View Full Version : Общи приказки 166
Pages :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
lordliness
25-04-2013, 20:12
Повърхностно на грайфера е. Явно някой камък се е задръстил там, а гумата е доста мека.
карай си и хич да не ти пука
Alfaro76
26-04-2013, 21:29
Момчета, знаете ли от къде да си купя комплект оригинални (гумени) подложки за педалите,
тая на съединителя направо е на желязо :D
Linkestis
26-04-2013, 21:35
AXM или Тин-кар около 10лв на парче с емблемата
lordliness
26-04-2013, 21:48
аз взех от ал.ауто- 10 лв. или от морга, от спирачките става и на съединителя май
Alfaro76
26-04-2013, 22:16
Сайта на Тин-кар нещо не отваря, а в AXM го видях, ама не са оригинални (с емблема).
Ще се поразгледам по моргите ;) Мерси момчета
lordliness
26-04-2013, 22:34
тук при нас имаше магазин на тн кар, вчера видях, че вече не е там, да не са фалирали?
тук при нас имаше магазин на тн кар, вчера видях, че вече не е там, да не са фалирали?
По напред се е изместил.Точно срещу гумаджията(малко преди В.Априлов)
lordliness
27-04-2013, 10:50
По напред се е изместил.Точно срещу гумаджията(малко преди В.Априлов)
Благодаря, ще погледна.
lordliness
02-05-2013, 15:57
Смених пистовия ремък- Дайко, 28 лв., проверих и смазах трите ролки, обезмаслих ремъчните шайби, ревизирах ангренажния ремък.
113201 - разликата при износването
113202 смених го точно на време :)
преди това свирна един два пъти и реших, че е време за нов
CHEFO666
09-05-2013, 18:30
Пичове....как се маха подлакътника между седалките??,ма целя...не само капака....целя искам да го изкорма...
CHEFO666
09-05-2013, 23:36
Никой ли не знае ... дайте малко помощ....:headbang:
lordliness
09-05-2013, 23:57
Никой ли не знае ... дайте малко помощ....:headbang:
съвсем скоро го коментираха в една от темите
Пичове....как се маха подлакътника между седалките??,ма целя...не само капака....целя искам да го изкорма...
В темата на Любо за техническите подробности около ремонтите има една за смяна на жилата на ръчната спирачка. Когато на 166 се сменят тези жила се сваля подлакътника. Ето ти тук http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=418752&postcount=1 начина за демонтаж на подлакътника. Изчети целия пост. Вътре има и снимки!
Ето я темата за разглобяването на самия подлакътник, след като си го махнал от барчето http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=51991
Аз така и не го разглобих до края ама може да е от полза.
CHEFO666
10-05-2013, 10:54
Хм....ще опитам .....Искам да го махна целия....защото си купих нов,който е пак кожен,и прекрасно пасва на кожения салон.........и е мн по функционален от този оригиналния,и дори има поставки за чаша.Не знам защо,и защо така са го измъдрили тия италянци....но...да няма една поставка за чаша в тая кола...тъпа работа.
Май ще сменям колата.....ако не успея да смена подлакътника :hump:
Хм....ще опитам .....Искам да го махна целия....защото си купих нов,който е пак кожен,и прекрасно пасва на кожения салон.........и е мн по функционален от този оригиналния,и дори има поставки за чаша.Не знам защо,и защо така са го измъдрили тия италянци....но...да няма една поставка за чаша в тая кола...тъпа работа.
Май ще сменям колата.....ако не успея да смена подлакътника :hump:
Тури една снимка.
CHEFO666
10-05-2013, 22:32
Тури една снимка.
Ша тура.....само го направа....
CHEFO666
11-05-2013, 21:17
Така.....новия подлакътник е готов....стана повече от добре....удобен,с поставки за чашки...мн гот.
В интерес на истината старя подлакътник се сваля мн лесно...не го очаквах....развиват се точно два болта,и се вади.За целта трябва се махнат задните въздуховоди...за да има достъп до въпросните болтове.
lordliness
11-05-2013, 21:25
хубаво е станало, как се махат духалките с отвертка ли?
CHEFO666
11-05-2013, 21:53
хубаво е станало, как се махат духалките с отвертка ли?
Да...с отвертка....права,но по мъничка...
Така.....новия подлакътник е готов....стана повече от добре....удобен,с поставки за чашки...мн гот.
В интерес на истината старя подлакътник се сваля мн лесно...не го очаквах....развиват се точно два болта,и се вади.За целта трябва се махнат задните въздуховоди...за да има достъп до въпросните болтове.
Колега от каква кола е подлакътника?
CHEFO666
12-05-2013, 16:22
Колега от каква кола е подлакътника?
Универсален е ....за всяка кола става.....стига да има място къде,и как да се монтира.Не е трудно....има планки...стои стегнато...не се клати...стабилен е,и специално на мен ми е мн удобен...мн по от оригиналния.
Ако пък колата е с кожен салон....става супер...но мисля че има,и други разцветки ...тря да провера.
И най важното ...не са скъпи...20лв...
Универсален е ....за всяка кола става.....стига да има място къде,и как да се монтира.Не е трудно....има планки...стои стегнато...не се клати...стабилен е,и специално на мен ми е мн удобен...мн по от оригиналния.
Ако пък колата е с кожен салон....става супер...но мисля че има,и други разцветки ...тря да провера.
И най важното ...не са скъпи...20лв...
От някой сайт ли е? Дали го има в сиво?
CHEFO666
12-05-2013, 17:54
От някой сайт ли е? Дали го има в сиво?
Не,не от сайт....но,не е изключено да ги има и по сайтове някъде.
Моя е от Пловдив.....мисля че има в сиво...но тря да провера.
ecotronic
14-05-2013, 11:14
Вижте един чуждоезичен фен на модела, какво е сътворил:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1368519111w.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1368519247i.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1368519274a.jpg
CHEFO666
14-05-2013, 20:58
Ама как го е вързал,че да му работи и ics,и тая новата джиджавка.....??Може би както аз имах предвид веднъж....прави изцяло нова система...взима захранване за новото СД,и от там връзва колоните към новото СД....Тва е мн добра идея обаче.....хем ICSto си бачка ...хем си имаш СД....Тва където е преместил бутоните ша е малко шитня...
Колеги, навил съм се да си сменя салона с кожен.Обаче едно нещо не ми дава мира - ако седалката е електрическа/в смисъл за напред и назад или нагоре надолу/ дали ще имам нужната букса?Гледам, че под моята има някакви, които не са включени никъде, но все пак с питане и до Цариград се стига.
Колеги, навил съм се да си сменя салона с кожен.Обаче едно нещо не ми дава мира - ако седалката е електрическа/в смисъл за напред и назад или нагоре надолу/ дали ще имам нужната букса?Гледам, че под моята има някакви, които не са включени никъде, но все пак с питане и до Цариград се стига.
Ще стане ако е както при мен - само ел. облегалка. Няма да ти работи подгрева и осветлението на бутоните за памет (ако нямаш подгрев и памет на текстилния салон).
Казвам го от опит. Аз разкарах сивия плюш и наденах черно момо. Заспа. Всичко без осветление и отопление работеше. Сега работят и те де...
CHEFO666
15-05-2013, 21:01
Ама как го е вързал,че да му работи и ics,и тая новата джиджавка.....??Може би както аз имах предвид веднъж....прави изцяло нова система...взима захранване за новото СД,и от там връзва колоните към новото СД....Тва е мн добра идея обаче.....хем ICSto си бачка ...хем си имаш СД....Тва където е преместил бутоните ша е малко шитня...
Аз почнах да вършея вече.....са тря умувам неква плоча,и да се резне по копчето.....
ecotronic
15-05-2013, 21:29
Аз почнах да вършея вече.....са тря умувам неква плоча,и да се резне по копчето.....
Човек да не ви постне някоя снимка. Сега ще си потрошите колите :brickwall:
CHEFO666
15-05-2013, 21:37
Човек да не ви постне някоя снимка. Сега ще си потрошите колите :brickwall:
хахахахахах
и тебе не те слуша главата... :pimp:
ecotronic
16-05-2013, 10:18
Присмял се хърбел на щърбел :) :) :)
CHEFO666
16-05-2013, 23:29
Що бре...да..мръднала е малко....но,и без музика не мога....музикант човек съм,няма как тря се мисли за музика в тая кола.С тия ФМ трансмитери ..шитня работа...
Присмял се хърбел на щърбел :) :) :)
:wierdo::blush: Ти ли точно се намери да ни се присмиваш? :hehe: :hehe:
С тия ФМ трансмитери ..шитня работа...
Купи си XCARLINK бе човек. Дори да добавиш друг външен плеър, ще трябва да преработваш ицс-а по AUX, да вземеш сигнал по ниско ниво да му подадеш на усилвателя... Другия вариант е адапторна касета на главата, което според мен пак е компромис! Хубавия плеър за колата ти няма да струва по-малко от Аудио интефейса, който замества чейнджъра. Струват ти се по-малко щот не ги даваш накуп. Ама ако сметнеш кабели, ядове и т.н. ще се убедиш. Повярвай ми - аз също съм скрънза. Ама не съжалявам за нито 1 от похарчените 200+ лева за Xcarlink-а.
Подкрепям Илчо за XCarLink-а - и аз съм с такава джаджа и като цяло нямам забележки относно качеството на звука а и става без излишни доработки. Единствено има някои дребни бъгове с просвирването ама не е нещо фатално.
CHEFO666
17-05-2013, 09:23
:wierdo::blush: Ти ли точно се намери да ни се присмиваш? :hehe: :hehe:
Купи си XCARLINK бе човек. Дори да добавиш друг външен плеър, ще трябва да преработваш ицс-а по AUX, да вземеш сигнал по ниско ниво да му подадеш на усилвателя... Другия вариант е адапторна касета на главата, което според мен пак е компромис! Хубавия плеър за колата ти няма да струва по-малко от Аудио интефейса, който замества чейнджъра. Струват ти се по-малко щот не ги даваш накуп. Ама ако сметнеш кабели, ядове и т.н. ще се убедиш. Повярвай ми - аз също съм скрънза. Ама не съжалявам за нито 1 от похарчените 200+ лева за Xcarlink-а.
Хахаха...майна...аз не съм скрънза бе човек..:razz: Но това от снимките по горе адцки много ме кефи,и искам да го направа.Пробвах кви ли не адапторни касети...всичките бяха трагедия.Четох,и доста за тия Карлинкове.....и разбрах че..има вариянт..я стане...я не стане...
Единственото което ще преправям по ICSto....то дори не е преправяне ....ами е да взема от него само захранване за СДто,и кабелите за колоните.Един вид....ICS ще си върши всичката си работа за което е предназначено,освен музика.
ecotronic
17-05-2013, 09:38
Хахаха...майна...аз не съм скрънза бе човек..:razz: Но това от снимките по горе адцки много ме кефи,и искам да го направа.Пробвах кви ли не адапторни касети...всичките бяха трагедия.Четох,и доста за тия Карлинкове.....и разбрах че..има вариянт..я стане...я не стане...
Единственото което ще преправям по ICSto....то дори не е преправяне ....ами е да взема от него само захранване за СДто,и кабелите за колоните.Един вид....ICS ще си върши всичката си работа за което е предназначено,освен музика.
Ти кажи дали вече си я нарязал конзолата. Ако си, да спираме със съветите. Ако не си все още, има шанс да влезеш в правия път :)
Аз също смятам, че решението за музиката в нашите кораби се нарича Xcarlink.
CHEFO666
17-05-2013, 09:56
Ти кажи дали вече си я нарязал конзолата. Ако си, да спираме със съветите. Ако не си все още, има шанс да влезеш в правия път :)
Аз също смятам, че решението за музиката в нашите кораби се нарича Xcarlink.
Не съм още...но скоро ще хвана ножовката ...
Хубаво де...тоя Xcarlink ще стане ли при мен....ICSto e SIEMENS ..
http://www.xcarlink.bg/XCarLink-avtomobilen-interfeis-za-integraciia-na-USB-SD-AUX-Bluetooth-alfa-romeo
Не са ли или Бекер или Блаупункт ?
Най-лесно е да го пробваш на място, това ако си от София, ето малко още малко инфо http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1145117&postcount=45
Сименс е ICS-а. Аз също смятам, че най-чиста работа за музика си е XCar-а. Може и едни по-добри говорители.
ОК де, радиото (част от ICS-a) е или Бекер или Блаупункт, съответно чейнджър емулатора трябва да е същия :lupe:
ecotronic
17-05-2013, 14:38
Не съм още...но скоро ще хвана ножовката ...
Хубаво де...тоя Xcarlink ще стане ли при мен....ICSto e SIEMENS ..
http://www.xcarlink.bg/XCarLink-avtomobilen-interfeis-za-integraciia-na-USB-SD-AUX-Bluetooth-alfa-romeo
Сименс ти конзолата (дисплея с бутоните, trip компютъра........)
Това най-отгоре на което се вижда входа за касетката е същинското радио. То трябва да е Becker или Blaupunkt.
Абе вземай смело един Xcarlink, пък ако не тръгне, ще ти го купя за 100 лв. и така няма да си много вътре. :)
Пичове, кажете от къде да си купя най-бързо кабел за диагностика, че ще пътувам в чужбина след няколко дена, а пак ми светна чек-а... Омръзна ми вече, през ден си измисля по някоя глупава дреболия да свети, а аз се шашкам...
Пичове, кажете от къде да си купя най-бързо кабел за диагностика, че ще пътувам в чужбина след няколко дена, а пак ми светна чек-а... Омръзна ми вече, през ден си измисля по някоя глупава дреболия да свети, а аз се шашкам...
http://prodavalnik.com/interfeys-kabel-kkl-usb-s-prevklyuchvatel-za-multiecuscan-i-dr-i23956731
http://prodavalnik.com/interfeys-kabel-kkl-usb-s-prevklyuchvatel-za-multiecuscan-i-dr-i23956731
супер, мерси, утре ще го търся... :cheers:
Малко снимки от Монте Карло :humpx:
съвсем случайно попаднах на този гараж докато се разхождах в Монако :super:
собственика на гаража беше така любезен да ми покаже колекцията си :)
lordliness
22-05-2013, 18:36
Сега като слизах от колата се спряха две бабета и 10 мин. ми разправяха колко хубава кола имам, казаха, че са 80 годишни, луда работа :)
Сега като слизах от колата се спряха две бабета и 10 мин. ми разправяха колко хубава кола имам, казаха, че са 80 годишни, луда работа :)
Не казаха ли какво хубаво момче си? :-D
Ах... не се прави така, спрели са четири абитуриентки, и са искали да ги возиш на бала!
lordliness
22-05-2013, 19:34
Мен не ме отразиха много , само я обикаляха и оглеждаха и се възхищаваха :) абе и да не са абитуриентки, може и нещо 30- 35 :)
Мен не ме отразиха много , само я обикаляха и оглеждаха и се възхищаваха :) абе и да не са абитуриентки, може и нещо 30- 35 :)
За съм!
Малко снимки от Монте Карло :humpx:
съвсем случайно попаднах на този гараж докато се разхождах в Монако :super:
собственика на гаража беше така любезен да ми покаже колекцията си :)
Червеният Мустанг `65-та V8 направо кърти! Имаш ли негови снимки???
Хи-хи, и не мен ми се е случвало една баба да се възхищава на колата, явно колата е по пенсионерски вкус.
Майтапа на страна, това с абитуриентките е почти невъзможно, тренирани са като хрътки първо да оглеждат емблемата и да търсят мерник, кръгчета или пропелер на самолет. Само умните момичета знаят по-добре :)
lordliness
23-05-2013, 23:52
Хи-хи, и не мен ми се е случвало една баба да се възхищава на колата, явно колата е по пенсионерски вкус.
Майтапа на страна, това с абитуриентките е почти невъзможно, тренирани са като хрътки първо да оглеждат емблемата и да търсят мерник, кръгчета или пропелер на самолет. Само умните момичета знаят по-добре :)
Според мен, по скоро всичко с 4 колела за тях са коли и изведнъж виждат нещо на 4 колела, но с вид от бъдещето :), нещо което не са виждали :)
ecotronic
24-05-2013, 00:01
Според мен, по скоро всичко с 4 колела за тях са коли и изведнъж виждат нещо на 4 колела, но с вид от бъдещето :), нещо което не са виждали :)
А ти сети ли се да им разкажеш за големия въртящ момент? :)
lordliness
24-05-2013, 00:13
А ти сети ли се да им разкажеш за големия въртящ момент? :)
Да бе, да помислят, че ги свалям, а в лошия вариант да помислят, че им говоря някакви нецензурни неща :)
lordliness
24-05-2013, 21:07
Оправих си климатроника, вече не ми изписва досадната грешка, тествам го вече към 1000 км. :) работи като нов , ако на някой му прави проблеми ще му кажа как, на лично.
thecleaner
24-05-2013, 23:39
Оправих си климатроника, вече не ми изписва досадната грешка, тествам го вече към 1000 км. :) работи като нов , ако на някой му прави проблеми ще му кажа как, на лично.
Брей ти за една клапа, неква специална конспирация ще заформиш.
lordliness
24-05-2013, 23:54
Брей ти за една клапа, неква специална конспирация ще заформиш.
Клапа? Какво е това? Май ще си запазя ноу хауто за мен и за някои избрани приятели :)
thecleaner
25-05-2013, 00:03
Клапа? Какво е това? Май ще си запазя ноу хауто за мен и за някои избрани приятели :)
Е как коя, вънка вътре, тая която си си оправил ;)
lordliness
25-05-2013, 00:21
Дори не съм я докосвал :) тя винаги е била изправна.
Ей така докато си сърфирах попаднах на това.
Заводска Алфа Ромео 166 4.7 V8
http://spycars.blogspot.com/2013/02/alfa-romeo-166-q4-v8.html
Много яко, но кола с предно не може да е конкурент на Quattroporte според мен. По-скоро са я спрели защото е построена на платформа от 1997 година и има 400 коня на предните колела - рецепта за самоубийство. Въпреки всичко което казах дотук, тази 166 кара сърцето ми да тупти по-бъро:baby:
Поправка: видях че не е с предно, а е Q4:) Сигурно са ползвали платформата на 166 за муле само, вместо камуфлаж, а реално са тествали наследника на 166 по това време. Пише че става въпрос за 2007!
lordliness
28-05-2013, 11:09
От къде се засмуква въздуха при режим рециркулация на климатроника?
Логично е да е откъм краката вдясно...
lordliness
28-05-2013, 11:44
Логично е да е откъм краката вдясно...
Това е ясно, къде точно.
Смятам да ползвам това: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f9dw5mNi7vs#!
Някой колега може ли да каже, защо тази кола е толкова евтина. Това е версията Edizione collezione ( по спомен), шито табло, автомат и каквото там се сетиш. Ясно е че има много забележки, но 4000 лева, и то на табела още преди да сте почнали пазаренето...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369212199841823&f1=details&slink=32gxqm
Интересно ми е да кажете какво мислите, щото определено проявявам интерес:big_bow_down:
Това е ясно, къде точно.
Смятам да ползвам това: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f9dw5mNi7vs#!
Защо ти е точно? Слагаш флакона на стойката (от комплекта) и го слагаш на пода отдясно. Все пак е спрей...
CHEFO666
28-05-2013, 15:20
Някой колега може ли да каже, защо тази кола е толкова евтина. Това е версията Edizione collezione ( по спомен), шито табло, автомат и каквото там се сетиш. Ясно е че има много забележки, но 4000 лева, и то на табела още преди да сте почнали пазаренето...
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369212199841823&f1=details&slink=32gxqm
Интересно ми е да кажете какво мислите, щото определено проявявам интерес:big_bow_down:
Те 90% от 166 имат квото се сетиш..само където не могат една рака да ти пуснат :crazy: .
Като почнеш да и отстраняваш забележките....ще достигнеш 6000 бонки,а може и да ги подминеш.На мен ми е по интересно колко са е взели от италия...че да е продават за 4000....или са им е подарили.
Според мен има проблем колата....не вярвам заради едно скъсано табло,драскотини разни ..да струва толкова пара.НО...знае ли човек....може да е резачка.
ecotronic
28-05-2013, 16:36
Това е ясно, къде точно.
Възможно е отворът, който търсиш да не е свързан с въздуховоди и да се пада в центъра под предното стъкло и арматурното табло.
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1369748077i.jpg
lordliness
28-05-2013, 18:47
Защо ти е точно? Слагаш флакона на стойката (от комплекта) и го слагаш на пода отдясно. Все пак е спрей...
Защото да кажем, че съм свикнал само на директни попадения.
Linkestis
28-05-2013, 19:01
Това е ясно, къде точно.
Използвах същото,като пуснах климатика на вътрешна рециркулация запалих една цигара и пусках дима около и под жабката.Установих че най-силно дърпа леко в ляво под нея и там сложих флакона.
lordliness
28-05-2013, 19:08
Използвах същото,като пуснах климатика на вътрешна рециркулация запалих една цигара и пусках дима около и под жабката.Установих че най-силно дърпа леко в ляво под нея и там сложих флакона.
Благодаря, :) това ми трябваше, аз не пуша.
ecotronic
29-05-2013, 10:33
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1369812775b.jpg
Alfaro76
29-05-2013, 10:35
ехаа кеф :)
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1369812775b.jpg
Доста странно табло... На другите не пише Benzina и Acqua. Също светят в зелено, не в червено.
Alfaro76
29-05-2013, 11:07
Аз пък виждам само 166 166 166 :D
В червено изглежда доста добре...
Одеве си заварих колата като след тежък офроуд, валял е някакъв шит от небето...
В червено изглежда доста добре...
Одеве си заварих колата като след тежък офроуд, валял е някакъв шит от небето...
"Облаците идват от Африка и Сахара и за това София осъмна с тънък слой червеникав прах. Рано тази сутрин е имало пик на запрашаването над Югозападна и Южна България, отчитат експерти.
Очаква се по-късно през деня пясъчните облаци да се отправят на Север и част от Източна България."
Трябваше и на скоростомера да му сложат още 6 мили :) Иначе в Англия нарочно пишат на италиански колкото се може повече - даже модификациите се водят с италиански имена, а не като тук - дистинктив, прогрешън... бла бла :)
Колеги, сериозно почвам да се замислям за тая кола от линка. Пуснах я и онзи ден, но нямаше кой знае какъв отзвук. Днеска звънях на продавача и каза, че освен забележките, които се виждат по боята и интериора, я пробвал колата и била "пушка". И без това се зачудвам моята да я сиктирдосам барабар със стария двигател дето й смених да додам някой лев и да я взимам тая. Най-грозното по нея е, че понеже е от изпълнението със шитото табло, отгоре на изходите на вентилацията под челния прозорец се е нацъфтяла като юфка. Тоя каза, че ще ми направи цена и ако я докараме до към 3,5к, за кола 2005 година с всичките екстри май си заслужава. За мен е важно да видите и вие и да кажете струва ли си,не си ли струва. А пък ако има някой от Велико Търново да иде и да я види на живо има ли живец в нея ще съм благодарен.
Предварително благодаря. Ето го и линка
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11369212199841823&f1=details&slink=33h5jo
lordliness
31-05-2013, 16:51
Накарай продавача да ти изпрати още снимки на и- мейла, на таблото и на другите дефекти. Иначе изглежда като полято с нещо и трудно ще го оправиш.
Накарай продавача да ти изпрати още снимки на и- мейла, на таблото и на другите дефекти. Иначе изглежда като полято с нещо и трудно ще го оправиш.
Опитвали са се да я лепят и са я окепазили тотално. Но дори това не ме притеснява колкото тоя автомат. А не си струва да се ходи до Велико Търново само за оглед. Това са 800 километра в двете посоки
Таблото е най-лесната работа, някои кадърни тапицери ще го направят като ново. Въпроса е, дали мАтора не е на милион километра и дали автомата е наред. Отделно дали няма да има нужда от цялостно боядисване. Честно казано, ако имах едни 7-8к лева излишни, бих се хвърлил.
Става само ако ще я взимаш за части. Личи от километри, че и 10 к лева да вкараш в тая кола, няма да стане кола от нея. В Германия и Швейцария за такъв модел по-малко от 4 к евро няма как да дадеш, ти искаш за 4 к лева тук кола в движение.
Хич не храня излишни надежди, но моделът е колекционерска рядкост. Кълне се че колата върви добре и по диагностика показателите са и наред. Каза ми че има кит на задната врата, който се е напукал и че най-големия проблем и е таблото. Това каза. Надявам се някой болярин от форума да мине и да я види щото може и находка да е. Не мисля, че и трябва цялостно пребоядисване. Двете врати поне и някъде другаде ако се наложи но не цялата. Надявам се да мине някой да каже има ли смисъл да се занимавам. Да не говорим,че тоя каза, че ще се спазарим и ще свали от цената. Чудна работа:big_money:
lordliness
31-05-2013, 19:02
Опитвали са се да я лепят и са я окепазили тотално. Но дори това не ме притеснява колкото тоя автомат. А не си струва да се ходи до Велико Търново само за оглед. Това са 800 километра в двете посоки
Направи си една екскурзия до търново и виж колата, по цената не може да съдиш, в Германия цените в автокъща и от собственик преди време имаха големи разлики, може да вземеш добра кола почти без пари, цената не е критерий , както и километрите.
CHEFO666
31-05-2013, 20:42
Хич не храня излишни надежди, но моделът е колекционерска рядкост. Кълне се че колата върви добре и по диагностика показателите са и наред. Каза ми че има кит на задната врата, който се е напукал и че най-големия проблем и е таблото. Това каза. Надявам се някой болярин от форума да мине и да я види щото може и находка да е. Не мисля, че и трябва цялостно пребоядисване. Двете врати поне и някъде другаде ако се наложи но не цялата. Надявам се да мине някой да каже има ли смисъл да се занимавам. Да не говорим,че тоя каза, че ще се спазарим и ще свали от цената. Чудна работа:big_money:
А не ти ли каза че е купил колата за дъщеря си от някой дядо,който е ходил само до магазина с нея:evilsmiley:...и до ония ден му е седял бастуна в багажника....
Моето мнение е,че колата е прекалено евтина за този клас автомобил.Не вярвам заради едно табло,едни надрани врати...да е такава цената....че и да ти намали още.Както ти сам каза...колекционерска кола...Аз не ги вдявам мн тия колекционерски алфи,но......
Но пък знае ли човек.....оди виж я...покарай я.Лошото е че така ги замаскирват някой....и чак като е опънеш някъде ...чак тогава си покаже рогата.Аз така го ядох дебелия с една Мазда МХ3 6 цилиндрова ... Нямаше къде да се хвана дори малко да свала от цената.За 250км от Пловдив до морето....нямаше капчица масло в мотора.
И внимавай с автомата...
Каква колекционерска стойност, какви пет лева, обикновена тоталка, просто на джамбазина не му се е занимавало да я пудри, щото така или иначе за Алфа добри пари няма да вземе.
CHEFO666
31-05-2013, 20:59
Тва по хваща окото от оная....
http://www.cars.bg/c304228
CHEFO666
31-05-2013, 21:08
Добре ли е 1600км при скорост 100км/ч ....:evilsmiley:
Добре ли е 1600км при скорост 100км/ч ....:evilsmiley:
Колеги от вчера имам проблем с разпознаването на ключа - индикацията "code" не гасне - нито с единия нито с другия ключ.Закачих я на компютъра и изписа грешка на имобилайзера - слаб сигнал към датчика.Някакви идеи?
Колеги от вчера имам проблем с разпознаването на ключа - индикацията "code" не гасне - нито с единия нито с другия ключ.Закачих я на компютъра и изписа грешка на имобилайзера - слаб сигнал към датчика.Някакви идеи?
Долу в краката над педалите му е буксата, в нея е проблема обикновено. Размести я малко и ще се оправи, а най-добре я почисти със спрей.
Под кората ли се намира?Ако отворя капака на бушоните няма ли да стигна до нея?
lordliness
02-06-2013, 20:59
Под кората ли се намира?Ако отворя капака на бушоните няма ли да стигна до нея?
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1186217&postcount=11
Вадиш буксата, малко контактен спрей и ако имаш късмет ще се оправи както каза коде
lordliness
02-06-2013, 21:08
114605
Това използавах за климатика, не миришеше, но не съм го дезинфекцирал с години, 11 лв
CHEFO666
02-06-2013, 22:48
114605
Това използавах за климатика, не миришеше, но не съм го дезинфекцирал с години, 11 лв
И кво прай тая чудесия ... Отваряш,слагаш го пуд жабката,пускаш климатика...и кво става?
lordliness
02-06-2013, 22:52
И кво прай тая чудесия ... Отваряш,слагаш го пуд жабката,пускаш климатика...и кво става?
Пише, че убива гъби, плесени и разни микроби. За сега установих само, че мирише на лимон и е произведено в Англия.
CHEFO666
02-06-2013, 22:56
Пише, че убива гъби, плесени и разни микроби. За сега установих само, че мирише на лимон и е произведено в Англия.
E,супер кво....От къде да си купа и аз такова....да ми мирише на лимон и на мен...и да се дезенфикцирам :-D
lordliness
02-06-2013, 23:36
E,супер кво....От къде да си купа и аз такова....да ми мирише на лимон и на мен...и да се дезенфикцирам :-D
метро
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1186217&postcount=11
Вадиш буксата, малко контактен спрей и ако имаш късмет ще се оправи както каза коде
Мерси!Махнах кората, пипнах буксите , натиснах ги каза "щрак" и се оправи поне засега.
Вижте един чуждоезичен фен на модела, какво е сътворил:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1368519111w.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1368519247i.jpg
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/cqs1368519274a.jpg
И в допълнение към горните снимки едно видео май на същия другар:
http://www.youtube.com/watch?v=XOda64kNgQM
ПАЗЕТЕ СИ ДЖАНТИТЕ!
Проверявайте си болтовете дали са добре затегнати!
Мойте са се опитвали явно да ги крадат, ма не им е достискало!
Случи се при брат ми, бях му оставил колата докато бях в командировка (а мислех с нея да пътувам до Варна... господ ме запази)
4 от 5 болта скъсани на предна лява главина. Отдясно - хлабави. По принцип стягам яко и съм ги стягал в същия ден, когато сложих и задните. Със същия ключ! Преди 2 месеца!!! Днес ходих на оня свят.
Малкия дявол беше.
Миналата седмица карах жена си и детето към София със 150++ км/ч... не ми се мисли каква касапница щеше да стане!
Ако го напипам - пръстите 1 по 1 ще късам с голи ръце! После ще му ги отскубя наглите гепардски ръченца и ще го убия с тях!
lordliness
09-06-2013, 23:39
Преди години ми се случи същото- бяха махнали три болта, а четвъртия разхлабен- готови за сваляне предни джанти. Не знам защо не са ги взели, сутринта се качихме, запалих и тръгнах джантите излязоха и задраха. Намерих болтовете в близката градинка. От тогава винаги имам секретни болтове и сритвам гумите преди път.
здравейте поне незнам каде да пиша и пиша тук
имам проблем с ангренажа свалих го без да го бележа и сега незнам каде е белега на коляновият вал и няма никаде информация за този мотор (166/2.0/в6/турбо/205к.с)
ecotronic
11-06-2013, 11:06
здравейте поне незнам каде да пиша и пиша тук
имам проблем с ангренажа свалих го без да го бележа и сега незнам каде е белега на коляновият вал и няма никаде информация за този мотор (166/2.0/в6/турбо/205к.с)
Коляновият вал трябва да е в положение при което буталото на първи цилиндър да е в ГМТ. Това се установява с индикаторен часовник поставен на мястото на свещта. Положението на разпределителните валове се установява чрез съвпадение на маркерите им спрямо лагерните опори.
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/jdv1370937943s.jpg
Информация за този мотор ще намериш в E-learn
колеги едно пидане купих една елекроника на Apexi с boost controler въпросами е от къде да прокарам кабелите до двигателния отсек на 166-тицата ?
разгобих всички кори на двигатела и един кабел не виждам да влиза в купето !!!
ecotronic
11-06-2013, 11:43
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/opt1370940219r.jpg
Преди години ми се случи същото- бяха махнали три болта, а четвъртия разхлабен- готови за сваляне предни джанти. Не знам защо не са ги взели, сутринта се качихме, запалих и тръгнах джантите излязоха и задраха. Намерих болтовете в близката градинка. От тогава винаги имам секретни болтове и сритвам гумите преди път.
Преди години карах Форд Орион и след няколко часа с 120 км/ч от Бургас до Пазарджик, 100 метра след като слязох от магистралата и карах с 40км/ч предна лява литна и замина на 200 метра в една нива. Слава Богу бях ок. 3 болта липсваха, а четвъртия беше скъсан. От тогава винаги проверявам.
Някой да знае дали има разлика в дължината лява и дясна полуоска и има ли някаква разлика от дизел и бензин могат ли да се сложат.
Аз да пита - горните и долните носачи еднакви ли са не бензиновите и дизеловите?
0т 2.0 до 3.2 бензин и 2.4 jtd?
Аз да пита - горните и долните носачи еднакви ли са не бензиновите и дизеловите?
0т 2.0 до 3.2 бензин и 2.4 jtd?
Да.
Значи, че спокойно може да сложа не само носач от друга, но и тампон да сменя?
И още едно питане - полиуретановите тампони дали ще скърцат пак след време ако сменя моите на горните носачи с такива?И дали ще е по-добре ако си взема такива на powerflex/директно от тях/ или да си взема от тези дето ги предлагат във форума?
CHEFO666
15-06-2013, 22:07
И още едно питане - полиуретановите тампони дали ще скърцат пак след време ако сменя моите на горните носачи с такива?И дали ще е по-добре ако си взема такива на powerflex/директно от тях/ или да си взема от тези дето ги предлагат във форума?
Моя преден десен скърца...в мозъка ми скърца.....като се намокри спира :tooth:
Колеги, някои да има идея от къде да намеря маркуча от дросела към въздушния филтър за колата от подписа ми?Къде ли не търсих и всеки го продал.Засега уж съм го направил, но това е ден до пладне.
CHEFO666
16-06-2013, 11:02
Колеги, някои да има идея от къде да намеря маркуча от дросела към въздушния филтър за колата от подписа ми?Къде ли не търсих и всеки го продал.Засега уж съм го направил, но това е ден до пладне.
Що не го направиш със силиконовите снадки+алуминиева тръба.....сещаш ли ?
CHEFO666
16-06-2013, 11:07
Що не го направиш със силиконовите снадки+алуминиева тръба.....сещаш ли ?
Нещо подобно ще ти се получи....и ще стане красиво...
Имам един прокет отдушник дето трябва да го вържа някъде.Иначе като гледам добре е станало, но не е на 166 - липсва кутията преди филтъра.
Колеги демпферен маховик за 2.0 TS 99 може ли да стане от 2.5 V6 турбо или от става само от 2.0?
lordliness
19-06-2013, 20:02
Къде точно се намира "вътрешното тяло" на климатика на 166 ?
Зад филтъра на купето и пред радиаторчето на парното Сваля се откъм двигателя А някой може ли да каже актуални цени за задни пружини
lordliness
19-06-2013, 22:04
Зад филтъра на купето и пред радиаторчето на парното Сваля се откъм двигателя А някой може ли да каже актуални цени за задни пружини
Значи филтър, тяло на климатика и радиаторче на парното- така ли? Всичко на една ос.
Като сменях радиаторчето на парното вадих всичко Едното право другото легнало забравих точно кое как беше но са в тази последователност
lordliness
19-06-2013, 22:50
Като сменях радиаторчето на парното вадих всичко Едното право другото легнало забравих точно кое как беше но са в тази последователност
а как се изолира радиаторчето на парното някаква клапа ли има, течността циркулира ли постоянно през него
Мисля, че трябва да са два радиатора, и единия да е кондензатор-а
Течността си циркулира, изолира се потока през него с клапа. Вътрешното 'тяло' е изпарител. :)
CHEFO666
20-06-2013, 11:52
Как да се спася от тва адски гадно скъцане на тия полеритенови тампони....направо ми пробиват китарата...все едно карам каруца....хората се обръщат по спирките..баси гадното...:haha:....
Гресират ли се....?
Като се намокрят спират.....ама мога ли се да карам по гьоловете ....
lordliness
20-06-2013, 12:46
Карам си с гумени , по 20 лв. парчето и е тихо :)
Linkestis
20-06-2013, 13:26
Карам си с гумени , по 20 лв. парчето и е тихо :)
Абсолютното решение!
Напоследък забелязвам, че при баир и продължително каране на ниска предавка, стрелката на градусите се вдига с едно - две деления. При включване на климатика, положението се влошава и ако съм на място стрелката стига червената зона. Радиатора е силно замърсен с какво ли не, перката си включва втора степен. Дали ще се размина с почистване на радиатора и промиване на системата, или работата може да се окаже по-дебела (гарнитура глава)?
Напоследък забелязвам, че при баир и продължително каране на ниска предавка, стрелката на градусите се вдига с едно - две деления. При включване на климатика, положението се влошава и ако съм на място стрелката стига червената зона. Радиатора е силно замърсен с какво ли не, перката си включва втора степен. Дали ще се размина с почистване на радиатора и промиване на системата, или работата може да се окаже по-дебела (гарнитура глава)?
Най, най, най-първо - ТЕРМОСТАТ. Относно радиатора, ако мислиш да я караш най-добре и двата нови, аз поне така направих. Колата е стара - радиаторите са взели-дали. Топлоотдаването на новия е колкото на 2 стари. Гарнитурата се разбира по други начини, които са всеизвестни.
пп нищо чудно и уредът да лъже - на тия температури всичко ври. Като угасиш колата направо си се чува, т.е. ако не се чува нищо - уредът си прави майтап.
Благодаря за бързия отговор. Термостата уж е сменян на скоро, което не пречи да е скапан де. За гарнитурата ще я карам в сервиза да и направят теста с маркерите. Колкото до уреда, ако я включа на лаптопа, дали ще покаже верните градуси, или датчика им е един и същ?
Partyзанин
22-06-2013, 21:52
Колеги, има ли разумно обяснение защо всичките многобройни проблеми по моята 166 произтичат от части и детайлчета които пише "BOSH". Нали съм си взел италианка в края на краищата ....
Благодаря за бързия отговор. Термостата уж е сменян на скоро, което не пречи да е скапан де. За гарнитурата ще я карам в сервиза да и направят теста с маркерите. Колкото до уреда, ако я включа на лаптопа, дали ще покаже верните градуси, или датчика им е един и същ?
Той датчика може да си е в ред, а да лъже самата стрелка. Имал съм такъв случай - забиваше в 130°С за нула време, а антифризът си е на 90. Само, че беше на GTV.
Ще я пробвам на място с компютъра, струва ми се, че стрелката на таблото не е вярна. Както спомена, би трябвало да ври при тази температура.
ecotronic
22-06-2013, 23:31
Ще я пробвам на място с компютъра, струва ми се, че стрелката на таблото не е вярна. Както спомена, би трябвало да ври при тази температура.
Това, че не е вярна е сигурно. Като правило е доста инертна.
При мен например като стои все на 90 като закована, реално температурата отчетена от ECU - достига 100 и малко отгоре.
Но явно го има и обратния вариант - да отчита повече от реалното.
Накратко - не може да и се вярва за прецизно отчитане.
Alfaro76
24-06-2013, 14:14
Другари, колко струва смяна на маншон, че съм оплескал цялото колело :gruebel:
Нали темата е за общи приказки та искам да споделя нещо и ако може малко помощ. Баща ми е с два инсулта /частична парализа на ляв крак и ръка и говора/ та от скоро уж имал уголемена простата. Уж ........ защото решавам проблема от разстояние. Някой казал на роднините че трябва да е операция с лазер за да не се слага упойка защото никой не знае защо. Такава операция със ЗЕЛЕН ЛАЗЕР е с доста солена цена. За Пловдив ми обявиха цена от 4400 евро която е фиксирана. Водиха баща ми и до София но по думите на придружителя са много безскрупулни дори още не са пратили резултатите. Обявили са цена от 5000 лв. но си мисля че са объркали валутата. Искам да заведа баща ми на специалист който не е така омагьосан от парите. Препоръчайте лекар. Колебая се за Стара Загора или Пловдив. Живея в Бургас но тук май няма никакви специалисти.
Ще съм Ви благодарен за всички коментари и насоки.
Поздрави
lordliness
24-06-2013, 17:26
Другари, колко струва смяна на маншон, че съм оплескал цялото колело :gruebel:
Май към 30 лв.
По въпроса с прегряването, днес реших да си хвана лаптопа под ръка и да направя няколко кръгчета в жегата. При 32 градуса и климатик настроен на 16 нямаше и следа от прегряване, което е странно, защото преди за секунди стрелката стигаше до червеното деление. Нарочно се наврях в най-скапаните улици, чаках по светофари, седях на място, но температурата не достигна повече от 96 градуса, и то на място. През повечето време беше на 88. Стрелката също си седеше на 90. За климатика мога да кажа само добри думи, изстуди за половин километър. Кофти впечатление ми направи перката, която на втора степен тресе купето и волана! Доста са неприятни тези вибрации (за някой може и да не са :gayfight:).
Linkestis
24-06-2013, 19:16
Нали темата е за общи приказки та искам да споделя нещо и ако може малко помощ. Баща ми е с два инсулта /частична парализа на ляв крак и ръка и говора/ та от скоро уж имал уголемена простата. Уж ........ защото решавам проблема от разстояние. Някой казал на роднините че трябва да е операция с лазер за да не се слага упойка защото никой не знае защо. Такава операция със ЗЕЛЕН ЛАЗЕР е с доста солена цена. За Пловдив ми обявиха цена от 4400 евро която е фиксирана. Водиха баща ми и до София но по думите на придружителя са много безскрупулни дори още не са пратили резултатите. Обявили са цена от 5000 лв. но си мисля че са объркали валутата. Искам да заведа баща ми на специалист който не е така омагьосан от парите. Препоръчайте лекар. Колебая се за Стара Загора или Пловдив. Живея в Бургас но тук май няма никакви специалисти.
Ще съм Ви благодарен за всички коментари и насоки.
Поздрави
Обади се в болница Ескулаб Пазарджик , запази си час за д-р. Хаджийски /уролог/ за него гарантирам че от прехвалените специалисти в България,а аз ги обиколих всички с много ама много дебели връзки... цените им започваха от 5000лв нагоре,по една снимка на бъбреци и то рентгенова,по която не се виждаше нищо.В София са събрани специалистите от цяла България,за самочувствието им да не говориме както и за тарифите :)
Изключителен специалист в тази област без желанието да иска пари,което е странно.При последният ни разговор сподели че болницата е закупила супер модерна вана за лечение на простатни и бъбречни проблеми.Дори и да не лекува баща ти консултацията ще ти е от полза.
duronman
27-06-2013, 18:19
По въпроса с прегряването, днес реших да си хвана лаптопа под ръка и да направя няколко кръгчета в жегата. При 32 градуса и климатик настроен на 16 нямаше и следа от прегряване, което е странно, защото преди за секунди стрелката стигаше до червеното деление. Нарочно се наврях в най-скапаните улици, чаках по светофари, седях на място, но температурата не достигна повече от 96 градуса, и то на място. През повечето време беше на 88. Стрелката също си седеше на 90. За климатика мога да кажа само добри думи, изстуди за половин километър. Кофти впечатление ми направи перката, която на втора степен тресе купето и волана! Доста са неприятни тези вибрации (за някой може и да не са :gayfight:).
Вероятно не ти е добре балансирана, нещо и бяга или нещо подобно. Като са ОК перките почти не се усеща при мен.
duronman
27-06-2013, 18:42
Я виж ти кой е бил международен двигател на годината в клас 2000-2500 кубика за 2000г.
http://en.wikipedia.org/wiki/International_Engine_of_the_Year :)
Вероятно не ти е добре балансирана, нещо и бяга или нещо подобно. Като са ОК перките почти не се усеща при мен.
Възможно е. Някой може ли да удари едно рамо за радиатора, трудно ли е свалянето и трябва ли да се сваля всичко по предницата?
ecotronic
28-06-2013, 14:27
1 - сваляш пласмасовите капаци (тези с врътките)
2 - демонтираш централната пластмаса, която е над предната престилка.
3 - демонтираш трите предни решетки
4 - мисля, че и ключалката за капака трябва да се демонтира
5 - демонтираш дехидратора и го подместваш настрана за да не пречи, като преди това откачаш буксата от пресостата.
6 - откачаш буксите за вентилатора и тази за жичното съпротивление.
8 - демонтираш горния и долния маркучи
9 - развиваш болтовете, които скрепват радиатора на климатика (кондензатора) към радиатора.
10 - демонтираш страничните фиксиращи профили
11 - изваждаш радиатора заедно с вентилатора.
Благодаря. Звучи достатъчно елементарно, дано няма някакви подводни камъни при процедурата (сигурен съм, че има). Идеята ми е да почистя рада, ако не да го сменя с нов.
ecotronic
28-06-2013, 15:34
Важно е после като пълниш системата да я обезвъздушиш. Има една пробка в горния десен ъгъл на самия радиатор и една на маркуча за парното, който влиза в купето.
Сега като разглобих предницата ми направи впечатление, че перката е една и е на половината радиатор. Фабрично ли е така тая кола, струва ми се доста малка?
ecotronic
29-06-2013, 19:37
Сега като разглобих предницата ми направи впечатление, че перката е една и е на половината радиатор. Фабрично ли е така тая кола, струва ми се доста малка?
И при мен перката е една. Има участък от радиатора (дясната част) който не се обхваща от вентилатора, но този участък е по-малък от 1/2 радиатор. Може би 1/4 или 1/3.
Това което установих е, че големия радиатор е сравнително чист, малкия отпред изглежда доста зле, а на перката и работят и двете степени, но доста тресе. При изключен мотор, перката тресе цялото купе.
ecotronic
29-06-2013, 21:08
Заради лошото състояние на предния радиатор (замърсен или изкривени ламели) ще ти работи лошо климатикът.
Относно вибрациите, отледай да няма отчупено парче от някоя перка или да не би окачването на самия мотор към радиатора да не е наред. Трябва да е на еластични връзки. Ако някъде е импровизирано и е направена твърда връзка - ще тресе така.
lordliness
29-06-2013, 21:30
Или лагеруването на ротора е разбито.
Колеги някой може ли да ми каже,дали при всички 2.4(136,140 и 150 коня)двигатели коляновия вал и буталата са еднакви.Че моята е 150 и ще ми трябват части и незнам дали да търся от 136 и 140...
lordliness
03-07-2013, 22:12
Колеги някой може ли да ми каже,дали при всички 2.4(136,140 и 150 коня)двигатели коляновия вал и буталата са еднакви.Че моята е 150 и ще ми трябват части и незнам дали да търся от 136 и 140...
ако идеш в някой магазин би трябвало да ти отговорят най- точно
Алфата срещу вратата на гаража - 1:0 за колата...
Колеги, имам проблем с ръчната спирачка.Не иска да се връща и е почти невъзможно да я дръпна.Днес един приятел я опъна и докато го видя стана белята - наложи се да свалям двете задни гуми и с един лост да освобождавам ръчната.Според мен жилата вече са дали фера, но ще ми е интересно да чуя и други мнения.Мерси!
thecleaner
06-07-2013, 17:58
Колеги, имам проблем с ръчната спирачка.Не иска да се връща и е почти невъзможно да я дръпна.Днес един приятел я опъна и докато го видя стана белята - наложи се да свалям двете задни гуми и с един лост да освобождавам ръчната.Според мен жилата вече са дали фера, но ще ми е интересно да чуя и други мнения.Мерси!
Други мнения няма, т.е. си за жила.
Те на 166 жилата май са консуматив - всяка година се сменят.
lordliness
06-07-2013, 19:52
Те на 166 жилата май са консуматив - всяка година се сменят.
Едва ли е така защото вече 4-5 не съм ги сменял, от както имам колата. Но се грижа за тях.
Колеги,ако сменя ics с такъв с опция за телефон ще ми трябва ли някаква антена?Понеже виждам, че има 166 с такава джаджа на тавана или тя е за gps-а само...?
ecotronic
10-07-2013, 20:56
Колеги,ако сменя ics с такъв с опция за телефон ще ми трябва ли някаква антена?Понеже виждам, че има 166 с такава джаджа на тавана или тя е за gps-а само...?
При мен антената на тавана е комбинирана за GPS - а и телефон, въпреки, че ICS-ът ми няма телефон (телефонната е самата пръчка а тази за GPS - а представлява една плочка в основата на пръчката).
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/arx1373479151p.jpg
Значи без нея телефона няма да тръгне?
ecotronic
10-07-2013, 21:26
Винаги може да се направи заместител на оригиналната антена. Но без никаква антена, няма да стане.
Мисля че ти трябваше и микрофон, който май пак беше на плафона :dunno:
Нещо напоследък ми се ебава инсталацията. Като я дам на контакт и габаритите светват, радиото вие в такт с оборотите, а копчето за газта не работи всеки път. Някакви идеи от къде да започна?
А има ли някакъв светлинете да се настроят от компютъра и при запалване да светнат на определен процент да кажем.Видях на един приятел така са му го направили на БМВ-то и ми стана любопитно дали нашите машинки могат и те така.Ако не може съм намислил да си сложа от онези допълнителните модулчета.
lordliness
14-07-2013, 15:51
един приятел си сложи модул, светят и късите и дългите( целия фар) процента се регулира, към 30 и няколко лева с доставката, има и упътване
Колеги, някой може ли да ми каже какви са най-малките размери резервни гуми, които стандартно слагат на 166. Искам да си намеря по-малка от моята 215/55/16 та дори и само за отзад да става. Има ли нещо като пачи крак, тънка но висока?
Linkestis
14-07-2013, 19:27
Не.
CHEFO666
14-07-2013, 20:43
Ехаа...хубава дупарана а:clap2:
ecotronic
14-07-2013, 20:48
Нещо напоследък ми се ебава инсталацията. Като я дам на контакт и габаритите светват, радиото вие в такт с оборотите, а копчето за газта не работи всеки път. Някакви идеи от къде да започна?
Да разбирам ли, че когато дадеш контакт габаритите светват и без да са включени от копчето?
Разкажи повече за копчето на газта. Не свети, не превключва......?
---------- Post added at 20:48 ---------- Previous post was at 20:47 ----------
А има ли някакъв светлинете да се настроят от компютъра и при запалване да светнат на определен процент да кажем.Видях на един приятел така са му го направили на БМВ-то и ми стана любопитно дали нашите машинки могат и те така.Ако не може съм намислил да си сложа от онези допълнителните модулчета.
Няма такава възможност. Това може да се постигне с външен модул.
Да разбирам ли, че когато дадеш контакт габаритите светват и без да са включени от копчето?
Разкажи повече за копчето на газта. Не свети, не превключва......?
Светят и без да са пуснати от копчето, но не на пълна мощност. Когато ги включа, светват по-ярко. Светодиодни са и ясно си личи кога светят. Става въпрос само за предните габарити. Копчето на газта за сега се оправи. Също ми прави впечатление, че се рестартират изминатите километри на дисплея на километража, както и на ICS-а. Имам чувството, че последното се получава от кофти акумулатор, защото сутрин стартера върти доста бавно.
ecotronic
14-07-2013, 21:06
Светят и без да са пуснати от копчето, но не на пълна мощност. Когато ги включа, светват по-ярко. Светодиодни са и ясно си личи кога светят. Става въпрос само за предните габарити. Копчето на газта за сега се оправи. Също ми прави впечатление, че се рестартират изминатите километри на дисплея на километража, както и на ICS-а. Имам чувството, че последното се получава от кофти акумулатор, защото сутрин стартера върти доста бавно.
Светенето на LED габаритните може да е нормално защото нормално през габаритните крушки протича малък ток (и когато не са включени габаритите). По този начин клюкарката "разбира", кога има изгоряла крушка. Често пъти този малък ток е достатъчен за една LED крушка да светне слабо.
За другите неща преди да се обяви акумулатора за "виновник" е добре да се провери състоянието на всички основни връзки към шаси - тази между минусовата клема и шаси и също така масата на двигателя. Лоша връзка към шаси може да е и причина за виенето на радиото.
Възможно е, до момента може да не ми е направило впечатление. Акумулатора е доста стар бош силвър, това ще му е последна година, дано проблема е в него. Благодаря за бързия отговор.
Колеги, някой сблъсквал ли се е с това да му светне лампичката - тази която е за ръчната и за нивото на спирачната течност?Проверих и бутона на ръчната и нивото всичко е ок.Дори я тествах за грешки с компа пак нищо.Възможно ли е някъде да замасило нещо ?
ecotronic
23-07-2013, 20:07
Колеги, някой сблъсквал ли се е с това да му светне лампичката - тази която е за ръчната и за нивото на спирачната течност?Проверих и бутона на ръчната и нивото всичко е ок.Дори я тествах за грешки с компа пак нищо.Възможно ли е някъде да замасило нещо ?
Демонтирай клюкарката (зелената кутия вдясно от таблото с предпазителите под волана), обърни я и откачи проводника от конектор "A" пин 12 и виж дали ще изгасне индикацията.
Ако изгасне, проблемът е в датчика за ниво на спирачната течност или във кабела до него (вероятно опира някъде на шаси)
Ако не изгасне, възстанови въпросната връзка на пин 12 и откачи проводника от пин 11 на конектор "B"
Ако в този случай индикацията изгасне, проблемът вероятно е в самата клюкарка.
Ако и в този случай индикацията продължи да свети, търси причината във веригата до контакта на ръчната спирачка. Може този кабел да допира до шаси.
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bwy1374598821j.jpg
mitkomeg
23-07-2013, 21:19
Абе момчета тая щуротия навигацията(четеца само имам предвид) има ли нещо общо с показанията на ицс-а за разхода? Днес разкачих буксата за да мога да си сверя часовника и след това се наложи да тръгна набързо и така я оставих разкачена.Като потеглих и след 200-300м погледнах дисплея и ... 15 на 100.А си карам леко без да я настъпвам.Върнах една скорост и я настъпах яко и разхода падна на 7 някъде.Стори ми се странно и пак я успокоих и гледам пак 14-15-16...няма логика за мен поне но след като почнах пак да я пържа и пак падна показанието на разхода на 7-8 ...
Да кажа, че до сега не беше така, а точно обратното...
Абе момчета тая щуротия навигацията(четеца само имам предвид) има ли нещо общо с показанията на ицс-а за разхода? Днес разкачих буксата за да мога да си сверя часовника и след това се наложи да тръгна набързо и така я оставих разкачена.Като потеглих и след 200-300м погледнах дисплея и ... 15 на 100.А си карам леко без да я настъпвам.Върнах една скорост и я настъпах яко и разхода падна на 7 някъде.Стори ми се странно и пак я успокоих и гледам пак 14-15-16...няма логика за мен поне но след като почнах пак да я пържа и пак падна показанието на разхода на 7-8 ...
Да кажа, че до сега не беше така, а точно обратното...
да не си обърна показанието км/л,демек 15км/ с един литър
Alfaro76
23-07-2013, 21:30
И на мен ми светеше постоянно лампата за ръчната спирачка...Смених поплавъка в казанчето за сп. течност и си изгасна.
Ти може да тестваш дали е от това само като откачиш буксата, която е отгоре в/у капачката на казанчето, и ако изгасне лампата...това е. Аз си намерих цялото казанче с буксата втора употреба за 10лв. :cheers:
mitkomeg
23-07-2013, 21:40
да не си обърна показанието км/л,демек 15км/ с един литър
Не съм обърнал внимание на това но не съм ги пипал попринцип...ще ги видя утре, че ме вкара в размисъл това нещо хахаха.
mitkomeg
24-07-2013, 12:45
От известно време забелязвам, че като спирам от висока скорост почва да се чува едно бучене от спирачките все едно няма накладки.Днес нарочно се засилих малко преди нас и като спрях и реших да видя някой диск да няма нагорещен да видя поне от къде се чува това. Тааа накратко си изгорих пръстите на преден ляв диск.Останалите бяха топли но не и горещи.Гледам през джантата уж има феродо но реших да сваля гумата и да погледна.Забелязах, че накладката обаче не се износва равномерно.От към главината като се погледне няма проблем, но след като погледнах от към периферията видях, че накладката е с износени страни отгоре и от долу...направо е скосена.Апаратите видях, че са Bendix. Вътрешната накладка май не беше така поне до колкото се виждаше.Диска няма ръбове и е гладък.
Това износване нормално ли е, че не ми харесва нещо...тоя кораб тежкия да се носи с калпави спирачки :(
Накладките ще ги сменя аз съм го решил но ако и новите така се износват...от какво може да е така.Апарати ли задържат не знам.
lordliness
24-07-2013, 13:03
да, раздвижи си апаратите и ги смажи където трябва, може да ми видиш темата
mitkomeg
24-07-2013, 13:06
да, раздвижи си апаратите и ги смажи където трябва, може да ми видиш темата
Където трябва звучи добре.Сега ще търся малко инфо къде се мажат и как се раздвижват.До сега само съм гледал как се сменят на друга кола - на тая изглеждат нещата малко различно хахаха :)
lordliness
24-07-2013, 13:10
Където трябва звучи добре.Сега ще търся малко инфо къде се мажат и как се раздвижват.До сега само съм гледал как се сменят на друга кола - на тая изглеждат нещата малко различно хахаха :)
имам теми за предните и задните, разгледай ги и ще се ориентираш
mitkomeg
24-07-2013, 13:18
имам теми за предните и задните, разгледай ги и ще се ориентираш
Да да от там съм почнал. А това острото червено нещо при инструментите за какво е, че ми изгледжда странно.Вчера го видях и се чудя за какво лие.От единия край е заострено, а от другия има резба ... :starwars:
И на мен ми светеше постоянно лампата за ръчната спирачка...Смених поплавъка в казанчето за сп. течност и си изгасна.
Ти може да тестваш дали е от това само като откачиш буксата, която е отгоре в/у капачката на казанчето, и ако изгасне лампата...това е. Аз си намерих цялото казанче с буксата втора употреба за 10лв. :cheers:
Това беше - откачих буксата лапмата изгасна.Дръпнах ръчната лампата взе да си мига.Свалих я изгасна.Закачих буксата пак светна и ми се стори, че поплавъка е паднал долу...После ще видя.
Това червеното при инструмента е за по лесен монтаж на гумите но надали някой както и аз го използва
lordliness
24-07-2013, 20:48
Това червеното при инструмента е за по лесен монтаж на гумите но надали някой както и аз го използва
За алуминиевите джанти по скоро и аз все се каня да го пробвам :)
Scrapera
24-07-2013, 22:43
Някой по-запознат с ел.седалките може ли да каже за паметта - модула в седалката ли е, или някъде другаде?
ecotronic
25-07-2013, 10:15
Някой по-запознат с ел.седалките може ли да каже за паметта - модула в седалката ли е, или някъде другаде?
В седалката е. До седалката върви само захранване за задвижването.
Scrapera
25-07-2013, 12:26
Благодаря за отговора. То си е логично да е там, ама при мерцедес е на другия край на колата, затова реших да питам. :-) А с подгрева как стоят нещата - в моята кола има две букси, едната е за задвижването, а другата за подгрева? При 166 така ли е?
ecotronic
25-07-2013, 13:12
Задвижването и подгрева са на отделни букси.
За задвижването буксата е с 2 проводника а за подгрева - с 3
Буксите изглеждат така:
http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/arx1374747059z.jpg
На пасажерската седалка са 3 буксите - задвижване, подгрев и еърбег а на шофьорската 4 - същите три като на пасажерската + една букса за паметта.
ecotronic
25-07-2013, 15:59
На пасажерската седалка са 3 буксите - задвижване, подгрев и еърбег а на шофьорската 4 - същите три като на пасажерската + една букса за паметта.
За пасажерската седалка вероятно имаш впредвид буксата за датчика на ербега (кантара). А за шофьорската седалка за коя букса за ербег говориш?
Жълтата :tooth:
И в двете седалки влизат жълти кабели - стандартните за еърбеговете. Каква точно им е функцията вече не знам :gruebel:
ecotronic
25-07-2013, 16:14
Всъщност трябва да се уточни модела и годината на производство. При мен например няма странични ербези в облегалките. За ербег системата имам само една букса на пасажерската седалка - тази за кантара.
Някои модификации пък нямат такъв датчик.
Scrapera
25-07-2013, 16:19
Еърбега няма значение, но каква е тази букса за паметта?
Колата е дифолтната - 136 коня 2000 година ама салона е допълнително присаждан от предния собственик, не знам от каква кола. Интересното е че кабелите излизат от мокета т.е. инсталацията си я има и зависи само от модела на салона ?
ПП. На седалките отстрани наистина пише че има еърбегове.
Еърбега няма значение, но каква е тази букса за паметта?
Седалките с памет имат допълнителна букса - за модула с паметта. Всъщност за това не съм 100% сигурен ама когато си прекарвах инсталация за подгрева забелязах че шофьорската седалка има един черен туч отдолу, който го няма на пасажерската. От функционална гледна точка разликата между двете седалки е че шофьорската има памет за положението и, и от там реших че това е модула дето помни в какво положение е седалката. Съответно и за буксите - шофьорската има една в повече и предполагам че е за туча.
Колеги, казанчето/или само датчика/ за спирачната течност на Алфа 166 2.0 и 166 V6 турбо еднакви ли са?
Scrapera
25-07-2013, 19:56
В крайна сметка не е сигурно, че и при 166 модула за паметта не е някъде на другия край на колата - кой знае къде точно? :grin:
ecotronic
25-07-2013, 20:01
...............
Седалките с памет имат допълнителна букса - за модула с паметта. Всъщност за това не съм 100% сигурен ама когато си прекарвах инсталация за подгрева забелязах че шофьорската седалка има един черен туч отдолу, който го няма на пасажерската. От функционална гледна точка разликата между двете седалки е че шофьорската има памет за положението и, и от там реших че това е модула дето помни в какво положение е седалката. Съответно и за буксите - шофьорската има една в повече и предполагам че е за туча.
Да допълня, че въпросният модул за запаметяването следва да се намира в непосредствена близост до седалката (под нея). Той се свързва посредством въпросната букса само към седалката.
Накратко модулите за запаметяването позициите на седалките са свързани само към тях а не са част от останалата ел. инсталация на колата.
PS:
Ето и писано по въпроса в alfaowner:
"The seat memory works by pressing the memory button and a number 1,2 or 3 at the same time for three seconds, then to recall just the number. The memory control unit is under the seat and is completely separate to any other systems so check the connectors to it. "
Scrapera
25-07-2013, 20:17
:respect:
Bobiuzunov
25-07-2013, 20:43
Аз да питам също,намерих салон и ще го сменя,но на новия има памет на шофиорската седалка а на досегашната няма?Какво трябва да преправям за да си работи и тази функция?
ecotronic
25-07-2013, 20:50
Аз да питам също,намерих салон и ще го сменя,но на новия има памет на шофиорската седалка а на досегашната няма?Какво трябва да преправям за да си работи и тази функция?
Нищо не би трябвало да преправяш а само да включиш захранването за задвижването и отоплението към новата седалка. Модулът за паметта трябва да си върви с нея.
Именно това дискутираме в последните няколко поста.
Bobiuzunov
25-07-2013, 21:08
Ok когато го сменя ще напиша какво е станало пък и ще кача някоя друга снимка за да се похваля.:BIGsmile:
Scrapera
25-07-2013, 21:17
Пост #1708 :th_up: Какви пари ги взе седалките, ако не е тайна?
Bobiuzunov
25-07-2013, 22:00
Разбирасе че не е таина.Взех ги за 200 лева.
Някой да напада! Чак ме е яд, че не търся кола в момента.
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/alfa-romeo-alfa-166-2-4-jtd-20v-m-jet-burglengenfeld/176805463.html?lang=de&pageNumber=1&__lp=2&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=900&makeModelVariant1.modelId=12&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&ambitCountry=DE&transmissions=MANUAL_GEAR&negativeFeatures=EXPORT
Абе я се разкарай с тоя преоценен кенеф... С докарването близо девет бона за кола с пластмасови тасове... Това само пълен баламурник може да го купи.
thecleaner
27-07-2013, 12:44
Абе я се разкарай с тоя преоценен кенеф... С докарването близо девет бона за кола с пластмасови тасове... Това само пълен баламурник може да го купи.
Хахаха, споделям. :big_whoops:
Linkestis
27-07-2013, 12:48
Коле,преди фейската може да се намери на 200 000км.Тази кочинка са я поцепили от каране за 6-7 години.Виж само на какво прилича тапицерията на шоферската врата.
Абе щом по тасовете преценяваш колата, ясен си ми. Карай си кенефа, купен за 3 бона и си пускай теми, че се разпада.:mf_Flush:
За 166-ца от 2006-та на под 200 000 км цената е без пари. Разбира се, трябва да се провери дали информацията отговаря на истината.
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:28 ----------
Коле,преди фейската може да се намери на 200 000км.Тази кочинка са я поцепили от каране за 6-7 години.Виж само на какво прилича тапицерията на шоферската врата.
Е какво и е на тапицерията, само нишата във вратата е поиздраскана - вижда се, че там се държи телефон.
ecotronic
27-07-2013, 20:39
Не обичам да преценявам коли по снимки, но тази определено ми хваща окото. Отвън не изглежда зле а интериорът с много дребни забележки, намирам за страхотен.
Мисля, че ако другите неща са и наред, колата си струва парите.
А на колегите, които я определят като кенеф, ще си позволя да кажа, че май множко сте вдигнали летвата.
Ако тази кола е кенеф, то как да наричаме нашите таралясници?
:cheers:
Scrapera
27-07-2013, 20:52
Не разбирам какво ви впечатлява в тази кола, може би годината на производство? Загледайте скоростния лост.
Абе щом по тасовете преценяваш колата, ясен си ми. Карай си кенефа, купен за 3 бона и си пускай теми, че се разпада.:mf_Flush:
За 166-ца от 2006-та на под 200 000 км цената е без пари. Разбира се, трябва да се провери дали информацията отговаря на истината.
---------- Post added at 17:31 ---------- Previous post was at 17:28 ----------
Е какво и е на тапицерията, само нишата във вратата е поиздраскана - вижда се, че там се държи телефон.
Кенеф ама за четири бона, не като теб да се преебеш двойно повече и да караш кола в същото техническо състояние като моята. Познавам хора, които внасят коли от Германия от както е паднал соца, ти тогава още си лежал под жигулатора... Ясно ми е кое и как, не като теб да сееш във всяка тема твоята истина относно пазара за коли на старо. Разбрахме, че всичко без ТЮВ не струва, можеш да си сипеш една парцуца и да се скриеш там, от където изпълзя.
thecleaner
27-07-2013, 21:27
Кенеф ама за четири бона, не като теб да се преебеш двойно повече и да караш кола в същото техническо състояние като моята. Познавам хора, които внасят коли от Германия от както е паднал соца, ти тогава още си лежал под жигулатора... Ясно ми е кое и как, не като теб да сееш във всяка тема твоята истина относно пазара за коли на старо. Разбрахме, че всичко без ТЮВ не струва, можеш да си сипеш една парцуца и да се скриеш там, от където изпълзя.
Хаплив език, на границата на добрия тон, но много точно казано. Наш Коле не осъзнава, че годината е 2013 и 66ците са на изчезване, а цената на подобен автомобил не надхвърля 5-6 бона, ако ще да е с двигател на Ферари и да е седяла до миналата година на витрина на Пиаца дел Дуомо.
endeavour
27-07-2013, 21:33
Хаплив език, на границата на добрия тон...
Направо те поздравявам, щом смяташ това "изпълзяване" за граница на добрия тон :tooth::tooth::tooth: Явно си доста толерантен човек :-)
Хаплив език, на границата на добрия тон, но много точно казано. Наш Коле не осъзнава, че годината е 2013 и 66ците са на изчезване, а цената на подобен автомобил не надхвърля 5-6 бона, ако ще да е с двигател на Ферари и да е седяла до миналата година на витрина на Пиаца дел Дуомо.
Offtopic: Както се отнасят с мен, така се отнасям и аз. Не за първи път ме обиждат тук и то на лична основа, хора, които не ме познават. Все пак ще гледам да се въздържам за напред...
Както съм казвал и друг път - като се преебавам, все така да се преебавам. Сигурно е в същото състояние като твоята, то гроздето не че е кисело, ама люспите засядат на гъза.
Тва за лежането под жигулатора, мерси за комплимента, ама първо, га падна соца, бях на 6 години и второ, техническите ми умения оттогава не са мръднали. :devil:
За скриването няма да ти отговоря, за да не нарушавам правилата на форума, ама си представи един дълъг и хубав отговор, като за едномесечен бан. :humpx:
Няма лошо да си тънеш в заблуда, стига да не бъркаш останалите. Относно последния абзац, това което си представих въобще няма да ти се хареса...
п.п. Хвани си смени амортисьорите на "перфектната" 166-ца, ще ти износи гумите втора ръка...
Май някой друг заблуждава, че ако едно кило месо струва 8 лева, можеш да си купиш хубава и истинска кайма за 4.
А това, което имах предвид, беше насочено към теб, ако имаш мазохистични или обикновени алтернативни наклонности, не искам да го знам ...
Колеги, тези дни на морето като бях се получи едно виене.Вчера се прибрах и свалих пистовия ремък за да може да видя от къде е - от неговите ролки и агрегати където върти или от ангренажа.Игнорирах ангренажа и сега гледам ролките - обтяжната е ок няма никакъв шум в нея, другата е доста как да кажа шумна като я въртя на ръка и явно е заминала.Обаче завъртях шайбата на компресора и от него се чува един шум и много леко се върти.Като я завъртя и доста инерция има.Според вас и неговия лагер ли е заминал, защото го сменях преди 6 месеца и ако е той да се връщам за рекламация, защото ми се струва, че не е нормално да изкара само толкоз малко време...?Динамото и хидро помпата са ок.
ecotronic
05-08-2013, 11:38
Колеги, тези дни на морето като бях се получи едно виене.Вчера се прибрах и свалих пистовия ремък за да може да видя от къде е - от неговите ролки и агрегати където върти или от ангренажа.Игнорирах ангренажа и сега гледам ролките - обтяжната е ок няма никакъв шум в нея, другата е доста как да кажа шумна като я въртя на ръка и явно е заминала.Обаче завъртях шайбата на компресора и от него се чува един шум и много леко се върти.Като я завъртя и доста инерция има.Според вас и неговия лагер ли е заминал, защото го сменях преди 6 месеца и ако е той да се връщам за рекламация, защото ми се струва, че не е нормално да изкара само толкоз малко време...?Динамото и хидро помпата са ок.
Най-вероятно е от паразитната ролка. Шайбата на компресора е нормално да се върти леко. Така или иначе е по-добре да смениш паразитната, преди да хвърляш вината върху компресора.
Мерси, качвам ремъка и отивам за нея.
Тая ролка по скъпа от оная другата с механизма - 70 лв с отстъпката на SKF....тц тц тц
Ама виенето изчезна поне, доволен съм :)
mitkomeg
05-08-2013, 20:49
Момчета, някой слагал ли си е аларма на колата.Замислям се да си сложа такава но как стават нещата с бравите по вратите? Тука нещата не са като на другите коли с ония бутончета на всяка врата, та се замислям как да стане работата.Да кажем, че имам желание е някакви познания и искам да си я направя сам но тука много електроника набухали и не знам дали е толкова "лесно" колкото си мисля.
Момчета, някой слагал ли си е аларма на колата.Замислям се да си сложа такава но как стават нещата с бравите по вратите? Тука нещата не са като на другите коли с ония бутончета на всяка врата, та се замислям как да стане работата.Да кажем, че имам желание е някакви познания и искам да си я направя сам но тука много електроника набухали и не знам дали е толкова "лесно" колкото си мисля.
Кой си слага аларма на колата в днешно време, камо ли на Алфа 166?! Свиркай си и се кефи, никой няма да ти пипне кораба. :)
ecotronic
05-08-2013, 21:02
Лесно се връзва към оригиналното централно, без никакви допълнителни машинки. Ти дай схема на изводите на алармата, а аз ще ти кажа как да я вържеш към централното.
mitkomeg
05-08-2013, 21:11
Не съм я взел още.За сега само обмислям варианта.Мисля да си сложа някоя с гсм известяване, че малко кофти да ме подпират на паркинга и да си заминават като съм на 10 секунди от там...Пък пребоядисването на брони няма да ми излезе по-ефтино.Тъкмо се бях навил да я пребоядисвам цялата в мнооооого светло бежово(почти бяло-тойоти има такива) със черен таван и да мина през КАТ съответно да опрая документите и току виж някой кавал с перфектни умения на паркиране ми охлузил боята ... отново :laser:
Тая кола просто като я видя всеки път си я представям така...леееко мръсно бяло с черен таван и яко лак...лиги ми потичат направо хахаха
Ами да вярно ... направо на модула...не се сетих. Значи като почна ще ти покажа схемата тогава :)
ecotronic
05-08-2013, 21:22
Не съм я взел още.За сега само обмислям варианта.Мисля да си сложа някоя с гсм известяване, че малко кофти да ме подпират на паркинга и да си заминават като съм на 10 секунди от там...Пък пребоядисването на брони няма да ми излезе по-ефтино.Тъкмо се бях навил да я пребоядисвам цялата в мнооооого светло бежово(почти бяло-тойоти има такива) със черен таван и да мина през КАТ съответно да опрая документите и току виж някой кавал с перфектни умения на паркиране ми охлузил боята ... отново :laser:
Тая кола просто като я видя всеки път си я представям така...леееко мръсно бяло с черен таван и яко лак...лиги ми потичат направо хахаха
Ами да вярно ... направо на модула...не се сетих. Значи като почна ще ти покажа схемата тогава :)
Докато търсиш аларма, ако попаднеш на такава, която залавя крадеца с нещо като ласо примерно веднага след като счупи стъклото, свиркай. И аз си търся такава. Иначе такива, които пищят за да ме известят, че са ми счупили стъкло, отмъкнали са каквото са можали и са избягали или такава която държи квартала буден, когато се скапе акумулаторът - такава не ми трябва.
mitkomeg
05-08-2013, 21:27
Бе майтапа настрана ама напоследък ходя да помагам на едни "специалисти" занимаващи се с видеонаблюдение та се замислям дали няма вариант при удър да прави снимки някаква камерка вместо да пищи и да държи буден квартала хахаха.
Или директно едно две такива:
http://shopping.bg/dvr-s1000-hd-mini-kamera-za-avtomobil
или нещо подобно и ще си имам инфо кой как какво за си взема мерки ... :)
ecotronic
05-08-2013, 21:37
Бе майтапа настрана ама напоследък ходя да помагам на едни "специалисти" занимаващи се с видеонаблюдение та се замислям дали няма вариант при удър да прави снимки някаква камерка вместо да пищи и да държи буден квартала хахаха.
Или директно едно две такива:
http://shopping.bg/dvr-s1000-hd-mini-kamera-za-avtomobil
или нещо подобно и ще си имам инфо кой как какво за си взема мерки ... :)
Аз да попитам.........Ти Алфа 166 ли си си купил или Майбах? :)
mitkomeg
05-08-2013, 21:41
Няма значение тва не означава, че трябва да плащам за некадърността на околните.
Няма значение тва не означава, че трябва да плащам за некадърността на околните.
Какви ти камери, нашия, точно ще си влизам в 9-ката и една жена с малко дете пред очите ми ми трясна една врата в колата и ми обели боята.
- Що не внимаваш, обели ми колата!?
- Еми аз как да вляза?
- Еми сега ако извикам КАТ да стоим цял ден тук ще се научиш ли да влизаш?!
- Ми извинявай ..
Това е положението, ходя си с обелената врата и мен чака, и скандалджия да си все тая само излагации.
mitkomeg
05-08-2013, 22:34
Не обичам скандали и всички да зяпат през 2 пресечки кво става. Начини за разбирателство винаги се намират. Ако видя някой да ми удря колата и да си заминава ще си боядисва цялата после :drunk: Ама айде стига по темата, че се отплеснахме.
Аз да попитам.........Ти Алфа 166 ли си си купил или Майбах? :)
Да беше Майбах и да кажеш ,,както и да е...'' , но 166 е нещо Специало ...:yes:
ecotronic
05-08-2013, 22:53
Да, това е вярно :)
Не мога да го обясня, но коли, доста по-невзрачни от Алфата, но всичките с аларми се скъсаха да ми ги разбиват и ми окрадоха де що имаше за крадене по тях.
Откакто не ползвам аларма, нямам ядове (да не чуе дяволът)
Аналогично - докато ползвах антирадари имах бая повече глоби за превишена скорост отколкото сега, когато не ползвам (и пак - да не чуе онзи).
endeavour
06-08-2013, 06:15
Не мога да го обясня, но коли, доста по-невзрачни от Алфата, но всичките с аларми се скъсаха да ми ги разбиват и ми окрадоха де що имаше за крадене по тях.
Това си е факт - даже и крадците бягат от алфите :evil: Само такива като нас не поумняха :brickwall:
Колеги, при отваряне на стъклото на шофьора, се чува едно чаткане.Когато е свалено дори и не докрай и затворя врата, при самото затваряне се чува едно тракане като че ли от самия прозорец.Някой да се е сблъсквал с това, защото не ми се отваря вратата и да гледам вътре и да не установя от къде е проблема?
Murderer
10-08-2013, 17:58
:respect::respect::respect:
mitkomeg
14-08-2013, 20:43
Абе момчета, появи се едно звънкане от колата и ме изкарва от нормално психическо състояние(абе направо полудявам хахаха). Чува се отвън само.Да го опиша ... ми направи звънка сякаш имам звънче някъде...абе само елените ми липсват отпред и червения костюм и малко сняг и съм същински Дядо Коледа :) Като ми е свален прозореца и мина покрай някоя сграда и се чува ехото от колата как звънка ама не съм сигурен дали се променя с оборотите :disgust:. Не е толкова силно, че да се обръщат хората да ме зяпат ама...
Някой предположения имали за възможна причина?
ecotronic
14-08-2013, 20:47
Защото е кола та дрънка :)
Гледал ли си отдолу да няма нещо закачено да се влачи?
Погледни също по прътите на полуоските да няма изхлузила се някоя скоба от маншон на каре или нещо друго да се мандахерца там.
Да не би да са скрибуцащи накладки?
mitkomeg
14-08-2013, 20:53
Ами за накладки не ми се вярва тъй като се чува сякаш с една честота.Поне така го чувам в движение.Не един път по често да се чува - друг път по-рядно...равномерно подрънква.