директно от въпросния модул.
Щом си сменял модула и не се оправя, вероятно има друга причина. Ще ти дам инфо затова кои пинаве да провериш, в момента в който се добера до схемите.
Колко струва едно такова зелено реле - за да не се злоупотребява:mrgreen:
А иначе релетата бяха омазани в мазно и сладко нещо...:mrgreen: Ще трябва да сменям радиаторчето ако достигна до него в колата....
Зеленото реле - вътре е сухо , но за всеки случай тази вечер ще се вее пред климатика и утре ще пиша за резултата..
ecotronic
23-11-2012, 15:44
Колко струва едно такова зелено реле - за да не се злоупотребява:mrgreen:
А иначе релетата бяха омазани в мазно и сладко нещо...:mrgreen: Ще трябва да сменям радиаторчето ако достигна до него в колата....
Зеленото реле - вътре е сухо , но за всеки случай тази вечер ще се вее пред климатика и утре ще пиша за резултата..
Има начин индикациите да се подкарат и без този модул. И това не внася никакви странични ефекти в схемите.
Аз не съм виждал тук да продават с "чекмеджето" , то не е ли към оборудването на колата
След малко повече търсене го намерих с "чекмеджето", точно като този който ми беше на колата. Филтър с активен въглен 36 лв.
lordliness
23-11-2012, 20:00
След малко повече търсене го намерих с "чекмеджето", точно като този който ми беше на колата. Филтър с активен въглен 36 лв.
Кажи къде? Искам и аз.
Кажи къде? Искам и аз.
телефона на магазина е 02/9294611. Собственика е голям пич кажи му само че скоро негов клиент му е поръчал този филтър за алфата.
Той ми каза, че ще поръча още тъй като си говорихме с него и му споделих, че съм търсил и само пити ми предлагат. За моят ми каза, че го има в гр. Варна и ще го доставят до края на деня ако съм на зор.
ecotronic
23-11-2012, 20:24
Ето това трябва да се преправи за да работят индикациите и без зеления модул (M-83):
http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1353695067c.jpg
endeavour
24-11-2012, 11:38
Благодаря! Щеше ми се да го направя вътре в кутията на резервен модул, ама като гледам означенията на изводите нямат нищо общо с тези от схемата, вместо цифри или поне единица за начало, се мъдрят букви... Май ще трябва да се сгъвам да меря и да окъсявам проводниците от кабелния сноп :sex:
ecotronic
24-11-2012, 13:57
В описанието бегло се споменава за функциите на въпросния модул. Като разглеждам схемата, би могло да има следното обяснение на предназначението му:
M83 получава входни импулси (+12V) от релето за мигачите на пинове 6 и 7.
На пинове 8 и 9 са закачени датчици от задните LED мигачи (вероятно фото-съпротивления). - оградените в червено на схемата:
http://alfa.kachi-snimka.info/images/cqs1353757768i.jpg
Вероятно модулът формира нива +12V на изходите си (пинове 5 и 4) когато са налице 2 условия:
1 - +12V на някой от пинове 7 или 6
2 - измерено определено съпротивление на фотоелементите (съответстващо на светещ мигач)
По този начин индикаторите на таблото ще светят само ако задните мигачи реално светят.
Което означава, че друга причина затова да не работят индикациите на таблото, може да е прекъснати връзки към задните мигачи и по-конкретно към датчиците, или дефектирали или замърсени датчици.
endeavour
24-11-2012, 14:22
Почти гениално като замисъл, и също толкова ненужно практически е това творение на инж. Тоци Бегали, ако се вземе предвид надеждността на ел.оборудването на 166 след 5-6 годишна възраст ... Значи не е лошо да се отворят задните мигачи, ама това ще стане някой ден... друг път :biggrin::biggrin::biggrin:
ecotronic
24-11-2012, 14:44
Почти гениално като замисъл, и също толкова ненужно практически е това творение на инж. Тоци Бегали, ако се вземе предвид надеждността на ел.оборудването на 166 след 5-6 годишна възраст ... Значи не е лошо да се отворят задните мигачи, ама това ще стане някой ден... друг път :biggrin::biggrin::biggrin:
По западните марки автомобили съм се нагледал на всевъзможни екзотични решения, при които имам чувството, че проектантът си е поставил за цел да сътвори на първо място нещо нестандартно и уникално, отколкото да гони функционалност и надеждност.
Ако аз трябваше да проектирам този модул, щях да поместя в него 2 токоограничаващи резистора за светодиодните излъчватели. Така или иначе такъв тип излъчватели работят с напрежение доста по-ниско от 12V. По този начин щях да направя модулът да се ориентира затова дали мигачите работят или не единствено по пада на напрежението върху въпросните резистори. Така си мисля, че схемата щеше да бъде по-надеждна а и щяха да се икономисат няколко метра кабел.
Маркионе разкри бъдещето на Alfa Romeo
Първият нов модел ще бъде седанът Giulia
Какво ще предложи Alfa Romeo на своите клиенти през следващите няколко години и какво е бъдещето на италианската марка? На тези въпроси трябваше да отговори президентът на FIAT Сержио Маркионе, който е и изпълнителен директор на концерна Chrysler.
Пред журналисти топ-мениджърът заяви, че в момента компанията продължава разработката на седана Giulia, който ще се продава в цял свят, но ще се произвежда само в Италия. Този модел ще получи модернизирана платформа на хечбека Giulietta, като ще се предлага във версии с предно предаване и задвижване на четирите колела. Двигателите ще бъдат с обем между 1.6 и 3.0 литра, като ще има и версия с 6-цилиндров двигател Pentastar, поставян на някои модели на Chrysler.
Маркионе отговори и на въпроса за евентуално пускане на нов флагман на Alfa Romeo със задно задвижване. Според шефа на FIAT, подобен модел на Alfa Romeo ще дели едно шаси с Maserati, като и двете машини ще се произвеждат в един завод – този в Торино.
Освен това бизнесменът потвърди, че се готви пускането на кросовър Alfa Romeo, който ще се произвежда само в Италия. Маркионе обаче отрече, че на изложението в Детройт през януари компанията ще покаже серийна версия на купето 4C. Този модел ще излезе на по-късен етап и в по-малък обем на производство, заради ограниченията за производство на двигателя с обем 1.75 л, наложени от концерна FIAT с цел намаляване на разходите.
Не става. Явно ще се кара без индикации на таблото.:gruebel:
ecotronic
24-11-2012, 20:08
Не става. Явно ще се кара без индикации на таблото.:gruebel:
Няколко поста по-нагоре съм писал как можеш да си решиш проблема. Манипулацията е елементарна и отнема 15 минути.
endeavour
25-11-2012, 07:58
... Манипулацията е елементарна и отнема 15 минути.
...Оказа се обаче, че при ръст около 2 метра и килограми над стоте времето нараства лавинообразно, заедно със споменаването на дамската част от родата на конструкторите :paddle::paddle::paddle:
ecotronic
25-11-2012, 11:22
...Оказа се обаче, че при ръст около 2 метра и килограми над стоте времето нараства лавинообразно, заедно със споменаването на дамската част от родата на конструкторите :paddle::paddle::paddle:
Както се казва - терсене работа на тясно място. :|
Модулът може да се извади от цокъла с една ръка. После може внимателно да се разгледа за да се определят номерата на изводите. Накрая пак с една ръка на цокъла могат да се нанижат двете мостчета.
Колеги, оправих си стържещия лагер на шайбата на компресора на климатика за доста прилична сума и използвах възможността да си проверя и фреона.Оказа се, че е бил наред и чак се зачудих как е издържал без загуби толкоз години...
http://www.avto.bim.bg/tursene/Радиатори%20за%20парно_t25/Охладителна%20Система_pt5/ALFA%20ROMEO_b1/166%20от%201998%20до%202003_m8/
Колеги - добре ли е да взема оттук радиаторче. Незнам какво означава - производител - BNR. Предполагам,че е китайско.Ако-не може да пратите линк откъде да купя. Откъде да стигна до радиаторчето-изпод жабката или отпред през капака?
lordliness
26-11-2012, 12:41
http://www.avto.bim.bg/tursene/Радиатори%20за%20парно_t25/Охладителна%20Система_pt5/ALFA%20ROMEO_b1/166%20от%201998%20до%202003_m8/
Колеги - добре ли е да взема оттук радиаторче. Незнам какво означава - производител - BNR. Предполагам,че е китайско.Ако-не може да пратите линк откъде да купя. Откъде да стигна до радиаторчето-изпод жабката или отпред през капака?
През капака .
Да ви попитам, възможно ли е калпав съединител да ми убива ускорението на ниските предавки? От скоро забелязвам, че е съвсем на финала, отделя на върха на педала и боксува даже и след това.
milenmilan
26-11-2012, 17:05
Колеги дайте съвет, на 18 този месец, чистих дросела и масления сепаратор, а днес отново почнаха да ми играят оборотите след изключване от скорост. Което значи че дросела пак се е замърсил, на какво може да се дължи това бързо замърсяване, преди си го обяснявах с запушения маслен сепаратор, а сега на какво.....
lordliness
26-11-2012, 18:43
Да ви попитам, възможно ли е калпав съединител да ми убива ускорението на ниските предавки? От скоро забелязвам, че е съвсем на финала, отделя на върха на педала и боксува даже и след това.
Когато приплъзва чуваш как мотора се форсира, колата не ускорява, пробвай го по метода на директната скорост и ръчната
Пробвах, гасне, но не веднага. А преди като забравя ръчната и потеглям от първа, колата се мъчеше да тръгва. Вече само стърже и това е. А това с оборотите го прави на първа, 4000-5000 оборота, а скоростта е 20 км/ч.
На дизела е отпред!Предполагам и твоето е така,направо ще ти се разкаже играта.Аз сменях вентилатор на парно без да точа фреона, и ти казвам гърч си е.Махат се чистачките,кората под тях и всичко друго е въображение как да го изкараш без последствия,а до радиатора не съм стигал.Предполагам трябва да разкачиш и кората зад двигателя за да ти се отвори пространство.
lordliness
26-11-2012, 19:55
Пробвах, гасне, но не веднага. А преди като забравя ръчната и потеглям от първа, колата се мъчеше да тръгва. Вече само стърже и това е. А това с оборотите го прави на първа, 4000-5000 оборота, а скоростта е 20 км/ч.
Иди при Петър
ecotronic
26-11-2012, 20:04
Ориентирай се към смяна за да не надереш притискателния диск или огледалото.
lordliness
26-11-2012, 20:45
Ориентирай се към смяна за да не надереш притискателния диск или огледалото.
Сменя се всичко, лагер, феродов, притискател, аз не бих рискувал с половинчати смени
endeavour
27-11-2012, 10:20
Нека още веднъж се върна към зеленото реле за мигачите - нямах си занимавка днес и свалих платката на неработещо реле от цокъла.От вътрешната страна ме очакваше красива картинка. А без това разглобяване всичко си изглеждаше наред, нямаше прекъснати пътечки и други поражения от антифриз, дори не се виждаха и следи от течове и намокряне на платката...
ecotronic
27-11-2012, 11:44
Нека още веднъж се върна към зеленото реле за мигачите - нямах си занимавка днес и свалих платката на неработещо реле от цокъла.От вътрешната страна ме очакваше красива картинка. А без това разглобяване всичко си изглеждаше наред, нямаше прекъснати пътечки и други поражения от антифриз, дори не се виждаха и следи от течове и намокряне на платката...
Точно така беше и при мен. Най поразените участъци са под пластмасата на клемореда и той трябва да се свали за да се видят.
От както застудя малко по трудно ми се свалят предните стъкла. Споделете с какво да намажа водачите за да се движат по - лесно.
Поздрави
lordliness
27-11-2012, 19:48
Моите преди една година със силиконов спрей - още се пързалят като нови
Моите преди една година със силиконов спрей - още се пързалят като нови
Кажи нещо марка, че така дали ще ме разберат в магазина и в какъв магазин да го търся.
Поздрави
lordliness
28-11-2012, 20:48
Кажи нещо марка, че така дали ще ме разберат в магазина и в какъв магазин да го търся.
Поздрави
На Вюрт за пластмасови детайли пише
CHEFO666
28-11-2012, 21:38
Ей ...много як звук има тоя пет цилиндров 2.4 дизелак :) ....баси кефа ... :super:
Разглобяваш вратата ли за да пръскаш с тоя спрей?
А иначе да попитам огледалата - подргяването им има ли бушон?Лявото ми не работи.Преди като го отварях да правя отварянето и затварянето беше скъсан кабела и го направих.Сега дали пак не е станала същата поразия...?!
ecotronic
29-11-2012, 02:45
А иначе да попитам огледалата - подргяването им има ли бушон?Лявото ми не работи.Преди като го отварях да правя отварянето и затварянето беше скъсан кабела и го направих.Сега дали пак не е станала същата поразия...?!
Нагревателите на двете огледала и този на задното стъкло са в един токов кръг на един предпазител. Ако само лявото огледало не нагрява, търси причината във веригата към него. Много вероятно е проблемът да е в буксата на вратата (окислени пинове).
lordliness
29-11-2012, 07:17
Не я разглобявам, свалям стъклото и пръскам, спрея има една дълга сламка и с нея пръскам надолу
На Вюрт за пластмасови детайли пише
Мерси
От както застудя малко по трудно ми се свалят предните стъкла. Споделете с какво да намажа водачите за да се движат по - лесно.
Поздрави
И при мен беше така преди 2 години зимата, напръсках ги хубаво с ВД40(понеже такова имах подръка) и досега си се свалят нормално.
На дизела е отпред!Предполагам и твоето е така,направо ще ти се разкаже играта.Аз сменях вентилатор на парно без да точа фреона, и ти казвам гърч си е.Махат се чистачките,кората под тях и всичко друго е въображение как да го изкараш без последствия,а до радиатора не съм стигал.Предполагам трябва да разкачиш и кората зад двигателя за да ти се отвори пространство.
Днес смених прословутото радиаторче. Всичко което си описал е точно така плюс още толкова джаджи, че дано по -скоро забравя този кошмарен ден...А бях повече зрител отколкото помощник..:new_Eyecrazy:
Важното е,че всичко е завършило добре и е в плюс,че си присъствал на цялата интервенция
RoMeO_156_GTA
04-12-2012, 18:14
Здравейте,
тъй като търсим 16" джанти за една 166 фейслифт с големите спирачни апарати , имам едно запитване . Знам , че оригиналните 16" с многото кръгове са два модела , от които само единия става на 4 буталното брембо . Интересува ме някой знае ли с какво ЕТ са , понеже продавачите не са много наясно кой модел точно продават . Става дума за тези от снимката по-долу от 166 V6. Също така дали има метални джанти 16" , които да стават за този апарат :)
Предлагат се тези джанти , на които пишело само 41 , без буквите ET http://www.mobile.bg/w1352038964833907
Колеги, някой имал ли е проблем със запотяването на предния прозорец и то само от страната на шофьора?В смисъл, че на другото място се оправя за минути да не кажа за секунди , а частта от към шофьора много бавно.От всички въздуховоди си духа нормално и няма значение дали е на климатик или парно.
И още едно питане - понеже термостата ми е за смяна и тук колега от форума ми предлага само че неговата е 98 година , а моята 99 и двете са 2.0 ТС - дали ще има разлика?
Linkestis
04-12-2012, 20:09
Здравейте,
тъй като търсим 16" джанти за една 166 фейслифт с големите спирачни апарати , имам едно запитване . Знам , че оригиналните 16" с многото кръгове са два модела , от които само единия става на 4 буталното брембо . Интересува ме някой знае ли с какво ЕТ са , понеже продавачите не са много наясно кой модел точно продават . Става дума за тези от снимката по-долу от 166 V6. Също така дали има метални джанти 16" , които да стават за този апарат :)
Предлагат се тези джанти , на които пишело само 41 , без буквите ET http://www.mobile.bg/w1352038964833907
ЕТ е еднакво,различават се само по вдлъбнатата среда,и по това че едните се водят полирани.Обикновени "железарки" не може да станат на брембото.
Тоест,на твоите снимки..от ляво става за всички 2.0 бензин и всички дизелови с обикновени апарати.От дясно стават за всички 166 с брембовци.
И още едно питане - понеже термостата ми е за смяна и тук колега от форума ми предлага само че неговата е 98 година , а моята 99 и двете са 2.0 ТС - дали ще има разлика?
нямат разлика
ecotronic
04-12-2012, 20:59
Колеги, на предно ляво колело ли трябва да е накладката с датчика за износване?
Linkestis
04-12-2012, 21:21
И на двете трябва да има
ecotronic
04-12-2012, 21:36
И на двете трябва да има
Имам някакви смътни спомени, че съм чел някъде, че е само на едното предно, но вероятно греша. Онзи ден като бях свалил предно ляво, забелязах едно тънко гофрирано маркуче в което имаше остатъци от тънко кабелче, накълцано през 5 см.
Linkestis
04-12-2012, 21:58
На двете вътрешни накладки на двете колела трябва да имаш по един датчик.Иначе да,гофрирания шлаух ти е за кабела на датчика :)
Лично мое мнение,ако е втора употреба не се занимавай.Купувай нов!
ecotronic
05-12-2012, 10:53
На двете вътрешни накладки на двете колела трябва да имаш по един датчик.Иначе да,гофрирания шлаух ти е за кабела на датчика :)
Благодаря!
Като се пооправи времето ще ги възстановя с читави силиконови проводници.
:cheers:
RoMeO_156_GTA
05-12-2012, 15:22
ЕТ е еднакво,различават се само по вдлъбнатата среда,и по това че едните се водят полирани.Обикновени "железарки" не може да станат на брембото.
Тоест,на твоите снимки..от ляво става за всички 2.0 бензин и всички дизелови с обикновени апарати.От дясно стават за всички 166 с брембовци
Благодаря за информацията . Значи са все с ЕТ 41 и ще е трудно да се намерят , понеже по моргите правят разлика предимно по ЕТ. Все си мислех , че тези от първата снимка са със същата форма като вторите , само където са боядисани . Не като на по-популярните стандартни от 10 и 16 клапановите мотори - на третата снимка по-долу . За стоманените правилно съм мислел , но надеждата умира последна :)
Някой ако продава 16" полираните да се обажда :)
Колеги по какво различавате алфите 2002 от 2003 по снимки Знам че първата е 140коня а втората 150 но виждайки снимки по какво се отличават?
Колеги по какво различавате алфите 2002 от 2003 по снимки Знам че първата е 140коня а втората 150 но виждайки снимки по какво се отличават?
Аз ги различавам по воланите и скоростния лост. На 150 коня волана и лоста са от две части кожа, докато при 140 изглеждат от една (може да бъркам).
Ето една 140-ка:
http://i1.cars.bg/photos/i/used/2012-08-16/5531487o.jpg
И една 150-ка:
http://i1.cars.bg/photos/i/used/2012-07-24/5352370o.jpg
Тези, с дървото - незнам :)
Освен това, под предния капак трябва да има ламаринка с номера на двигателя - 839A6.000 - 140, 841C000 - 150.
Pepko-Bepko
06-12-2012, 21:30
Към колегата които пита за джантите....железните джанти стават за брембо апарати....ето доказателство
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11348562247592206&f1=details&slink=1embk0
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11334653633301235&f1=details&slink=1embk0
и двете коли са с брембо и лично съм ги виждал с очите си....
Снимките които си показал по горе на джантите всичките стават за брембо...просто едните са полирани и се слаган на по старите модели които се водят СУПЕР а другите са от фейстлифта...Полираните джанти са съвсем малко по широки ако не се лъжа утре мога да погледна за да съм на 100 прцента сигурен в това което казвам за ширината.....
---------- Post added at 21:30 ---------- Previous post was at 21:26 ----------
Опа сега виждам и линк в които има 3 снимки на 3-тата снимка джантите не стават за брембо....
Познават се по самите болтове...забележете при едните болтовете колко са изпъкнали а при другите са навътре!