View Full Version : Общи приказки 166
Pages :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
nightroller
01-04-2012, 21:55
та гледам колегите в другите раздели си имат такава тема, форума си има и блато и си разсъждавам така или иначе тука сме малко, познаваме се почти всичките, писнали сме си и т.н. почти всяка тема отива към спам - що пък да не си полафим тука на воля ;) По въпроси коя версия е по-яка - фейслифт или не, печките ни топлят ли през зимата или бензина е по-добър .. примерно.:pp:
Pepko-Bepko
01-04-2012, 22:10
чундо....:) аЗ съм заааа....
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
та за какво ще пишем тук за евтината любов или за дизел vs бензин примерно :drunk:
nightroller
01-04-2012, 22:14
чундо....:) аЗ съм заааа....
---------- Post added at 22:10 ---------- Previous post was at 22:09 ----------
та за какво ще пишем тук за евтината любов или за дизел vs бензин примерно :drunk:
евтината любов ръжда не хваща батка, за дизел срещу бензин е по-добре ;)
а и евтината любов става все по-евтина ама да я задържиш е труднооо ;)
та са да ви кажа проблем трябва да си монтирам задна щора обачеее кво да прая как е монтирано тва нещо има ли хора дето знаят и да помагат да си сложа таквоз чудо?
lordliness
01-04-2012, 22:33
евтината любов ръжда не хваща батка, за дизел срещу бензин е по-добре ;)
а и евтината любов става все по-евтина ама да я задържиш е труднооо ;)
та са да ви кажа проблем трябва да си монтирам задна щора обачеее кво да прая как е монтирано тва нещо има ли хора дето знаят и да помагат да си сложа таквоз чудо?
Аз си сложих,отнема 20мин.стана мн.добре,ако искаш утре ще ти пиша подробно
Pepko-Bepko
01-04-2012, 22:33
За оригинална не знам как става...и за по лесно си купих от битака ....има два модела трапец и правоъгълник....трапеца мисля обхваща стъклото по добре.Речено сторено,платих на циганката 11 лева след като пробвах да завия видийте в кората на колата се оказа че ми трябва адската оверка дето никъде не се продава :) понеже дръжката и все опира в задното стъкло на колата.Наложи се да се сваля цялата кора за да могат да се завият нормално видиите.Имаш ли щора соларното огледало излиза че е неизползвамо.
nightroller
01-04-2012, 22:45
Аз си сложих,отнема 20мин.стана мн.добре,ако искаш утре ще ти пиша подробно
пиши когато намериш за добре аз държа на оригинална щора пък да видим какво ще излезе - ако не става накрая отивам при Наско Вилнер да видим там какво ще измайсторят :(
---------- Post added at 22:45 ---------- Previous post was at 22:43 ----------
За оригинална не знам как става...и за по лесно си купих от битака ....има два модела трапец и правоъгълник....трапеца мисля обхваща стъклото по добре.Речено сторено,платих на циганката 11 лева след като пробвах да завия видийте в кората на колата се оказа че ми трябва адската оверка дето никъде не се продава :) понеже дръжката и все опира в задното стъкло на колата.Наложи се да се сваля цялата кора за да могат да се завият нормално видиите.Имаш ли щора соларното огледало излиза че е неизползвамо.
логично е за огледалото ама аз нямам такова и си гледам кефа - щората държа да е оригиналната - проблема поради който я искам е че имам малко детенце на задните седалки и като му свети слънце то киселее ;)
Pepko-Bepko
01-04-2012, 22:50
Масово фейслифта няма такова огледало....че и такава щора...слагат им само прибиране на огладалата и датчик за дъжд.Да намериш кора с вградена щора е лесно ама кои и с какви ръце ще пипа там за да я извади от донора е мн. деликатно.Вилнер мои и пеперудки да ти нарисува ама ще ти резне зелката :)
nightroller
01-04-2012, 22:53
Масово фейслифта няма такова огледало....че и такава щора...слагат им само прибиране на огладалата и датчик за дъжд.Да намериш кора с вградена щора е лесно ама кои и с какви ръце ще пипа там за да я извади от донора е мн. деликатно.Вилнер мои и пеперудки да ти нарисува ама ще ти резне зелката :)
абсолютно си прав ... знам че ще ми отреже главата от кръста ама кво да правя а и салона ми е целия бежов ... ако нагнетя една черна щора ще съм кът внезапно забогатял селянин :( трудно - затва се завтекох към Вилнер :(:(
не ми пречи топлината стъклата са хипотермични дето Гиги им вика соларни. Светлината ми пречи ... ако бяха соларни като на Ланча Либра Емблема примерно те потъмняват и съм ок - вярно че молекулярния слой с времето си губи отзивчивостта на потъмняване ама поне го има а при нас нямаааа ... не е фън.
Колеги аз също искам да сложа щора но не мога да измисля как да я хвана като я разпъна, не ми се дупчи тапицерията на тавана!
nightroller
01-04-2012, 23:05
Колеги аз също искам да сложа щора но не мога да измисля как да я хвана като я разпъна, не ми се дупчи тапицерията на тавана!
на тавана има тапи - като ги махнеш може би - не съм сигурен, но май там седят захващачите за щората.
при мене са три , ако беше една в средата бих помислил че е тапа за сервизиране на антената ама другите две тогава за какво са?
Alfaro76
01-04-2012, 23:37
[QUOTE=nightroller;1055858] ... ако нагнетя една черна щора ще съм кът внезапно забогатял селянин :( трудно - затва се завтекох към Вилнер :(:(
човече напрао ма изкърти с лаф честно, голем си :tooth:
Alfaro76
01-04-2012, 23:57
Момци, някой знае ли ако не си регистрирам колата в данъчното к'во ме чака?
nightroller
02-04-2012, 00:07
чакат те само беди :) значи първо плащаш процент от продажната стойност май беше 10% след това всяка божа година по има няма 200 и кусур лева дадени на нашата готина община безвъзмездно, не че е лошо ако ти се дават:) все пак такова е законодателството в родната ни татковина и ние като поданици и родолюбци трябва да се подчиняваме - щем ли, нещем ли ;) въпроса е фундаментален ей като в тоз клип ;) http://vbox7.com/play:1cd63f09
п.п. казвам ти какво те чака ако я регистрираш в данъчното, пояснявам в случай, че не си ме разбрал ...
lordliness
02-04-2012, 08:13
Моята щора не е оригинална и е черна.
Моята е оригинална сива :hehe:
lordliness
02-04-2012, 10:47
Целия салон е черен и само аз и кучето знаем.
Като цяло данъчната политика на всяка община спада към неината административна самостоятелност и във всяка община има различни данъци. Масово "Данъкът върху придобито имущество" е около 2- 3 % ( + - няколко промила).
Колкото до данъка- същата история. Навсякъде е различен. Колко точно ще платиш виж тук.
http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.html
ecotronic
02-04-2012, 11:39
1 - Все по-често ще искат документ за платен данък за да минеш на преглед.
2 - Ако тръгнеш да я продаваш, пак ще ти трябва този документ. Или поне при законна продажба с прехвърляне при нотариус и издаване на нотариален акт.
Моят съвет е:
Ако имаш намерение да плащаш данъка, ходи в общината да я декларираш в 2 - месечния срок след закупуването. Това не означава, че ще искат да платиш веднага. Ако не я декларираш в този срок, ще те глобят. Глобата май беше 200 лв.
Нищо. Евентуално, ако решиш да я продаваш може и да има проблем.
---------- Post added at 14:55 ---------- Previous post was at 14:52 ----------
..Имаш ли щора соларното огледало излиза че е неизползвамо.
Това огледало не е за слънце, а за фарове :) Изпозваемо си е. Освен това, аз през зимата я свалям щората.
alfa156jtd
02-04-2012, 15:03
Колеги,моята е с оригинална задна щора,мисля че на всички слагат.
Колеги,моята е с оригинална задна щора,мисля че на всички слагат.
Не е на всички.
nightroller
02-04-2012, 19:37
както винаги проблема се реши от само себе си намерих си детско столче за кола с едно приспособление което емулира щората и сега всичко е наред :) а дайте акъл сега за някой добър тапицер за да го тапицирам столчето в цвета на салона ;) за донор ще използвам кожа от предна седалка от 166 за по-голяма достоверност :)
old alfist
02-04-2012, 20:48
Я, взимай това - виж :
http://www.lionbg.eu/userfiles/productlargeimages/product_4727.jpg
nightroller
02-04-2012, 21:00
Я, взимай това - виж :
http://www.lionbg.eu/userfiles/productlargeimages/product_4727.jpg
не съм фен на Ферари техния безумен мерчъндайз ... това ако не се лъжа е столче Рекаро брандирано като Ферари - аз искам столче Алфа Ромео - тая марка ме кефи замислил съм го доста подробно, но трябва да направя дисекция на една предна седалка да видя какво има вътре и кои от материалите са подходящи за деца - тях и ще оставя и хоп - готово - това червеното столче ще съм малко кът комплексар дето иска Ферари ама не може да си го купи ;) а то и да можех баш Ферари нямаше да си взема ...
old alfist
02-04-2012, 22:33
Ти може и да не можеш, но дететето ти да може - не му подрязвяй крилата.
nightroller
02-04-2012, 23:12
Ти може и да не можеш, но дететето ти да може - не му подрязвяй крилата.
нито ще му подрязвам крилата, нито ще му насаждам клишета :):)
Като човек, който създава добавена стойност в моя живот аз не я забелязвам аз съм функционалист - както каза навремето оня главанак Търтей за мен - ти си дзифтар, затова си си купил евтин дизелов фиат :)
...както каза навремето оня главанак Търтей за мен - ти си дзифтар, затова си си купил евтин дизелов фиат :)
Е той пък все едно не караше фиат дизел комби :)
Alfaro76
03-04-2012, 15:06
Имам едно засъхнало тиксо на лайсните на праговете и не ще да излиза, някакви идеи?
Аз пробвах със спрей за отстраняване на винетки, ама ц
не става, пък ме е страх да пробвам с друго
да не прецакам новите лайснички :)
lordliness
03-04-2012, 18:39
Имам едно засъхнало тиксо на лайсните на праговете и не ще да излиза, някакви идеи?
Аз пробвах със спрей за отстраняване на винетки, ама ц
не става, пък ме е страх да пробвам с друго
да не прецакам новите лайснички :)
Опитай с олио,не се шегувам.
Колеги какви гуми си слагате на педалите Тези пластмаси с дупки дето ги продават ми се виждат много изкуствени Дайте добри идей Бях изрязал гума от стелка и я бях хванал с види но бързо се скапа
Колеги какви гуми си слагате на педалите Тези пластмаси с дупки дето ги продават ми се виждат много изкуствени Дайте добри идей Бях изрязал гума от стелка и я бях хванал с види но бързо се скапа
Оригинални от ТиН Кар с поръчка 2 месеца:hmm:
В Евро 07 ги има по 1-2лв, само че нямат емблема, аз си взех от една морга.
nightroller
03-04-2012, 21:32
В Евро 07 ги има по 1-2лв, само че нямат емблема, аз си взех от една морга.
по-добрия вариант е това !
аз мисля да си сложа алуминиеви не защото за по-леки и по-спортни ами там където е подпората за левия крак при мен много се маца с прах и кал (да е жива и здрава нашата кметица за чистия ни прекрасен град) и ме дразни.
Въпроса е, че досега нито едни алуминиеви педали не са ми харесали или са много спортни или са като за тийнейджъри - търсенето продължава :)
lordliness
03-04-2012, 21:53
Аз си купих от Алекс.ауто с емблема-10лв.
Pepko-Bepko
03-04-2012, 22:09
Тези без емблема са за Ланчия Капа ,но стават едно към едно!
nightroller
03-04-2012, 22:19
Тези без емблема са за Ланчия Капа ,но стават едно към едно!
много неща стават едно към едно ама трябва се внимава с марките ;)
п.п. батки спешно ми е необходим надписа 166 във векторен формат и/или снимка на този надпис с добро качество ако имате нещо - моля пращайте на ЛС че тоя надпис е костелив орех - никъде не мога да го открия ...
Pepko-Bepko
03-04-2012, 22:27
моите са махнати съжалявам .
nightroller
03-04-2012, 22:44
моите са махнати съжалявам .
и аз мисля да махна надписа 166 много мразя да имам надписи по задника :)
добре че нямам индикация на мотора :) а Мерцердес горките кво са писали цели фермани отзад особено ме кефи как пишат "компресор" от стоп до стоп :):)
Колеги да ви се оплача. Преди 3 дни някой малоумник ми е ударил бронята отпред в ляво. Не е много но трябва да се пръска. А тази нощ са ми счупили предно дясно стъкло и са ми откраднали антирадара. Направо no comment...
lordliness
04-04-2012, 20:59
В колата остАвям без надзор само немската овчарка
Alfaro76
04-04-2012, 21:19
Колеги да ви се оплача. Преди 3 дни някой малоумник ми е ударил бронята отпред в ляво. Не е много но трябва да се пръска. А тази нощ са ми счупили предно дясно стъкло и са ми откраднали антирадара. Направо no comment...
Колега, намирисва ми на намесени лични чувства тука :sad:
На мен пък ми пукат кат гумите кат за световно...
омръзна ми, ама не мога да хвана "хубавеца".
Колега, намирисва ми на намесени лични чувства тука :sad:
На мен пък ми пукат кат гумите кат за световно...
омръзна ми, ама не мога да хвана "хубавеца".
В кои квартали стават тези мизерии?
ecotronic
04-04-2012, 21:51
В кои квартали стават тези мизерии?
Живял съм и в краен квартал и в центъра. В центъра много повече съм бил потърпевш от такива набези.
При мен е в Изток до Парк Хотел Москва. А относно антирадара той беше в една от жабките, така че няма как да са го видели.
Alfaro76
04-04-2012, 21:58
Аз не казвам, че е от квартала дори си мисля, че е от моя вход даже имам предположения, ама пусто нямам доказателства иначе ако го спипам ще му направя главата компот :new_Eyecrazy:
ecotronic
04-04-2012, 22:03
Съдейки по това при мен на колко време средно ми чупят стъкло и тарашат (веднъж на всеки 2 години), ако в София има 300 000 автомобила, това означава, че средно на ден биват чупени по 274 стъкла.
lordliness
04-04-2012, 23:30
Правилно е да се каже-Главата мека,зъбите редки,очите компот :)
leketo84
04-04-2012, 23:58
Съдейки по това при мен на колко време средно ми чупят стъкло и тарашат (веднъж на всеки 2 години), ако в София има 300 000 автомобила, това означава, че средно на ден биват чупени по 274 стъкла.
Мене пък за 3-път ми минават вратите и калниците с ключ или май пирон писна ми , някой някога ще страда :laser:
Мене пък за 3-път ми минават вратите и калниците с ключ или май пирон писна ми , някой някога ще страда :laser:
за 30 мин.на паркинг днес в дружба до родеото,София,таван и преден капак за боя и ако се съди по дълбочината май и китец :sad:
а и колеги май видях и двама от вас или поне фенове на 166
ecotronic
05-04-2012, 09:57
за 30 мин.на паркинг днес в дружба до родеото,София,таван и преден капак за боя и ако се съди по дълбочината май и китец :sad:
а и колеги май видях и двама от вас или поне фенове на 166
Като спомена Родеото на Дружба............гледам една сребриста 166 - ца често паркирана там (Дружба-2) пред Била. Да не би да е твоята?
Като спомена Родеото на Дружба............гледам една сребриста 166 - ца често паркирана там (Дружба-2) пред Била. Да не би да е твоята?
не колега съжалявам ама аз съм малко по-извън СофияУсмивка: а за сивата и аз я видях
колеги малко смешен въпрос ама я някой да сподели как да си пусна климатика,понеже или аз не правя нещо както трябва или трябва да го карам да го до зареждат??
ecotronic
05-04-2012, 18:20
не колега съжалявам ама аз съм малко по-извън СофияУсмивка: а за сивата и аз я видях
колеги малко смешен въпрос ама я някой да сподели как да си пусна климатика,понеже или аз не правя нещо както трябва или трябва да го карам да го до зареждат??
Натискаш големия бутон на който пише " AUTO" в средата под дисплея и после със стрелките (в ляво) задаваш желаната температура.
nightroller
05-04-2012, 20:15
знай едно климатика на 166 е зловещо ефективен но е малко своенравен ... е не толкова като на оня коФтор 159 но има особен характер ;)
1. никога не оставяй климатика на ауто или ако го оставиш прави го само в началото - след това си настрой духането на студ само в предното стъкло - така блокираш топлината най-ефективно.
2. стъпката на температурите е много голяма по настройки и има свойството да "блуждае" т.е. настройвайки температурата тя ту пуска яко жега ту яко студ на ауто режим.
3. ако запецне климатика - рестартирай ICS - тогава всичко си идва на мястото.
4. ако имаш индикация за повредени клапи (изписва се на екрана) веднага го оправи.
:)
Alfaro76
05-04-2012, 21:47
знай едно климатика на 166 е зловещо ефективен но е малко своенравен ... е не толкова като на оня коФтор 159 но има особен характер ;)
1. никога не оставяй климатика на ауто или ако го оставиш прави го само в началото - след това си настрой духането на студ само в предното стъкло - така блокираш топлината най-ефективно.
2. стъпката на температурите е много голяма по настройки и има свойството да "блуждае" т.е. настройвайки температурата тя ту пуска яко жега ту яко студ на ауто режим.
3. ако запецне климатика - рестартирай ICS - тогава всичко си идва на мястото.
4. ако имаш индикация за повредени клапи (изписва се на екрана) веднага го оправи.
:)
Браво много полезно Благодарим, а може ли да кажеш само по т.3 -
как се рестартира ICS-а :big_whoops:
и след това трябва и кода де се въвежда сигурно
Alfaro76
05-04-2012, 22:10
На няколко пъти ми направи ми впечатление, че докато чакам на светофарите усещам, че се променят оборотите.
Непостоянни, като натоварване на мотора, като при включване
на климатика (който в този момент е спрян).
Дали е регулатор на обороти, горивния филтър е нов!?
nightroller
05-04-2012, 22:16
Браво много полезно Благодарим, а може ли да кажеш само по т.3 -
как се рестартира ICS-а :big_whoops:
и след това трябва и кода де се въвежда сигурно
изключваш и включваш като натиснеш лявата врътка :)
---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 22:14 ----------
На няколко пъти ми направи ми впечатление, че докато чакам на светофарите усещам, че се променят оборотите.
Непостоянни, като натоварване на мотора, като при включване
на климатика (който в този момент е спрян).
Дали е регулатор на обороти, горивния филтър е нов!?
баце виж сега климатика ти има много обратни връзки дали си го изключил или не не е ясно, имаш сензор за светлина в центъра на таблото, имаш обратна връзка при дясното ти коляно под волана, климатика не е спрян докато не изключиш компресора с режим ECON - хоп;)
ecotronic
05-04-2012, 22:18
ECON или OFF?
nightroller
05-04-2012, 22:27
ECON или OFF?
ECON - при OFF губиш вентилацията.
ecotronic
05-04-2012, 22:32
Така де. Понеже каза, че климатикът не е спрян докато не изключиш компресора.
Всъщност ECON изключва само компресора. Не и климатика (прави всичко, само дето не вкарва въздух с по-ниска от околната температура).
А OFF изключва всичко.
nightroller
05-04-2012, 22:38
Така де. Понеже каза, че климатикът не е спрян докато не изключиш компресора.
Всъщност ECON изключва само компресора. Не и климатика (прави всичко, само дето не вкарва въздух с по-ниска от околната температура).
А OFF изключва всичко.
точно :) при нас е лесно а да видите при GTV как се изключва компресора :) те там е доста игриво и прилича малко като на кодове от Мортал Комбат ;)
абе въобще режима OFF е килл суитч ич не трябва да го натискате освен ако не сте на Дракон или Серес ;)
ecotronic
05-04-2012, 22:56
точно :) при нас е лесно а да видите при GTV как се изключва компресора :) те там е доста игриво и прилича малко като на кодове от Мортал Комбат ;)
абе въобще режима OFF е килл суитч ич не трябва да го натискате освен ако не сте на Дракон или Серес ;)
Това ми напомня за последното нещо, което видял през живота си един човек:
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRc8Q8JWQY5D40hPwD01kqKxCvsvUFBK O_Fx9XW6i4s6jvUhfJM
Alfaro76
05-04-2012, 23:07
Макар че е на OFF пак го прави, за това ми е необяснимо,
иначе научих (с доста зор) как да си настроя климата :)
ecotronic
05-04-2012, 23:13
Макар че е на OFF пак го прави, за това ми е необяснимо,
иначе научих (с доста зор) как да си настроя климата :)
Едва ли е от климатика. За клатенето на оборотите може да е от дросел, дебитомер, ЕГР.............
nightroller
05-04-2012, 23:43
Едва ли е от климатика. За клатенето на оборотите може да е от дросел, дебитомер, ЕГР.............
ЕГР ;) залагам 10 бири (големи) ;)
Alfaro76
06-04-2012, 07:02
Ок, ще затапя ЕГР-а, ще почистя и дебитомера (и без това като и дам газ излиза мноооого черен дим :wallbash:
но от което и да проблема, бирите са от мен ей :cheers:
Linkestis
06-04-2012, 14:57
Ако свалиш и колектора барабар с кулера да ги почистиш, ще стане още по-добре.
Alfaro76
06-04-2012, 16:28
Ако свалиш и колектора барабар с кулера да ги почистиш, ще стане още по-добре.
Препоръчай ми сервиз в който да го направя :smoke:
nightroller
06-04-2012, 16:45
Препоръчай ми сервиз в който да го направя :smoke:
а тука вече е сложно малко - търси във форума Бобо, Тони, Вентура (демек Нено(Нео)) или Лисан - който си избереш :)
Linkestis
06-04-2012, 17:01
Мммм малко е тегава работата и не знам кои би се навил да я прави.Не защото не могат а защото си е занимавка.Но не ти пречи да разпиташ хората от поста на nightroller.
lordliness
07-04-2012, 23:47
Да ви се оплача, светна ми лампата с инжектора,загасиха,запалих и се оправи,лошото е че го прави за втори път,дано не е нещо сериозно.
nightroller
08-04-2012, 01:41
Да ви се оплача, светна ми лампата с инжектора,загасиха,запалих и се оправи,лошото е че го прави за втори път,дано не е нещо сериозно.
ами не я карай на резерва и всичко ще е наред, просто сипи нафта до половината резервоар и след това доливай, не я дръж в горивна резерва.
lordliness
08-04-2012, 07:37
ами не я карай на резерва и всичко ще е наред, просто сипи нафта до половината резервоар и след това доливай, не я дръж в горивна резерва.
Никога не съм карал на резерв,
стрелката винаги е на мах
Мразя да нямам гориво.:cheers:
nightroller
08-04-2012, 13:30
Никога не съм карал на резерв,
стрелката винаги е на мах
Мразя да нямам гориво.:cheers:
а, и аз съм така но това е първия симптом доколкото знам затова го изказах като причина за светенето на лапмата, дано всичко е наред.
old alfist
08-04-2012, 16:27
Аз пък гледам да източа максимално горивото, защото удоволствието от прясно сипано бензиното гориво е страхотно, може би подсилено и от летливостта му, а за нафтата може би е все тая.
Не е тъй,залагам 10 бири:))
Таз лампа свети от доста неща.
nightroller
09-04-2012, 21:39
Не е тъй,залагам 10 бири:))
Таз лампа свети от доста неща.
бе при мене не е светила досега - залагам 20 бири ;)
Добре де ще се понапъна ама ще изпия 30 бирички. Само кажете кога и къде.
nightroller
09-04-2012, 22:16
Добре де ще се понапъна ама ще изпия 30 бирички. Само кажете кога и къде.
тази седмица, пак там :)
lordliness
10-04-2012, 04:52
Мисля, че светва от термостата, напоследък температурата се влияе от външната с половин до едно деление.На радиатора има нещо като пробка,от там ли се точи антифриза или да откача маркуч и отгоре на една от тръбите има винт, който изглежда като за обезвъздушаване ,за това ли е?
Мисля, че светва от термостата, напоследък температурата се влияе от външната с половин до едно деление.На радиатора има нещо като пробка,от там ли се точи антифриза или да откача маркуч и отгоре на една от тръбите има винт, който изглежда като за обезвъздушаване ,за това ли е?
Този винт има голяма вероятност да се счупи така че си приготви един метален със същата резба!
Нека да споделя при мен какво се получи.
Същия симптом със светването на дюзата. Светне ли, забива нос, а ако не е в движение гасне и така се случи около 5 пъти. Веднага диагностика при Vegatta , като мислех , че е датчик колянов вал, повредена дюза или нещо такова. На диагностиката нищо не излезе. След това се сетих , че я оставих един път да ми загасне за гориво и след това започнаха ядовете. При това всеки път когато ги даваше тия ядове в резервоара е имало около 10 литра.
От тогава се стремя да винаги да има гориво и да чукна на дърво, през последните 5000км нямам проблеми.
Та, Лорде, иди да ти я закачат някъде, пък дори и в Пловдив, а не в Пазарджик, където ходиш(м) обикновено, да я видят какво е, записала ли е грешка, не е ли.
Мое мнение е, че не нещо сериозно при положение , че светва за секунда и после, чезне и то без да оказва влияние върху поведението на автомобила. Или има горивен филтър за смяна или вода в нафтата или нещо таква ми се върти. Ама да си спокоен- иди да я видят. Съмнявам се да е повече от 20-30 лева тая процедура.
Сполай и дано не се повтаря:priest::priest::priest:
to_lose_HEART
10-04-2012, 12:57
На мен ми се е случвало само веднъж да ми светне зимата в големите студове като беше около -20. Вероятно е позамръзнала нафтата
Като стана дума на горивния филтър има нагревател, на мен на няколко пъти ми се случваше да ми гори предпазителя и го смених с малко по силен оттогава не е горял . Та кога се включва този нагревател някой запознат ли е
lordliness
10-04-2012, 13:53
Как разбра, че ти изгоря бушона и къде се намира.Вчера замерих колко ток минава през подгряв.свещи-една 7в,2-3в и останалите едно и нещо- кое е нормално,диагностиката ще почака,двигателя работи нормално.Андро,кога ще пием по кафе,няма ли да идваш насам?
to_lose_HEART
10-04-2012, 15:11
Как разбра, че ти изгоря бушона и къде се намира.Вчера замерих колко ток минава през подгряв.свещи-една 7в,2-3в и останалите едно и нещо- кое е нормално,диагностиката ще почака,двигателя работи нормално.Андро,кога ще пием по кафе,няма ли да идваш насам?
Разбрах случайно като търсих предпазителя на печката като до последно си мислех че това е той, но се оказа че за печката е друг и си е здрав, а този е 15А и е в кутията до чистачките
Alfaro76
21-04-2012, 23:02
Приятно изненадан съм :dance:
Тази вечер с 80km/h за около 30km пробег :coolio:
И със 145-цата не съм имал такъв разход :BIGsmile:
93284
lordliness
21-04-2012, 23:32
93284
Аз пък имам снимка с пет :dance:
И с по-малко може и с по-малко...
lordliness
22-04-2012, 01:28
:pУсещам как като рибарите почваме да се надлъгваме,без снимки не се признава.
93284
И с по-малко може и с по-малко...
:pУсещам как като рибарите почваме да се надлъгваме,без снимки не се признава.
Ей дизелджиите ама и вие вече не си вярвате, на спряло и 4 може да ви покаже trip-а, то с тая средна скорост и 8 цилиндъра пак толкова дава бре, настъпвайте ги тея печки малко де... :unsure::shutup::scherzkeks::smackbum:
Linkestis
22-04-2012, 04:04
В този ред на споделяне,си спомних за един мои приятел дето разправяше че сиерата му е супер икономична...ама след една случка дето вика:ела да ме бутнеш да запаля.Та бутах го около 40 мин.щото се оказа че нямал нафта :)
Като стигнахме бензиностанцията глупака каза без срам :за 5 лева!?!??!
После разправяше че му горяла 3-4 на сто,ама аз го бутах като идиот нагоре надолу :)
Ето средния разход на BMW 320d 2011 на 6000км, on-boarda-да не е reset-ван от магазина.
И да не вземете да ми се дуете много много ей, щото карам Алфата на :gas:....:grandpa::mrgreen::hehehm::cold::wow: :crazy:
93284
Колега тя моята с тази скорост гори 7 бензин:pizza:, което като пари горе долу е същото, а пък ако сметна колко газ ми гори с 80км/ч направо си вътре.
ecotronic
22-04-2012, 12:08
Не че искам да дразня някой, ама усещам как дизелаците се подготвят психически за момента в който нафтата ще удари 3 лв.:drive:
Не че искам да дразня някой, ама усещам как дизелаците се подготвят психически за момента в който нафтата ще удари 3 лв.:drive:
И тренират бавно каране... :tongue:
lordliness
22-04-2012, 13:15
Да ви светна как си свалям разхода,по компютър.Тръгвам с разход- 15,след 10 км. е около 7,5 и така може да си стои до края, но аз включвам шеста и намалявам скоростта до 60км карам малко така и разхода пада,после ускорявам внимателното до 100 , но разхода си остава
нисък и така няколко пъти ниска - скорост + шеста скорост=нисък разход на дисплея=5/100 ;)
Ето средния разход на BMW 320d 2011 на 6000км, on-boarda-да не е reset-ван от магазина.
И да не вземете да ми се дуете много много ей, щото карам Алфата на :gas:....:grandpa::mrgreen::hehehm::cold::wow: :crazy:
Не се коси, след 10к километра разхода ще спадне с 1-2 литра. Статистиката показва, че една нова кола до около 15к сваля разхода постоянно. След като премине 20к тогава вече разхода ще бъде такъв до края на живота й:tongue:
Аз при тази стойност на средната скорост с 330хд, което е доста по-лакомо от това, което си показал правя 7.5л/100км на колонка.
Alfaro76
22-04-2012, 19:42
Колега тя моята с тази скорост гори 7 бензин:pizza:, което като пари горе долу е същото, а пък ако сметна колко газ ми гори с 80км/ч направо си вътре.
Да съгласен съм с това, ето тук е тънката част...
Всеки е правил сметката и е стигал до този извод,
но при мен, както и при теб, е че всеки харесва различно горово :cheers:
Аз не исках да каже, че гори супер малко, а се впечатлих, че ми дава по-добър разход от 145-цата
Дано сега съм се изразил ясно :flirt:
ecotronic
22-04-2012, 19:52
Преди малко научих от BTV новините за (традиционното) поскъпване на застраховката "гражданска отговорност".
И за пореден път придобих усещането, че ни третират като дечицата от дестката градина.
Разсъждавам в следната логическа последователност:
1 - Увеличават се цените на горивата
2 - Това води до намаляване на изминатия пробег от средно статистическия български шофьор.
3 - След като хората по-малко си карат колите, логично е да се очаква и това да стават по-малко произшествия на пътя.
......Тогава защо, по дяволите, ГО се увеличава???
:crazy: мамата иииииииииии
pininfarina
22-04-2012, 21:07
Еми тъй като сме я почнали да има малко и от мен.
Колата е на един приятел от Варна, Алфа Ромео 166 2,4 jtd 140 коня 2001-ва.
По нея има следните подобрения: турбокомпресор Гарет 2260, по голям челен кулер, генерация на 76мм. ииии, а да , и ремап от VR Performance.
В момента според мен колата е около 210-220 коня но все още се нуждае от малко донастройки за да каи още 15-20 коня поне.
Коментарите след крайния резултат относно разхода го оставям на вас :-)
Повечето снимки от борда са от маршрути Варна - София и София - Варна през Търново.
За да избегна отсега нападките с неточността на борда искам да ви кажа че градско каране във Варна без да се гали много много - дава разход до 8/100 по колонка!
Хайде сега сте вие ;-)
... За да избегна отсега нападките с неточността на борда ..
Точно това щях да ти напиша, че най-вероятно след всички интервенции разхода по борд най-вероятно не е точен.
pininfarina
22-04-2012, 21:52
Точно това щях да ти напиша, че най-вероятно след всички интервенции разхода по борд най-вероятно не е точен.
Да, реално лъже с 0,7 макс. до 1 литър но надали е по неточен от на всички дизелови 166-ци.
lordliness
22-04-2012, 22:14
Преди малко научих от BTV новините за (традиционното) поскъпване на застраховката "гражданска отговорност".
И за пореден път придобих усещането, че ни третират като дечицата от дестката градина.
Разсъждавам в следната логическа последователност:
1 - Увеличават се цените на горивата
2 - Това води до намаляване на изминатия пробег от средно статистическия български шофьор.
3 - След като хората по-малко си карат колите, логично е да се очаква и това да стават по-малко произшествия на пътя.
......Тогава защо, по дяволите, ГО се увеличава???Защото при по- малко катастофи ще има по -малко излащане на обезщетения, а това плюс по- високите цени ще доведе до още по- големи печалби!
Единственото за което не се говори е за вдигане на заплатите.Никой не споменава, че с една мин. заплата тук си пълниш резервоара, а на запад е по различно.Няма база за сравнение за мен това се нарича геноцид и нищо друго.
Alfaro76
22-04-2012, 22:41
И тренират бавно каране... :tongue:
Притеснявам се да не захванем темата бензин, дизел, газ,
защото е безконечна...
само искам да напомня, че Субару и Порше пуснаха дизели...
Та по темата...със 60 литра НАФТА съм изминал 800km.,
от които 500 извънградско с 4 човека и багаж,
на места съм карал и с 210km/h., но средната ми скорост беше 140km/h.
Ха сега деца кажете, где са му ръцете :ranting:
защото е безконечна...
Дай снимка на средна скорост 140 и разход 7.5 и веднага ставам фен... И направо ша сипя нафта в газовата бутилка... Мухаха. :cheers:
Виж колегата ти нафтаджия по-горе какви средни скорости на мъжка костенурка В размножителен период дава...:hitbycupid::unsure:
Pepko-Bepko
23-04-2012, 00:32
за това голямото купе 4 цилиндъра са малко..... това е положението.... :) ама е истина че 6 таците са лакоми!!!
Alfaro76
23-04-2012, 00:46
[QUOTE=Доко;1065393]Дай снимка на средна скорост 140 и разход 7.5 и веднага ставам фен... И направо ша сипя нафта в газовата бутилка... Мухаха. :cheers:
Аз не разбирам, защо си купувате бензинови коли
като не можете да им понасяте масрафа :hehe:
Аз не разбирам, защо си купувате бензинови коли
като не можете да им понасяте масрафа :hehe:
Веднага ти отговарям:
Защото е по-ефтино от където и да го погледнеш, 'ич не ни интересува колко ни горят газаджийките. ;-):moon:
Дай снимка на средна скорост 140 и разход 7.5 и веднага ставам фен... И направо ша сипя нафта в газовата бутилка... Мухаха.
Еми дай снимка на бензинов двигател тогава със средна скорост 140 и разход под 12 и веднага ставам фен. Но без да е човъркан АЦС да показва по-малко. Реален. И направо ша сипя газ в резервоара. Мухаха.
защото е безконечна...
Дай снимка на средна скорост 140 и разход 7.5 и веднага ставам фен... И направо ша сипя нафта в газовата бутилка... Мухаха.
Еми дай снимка на бензинов двигател тогава със средна скорост 140 и разход под 12 и веднага ставам фен. Но без да е човъркан АЦС да показва по-малко. Реален. И направо ша сипя газ в резервоара. Мухаха.
Ами виж с'я, няма нужда да ти давам такава снимка защото НЕ аз твърдя, че средната ми скорост е 140км/ч.
Имаш ли понятие изобщо за дистанция от 800км която си визирал как се постига средна скорост по твоя борд компютър 140км/ч?
Или само си вдигнал 140? :wow::asthanos:
Въпреки това ще ти постна снимка със средна скорост 108, където разхода на газ е между 10 и 11/100,
както искаш си го смятай, но с толкова ефтино гориво не се стремя да карам като мъжка костенурка. :tongue2:
Оптимистите да видят пост номер 6 в тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47917&highlight=%E4%E8%E7%E5%EB+%F0%E0%E7%F5%EE%E4
А там е и прочутата снимка на Пинко от колата...
Ами виж с'я, няма нужда да ти давам такава снимка защото НЕ аз твърдя, че средната ми скорост е 140км/ч.
Имаш ли понятие изобщо за дистанция от 800км която си визирал как се постига средна скорост по твоя борд компютър 140км/ч?
Или само си вдигнал 140? :wow::asthanos:
Въпреки това ще ти постна снимка със средна скорост 108, където разхода на газ е между 10 и 11/100,
както искаш си го смятай, но с толкова ефтино гориво не се стремя да карам като мъжка костенурка. :tongue2:
София (екото на Шипченски) - Плевен - екото на Мара Денчева - 167 км (по ICS) - 11.52 литра нафта. Това със стигане от табела до табела - 155 км - за 1 ч и 20 минути. Ти смятай като каква костенурка съм карал.
И пак да повторя - спортна кола на газ е като костюм с кецове ;).
П.С. Разходът по борд беше 6.9.
Ей мн си мерите пишките :gives[1]:
Искаш бензин, караш си бензин; искаш дизел, караш си дизела.
Газта е алтернатива, ма ще сменяте клапани от време на време. И тя ще се вдигне скоро!
Сега на 100км Ви излиза 13-14лв, като не броим цената на инжекциона. На мен извънградско ми гори 5.12л/100км = 13 лв с дизел! И хич не се стискам!
Това като един познат, купи си новите седмици, бензин 4.2 и й сложи газ. инжекцион, щото мн му горяла!
Многу ме кефите дизелджиите как настръхвате, а бе болна тема си ви е с тея дърти печки, ич не ми ги хвалете.
:tongue2::bouncing_smiley:
п.с. И аз карам дизели,
само не ми откривайте "топлата вода".:biggrin1:
old alfist
23-04-2012, 13:55
Дизел срещу газ - и двете са пълна порнография.
Пичове сами сте си избирали горивото!
Да даваш определения за другите, поради лични убеждения е смешно.
Всеки да си кара, каквото го радва! Моят резервоар ще е пълен дали на бензин или на дизел...винаги!
p.s. В семейството имаме още две доста по-новички коли с газ. инжекцион. Еми не ми я хвалете тая газ. Просто др алтернатива няма, че мерцедеса на стъпка гори мн! Не ми се обеснява!
Майтап си правя брееее.... :scherzkeks:Кефите ме как настръхвате само....:scherzkeks:
С добри чувства съм.. ;-)
Даже сега се оглеждам в едно GT JTD. ;-)
Майтап си вравя брееее.... :scherzkeks:Кефите ме как настръхвате само....:scherzkeks:
С добри чувства съм.. ;-)
Даже сега се оглеждам за едно GT JTD. ;-)
Вс ще си кажеш... :drunk:
ecotronic
23-04-2012, 14:39
Според мен дискусии за разхода имат смисъл само ако се сравняват разходите на два идентични модела (автомобили / двигатели).
И това с цел да се установи и реши определен проблем, който поражда завишен разход или пък да се сподели някаква хватка с цел да се получи по-нисък разход.
А иначе да се сравняват бензин - дизел - газ............е само добър повод да си чешем езиците (и по-скоро пръстите).:cheers:
Оптимистите да видят пост номер 6 в тази тема: http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=47917&highlight=%E4%E8%E7%E5%EB+%F0%E0%E7%F5%EE%E4
А там е и прочутата снимка на Пинко от колата...
Тфа е фотошопарка бре, още ли се връзвате...:sad::shutup::flirt::scherzkeks:
Пинко 'ко не разбира от фотошоп... чудеса стават там...:scherzkeks:
Тфа е фотошопарка бре, още ли се връзвате...:sad::shutup::flirt::scherzkeks:
Пинко 'ко не разбира от фотошоп... чудеса стават там...:scherzkeks:
Бат Доко става въпрос за 6-ти пост виж там разхода :shutup: А Пинко е слизал от някоя планина, аз слизам от Карандила до Сливен с разход 4/100 бензин :pp:
Бат Доко става въпрос за 6-ти пост виж там разхода :shutup: А Пинко е слизал от някоя планина, аз слизам от Карандила до Сливен с разход 4/100 бензин :pp:
За същата снимка говоря.
През подбалкана от София за Бургас има едно спускане над 17км, обещавам другия път да направя разход 3/100 хахаа...:flirt:
Ице объркал съм се, сега видях 6-ти пост.....:shutup::BIGsmile::brickwall::tooth: :guillotine::rotfl:
p.s. Всъщност ето от последното ми ходене до София разхода който ми даде колата, на газ е 100грама/100км повече... хохоххх
:lupe::lupe::lupe::lupe::lupe::lupe::lupe::lupe: :lupe:
lordliness
23-04-2012, 17:23
на моята беше такъв разхода когато ме дърпаха на буксир да ми сменят съединителя
Alfaro76
23-04-2012, 20:12
на моята беше такъв разхода когато ме дърпаха на буксир да ми сменят съединителя
:tooth:
Абе братя, исках само да споделя с вас, радоста си от този разход бреее
не че няма по нисък от моя.
Ега ти раздувката стана :tooth:
Има за всички различно гориво, коли, марки, жени, спорт, музика храна и т.н. и т.н. .... :tooth:
:tooth:..........
не че няма по нисък от моя.............
"Винаги има по-малка риба"
:choice::afro::biggrin:
pininfarina
23-04-2012, 21:40
Дизел срещу газ - и двете са пълна порнография.
Еми мога само да ти пожелая някой ден да имаш щастието да се качиш на една дизелова "порнографска" 166-ца :-)
Мисля че след това обаче ще трябва насила да те свалят от нея щото няма да ти се слиза. ;-)
---------- Post added at 21:40 ---------- Previous post was at 21:38 ----------
С каква среда скорост можеш да слезеш от крандила до Сливен? Аз не мисля че ще е с повече от 40 км/ч ако ще и да я разпориш като риба тая кола, както ги пори Митьо пищова:-)
Но тогава разхода ще е с две цифри без препинателен знак между тях. ;-)
pininfarina
23-04-2012, 21:41
Заповядайте да направите тоя разход по маршрута Балчик - Варна при зимни условия с бензинките :-)
ecotronic
23-04-2012, 21:48
Тия икономични дизели направо ми бръкнаха в здравето.
Направо ми иде да се полея с бензин......
.....или по-добре с газ и да се запаля.:furious:
Alfaro76
23-04-2012, 21:59
[QUOTE=pininfarina;1065758]Еми мога само да ти пожелая някой ден да имаш щастието да се качиш на една дизелова "порнографска" 166-ца :-)
Ама как му го каза :tooth:
Мисля че след това обаче ще трябва насила да те свалят от нея щото няма да ти се слиза. ;-)[COLOR=Silver]
Не бе ти не разбираш сега, те не отричат хората, че харчи по-малко от бензин, а казаха, че е заради поддръжката...била много тежка.
Иначе да вгради газ станция за 1000лв. и после да и избива
парАта години наред е по-удачно (според употребата е...знам).
Да не говорим за нервите и постоянното наливане на парички за поддръжката и...и не на последно място риска да отровиш децата си в колата...или тези зад теб...:spiteful:
Не се сърдете ейй, нали тука сме на дъра-бъра :tooth:
pininfarina
23-04-2012, 22:09
[QUOTE=pininfarina;1065758]Еми мога само да ти пожелая някой ден да имаш щастието да се качиш на една дизелова "порнографска" 166-ца :-)
Ама как му го каза :tooth:
Мисля че след това обаче ще трябва насила да те свалят от нея щото няма да ти се слиза. ;-)[COLOR=Silver]
Не бе ти не разбираш сега, те не отричат хората, че харчи по-малко от бензин, а казаха, че е заради поддръжката...била много тежка.
Иначе да вгради газ станция за 1000лв. и после да и избива
парАта години наред е по-удачно (според употребата е...знам).
Да не говорим за нервите и постоянното наливане на парички за поддръжката и...и не на последно място риска да отровиш децата си в колата...или тези зад теб...:spiteful:
Не се сърдете ейй, нали тука сме на дъра-бъра :tooth:
Читава газ станция е към 1500 лева ако колата е 4 цилиндрова ;-)
Е тъй де - ние си се лафим :-)
ecotronic
23-04-2012, 22:14
Ама защо не потърсих малко технически данни преди да си купя кола............
Я гледай, какво пишело тук (http://alfa-romeo.testdrive.bg/modification/357/166-936-2.4JTD136Hp.html):
http://snimki.be//store/1/551335208426.jpg
Alfaro76
23-04-2012, 22:19
Ми питай бре :smackbum:
http://www.automedia.bg/catalog/car_2/model_21/
Alfaro76
23-04-2012, 22:32
Момчета някой знае ли оранжевата лампа какво казва.
Нормално ли е да изгасва винаги последна, и то доста след другите.
93462
ecotronic
23-04-2012, 22:36
93462
Казва, че имаш някъде не-светеща крушка. С ксенони ли си?
Alfaro76
23-04-2012, 22:38
не не нямам, хм уж ги гледах, възможно ли е да отчита и трия стоп?
Тази въпросна оранжева лампа се задържа да свети 15 сек ако има изгоряла крушка, след което гасне. След като запалиш колата натисни бутона CHECK на таблото и ако тази лампа пак се задържи 15-20 сек светеща си провери всички крушки: къси и дълги светлини, габарити, фарове за мъгла, стопове, задни габарити и крушките на номерата. Със сигурност имаш изгоряла крушка. Ако нямаш лампата трябва да гасне заедно с всички останали. Аз също си мислих, че няма но се оказа че от задната страна габарита е двоен. Една крушка на капака за багажника и една на стопа на купето. При мен бяха изгорели и двете на капака и аз не знаех, че трябвало да светят..., но като ги смених всичко си беше точно.
ecotronic
23-04-2012, 22:48
не не нямам, хм уж ги гледах, възможно ли е да отчита и трия стоп?
Да, въпросната индикация отчита и неизправност по третия стоп.
На страница 79 от потребителското описание.
Ако го нямаш, казвай да ти го намеря.
Alfaro76
23-04-2012, 22:54
Благодаря ви много, в почивния ден ще се поровя :thumbup:
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:51 ----------
Да, въпросната индикация отчита и неизправност по третия стоп.
На страница 79 от потребителското описание.
Ако го нямаш, казвай да ти го намеря.
Да няма да е зле да се позапозная,
че сигурно се излагам с тия елементарни въпроси :smackbum:
ecotronic
23-04-2012, 23:01
Благодаря ви много, в почивния ден ще се поровя :thumbup:
---------- Post added at 22:54 ---------- Previous post was at 22:51 ----------
Да няма да е зле да се позапозная,
че сигурно се излагам с тия елементарни въпроси :smackbum:
Никой въпрос не е тъп или елементарен. Нали затова е форума.:cheers:
Айде цъкай тук (http://dox.bg/files/dw?a=66f552e240)
И на мен ми свети и аз проверявах - не намирам изгоряла крушка. Може би има повече крушки, отколкото си мисля :bored:.
ecotronic
23-04-2012, 23:11
И на мен ми свети и аз проверявах - не намирам изгоряла крушка. Може би има повече крушки, отколкото си мисля :bored:.
Ксенон имаш ли?
Pepko-Bepko
23-04-2012, 23:12
Осветлението на номера си провери!Понякога се е случвало крушката да свети но да не е подходяща като ватове!Има причина за да свети чека
Alfaro76
23-04-2012, 23:12
Никой въпрос не е тъп или елементарен. Нали затова е форума.:cheers:
Айде цъкай тук (http://dox.bg/files/dw?a=66f552e240)
Много полезно, голямо БЛАГОДАРЯ
Да така е и три стоп отчита...уффф сега трябва пък да видя как се сваля...мамка му....
Ейй добре, че намирате време и нерви да помагате :bowdown:
Тази оранжева лампа свети и когато на предните габарити сложиш вместо крушките които трябва да са Н6 някаква друга измишльотина
ecotronic
23-04-2012, 23:20
Много полезно, голямо БЛАГОДАРЯ
Да така е и три стоп отчита...уффф сега трябва пък да видя как се сваля...мамка му....
Ейй добре, че намирате време и нерви да помагате :bowdown:
Някъде имаше тема за третия стоп. Пробвай с търсачката. Иначе ако ти трябва още документация (не че няма да я намериш из темите), но мога да ти я метна лесно и бързо.
Конкретно E-Learn и описанието на ICS - а
Ксенон имаш ли?
Да, фабричен е, зимата сменях крушка на късите.
ecotronic
23-04-2012, 23:26
Да, фабричен е, зимата сменях крушка на късите.
Щом е фабричен, вероятно си е съгласуван с клюкарката. По-скоро може да е това, което казва колегата..............някоя крушка с различна от номиналната мощност.
Alfaro76
23-04-2012, 23:30
Щом е фабричен, вероятно си е съгласуван с клюкарката. По-скоро може да е това, което казва колегата..............някоя крушка с различна от номиналната мощност.
Ми да аз я купих преди месец, и ако е била изгоряла
някоя лампа, може да са я сменили джаста праста.
Ще проверя първо за изгорели и след това натам...
old alfist
24-04-2012, 10:53
Еми мога само да ти пожелая някой ден да имаш щастието да се качиш на една дизелова "порнографска" 166-ца :-)
Мисля че след това обаче ще трябва насила да те свалят от нея щото няма да ти се слиза.
О, не мерси - аз, като по-глупав си карам със 100 октановия бензин.
О, не мерси - аз, като по-глупав си карам със 100 октановия бензин.
Я кажи по колко км на година ;)?
Alfaro76
24-04-2012, 19:32
upss :tooth:
Аз да кажа ли? :shutup::gruebel::oops:
old alfist
24-04-2012, 20:47
По 7-8000 хил. - не карам само това превозно средство.
Например току-що се връщам от Кайлъка с колело и съм навъртял 20км., на работа ходя пеша, ползвам служебва кола през деня, отвреме-навреме си карам и Малката Алфа, както и Фиатчето на снахичката.
По 7-8000 хил. - не карам само това превозно средство.
Например току-що се връщам от Кайлъка с колело и съм навъртял 20км., на работа ходя пеша, ползвам служебва кола през деня, отвреме-навреме си карам и Малката Алфа, както и Фиатчето на снахичката.
С това трябваше да започнеш ;). Нали се сещаш, че на някой, който върти 20-тина хиляди на година, че и повече, ще му е малко зор на 100-октанов.
А аз на твое място бих се замислил за нещо с повечко цилиндри ;).
old alfist
25-04-2012, 00:21
С това трябваше да започнеш ;). Нали се сещаш, че на някой, който върти 20-тина хиляди на година, че и повече, ще му е малко зор на 100-октанов.
А аз на твое място бих се замислил за нещо с повечко цилиндри ;).
Коле, съгласявам се с теб, тази кола я ползвам предимно за дълъг път, колкото може да позволи нашата страна и естествено понапълнена - просто е удоволствие.
За повече цилиндри често съм се замислял, но не съм толкова богат да подържам такава кола, иначе бих могъл да се потапъна да си купя.
Другото, което ме възпира е, че все по-малко хора разбират от по-високотехнологични коли.
leketo84
25-04-2012, 01:39
Алф аз съм като твоя милост даже и по 5,6000к на година хахахааахаха ! За това горивото не ме грее другите разходи са къде по сериозни а коли около мен бол само колело не карам де :razz:
Всъщност проучванията показват, че да се кара с 98 примерно излиза по-евтино от 95. За 100 не съм пробвал още, щото на Лукойл няма. :)
Или в най-лошият случай НЕ е по-скъпо...
old alfist
25-04-2012, 10:30
Моя бензин са го заковали на 2,99лв. от няколко месеца и не мърда, въпреки движението на цените на другите горива.
Тези дни трябва да свалям предните долни носачи за рециклиране на шарнири. Та въпроса ми е трябва ли да се вадят полуоските или има достатъчно място да излезе шарнира от шенкела?:gruebel:
Мисля че няма нужда от сваляне на полуоската!
Колко малка трябва да ти е пишката за да направиш това?!?
Прекалено много си обичам колата, за да кажа "майната му, това са само ламарини". Нямам още деца, но се почувствах все едно някой е наритал детето ми, или поне ако имах щях да се чувствам така.
Бяха изпобутали кошове, явно пияни след дискотека и моята кола им се е сторила най-близичко и е изяла шутовете.
Надявам се възможно най-скоро да си я ремонтирам, щото сърце ми не дава да я карам така
ecotronic
25-04-2012, 18:06
Много неприятно.
Подобно нещо ми се случи наскоро.
Но при мен беше в резултат от действията на неизвестен шофьор със слаба координация на движенията и силно затрудняващ се при движение със скорост 0,1 Km/h. (да не дава Господ такъв да го срещнеш на пътя в една малко по-сложна ситуация).
Това само отново доказва това, че олигофренията се шири в живота ни.
leketo84
25-04-2012, 18:25
Дам и при мен го имаше това с некъдърните шофери ма славо богу с добро машинно пастиране се оправи всичко ! И късмет та и 300 лева взех !!!
lordliness
25-04-2012, 19:08
Прекалено много си обичам колата, за да кажа "майната му, това са само ламарини". Нямам още деца, но се почувствах все едно някой е наритал детето ми, или поне ако имах щях да се чувствам така.
Бяха изпобутали кошове, явно пияни след дискотека и моята кола им се е сторила най-близичко и е изяла шутовете.
Надявам се възможно най-скоро да си я ремонтирам, щото сърце ми не дава да я карам така
Ако искаш да пребием някой ми се обади,копелета
Много гадно, но не се вживявай толкова - това все пак наистина са само ламарини :).
ecotronic
25-04-2012, 21:26
Е да де, вярно е че са само ламарини. В случая обаче цялата история има малко по-друг смисъл.
Аз например, ако потроша нещо по моята кола, наистина си казвам, че това са само ламарини.
В случая на Андро обаче се касае за нещо доста по-неприятно - за отношението на един или няколко идиоти към нещо, което първо нямат право да докосват, и второ така изразяват идиотско и враждебно отношение към човека, на когото то принадлежи.
Е да де, вярно е че са само ламарини. В случая обаче цялата история има малко по-друг смисъл.
Аз например, ако потроша нещо по моята кола, наистина си казвам, че това са само ламарини.
В случая на Андро обаче се касае за нещо доста по-неприятно - за отношението на един или няколко идиоти към нещо, което първо нямат право да докосват, и второ така изразяват идиотско и враждебно отношение към човека, на когото то принадлежи.
Не бе човек, бас държа, че нито ме знаят нито ме познават. Просто вторник срещу сряда през ноща всеки път е мазало заради "вход свободен" по дискотеките и алкохол на половин цена. Всяка седмица е едно и също.
Бяха наритали кошове, разхвърляли буклуци и ритали и по колата.
Ама, не си заслужава да се занимавам с такива лекета. Надявам се до 100-тина лева да се вместя и да си оправя колата.
---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 21:00 ----------
Ако искаш да пребием някой ми се обади,копелета
Благодаря Лорде. Знам, че имаш искрени чувства и си пич.
Вече говорих с едни авери и ще я оправя скоро и се надявам всичко да е наред.
Сполай ти.
ecotronic
26-04-2012, 10:33
Не бе човек, бас държа, че нито ме знаят нито ме познават.......
Като изказах това в предишния си пост, не съм имал впредвид това, че те познават. Говорех за демонстриране на агресия не спрямо конкретен човек, а спрямо определен модел..... избиване на комплекси.... Някой психолог или психиатър по-точно може да го дефинира.
Накратко:
"Понеже подсъзнателно се чувствам неудачник и отрепка, ей сега ще наритам колата на човека, който (съдейки по хубавата кола), е по-успял от мен.....и така ще се почувствам много велик."
leketo84
26-04-2012, 18:09
Колеги я да ви попитам нашите коли подготвени ли са и за най-високото ниво седалки (памет,подгряване и т.н.) смисъл ако се постави такъв всичко ли ще заработи ? :jason2:
Колеги и аз имам едно питане, как да сваля предната броня! Къде се намират болтовете които я държат!
ecotronic
27-04-2012, 16:30
Колеги и аз имам едно питане, как да сваля предната броня! Къде се намират болтовете които я държат!
Трябва да свалиш първо предните половини от корите под калниците. Те се крепят с по 2 винта. Единият е ниско долу пред колелото на границата между бронята и калника. Горният се намира над колелото на нивото на ботуша на амортисьора.
След като свалиш корите, ще можеш да достигнеш трите болта, които държат страниците на бронята спрямо калника. Тези болтове стягат бронята отдолу нагоре към хоризонталния долен ръб на калника и стоят вертикално. Предните болтове са по-достъпни. Като свалиш пластмасовите декоративни решетки, ще ги видиш.
leketo84
27-04-2012, 22:49
Колеги я да ви попитам нашите коли подготвени ли са и за най-високото ниво седалки (памет,подгряване и т.н.) смисъл ако се постави такъв всичко ли ще заработи ? :jason2:
Колеги въпроса ли ми е глупав или никой не може да ми даде отговор , защото не съм на ясно еднакво ли е окабеляването и буксата на тези с подгрев и без , защото ако не са няма да се занимавам ? :-(
Pepko-Bepko
27-04-2012, 22:59
Не съм на 100 процента сигурен и за това не се обаждам....Само ще ти загатна че свалих ел. салон без памет и след това сложих кожен с памет и всичко си доиде на мястото без преправянки.Предполагам че няма да имаш липсваща букса.
leketo84
27-04-2012, 23:19
Не съм на 100 процента сигурен и за това не се обаждам....Само ще ти загатна че свалих ел. салон без памет и след това сложих кожен с памет и всичко си доиде на мястото без преправянки.Предполагам че няма да имаш липсваща букса.
Благодаря надявам се и с подгрева всичко да е ток :drool:
lordliness
30-04-2012, 17:27
Вчера ми отказа климатика,появи се познатия надпис и на автоматичен режим духаше само на едно деление, на ръчен си работеше нормално, загасих запалих и се оправи...нищо ново под слънцето
Alfaro76
30-04-2012, 18:02
Вчера ми отказа климатика,появи се познатия надпис и на автоматичен режим духаше само на едно деление, на ръчен си работеше нормално, загасих запалих и се оправи...нищо ново под слънцето
Кой е "познатият" надпис :gruebel:
lordliness
30-04-2012, 18:56
Нещо от сорта климатика се скапа иди в сервиз и едно голямо ОК да потвърдиш че си го прочел
Нещо от сорта климатика се скапа иди в сервиз и едно голямо ОК да потвърдиш че си го прочел
Па на мен като му дам ОК си продължава да работи без да я гася... засега :super:
leketo84
01-05-2012, 18:49
Колеги салона вече е на колата , но имам едни питания ! Първо сам се прецаках защото избързах и запалих без закачен аербег на седалката и записа грешка (светна лампата) мисля че без триене на нея няма да стане ! И нямам подготовка за подгряването явно , защото ми липсват тези букси от долу и на двете седелки , но всичко останало се задейства (ел.движения, памет , раздуване) остана подгряването моляви дайте идеи как да стане ще ходя и на жичкаджии , но сега нямам такова свободно време ! Благодаря ви :respect:
lordliness
01-05-2012, 20:08
Взех да си правя канал за колата, някой знае ли колко трябва да е широк, мисля да го направя 80 см.
ecotronic
01-05-2012, 20:54
Колеги салона вече е на колата , но имам едни питания ! Първо сам се прецаках защото избързах и запалих без закачен аербег на седалката и записа грешка (светна лампата) мисля че без триене на нея няма да стане ! И нямам подготовка за подгряването явно , защото ми липсват тези букси от долу и на двете седелки , но всичко останало се задейства (ел.движения, памет , раздуване) остана подгряването моляви дайте идеи как да стане ще ходя и на жичкаджии , но сега нямам такова свободно време ! Благодаря ви :respect:
Няма нищо сложно с отоплението. Никакви автоматики.......Просто трябва да пуснеш кабели, ако ги нямаш. Ето схемата:
http://snimki.be//store/1/661335894746.jpg
D 70 и D 71 са нагревателите на седалките. B1 e таблото с предпазителите.
Значи ли тази схема, че подгряването работи само при работещ двигател?
Pepko-Bepko
01-05-2012, 22:17
Дам само при работещ двигател бачка ...А шофьорската понякога и на работещ не бачка :static:
А на пин 3 на седалките какво е? Някакъв диод ли?
Дам само при работещ двигател бачка ...А шофьорската понякога и на работещ не бачка :static:
Особено зимата...:evil:
Лятото няма проблеми. :static:
nightroller
01-05-2012, 22:32
Взех да си правя канал за колата, някой знае ли колко трябва да е широк, мисля да го направя 80 см.
кво значи канал за колата? ако мислиш да я метнеш в него няма да стигне, освен тва всички норми за са 1.50 м и нагоре ширина при наклон на пода 1,5% за оттичане на водата, а как ще изолираш подпочвените води ?? въобще не мисли ами питай някой дето разбира че ще стане голяма каша това дето го мислиш - честно.
Моите канали са по спомен 90см и 1м, но тоя големия го ползвам и за камиони. 1,50 канал досега не съм виждал.
lordliness
01-05-2012, 22:57
кво значи канал за колата? ако мислиш да я метнеш в него няма да стигне, освен тва всички норми за са 1.50 м и нагоре ширина при наклон на пода 1,5% за оттичане на водата, а как ще изолираш подпочвените води ?? въобще не мисли ами питай някой дето разбира че ще стане голяма каша това дето го мислиш - честно.
:) широк 80 см. разстоянието между гумите е един и двайсет,ще е плитък да може да се работи легнал или седнал и ще се движа на лагерна количка напред назад ,1.5 е може би дълбочина?Което ме подсеща че трябва да се премеря и в раменете, да не се окаже че ми е тесен ;)
nightroller
01-05-2012, 23:12
:) широк 80 см. разстоянието между гумите е един и двайсет,ще е плитък да може да се работи легнал или седнал и ще се движа на лагерна количка напред назад ,1.5 е може би дълбочина?Което ме подсеща че трябва да се премеря и в раменете, да не се окаже че ми е тесен ;)
виж сега по норми (нойферт) са макс 150 см оптимални 110 см ширина на отвора - за нас тука 110 май е най-добре, колкото е по-широк канала, по-удобно се работи.
Дълбочина - като си вътре, очите ти да са на около 5 см над пода - така можеш да работиш и по ниски коли. А за работа по бус, джип - има си подложки, да те повдигнат.
ако работиш на лагерница просто си вземи крикове и ще си спестиш инвестицията за канала.
такаа понеже ме замисли сериозно кво искам да ти кажа - първо канала е отживелица значи като се навреш вътре е необходимо да можеш да работиш значи ти трябва възможност за поставяне на крикове т.е. трябва ти напречна греда от прокатна форма (примерно П-образен профил) стомана, която да лагерува по релси по ръба на канала за да има вариации в постаявянето на криковете, канала трябва да е толкова дълъг възможно най-много за да можеш да влизаш и излизаш от него без да местиш колата отгоре, дотук надявам се ме разбираш.
второ на 166 предната следа е 1545 мм. по малко от това е само за скутери а при тях като ритнеш и падат настрани и не ти пука ;)
ако не искаш да се набутваш за канал направи си естакада по-евтино излиза ако имаш място за нея.
канали съвременни съм виждал само в Лондон а там ситуацията е следната - сервиза е голям колкото магазин за дребни сладки - мазето се ползва за сервизно помещение също и е с отвор към приземния етаж (канал) ...
ако искаш да се занимаваш професионално си купи подемник:)
old alfist
02-05-2012, 00:10
Имам канал в гаражът си правен преди 35г. от дядо ми с перфектни стъпала, но поради причините изброени от Големия Тролер го ползвам само за съхранение на гумите на двете ми коли - става идеално, защото е тъмно и хладно.
Навремето ставаше да поогледам Жигулата отдолу и да установя някои повреди, след което да ги отстраня извън гаража, но сега дори да огледам Алфите нищо друго не мога да направя за тях.
lordliness
02-05-2012, 08:12
Инвестицията за канала ще е не повече от 100 лв.Разбира се няма да правя тежки ремонти на него, нито смятам да ремонтирам други коли освен моите.Ще мога да правя дребни ремонти по ходовата част и всичко до което в момента нямам достъп,да сменям по- лесно маслото,да правя оглед отдолу.Естакадата е добър вариант, но като цена ще е висока.Варианта с крикове и подпори не ми допада особено защото е твърде рисков.Code спомена 90см.вероятно ще се спра на тази ширина.Дължина вероятно около 4-5 метра,достатъчно е върху канала да е половината кола,тази върху която ще работя.
ecotronic
02-05-2012, 11:22
А на пин 3 на седалките какво е? Някакъв диод ли?
Вероятно е светодиод за осветлението на бутона.
to_lose_HEART
02-05-2012, 11:57
Колега какво ще рече това раздуване
Вероятно лумбалната опора на облегалката...
Един тъп въпрос: как работи паметта на седалките?
Pepko-Bepko
02-05-2012, 20:35
Ами....как беше задаваш позицията която ти харесва ...после натискам МЕМОРИТО и без да го пускаш и номера на позицията ...нещо такова беше.Ако не стане пробвай с обратната комбинация.
leketo84
02-05-2012, 21:39
Вероятно лумбалната опора на облегалката...
Ами....как беше задаваш позицията която ти харесва ...после натискам МЕМОРИТО и без да го пускаш и номера на позицията ...нещо такова беше.Ако не стане пробвай с обратната комбинация.
Колегите са отговорили правилно :-D
Благодаря на колегата ECOTRONIC за схемата!
Батки без да ди кривя душата,вчера в сервиза беше най-хубавата 166 която съм виждал някога :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:Нов внос-Италия, 2003 г. 2.4 140 к.с. с невероятно запазен интериор/салона беше като нов,таблото,мокета/ и екстериор/перфектна боя/тази кола съм убеден че през целяи си живот е живял в гараж,окачване перфектно оригинално,в предния кош всичко беше девствено,на 96 000 км реални.Човека незнам дали влиза тук,но ако влиза той ще сподели повече.Цената на колата е била ............,Кольо спокойно можеш да дерзаеш и да те е яд,че не си купи кола оттук :spell::spell::spell::spell::spell:
Батки без да ди кривя душата,вчера в сервиза беше най-хубавата 166 която съм виждал някога :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:Нов внос-Италия, 2003 г. 2.4 140 к.с. с невероятно запазен интериор/салона беше като нов,таблото,мокета/ и екстериор/перфектна боя/тази кола съм убеден че през целяи си живот е живял в гараж,окачване перфектно оригинално,в предния кош всичко беше девствено,на 96 000 км реални.Човека незнам дали влиза тук,но ако влиза той ще сподели повече.Цената на колата е била 4800 лв.,Кольо спокойно можеш да дерзаеш и да те е яд,че не си купи кола оттук :spell::spell::spell::spell::spell:
И аз един път видях Бугати Вейрон... :-):afro:
Alfaro76
03-05-2012, 09:32
93462
Може би е ясно на повечето съфорумци, но реших да споделя резултата,
смяна на двете лампи на задния номер и 4 крушки на третия стоп оправиха проблема (аз ги смених и 10-те де:) )
Но, определено ако се прочете упътването на колата,
ще се избегнат излишни постове като моя :Topic-is-closed-bg:
Батки без да ди кривя душата,вчера в сервиза беше най-хубавата 166 която съм виждал някога :bowdown::bowdown::bowdown::bowdown:Нов внос-Италия, 2003 г. 2.4 140 к.с. с невероятно запазен интериор/салона беше като нов,таблото,мокета/ и екстериор/перфектна боя/тази кола съм убеден че през целяи си живот е живял в гараж,окачване перфектно оригинално,в предния кош всичко беше девствено,на 96 000 км реални.Човека незнам дали влиза тук,но ако влиза той ще сподели повече.Цената на колата е била ............,Кольо спокойно можеш да дерзаеш и да те е яд,че не си купи кола оттук :spell::spell::spell::spell::spell:
Къде да се насера от яд - тука или в кенефа? :spell:
Да не е сливенската?
Къде да се насера от яд - тука или в кенефа? :spell:
Да не е сливенската?
Същата,колата е уникат наистина,мислете си каквото искате.............:afro::afro::afro::afro:
Същата,колата е уникат наистина,мислете си каквото искате.............:afro::afro::afro::afro:
Супер, видях я в Младост (ако наистина говорим за същата) - със здраве да си я кара човекът. Зариби ли го за форума?
nightroller
04-05-2012, 01:48
Супер, видях я в Младост (ако наистина говорим за същата) - със здраве да си я кара човекът. Зариби ли го за форума?
сивата лебедка е прав - всички притежаваме уникални коли ама не ми е ясно за какво да го зарибява за форума ?? в тва смисъл има ли ? :)
Furious 155
04-05-2012, 15:39
Аз тази кола я изпуснах с има няма 10-12 часа....:crybaby:
Да си я кара с кеф човека! Такива коли излизат изключително рядко...
Аз тази кола я изпуснах с има няма 10-12 часа....:crybaby:
Тва си е за ядосване бате,даже се бъзикахме с човека да ми я даде и някой лев и да му дам 159-та :calc::calc::calc::calc:
Май вече почваш да злобееш по негов адрес нещо... :spiteful:
Mury, що не я снима бе, тука като четем и само си фантазираме колко ще да е яка тая кола...
Моля да не ми вкарвате името в интриги.
А човекът твърде вероятно да ми е комшия, защото първи видях колата в Младост още миналата седмица. За съжаление беше доста пред мен и нямаше как да го настигна и да го заговоря.
thecleaner
04-05-2012, 19:39
Хихи тая кола верно я изпуснахме за половин ден. Само на Кольо и Бай Иван да ми кажат, не ги ли надушва Радко кърпелите по снимки ;)
Тва си е за ядосване бате,даже се бъзикахме с човека да ми я даде и някой лев и да му дам 159-та :calc::calc::calc::calc:
Е ясно че сте се бъзикали щото по скоро 159 и некои лев е трябвало да му дадеш.....:spiteful::spiteful:
Pepko-Bepko
04-05-2012, 21:07
хах ;)
Колеги помагайте, преди малко се счупи пропката за обезвъздушаване, която е на маркуча за парното.Успях да извадя часта с резбата и сега си търся пропка, обиколих магазините с авточасти в Костинброд но нямаше,кажете дали става и от други модели та през седмицата да търся по моргите.
leketo84
05-05-2012, 12:14
Колега да не те плаша , но на мен ми го счупиха в сервиза и ми казаха че върви с цялото тяло и заради това са ми навили един винт вместо нея вече 1 година нямам проблем ! :-P
Колега това чудо стругар не може ли да го направи, примерно от алуминий!
Моето като се счупи това с резбата си остана вътре залепих го с поксипол и вече 3г никакви проблеми - чудесно "инженерно решение". Тия коли проблем с обезвъздушаването нямат, скоро сменях радиаторчето на парното и пак нямах никакъв проблем.
пп Така като го гледам ще стане и с пропка от горивен филтър, само на някой трябва да му се занимава да ти ги отваря един по един и да сравнява ;)
BillyBoy`
05-05-2012, 16:07
Колеги помагайте, преди малко се счупи пропката за обезвъздушаване, която е на маркуча за парното.Успях да извадя часта с резбата и сега си търся пропка, обиколих магазините с авточасти в Костинброд но нямаше,кажете дали става и от други модели та през седмицата да търся по моргите.Бягаи при някои стругар както ти казаха.Моята е бронзова.
lordliness
05-05-2012, 18:08
Не се впрягайте много- пише се проБка от проба
Мерси за отговорите ,временно приспособих един болт и през седмицата ще ходя на стругар.
Е ясно че сте се бъзикали щото по скоро 159 и некои лев е трябвало да му дадеш.....:spiteful::spiteful:
Задължително :please::please::please::please:
Голяма кърък ме е налегнал, слагам днес приспособеното винтче, паля и чакам да се обезбъздуши, но кораба загря бързо а не обърна на газ(обърна след сума ти време)пипам радиатора-студен,а перката работи, пускам парното духа студено.Странно ,че стрелката показваше малко над 90 градуса, повече от това не е вдигала.Та утре отивам за термостат, тека ми е качил кръвното проклетия кораб,че май пак ще отива на пазара, проклета кола до тук около 4000 лв за ремонти за една година и само 5000км изминати .
ecotronic
06-05-2012, 13:38
Явно няма циркулация в малкия кръг. Това може да се дължи на неизправен термостат, водна помпа или наличие на въздушна възглавница.
thecleaner
06-05-2012, 13:41
Голяма кърък ме е налегнал, слагам днес приспособеното винтче, паля и чакам да се обезбъздуши, но кораба загря бързо а не обърна на газ(обърна след сума ти време)пипам радиатора-студен,а перката работи, пускам парното духа студено.Странно ,че стрелката показваше малко над 90 градуса, повече от това не е вдигала.Та утре отивам за термостат, тека ми е качил кръвното проклетия кораб,че май пак ще отива на пазара, проклета кола до тук около 4000 лв за ремонти за една година и само 5000км изминати .
На водния радиатор нямаше ли и там пробка за обезвъздушаване? Преди да се заемеш с операцията всичко не беше ли наред.
За термостат е ,капачката на разширителният съд беше отворена а водната помпа е сменена с ангренажа и няма 5000км.
---------- Post added at 10:54 ---------- Previous post was at 10:43 ----------
Вчера отивам до един приятел на около 1 км от нас и като връщам на зад да паркирам виждам ,че тече течност от колата (при маневрата е започнало да тече, от там започва дирята) отварям капака и виждам че се е счупила пробката на маркуча за парното и от там тече. Свърших си работата там за около 10 минути долях около 2 литра вода и се прибрах ,и на отиване и на връщане колата колата не беше загряла. Днес сложих винтче на пробката и отворих капачката на разширителният съд да се обезваздуши, вода не съм доливал от вчерашното сипване беше над макса ,...
Преди малко си сварих супа от термостат,над 90 гр. започна да отваря и на 95гр. беше отворил около 2-3мм, на 100гр. отвора беше около 4-5мм.
Колеги, как ви се струва 580 лв. за смяна на ангренажен ремък и този на балансиращия вал със смяна на всички ролки и водна помпа?
lordliness
07-05-2012, 16:09
Разбий цената на части и труд, да се ориентираме по лесно
Alfaro76
07-05-2012, 17:42
Колеги, как ви се струва 580 лв. за смяна на ангренажен ремък и този на балансиращия вал със смяна на всички ролки и водна помпа?
Прекрасна цена, стига да са читави консумативите.
Само за информация: Аз като взех моята, на едно място ми искаха 1350лв. за: смана ремъци и ролки, масло и филтри.
На дриго място същите неща за 1000лв.
Така, че за мен цената е ок.
"Разбивката" още не съм я видял - цената ми беше съобщена по телефона. Ще ходя на 10-ти да ги сменям. Дават 60 хил. километра гаранция, което мисля, че говори добре за качеството на материалите.
Това как ви се струва като предложение? Къде е врътката?
Обявата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11336410800288514&f1=details
DiStefano
10-05-2012, 12:12
Не е задължително да има врътка. Изглежда много запазен корабът. А и тея 10 годишни италиянски кошници с тези кубатури и свет пари данъци не държат цена нито тука, нито в чужбина.
Отвори немските и швейцарските сайтове и ще си отговориш къде е врътката.
to_lose_HEART
10-05-2012, 15:37
Че кой е казал че трябва непременно да е внос от германия или швейцария
Linkestis
10-05-2012, 17:03
Че кой е казал че трябва непременно да е внос от германия или швейцария
На Кольо това му е мерилото :surrender:
На Кольо това му е мерилото :surrender:
И не е случайно ;).
Това как ви се струва като предложение? Къде е врътката?
Обявата: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11336410800288514&f1=details
2,70 бензин, ето къде е врътката...
2,70 бензин, ето къде е врътката...
Вече е 2.57, ама при разход между 10 и 15/100 все тая.
thecleaner
11-05-2012, 01:01
Вече е 2.57, ама при разход между 10 и 15/100 все тая.
Това на дълго ли ?
Да допуснем, че бензина не е фатален. Друго нещо? :)
Ами примерно предстоящо пълно обслужване + евентуално съединител и някой и друг носач и свещи и още какво ли не!
Колеги, някой има ли идея защо ключът ми се вади без проблем при запалена кола. След това го слагаш обратно и я гасиш. Вади се само когато е запалена-ако е на първия контакт, който е за ICS само-не се вади.
Шаш и паника. Чувал съм, че има такава екстра на някои модели, ама такъв иновативен Key-less go за сефте ми се случва....:baby::baby::baby:
Колеги, някой има ли идея защо ключът ми се вади без проблем при запалена кола. След това го слагаш обратно и я гасиш. Вади се само когато е запалена-ако е на първия контакт, който е за ICS само-не се вади.
Шаш и паника. Чувал съм, че има така екстра на някои модели, ама такъв иновативен Key-less go за сефте ми се случва....:baby::baby::baby:
Бати гъзарията :-)
Можеш да я заключваш без да гасиш двигателя зимата, и няма да ти я крадат докато си купуваш банички на спирката...:mrgreen:
to_lose_HEART
11-05-2012, 11:26
И моята е така, но си мислех че е заради доста износения ключ
И моята е така, но не казвайте на никой, щото е тайна :gayfight:
ecotronic
11-05-2012, 12:24
Като бяхме деца, ходехме на кино с колела.
Тези от нас, които нямаха заключващи пособия, си сваляхме кормилата и влизахме в киното с тях.:-)
endeavour
11-05-2012, 15:14
Като бяхме деца, ходехме на кино с колела.
Тези от нас, които нямаха заключващи пособия, си сваляхме кормилата и влизахме в киното с тях.:-)
Ние пък отивахме на кино пеша, а се връщахме с колелата на двама съседи,паркирани отвън пред кръчмата до киното. После все някой ядеше бой,де:biggrin:
Е щом на почти всички е така, значи официално го обевяваме за екстра. От тук насетне това система за безключова работа на двигателя. Никой никога да не казва че е повреда
Баси якото.:big_love::big_love::big_love:
Няма такава кола, снощи махнах ремъка на баланс валовете, изкарвам колата от халето - няма ги ел. стъклата :bounce8: Гледам днес бушони-мушони - всичко е ок. Пускам климатика - стъклата се оправиха хаха :picnic:
Linkestis
12-05-2012, 11:46
NightRider разреши ли ти да махаш ремъка????
NightRider разреши ли ти да махаш ремъка????
шшшт по-тихо сега пък ти, стига си тръбил :oops: