PDA

View Full Version : Общи приказки 166

Pages : 1 2 3 4 5 6 7 [8] 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20

ecotronic
14-08-2013, 20:58
Ако е от накладки, звукът ще се променя при употреба на спирачки.
От нещо променя ли се? Завой, ускорение, скорост?
Опитай се да локализираш дали източникът е отпред или отзад.

mitkomeg
14-08-2013, 21:02
Ще пробвам утре като отивам на работа да експериментирам.Замислям се нещо за турбото сега...ако се счупи някое парче от лопатките дали ще го изхвърли през гърнетата? Ако да, поне да не я мисля ... за сега ... :(

code
14-08-2013, 21:54
Капачките на джантите хлопат понякога или си захапал нещо с грайфера. Другото са накладки или ламарината опира в диска.

mitkomeg
15-08-2013, 20:44
Ами тествах тая вечер ама не можах да разбера много.Не се променя при натискане на спирачката.Чуваше май вече като е изключена от скорост.Поне тогава го чух и се сетих, че щях да се ослушвам...Като все едно има верига която се влачи по асфалта. И на завой не се променя...Май ще чакам само да си каже кое е хахаха ... ремък ли да има хлабав пффф нз ще го чакам.

Tasho
17-08-2013, 13:05
Колеги, понеже трябва да махна кората на шофьорската врата се сблъсках с проблем, чието решение сигурно е елементарно.Не мога да откача буксата от модула, който командва огледалата.Има там едно за натискане, но не мърда буксата.Някакви идеи и съвети как се маха тая букса?
И още нещо за проблема, заради който се налага това.Когато прозореца се затваря и стигне почти края започва едно тракане и когато се затвори, машинката все едно не изключва и започва да блъска яко все едно ще го строши.Дали е заминала тя или нещо в механизма?

ecotronic
17-08-2013, 15:24
Колеги, понеже трябва да махна кората на шофьорската врата се сблъсках с проблем, чието решение сигурно е елементарно.Не мога да откача буксата от модула, който командва огледалата.Има там едно за натискане, но не мърда буксата.Някакви идеи и съвети как се маха тая букса?
И още нещо за проблема, заради който се налага това.Когато прозореца се затваря и стигне почти края започва едно тракане и когато се затвори, машинката все едно не изключва и започва да блъска яко все едно ще го строши.Дали е заминала тя или нещо в механизма?

Когато се движат стъклата в дадена посока и стигнат до крайното си положение, се получава едно механично затормозяване, което води до нарастване на тока през мотора и по това нарастване на тока управляващият модул "разбира", че стъклото е достигнало крайното си положение и изключва напрежението към мотора.

Какво се случва обаче ако има проблем (примерно износени зъби в редуктора на механизма? Стъклотото достига крайно положение, възниква механично натоварване на редуктора, но зъбът прескача и моторът продължава да върти. В резултат на това токът не може да нарастне и модулът не "разбира", че трябва да изключи захранването. Така се получават въпросните удари.
Трябва да се установи причината поради която механизмът прескача.
Не знам дали го обясних добре, но за мен проблемът е по-скоро механичен, отколкото електрически.

За буксата - виж там нещо :) Трябва да се изключи с натискане на палеца. Помагай си с отвертка и все ще я изключиш някак.

Tasho
17-08-2013, 15:29
Мерси, колега, явно ще е механичен наистина проблема.Намерих тема за колега, който е имал подобен проблем, по точно не е можел да затваря прозореца и се е оказала скъсана заварка.При мене прещракването се получава два пръста преди затварянето на прозореца и вече догоре започва да удря зверски нещо.Тези дни ще видя да извадя целия механизъм и да видя за каво иде реч.

mitkomeg
17-08-2013, 20:37
Колеги, колко време се чува помпата при вас като подадете контакт.Днес си играх малко с мултискана и като пусна тест бучи около 2 секунди 3 най-много.А като дам на контакт си бучи сигурно 8-10 секунди(значително повече от теста). Не знам дали е проблем но от както съм взел кораба майка все така си е било и още в началото ми направи впечатление, че доста време бучи след подаване на контакта.Така ли е по принцип при всички ми е интересно?

andro88
17-08-2013, 20:51
Абе момчета, появи се едно звънкане от колата и ме изкарва от нормално психическо състояние(абе направо полудявам хахаха). Чува се отвън само.Да го опиша ... ми направи звънка сякаш имам звънче някъде...абе само елените ми липсват отпред и червения костюм и малко сняг и съм същински Дядо Коледа :) Като ми е свален прозореца и мина покрай някоя сграда и се чува ехото от колата как звънка ама не съм сигурен дали се променя с оборотите :disgust:. Не е толкова силно, че да се обръщат хората да ме зяпат ама...
Някой предположения имали за възможна причина?

Веригата на маслената помпа. Би следвало да дрънка само на по-ниски обороти, а при по-висока да изчезне

mitkomeg
17-08-2013, 20:57
Веригата на маслената помпа. Би следвало да дрънка само на по-ниски обороти, а при по-висока да изчезне

Ами всъщност май само като карам леко се чува...на обороти се чуват други неща но май не и звънкането.А това звънкане ако е от въпросната верига какво може да значи това? маслото ли не е наред или самата верига е за смяна.Аз съм планувал да я сменям с другата смяна на маслото.Само да не ме изпревари... :(
Чета и друго се дразнят шума и като загрее колата ама ...

mitkomeg
18-08-2013, 17:48
Ето едно клипче, че тая вечер не издържах.Не ми харесва само, че се чува от към двигателя.Другото което е, че много ми прилича звука като на паднало болтче някъде и от вибрациите да издава тоя звук.Много се надявам да е от това, че ...

http://vbox7.com/play:e5b4eb0d6c

п.п. Сега ходих пак да слухтя и се чува от лявата страна като се стои срещу двигателя ?!? Май и от горната страна ама лошото е, че не виждам нищо разхлабено или паднало, че звънти така. ;(

andro88
18-08-2013, 23:25
За мен това е звука на маслената помпа. Тя дрънчи така и е типично за 136 коньовите. И капите са така. Има хора си ги карат по 100 000 км така, други решават да я сменят, но доколкото знам е завряна вътре в двигателя и през картера не може да се смени, а се иска сериозно разглабяне. Което разбира се струва пари. Аз моята си я карам така. Не се панирай.

mitkomeg
18-08-2013, 23:51
А то ако е тя не трябва ли да е ритмичен звука-през равни интервали да цъка? При мене не е така и май наистина ше оставя на самотек и квот стане.

Linkestis
19-08-2013, 00:39
Сменява се ама цената за нея и труда няма да ви хареса.Мигът на наслада след смяната е мимолетен като от целувка на девица.
За това като ви писне..съчетавате нещата а именно:махането и от баланс вала и затапване.

П.П. сега ти гледах клипчето,това не е от веригата а от обтегача

----
Може да пробваш като е запалена и дрънка,сипвай по малко вода върху ремъка.Ако утихне,почваш да сменяваш.

Scrapera
19-08-2013, 13:58
Една Мареа 2.4 JTD 130 така си дрънка вече година и нещо и засега няма проблем. Най-вече на празен ход, при загасяване на двигателя издрънква най-силно.

Tasho
22-08-2013, 19:14
Предното окачване еднакво ли за 166 2.0 ts, 2.4jtd ?

Bobiuzunov
22-08-2013, 20:59
Мисля че на всички 166-ци е еднакво и предно и задно.Аз взех долен десен носач от 2.4 JTD и го монтирах на 3.0 V6.

thecleaner
22-08-2013, 23:12
Предното окачване еднакво ли за 166 2.0 ts, 2.4jtd ?

И задното дори е еднакво.

Bobiuzunov
24-08-2013, 21:42
Немога да намеря темата за свалянето на ИЦС-а че утре съм решил да сваля този елемент от двете му страни и заедно със жабката и кората под волана ще ги дам да ми ги тапицират с кожа,тунела го направих сам с бежова боя,но много си играх и резултата е много добър.

Linkestis
24-08-2013, 21:50
http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=442823&postcount=21

Bobiuzunov
24-08-2013, 22:12
Незнам какво щях да правя без теб и колегата
ecotronic (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17655),винаги сте се отзовавали и много сте ми помагали.Благодаря.:clap2::cheers:

tweety
30-08-2013, 17:38
Намерих много мнения и то различни, но не знам на какво да вярвам. Ще отскоча скоро до Румъния и дилемата е необходима ли е зелена карта за гражданската отговорност или не е задължителна за страни от ЕС?
Това което разбрах със сигурност е, че ще ми е необходима винетка за територията на Румъния, но още не знам за зелената карта.

Bobiuzunov
30-08-2013, 18:47
Не съм много убеден,но мисля че като документ не ти я търсят,но ако недай си боже стане ПТП не ти е валидна застраховката.

Boby
30-08-2013, 19:57
Прочети си полицата на застраховката. Ако има забележка, че колата ще се ползва само на територията на БГ ще ти е необходима з.к. защото ако стане ПТП на практика няма да имаш застраховка( това го прилагаха Лев Инс) Ако пише, че е валидна и извън БГ не ти е необходима.

Друг е въпроса, че едва ли румънските полицай ще го разберат това и ще ти я искат най-вероятно.

koolio
31-08-2013, 12:19
Трябва си и за Румъния. :)

digitalundgrd
31-08-2013, 23:22
Аз съм ходил с 3 различни коли последните 3 години до Гърция (Солун) и до Румъния (Букурещ, Сибиу и Трансфагарашан) без зелена карта. Никога не са ми искали зелена карта, но и никога не съм имал ПТП или да са ме спирали полицаи...

Всеки различно ще ти каже, но според мен за страни от Европейския съюз, си важи нашата ГО, зелената карта бих си направил, в случай че ще минавам през Сърбия или Турция да речем...

CHEFO666
01-09-2013, 23:27
Абе хора,как да си пусна да влиза въздух в купето,ама не искам да работи климатика ... е баси тъпия въпрос майна...

thecleaner
02-09-2013, 01:15
Кой колега днес (вече вчера) настигнах на магистралата с надпис Q2 и лепенки Lisan някъде около Сливен, посока София преди обяд.

endeavour
02-09-2013, 06:36
Абе хора,как да си пусна да влиза въздух в купето,ама не искам да работи климатика ... е баси тъпия въпрос майна...
Ами сваляш десния прозорец 5-6 см и си ти :super: Иначе съм забелязал, че през решетките на таблото при движение си влиза въздух и без пуснат климат... може би поради възрастта на автомобила :grin:

geniusloci
02-09-2013, 10:09
Натискаш Econ и си регулираш вентилатора. И да "харчи" климатик, ще е минимално.

qpwo
02-09-2013, 14:04
Колеги, днес ми изпуши:jumping: вентилаторчето за въздух към купето.. Има ли някакви теми или коментари за него, че немога да намеря?

code
02-09-2013, 14:13
Колеги, днес ми изпуши:jumping: вентилаторчето за въздух към купето.. Има ли някакви теми или коментари за него, че немога да намеря?

Разглобяванка откъм дясната чистачка докато опреш до него. ;) Преди това иди някой да ти събере фреона щото и там се разкача. Вентилатор търсих за някой, новия не беше много пари, но момчето се спря на стар. Навремето аз за моя броих 200кинта втора употреба, колко ми е бил акъла, сега бих сложил нов. От Ланча Капа е същия. ;)

ecotronic
02-09-2013, 14:17

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=41929&highlight=%E2%E5%ED%F2%E8%EB%E0%F2%EE%F0+%EF%E0%F0 %ED%EE

Bobiuzunov
02-09-2013, 16:02
Скоро правих същата манипулация,както ти е писал колегата CODE някои да ти източи фреона след което се свалят тръбите които са отгоре и така докато стигнеш до вентилаторчето.Аз го взех втора ръка за 40 кинта иначе има ново в АХМ мисля че беше около 280 лева.Упех.

popaay
02-09-2013, 17:55
Става и без точене на фреона!

Linkestis
02-09-2013, 19:32
Става и без точене на фреона!

Абсолютно вярно!

moniiii
02-09-2013, 20:36
Кой колега днес (вече вчера) настигнах на магистралата с надпис Q2 и лепенки Lisan някъде около Сливен, посока София преди обяд.

Май съм бил аз;-)

thecleaner
02-09-2013, 21:36
Май съм бил аз;-)

Ми аз присвирках като те изпреварвах, а ти мисля че ми присветна.

Bobiuzunov
02-09-2013, 21:39
Абе става и без да се точи фреона,но е по гадно май трябваше да се кривят въпросните тръби,а мисля че това може да има неблагоприятни последствия след това за климатроника.Аз и на капата съм го правил това упражнение,но и там пак предпочетох да източа фреона.

moniiii
02-09-2013, 22:11
Ми аз присвирках като те изпреварвах, а ти мисля че ми присветна.

Дам,беше със164ка,нали

thecleaner
02-09-2013, 22:22
Дам,беше със164ка,нали

:plane:

popaay
03-09-2013, 07:12
Абе става и без да се точи фреона,но е по гадно май трябваше да се кривят въпросните тръби,а мисля че това може да има неблагоприятни последствия след това за климатроника.Аз и на капата съм го правил това упражнение,но и там пак предпочетох да източа фреона.
Нищо не се криви, просто се откачат от скобите тръбите и там където са хванати.И най-важното една много къса отвертка звезда

CHEFO666
04-09-2013, 20:14
Харесах си АЛФА ГТ и БМВ 730 дизел....Кво прайм са?:boxed:

Bobiuzunov
04-09-2013, 20:38
Ми меткай се на някоя от двете,а може и на двете щом те кефят.:tooth:

CHEFO666
04-09-2013, 20:47
Бах мааа му .... мн коли стават.. Някой не иска ли да му продам Алфа 166 ,или Галант турбо....има и една друга ..ама тя не се дава...:tooth:

Bobiuzunov
04-09-2013, 21:06
Абе все ще се намери купувач :tooth:

Linkestis
04-09-2013, 23:15
БМВ 730 дизел....

:cheers:

koolio
04-09-2013, 23:17

Ама бумер или крисбенгълско извращение?

CHEFO666
05-09-2013, 07:41

Хубава кола... http://www.cars.bg/c373830 мн лошо кото те налази бръмбара ... не мой се спи :tooth:

code
05-09-2013, 10:32
Хубава кола... http://www.cars.bg/c373830 мн лошо кото те налази бръмбара ... не мой се спи :tooth:

Огромна, тежка, лакома бангия с болни претенции. Аз съм 1,9 и това го изпреварвам като спряло. Ужасна е нашия, по-добре си вземи ГТ, поне няма след него 3 по-нови модела ГТ. ;)

ecotronic
05-09-2013, 10:38
За тия пари по-добре си вземи 166 FL. Хем ще бъде с няколко години по-млада, хем ще е по-кола от бавареца.

thecleaner
05-09-2013, 10:40
Огромна, тежка, лакома бангия с болни претенции. Аз съм 1,9 и това го изпреварвам като спряло. Ужасна е нашия, по-добре си вземи ГТ, поне няма след него 3 по-нови модела ГТ. ;)

Не съм съгласен с теб, това е кола с главно К. 193коня мотора с ремап както си ти, такъв бинокъл ще ти даде, че няма да ти се повярва. И освен това ще надживее 80% от 159ките :)

Bobiuzunov
05-09-2013, 10:43
Не съм съгласен с теб, това е кола с главно К. 193коня мотора с ремап както си ти, такъв бинокъл ще ти даде, че няма да ти се повярва. И освен това ще надживее 80% от 159ките :)
Абе хем е така,хем не е.Точно тази 7-ца ми е вече много ретро и вехта,виж за вървежа не споря.

code
05-09-2013, 11:14
Не знам какъв бинокъл ще ми дава, може да се пробва. :) Дори и да върви с мен гори двойно. Карал съм 728i беше трагедия. Возеше като Лада с изтървали амортисьори и вървеше колкото нея. Колата е доста тежка :wierdo:
Малко офф новата Мазда 6, освен, че е уникално красив 5 метров автомобил гори 7л бензин градско със старт/стоп система 2,0 мотор 150 коня и тежи 1300кг :tooth: Ей това е кола майна :)

Doomguy
05-09-2013, 11:52
Какво толкова се прехласвате по това древно БМВ? Вече е доста стара концепция. Не ме убеждавайте колко е здраво, онзи ден едно такова си беше направило предните гуми на сликове, явно окачването не е вечно както ме убеждаваха разни хора.

koolio
05-09-2013, 14:50
Нищо вечно няма, ама важното е да се плюем и сами да се убеждаваме какви боклуци са нашите коли и колко по-хубави са всички останали.
Иначе аз съм голям фен на бумера, ама вече му е минало времето - модел отпреди 24 години, спрян от производство преди 12. Все пак с 3.0 дизел не е толкова умрял кон. ;)

Scrapera
05-09-2013, 16:26
Та това почти няма разлика спрямо Е39. И върви по-малко, гори повече, струва повече. Защо ти е да наливаш в Е38 не знам. Само дето е малко по-голямо, всичко е същото. Точно като при VW. А в някой случай Е39 има повече екстри от Е38. Както и да е, и двете са толкова скучни като дизайн че не бих карал нито едното.

Bobiuzunov
05-09-2013, 18:43
Та това почти няма разлика спрямо Е39. И върви по-малко, гори повече, струва повече. Защо ти е да наливаш в Е38 не знам. Само дето е малко по-голямо, всичко е същото. Точно като при VW. А в някой случай Е39 има повече екстри от Е38. Както и да е, и двете са толкова скучни като дизайн че не бих карал нито едното.
Много точно казано и напълно подкрепям мнението на колегата,за нито едно от двете споменати по горе не си давам 166-та.

CHEFO666
05-09-2013, 20:48
Пичове...днес имах "клиент,мой мн добър приятел" за Алфата ми ... преди седмица му бях казал че ще му е дам за 6 бона....щото голям мерак имаше.Днес дойде с парите,като не знам защо се бях надъхал де е продавам .... ами,не му е дадох....нямам идея що....ама грам.Днес избягах от 6 бона....тва любов ли е,де да знам:hitbycupid:
По тоя повод,изпихме с него една бира,че не му продадох колата си :D и на прибиране от Софето,минах,и си купих музичка за Алфунката,точно по тоя повод,че си остана при мен ....
Ей така ...реших да се пофаля,и да ми кажете че не съм направил грешка като не съм я дал.
Кой ще си слуша музика в колата без проблем ...а.а.а.а....:naughty:

Scrapera
05-09-2013, 21:06
Вместо да си купиш примерно... FL 3.2 V6 с тия 6 бона
:yes::yes::yes:

ecotronic
05-09-2013, 21:11
Стефчо, птичето веднъж каца на рамото.
То хубаво любов, но дано един ден да не се хапеш за тези 6К :)

Bobiuzunov
05-09-2013, 21:27
Абе добре си взел музика,но е трябвало да вземеш 6-те хилки пък щеше да си харесаш друга Алфа.:naughty:

koolio
05-09-2013, 22:32
Добре си направил.
Каква по-добра кoла можеш да си купиш за 6000 лева? Никаква. А тази я караш от известно време, вероятно си купувал гуми, сменяла си някоя и друга от основните части, които излизат за смяна. Ако колата ти не е проблемна и нямаш зор да я сменяш, това е било най-разумното решение.

radostin_ivanov
05-09-2013, 22:52
Не знам,защо избяга от БМВ-то,има коли който не остаряват,а специално тази изглежда доста добре.

CHEFO666
06-09-2013, 00:20
Ами не знам,сърце не ми даде да го дам :) .
Тва БМВ ме кърти от всякъде..мн ме кефи,но за минути ми минаха некви мисли през тиквата....ок 6 бона...тря да додавам поне още 2 бона за тоя баварец,от там....не знам кво ме чака....смисъл...дори и дребно да е нещо...иска си пара...а може и да не е дребно...не се знае.Алфата ми е като от магазина....нова боя..нови гуми...масла...няма да тропа,...да лопа..да течът некви работи..абе гледам си го като мамин сладък....и най важното,върви като попъркан....
А колкото за 3.2 v6 , май не искам бензин....фен съм на бензина....но имам едно юнашко прасе 5.7 V8 стига ми :tooth:

ecotronic
06-09-2013, 11:16
Ами не знам,сърце не ми даде да го дам :) .
Тва БМВ ме кърти от всякъде..мн ме кефи,но за минути ми минаха некви мисли през тиквата....ок 6 бона...тря да додавам поне още 2 бона за тоя баварец,от там....не знам кво ме чака....смисъл...дори и дребно да е нещо...иска си пара...а може и да не е дребно...не се знае.Алфата ми е като от магазина....нова боя..нови гуми...масла...няма да тропа,...да лопа..да течът некви работи..абе гледам си го като мамин сладък....и най важното,върви като попъркан....
А колкото за 3.2 v6 , май не искам бензин....фен съм на бензина....но имам едно юнашко прасе 5.7 V8 стига ми :tooth:

Ако твоят човек, ако много страда затова, че не си му я продал, му кажи че може да купи моята за 6К :) Тя също е в перфектно състояние. Даже ще му отстъпя 300 лв заради кожения салон :)

CHEFO666
06-09-2013, 12:02
А,казах му...-Добре ве бай х"ьо ... дай ще ти намерим друга такава....Отговора му беше...или ша е тая...или алфа няма да купа....рече и отсече,и пихме бира . Ама аз го знам са кво ша направи....ще купи БМВто ...
:D

---------- Post added at 12:02 ---------- Previous post was at 11:59 ----------

Между другото....

Всички уплътнения на колата са ми бих казал зле....на всички врати,+ и това на багажника.Някой знае ли от къде мога да си взема нови???

Boby
06-09-2013, 19:36
Решил съм да си слагам парктроник на задната броня за да не бутам вече колите докато паркирам(за сега все с номера ги целя та няма щети по бронята:grin:) Та масовите които се продават са с чувствителност до 30см. От тези 30см до 0 пищят с постоянен звук и на практика пак няма да се ориентирам къде е задницата. Някой попадал ли е на парктроник с по-малка чувствителност примерно до 5-10см?

code
06-09-2013, 19:54
Решил съм да си слагам парктроник на задната броня за да не бутам вече колите докато паркирам(за сега все с номера ги целя та няма щети по бронята:grin:) Та масовите които се продават са с чувствителност до 30см. От тези 30см до 0 пищят с постоянен звук и на практика пак няма да се ориентирам къде е задницата. Някой попадал ли е на парктроник с по-малка чувствителност примерно до 5-10см?

Пищи на 30см щото докато спреш си на 15 ;) Което вече е доста близо. Не ти трябва на по малко, повярвай ми. И едно основно правило преди да паркираш - огледай се за теглич - мори всякакви брони с и без парктроници :tooth:

Boby
06-09-2013, 20:17
С тегличите съм много внимателен имам ги в предвид. И на 3-те ми коли са смачкани само предните номера от специалисти в паркирането.:hmm: Понякога ми се налага да паркирам на 2 пръста от задната кола и ползвам приятелката за парктроник (много силно пищи като стане напечено:grin: ) но някак си не е готино.

Drag0
07-09-2013, 01:54
Ако мислиш да слагаш китайски парктроник не му вярвай когато вали, има скреж, лед, мъгла и тем подобни.
Бордюри , колчета и т.н. също не са сила на повечето китайски парктроници.

VLADius
08-09-2013, 23:58
Здравейте! Имам няколко въпроса към колегите със 166-ци (особено към тези, които са имали/карали и 164 2.0 ТС). Заглеждам една доста запазена (приятелска) АР 166 2.4жтд, 175кс, 2003г., автоматик. Дайте повече инфо като за купуване на такава кола - как е като чупене и поддръжка (особено сравнено със 164). Какви са и слабите места, болки и проблеми и как се оправяте с тях (също и като финансова страна)? Всяко мнение (дори да се струва странно) би ми помогнало да разбера дали това ще да е колата. Съответно да не подминаваме и добрите страни.

Boby
09-09-2013, 12:03
Охоо Влади да не си решил да сменяш бабата?

Общо взето нещата стоят така:

При 164 караш много километри и даваш малко пари.

При 166 за да караш много километри трябва да даваш много пари.

С какъвто и да е двигател 164-та винаги ще е много по-евтина за поддръжка така, че по-добре не прави съпоставка с цената на ремонтите, а с всичко останало. Ако ти е комфортна 166-та и се чувстваш добре в нея я взимай.

Kuku
09-09-2013, 18:50
.... Коде, идеята на 7-ма серия не е да се стрелка с пубертетите по светофарите, нали?!
Новото 750i има 4,5-литров двигател с 2 турбини и 450к.с., а гори 12л./100км. градско в София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Май новата Мазда си остава един уникален Форд :tooth: :tooth: :tooth:
730d може да е по-лошо от 166 или от двуврата 156, само в разсъжденията на болен мозък :hmm:

radostin_ivanov
09-09-2013, 20:28
Новата 7-ца е некав хибрид,това май не го споменаваш,иначе да,не е страшен разхода на доста коли по и над 500 коне.

koolio
09-09-2013, 20:44
Коде, идеята на 7-ма серия не е да се стрелка с пубертетите по светофарите, нали?!
Новото 750i има 4,5-литров двигател с 2 турбини и 450к.с., а гори 12л./100км. градско в София!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
730d може да е по-лошо от 166 или от двуврата 156, само в разсъжденията на болен мозък :hmm:

Абе 10 години разлика в поколенията не са за подценяване. ;)
Не че на мен ми пука от тия неща, ако навремето си бях намерил 730д, ама с ръчка и М-пакет, щях да я взема.

code
09-09-2013, 22:09
Коде, идеята на 7-ма серия не е да се стрелка с пубертетите по светофарите, нали?!

А Бугати е 1000 коня :busted_cop: Като си купиш 750i с две турбини аз съм първият дето ще ти каже браво;) Голяма далавера, че гори 12 градско и се обезценява с 300лв на ден. :)

Kuku
09-09-2013, 23:32
Коде, не успявам да намеря смисъл в личностните обръщения - това, дали аз мога да си купя 750 или не, какво променя в неговото технологично ниво?
750 не е хибрид, но е на светлинни години пред Мазда 6, точно както и Е38 е било на светлинни години пред таралясниците, дето им се радваме сега.
Както казах в една друга тема, нашите коли може да ги наричаме и 'Ентърпрайз', ама това не ги прави совалки :)

code
10-09-2013, 09:56
Коде, не успявам да намеря смисъл в личностните обръщения - това, дали аз мога да си купя 750 или не, какво променя в неговото технологично ниво?
750 не е хибрид, но е на светлинни години пред Мазда 6, точно както и Е38 е било на светлинни години пред таралясниците, дето им се радваме сега.
Както казах в една друга тема, нашите коли може да ги наричаме и 'Ентърпрайз', ама това не ги прави совалки :)

Смисълът е, че сравняваш круши с ябълки. Мазда можеш да сравняваш с 520, даже и то е по-скъпо. Ако трябва да сравняваме на една цена сигурно ще се наложи да я редим с 316 ясно, че последното е трагикомедия. :) А 166 е 100 пъти по-готина от тоя стар дръгел по-горе ;) Винаги ми е било много смешно хора дето карат БМВ-та умрялки по 7-8хил.лв. как сочат разни по 400 000 и се кефят, само че единствената прилика е емблемата. :)

KostovG
10-09-2013, 16:41
Здравейте
Нов съм във форума и имам желание скоро да стана от вашата секта :naughty: та да ви попитам, някой от вас гледал ли е на живо автомобила от тази обява и в какво състояние е?
http://www.cars.bg/c350889

koolio
10-09-2013, 20:54
Това е най-евтината автокъща в Плевен.
В нея за първи и последен път съм виждал 156 с изтъркан до бяло черен кожен салон.
Мога да видя колата другата седмица ако си ходя, но по-добре не си губи времето. :) За тази цена няма да намериш нищо свястно.

Scrapera
10-09-2013, 21:09
Хората дето карат бмв-та за по 7-8 хиляди направо са си добре, какво да кажем за тези, които карат Е36 316 93-та и си викат мале кво бе ен ве караммммм... Точно тези с Е36 са и водачите с най-ниска култура поне у наше село, такива паркирания, засичания, сърфиране из трафика с над 100км/ч и от гоуф не съм виждал, но това е друга тема.
Това Е38 прехваленото не е нищо особено. Имам наблюдения и над него, и над Е32. Това са просто по-големи петици, абсолютно нищо особено! Карал съм, ремонтирал съм (до безкрай) и знам. На тези които го хвалят пожелавам да карат 725tds цял живот.:naughty: А да се сравнява със 166 е...... несериозно. Това е все едно да сравните Е21 с Е90.
На някой който би дал и 5000лв за това нещо определено му хлопа дъската. Не му давам повече от 1985г. ако не гледам каталозите, честно.
http://www.topcarrating.com/bmw/1994-bmw-750il-e38.jpg

Kuku
10-09-2013, 23:45
Момчета, яко сте облъчени, ЯКООО!!!
Ше ви просветне някой ден.... :)

BO
11-09-2013, 00:10
...
Това Е38 прехваленото не е нищо особено. Имам наблюдения и над него, и над Е32. Това са просто по-големи петици, абсолютно нищо особено! Карал съм, ремонтирал съм (до безкрай) и знам....

Щом толкова си ги ремонтирал до безкрай и знаеш толкова много, кажи ми като слагаш кардана на тия БМВ-та, какво е особеното, без което не може да минеш?

Ама якоооо...:evil:

Scrapera
11-09-2013, 02:02
Това ще питаш майстора който им ремонтира трошливите автоматици. Аз нямам сервиз за АСК. Ще ти покажа една от последните снимки които правих. Да видиш като покараш няколко години яко бе ен ве сйедма сйерия дето е супер качество браааат и вечно, неунищожимо, най- и т.н. и т.н. из софийската луга кво ще намериш. Подчертавам че колата не е удряна за да стане това:
http://pichost.name/images/2013/09/11/71.th.jpg (http://pichost.name/CSi) http://pichost.name/images/2013/09/11/73.th.jpg (http://pichost.name/CSt)

Толкова от мен. Купете си по едно такова БМВ с ретро излъчване дето 85г. дето му дадох му е много, нали е супер кола. По възможност да е тдс.

koolio
11-09-2013, 02:44

Айде сега обясни какво му е толкова извънземното на това БМВ, та е тооолкова по-хубаво от по-новата с две поколения 166.

Jivko7777
11-09-2013, 03:13
Хората дето карат бмв-та за по 7-8 хиляди направо са си добре, какво да кажем за тези, които карат Е36 316 93-та и си викат мале кво бе ен ве караммммм... Точно тези с Е36 са и водачите с най-ниска култура поне у наше село, такива паркирания, засичания, сърфиране из трафика с над 100км/ч и от гоуф не съм виждал, но това е друга тема.
Това Е38 прехваленото не е нищо особено. Имам наблюдения и над него, и над Е32. Това са просто по-големи петици, абсолютно нищо особено! Карал съм, ремонтирал съм (до безкрай) и знам. На тези които го хвалят пожелавам да карат 725tds цял живот.:naughty: А да се сравнява със 166 е...... несериозно. Това е все едно да сравните Е21 с Е90.
На някой който би дал и 5000лв за това нещо определено му хлопа дъската. Не му давам повече от 1985г. ако не гледам каталозите, честно.
http://www.topcarrating.com/bmw/1994-bmw-750il-e38.jpg

Не ми показвай тоя дръгел ;) ето една друга изчистена с която с кеф бих я разхождал ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fhwc8wF5OOs

b_angelov
11-09-2013, 07:14
Не ми показвай тоя дръгел ;) ето една друга изчистена с която с кеф бих я разхождал ;)

http://www.youtube.com/watch?v=fhwc8wF5OOs

И каква е разликата м/у двете?
В заводски вид и викаш "дръгел", пък мунингована е много арна. :respect:

Кажи честно.

code
11-09-2013, 09:53
Една от една по-грозни почнахте да ги пускате .. ей ги 2 кораба за по 7-8 хил лв, единият 400кг отгоре.

Doomguy
11-09-2013, 11:06
BMW-то в никакъв случай не е грозно, но до там... 166 е по-нова концепция, трябва да си кон с капаци да кажеш, че раздутата древна петица е по-добрата кола. Преместете си споровете някъде другаде, това е раздел за 166 и на никой не му пука за някакъв прехвален кош на двайсе години.

Kuku
11-09-2013, 13:56
Е, хем е раздел за 166, хем не ви пука за нея :D

koolio
11-09-2013, 14:33
Айде сега обясни какво му е толкова извънземното на това БМВ, та е тооолкова по-хубаво от по-новата с две поколения 166.

Аз попитах все пак. ;)

Doomguy
11-09-2013, 15:26
Kuku не е тъп, въпреки че понякога така излиза. Просто е решил да ни тролне малко... За разнообразие.

koolio
11-09-2013, 16:39
Kuku не е тъп, въпреки че понякога така излиза. Просто е решил да ни тролне малко... За разнообразие.

Много точен психологически профил му направи! :cheers:

Kuku
11-09-2013, 20:41
Без обиди, моля ви се - и аз карам Алфа Ромео :crazy:

BO
11-09-2013, 21:28
Ще ти го кажа накратко.

Шум в купето при 120км/ч
Алфата - 70,0дб
БМВ - 64,5дб

Ако разбираш от тези две цифри ще видиш, че разликата не е малка, не е голяма, а е извънземна.

И за справка с:
Дачия Логан - 72,9дб.
Лада Самара - 74,5дб

Мисля, че сам може да усетиш каква е разликата в шума от 2.9/4.5 децибела между два автомобила.
Знаеш ли колко е разлика от 5.5? Толкова сигурно е разликата между Трабанта и Алфата. Ето, това е разликата.
Кофти, а?

Linkestis
11-09-2013, 21:55
Ще ти го кажа накратко.

Шум в купето при 120км/ч
Алфата - 70,0дб
БМВ - 64,5дб

Ако разбираш от тези две цифри ще видиш, че разликата не е малка, не е голяма, а е извънземна.

И за справка с:
Дачия Логан - 72,9дб.
Лада Самара - 74,5дб

Мисля, че сам може да усетиш каква е разликата в шума от 2.9/4.5 децибела между два автомобила.
Знаеш ли колко е разлика от 5.5? Толкова сигурно е разликата между Трабанта и Алфата. Ето, това е разликата.
Кофти, а?

Бо отново ви закопа :)
А сега се почешайте между краката :bouncing_smiley:
Аз ви казвах че е извънземна 166-та ама нема кой да вярва.
Хубава е вярно..имам си двечки,ама да си разправяте разкази под шипковия храст е нелепо...

koolio
11-09-2013, 22:26
Без обиди, моля ви се - и аз карам Алфа Ромео :crazy:

Тва беше комплимент бе, батка. ;)

---------- Post added at 19:26 ---------- Previous post was at 19:25 ----------

Ще ти го кажа накратко.

Шум в купето при 120км/ч
Алфата - 70,0дб
БМВ - 64,5дб

И за справка с:
Дачия Логан - 72,9дб.
Лада Самара - 74,5дб

Кофти, а?

Това ли е всичко?
А ако ми дреме на оная работа за шума в купето на Алфата или по-точно обезшумеността на 166-цата ми е достатъчна?

Boby
11-09-2013, 22:40
Колеги има ли разлика в петите за зацепване на ангренажа на Т.С. двигателите 155 и 150 коня?

gigi
11-09-2013, 22:48
Добре де, а някои от тука да ги е карал и двете повече та да даде компетентно мнение??? Щото съм ги имал и двете и мога да поспоря с всички ви за дотук написаните глупости.
Всъщност сега прочетох че от ГТ-се е почнало и такова имах. Ще ви поизчакам да си поговорите пък ако найстина ви интересува нещо питайте.

code
11-09-2013, 22:49
Колеги има ли разлика в петите за зацепване на ангренажа на Т.С. двигателите 155 и 150 коня?

Не. Двг е един и същ.

Doomguy
11-09-2013, 22:54
Добре де, а някои от тука да ги е карал и двете повече та да даде компетентно мнение??? Щото съм ги имал и двете и мога да поспоря с всички ви за дотук написаните глупости.
Всъщност сега прочетох че от ГТ-се е почнало и такова имах. Ще ви поизчакам да си поговорите пък ако найстина ви интересува нещо питайте.

Добре де, сподели ако обичаш.

Kuku
11-09-2013, 23:34
И на мен ми е интересно..... не, че не знам, ко ти е мнението, ама все пак :D

Linkestis
12-09-2013, 21:05
Гиги не разбита от автомобили.От къде знам ли... Щото ще каже повече положителни неща за бавареца.Това автоматично го прави неразбиращ.

nicola 59
13-09-2013, 19:38
Колеги питах в 155 и 156 раздела ма искам да питам и тука понеже и вие го карате същия мотор.Дайте мнение ,че мисля да си взема този модул.
http://www.ebay.it/itm/Chip-Tuning-Digital-Box-ALFA-ROMEO-155-156-159-BRERA-GT-GTV-Chiptuning-Benzin-/221188463219?lgeo=1&clk_rvr_id=520383961361&vectorid=229494

ето го пак http://www.ebay.it/itm/CHIP-TUNING-ALFA-ROMEO-156-2-0-TS-150-155-HP-35-POWER-BOX-PETROL-LPG-/281140155403?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item417542540b

Boby
14-09-2013, 16:13
Ще сменям ангренажа и ремъка на баланс валовете на Т.С.-ка и да питам без пети ще се справя ли със смяната на ремъка? Знам, че трябват пети, но ако бележа валовете ще стане ли работата?

Tasho
16-09-2013, 22:05
Колеги, понеже ми писна да сменям тия смотани скърцащи тампони на горните носачи си взех направо два нови от Германия за общо 86? с доставката.Марката е Flenor.Някой да има наблюдение над тях?Трябваше въпроса да е преди покупката, но все пак....Иначе дойдоха в кутии,а самият носач е запечатан в найлонова торбичка.Навсякъде и по кутията и по найлоновия пакет има надписи made in Germany , а не като тези дето са в България с надпис произведено в EU.Само дано под лъскавката опаковка да не се крие гнила ябълка....?

code
16-09-2013, 22:20
Ще сменям ангренажа и ремъка на баланс валовете на Т.С.-ка и да питам без пети ще се справя ли със смяната на ремъка? Знам, че трябват пети, но ако бележа валовете ще стане ли работата?

Ангренажа си го бележи и няма да имаш проблеми, лошото е ако мислиш да сваляш водна помпа трябва да свалиш и колелото на всм.вал оттам ще загубиш центровка. Или на 1,8 само беше така. Понякога се обърквам. :wierdo: Балансите си имат белези.

ecotronic
16-09-2013, 22:38
Ангренажа си го бележи и няма да имаш проблеми, лошото е ако мислиш да сваляш водна помпа трябва да свалиш и колелото на всм.вал оттам ще загубиш центровка. Или на 1,8 само беше така. Понякога се обърквам. :wierdo: Балансите си имат белези.

Според описанието за демонтажа на водната помпа е така, както казваш и при 2.0. Аз бях свалил колелото заради смяната на вариатора и поради това нямам практически наблюдения затова дали е пречило при смяната на помпата.

nicola 59
17-09-2013, 11:51

Трее си пети понеже вала трее се блокира,ма става и без пети ,като свалиш капака и си бележиш и вала не само колелото,така няма проблеми понеже белега на вала ще послужи като пета.

ecotronic
17-09-2013, 12:42
Може да се свърши работата и без пети, но няма никаква гаранция затова, дали при предишната смяна ремъкът е бил зацепен правилно.

nicola 59
17-09-2013, 13:24
Може да се свърши работата и без пети, но няма никаква гаранция затова, дали при предишната смяна ремъкът е бил зацепен правилно.

Е точно тук е питанката,аз за това го сменях с пети,понеже не знаех как е правен от предишния собственик.

code
17-09-2013, 13:37
Трее си пети понеже вала трее се блокира,ма става и без пети ,като свалиш капака и си бележиш и вала не само колелото,така няма проблеми понеже белега на вала ще послужи като пета.

И къде ще си бележиш вала?

nicola 59
17-09-2013, 13:58
И къде ще си бележиш вала?

Па вътре с едно центърче правиш една точка на вала и срещу нея една точка на главата и знаеш как точно е бил преди да свалиш ремъка,а си бележиш и колелото от вън,така е най сигурно ако нямаш пети.Ма както подчерта екотроник ако е бил кофти зацепен пак остава като преди.

ecotronic
17-09-2013, 14:18
Па вътре с едно центърче правиш една точка на вала и срещу нея една точка на главата и знаеш как точно е бил преди да свалиш ремъка,а си бележиш и колелото от вън,така е най сигурно ако нямаш пети.Ма както подчерта екотроник ако е бил кофти зацепен пак остава като преди.

Ако се доверяваш на старата центровка, няма проблем да сложиш новия ремък и без да бележиш положението на валовете спрямо главата и без да търсиш ГМТ. Достатъчно е да драснеш по един маркер на всяко от трите ангренажни колела, като над така направените маркери, драскаш маркери и на стария ремък.
След това сваляш ремъка, налагаш новия и драскаш маркерите на новия. Накрая слагаш новия ремък, така че маркерите да съвпаднат с маркерите на шайбите.

nicola 59
17-09-2013, 14:44
Ако се доверяваш на старата центровка, няма проблем да сложиш новия ремък и без да бележиш положението на валовете спрямо главата и без да търсиш ГМТ. Достатъчно е да драснеш по един маркер на всяко от трите ангренажни колела, като над така направените маркери, драскаш маркери и на стария ремък.
След това сваляш ремъка, налагаш новия и драскаш маркерите на новия. Накрая слагаш новия ремък, така че маркерите да съвпаднат с маркерите на шайбите.

Става колега и шайбата да свалиш пак става с белези и на нея и на вала,ма както подчерта ти остава съмнение,ако не знаеш как е зацепена преди.

ecotronic
17-09-2013, 14:56
Става колега и шайбата да свалиш пак става с белези и на нея и на вала,ма както подчерта ти остава съмнение,ако не знаеш как е зацепена преди.

В заключение:

....И тате може, ама козата си сака пръч. :)

code
17-09-2013, 16:49

Това не е сериозно, няма да се учудя изобщо да не запали или по-лошо.. Да бележиш на зъб съм съгласен, но така в нищото няма никакъв смисъл - живо тото. :) Свалиш ли колелото си сложи петите, иначе може и без, но само на перфектно работеща кола.

nicola 59
17-09-2013, 19:16
Това не е сериозно, няма да се учудя изобщо да не запали или по-лошо.. Да бележиш на зъб съм съгласен, но така в нищото няма никакъв смисъл - живо тото. :) Свалиш ли колелото си сложи петите, иначе може и без, но само на перфектно работеща кола.

Колега тия пети станаха модерни на последък,не че не трябват,ма и без тях става.Ако трее да сменяваш помпата,и трее да вадиш колелото,става да свалиш целия вал заедно с колелото,гайките до колелото с една луличка се свалят с лекота.

code
17-09-2013, 19:47
Да, свалянето на вала е вариант да не мръдне центровката. :calc: Абе пети му е майката, вече са за без пари, едно време ги купувах на двойна цена. :)

nicola 59
17-09-2013, 19:52
Да, свалянето на вала е вариант да не мръдне центровката. :calc: Абе пети му е майката, вече са за без пари, едно време ги купувах на двойна цена. :)

Няма спор колега,аз съм правил доста от тези мотори ,без пети,ма за моята ходих да ми услужи един приятел,понеже аз нямам.

Doomguy
18-09-2013, 23:27
Колеги, възможно ли е колата да недозавива от изпуснал амортисьор? Нещо напоследък доста пъти започнах да я изпускам при по-високи скорости, днес с 50 км/ч взех едно кръстовище с ляв завой и за малко да се кача на бордюра. Аз навивам волана, но тя върви на право. Дали проблема е в колата или в това, че карам като идиот?

nicola 59
18-09-2013, 23:53
Колеги, възможно ли е колата да недозавива от изпуснал амортисьор? Нещо напоследък доста пъти започнах да я изпускам при по-високи скорости, днес с 50 км/ч взех едно кръстовище с ляв завой и за малко да се кача на бордюра. Аз навивам волана, но тя върви на право. Дали проблема е в колата или в това, че карам като идиот?

По скоро колега караш ,като идиот ,ма и с кофти гуми.

Doomguy
19-09-2013, 08:02
По скоро колега караш ,като идиот ,ма и с кофти гуми.

Предните са нови, задните са на един сезон.

ecotronic
19-09-2013, 11:25
След като основното предназначение на амортисьора е това да "гаси" вертикалните трептения на колелата с цел те да бъдат в постоянен контакт с настилката, съответно при недобре работещ амортисьор има ситуации (по-висока скорост и неравности по пътя) в които колелото губи сцеплението си с пътя. Тогава е нормално да се загуби от ефективността на управлението. Горе долу същото се получава и на хлъзгав участък.
Иначе изпуснали амортисьори не водят до промяна в ъгъла на зъвиване на колелата.

lordliness
19-09-2013, 12:20
След като основното предназначение на амортисьора е това да "гаси" вертикалните трептения на колелата с цел те да бъдат в постоянен контакт с настилката, съответно при недобре работещ амортисьор има ситуации (по-висока скорост и неравности по пътя) в които колелото губи сцеплението си с пътя. Тогава е нормално да се загуби от ефективността на управлението. Горе долу същото се получава и на хлъзгав участък.
Иначе изпуснали амортисьори не водят до промяна в ъгъла на зъвиване на колелата.

Аз мисля, че гаси единствено трептенията на купето, да не хванеш морска болест примерно.

ecotronic
19-09-2013, 12:48
Аз мисля, че гаси единствено трептенията на купето, да не хванеш морска болест примерно.

Това е следствие от гасенето на трептенията на колелата и се усеща като комфортно возене. Но в случая говорим за добро и сигурно поведение на пътя.
Най-неприятното нещо е това да влезеш с по-висока скорост в завой, настилката да е неравна а амортисьорите да са ти изпуснали. Колата се буквално се понася във въздуха поради това, че през голяма част от времето гумите не контактуват с настилката.

Или казано иначе - носиш се като народна песен :)

lordliness
19-09-2013, 12:56
Това е следствие от гасенето на трептенията на колелата и се усеща като комфортно возене. Но в случая говорим за добро и сигурно поведение на пътя.
Най-неприятното нещо е това да влезеш с по-висока скорост в завой, настилката да е неравна а амортисьорите да са ти изпуснали. Колата се буквално се понася във въздуха поради това, че през голяма част от времето гумите не контактуват с настилката.

Или казано иначе - носиш се като народна песен :)

"Един от основните елементи в окачването на автомобилът е амортисьорът. Неговата главна функция е да елиминира вертикалните колебания на купето на автомобила..."
някакъв цитат

ecotronic
19-09-2013, 13:01
"Един от основните елементи в окачването на автомобилът е амортисьорът. Неговата главна функция е да елиминира вертикалните колебания на купето на автомобила..."
някакъв цитат

Да, но вертикалните колебания на купето се получават в следствие на вертикалните колебания на колелата.
Тъй като колелата са доста по-леки от купето, при високи честоти на трептене купето по-трудно променя положението си по вертикала в сравнение с колелата.
Това води до отделяне на гумите от настилката.

- Лични разсъждения, потвърдени в пактиката.

lordliness
19-09-2013, 13:04
Да, но вертикалните колебания на купето се получават в следствие на вертикалните колебания на колелата.
Тъй като колелата са доста по-леки от купето, при високи честоти на трептене купето по-трудно променя положението си по вертикала в сравнение с колелата.
Това води до отделяне на гумите от настилката.

- Лични разсъждения, потвърдени в пактиката.

Кой го е еня за първопричината, важно е следствието- да не клати купето :)

ecotronic
19-09-2013, 13:09
Кой го е еня за първопричината, важно е следствието- да не клати купето :)

И без да се интересуваме от първопричината е добре да сме наясно с това, че при по-спокойно каране изпусналите амортисьори водят само до неприятното люлеене на кораба. Но в ситуациите за които говорих по-горе нещата стават доста по-опасни от просто едното люлеене.

Fr0sT
19-09-2013, 14:27
Някъде бях чел, че изпусналите амостисьори увеличавали и спирачния път по същата причина - амортисьорите служели да натискат колелата към пътя и ако ги няма се губел контакт с настилката и от там по-дългото спиране :bash:

ecotronic
19-09-2013, 14:42
Освен всичко останало, карането с изпуснали амортисьори съсипва и гумите.

b_angelov
19-09-2013, 22:40
Освен всичко останало, карането с изпуснали амортисьори съсипва и гумите.

И носачите - тампони, шарнири, както и пружините.

iveli
24-09-2013, 21:12
Може да ви е странно но при мен съсипва дори и спирачните маркучи отпред

ZaRoo
24-09-2013, 23:34
И най вече наща сигорност и на останалите

mitkomeg
25-09-2013, 00:36
Момчета, от няколко дена ми светва дюзата на таблото и вчера след работа я закачих да видя какво става и хоп - P0115 Water Temperature Sensor. Да разбирам ли, че датчика ми за температурата е дал фира или термостата е за смяна.Факт е и, че ако карам полекичка трудно стига 90 градуса което може и да е нормално не знам.
Предполагам все някой вече е минал по тоя път но тема не намирам.Тая вечер пак ми светна и след известно време изгасна преди малко като се прибирах но късно и не съм я закачал да гледам какво е - предполагам, че пак ще е P0115 Water Temperature Sensor.

lordliness
25-09-2013, 05:13
На моята също светваше, смених термостата( вернет) , датчика - стария. Стига до 90 гр. след 10- 15 минути и повече не мърда. Преди това не достигаше 90 гр

code
25-09-2013, 09:23
Не знам на някой да е светнала грешка от термостат, по-скоро датчика :)

Fr0sT
25-09-2013, 09:42
При мен с издухания термостат повече от 70 градуса в по хладно време не качваше, по таблото нищо не ми е светило.

ecotronic
25-09-2013, 10:48
Момчета, от няколко дена ми светва дюзата на таблото и вчера след работа я закачих да видя какво става и хоп - P0115 Water Temperature Sensor. Да разбирам ли, че датчика ми за температурата е дал фира или термостата е за смяна.Факт е и, че ако карам полекичка трудно стига 90 градуса което може и да е нормално не знам.
Предполагам все някой вече е минал по тоя път но тема не намирам.Тая вечер пак ми светна и след известно време изгасна преди малко като се прибирах но късно и не съм я закачал да гледам какво е - предполагам, че пак ще е P0115 Water Temperature Sensor.

Почисти буксата на температурния датчик до термостата. Вероятно термочувствителният елемент чрез който ECU-то мери температурата прекъсва.

lordliness
25-09-2013, 12:08
Не знам на някой да е светнала грешка от термостат, по-скоро датчика :)

Вече знаеш :), освен на моята съм виждал още една на която светеше
от термостата.

ecotronic
25-09-2013, 13:01
Вече знаеш :), освен на моята съм виждал още една на която светеше
от термостата.

Това е странно. Не изключвам варианта при който проблемът е бил отново в лоши ел. връзки до датчика, но при смяната на термостата са били механично разбутани и са започнали да контактуват нормално.

didod
25-09-2013, 13:25
А може ли, ако изстине бързо в движение колата (от скапания термостат), компютъра да реши, че показанията на датчика са грешни?

lordliness
25-09-2013, 16:14
Моя чек не светеше постоянно, светна два пъти през някакъв интервал от време и след гасене и палене не светеше и температурата не стигаше до 90 и аз реших, че е виновен термостата, смених го и вече не светна никога.
След това се случи да присъствам, когато правеха диагностика на една 166 със светнала лампа и човека, който е много добър, въобще не се колеба- каза термостат и колата се оправи след смяната му. В общи линии вероятно наистина компютъра се шашка от ниската температура, съпоставяйки другите данни.

ecotronic
25-09-2013, 16:41
Възможно е да записва грешка заради реално ниска температура. Дали е така наистина, аз не знам.
Но от описанието на конкретната грешка (P0115):

Causes

Usually the cause can be traced to a bad ECT sensor (http://www.obd-codes.com/faq/ect-sensor.php), however that doesn't preclude the following:

Wiring or connector damaged at sensor
Open or short in reference or signal circuit
Open or short in signal circuit
Bad PCM

става ясно това, че е по-скоро електрически проблем, свързан със самия датчик.

Освен това в конкретния случай с дискутирания проблем, колегата споделя това, че температурата, отчетена по таблото достига макар и малко по-бавно 90 гр. А това са 2 независими датчика.
Накратко - това да се вдига флаг за грешка, когато температурата отчетена и от двата датчика е ниска, е възможно и тогава вероятната причина е термостатът.
Но когато на таблото се отчита нормална температура а пък грешката се записва, по-вероятно е причината да е в датчика.

Така или иначе дейностите свързани с проверка и почистване на връзките на датчика са доста лесни в сравнение с подмяната на термостата, мисля, че е редно оттам да се започне.

didod
25-09-2013, 16:54
Несъмнено е по-лесно.
А не трябваше ли да пусне вентилаторите при проблем с датчик?

Дали да хвърля едно око на това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11380048409639811&f1=details&slink=49duhu

ecotronic
25-09-2013, 18:07
Несъмнено е по-лесно.
А не трябваше ли да пусне вентилаторите при проблем с датчик?

Дали да хвърля едно око на това: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11380048409639811&f1=details&slink=49duhu

Ако има прекъсване на веригата, това би се възприело като много ниска температура и не би трябвало да ги пусне. При късо съединение със сигурност ще ги пусне.

Bobiuzunov
25-09-2013, 20:32
Ами има по какво да се работи по този екземпляр,но V6 е много голям звяр.
Гледам че е от регион Благоевград,ако се чуеш с колегата и имаш интерес мога да я погледна на прима виста и да споделя дали си струва или не.

mitkomeg
25-09-2013, 21:14
Почисти буксата на температурния датчик до термостата. Вероятно термочувствителният елемент чрез който ECU-то мери температурата прекъсва.
Това мисля да направя само да мина пак първа смяна, че сега се прибирам 19:30+ часа и е тъмно малко за това.Остана и да намеря кой точно е датчика.

ecotronic
25-09-2013, 21:27
Ще го намериш до термостата:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/viu1380133608b.jpg

iveli
25-09-2013, 21:29
Да попитам някой разглобявал ли е държача (женската част) на шофьорският колан Правят бела вътре пластините и при поставен колан лампата на таблото понякога светва Като го размърдам угасва но след време пак светва Искам да го разглобя и да го почистя Донякъде съм стигнал със свалянето но немога да отделя външната част от вътрешната Някъде трябва да се притисне или издърпа но незнам къде Та въпроса ми е къде да притисна или да вкарам отверка или как да ги отделя

mitkomeg
25-09-2013, 21:49
Да попитам някой разглобявал ли е държача (женската част) на шофьорският колан Правят бела вътре пластините и при поставен колан лампата на таблото понякога светва Като го размърдам угасва но след време пак светва Искам да го разглобя и да го почистя Донякъде съм стигнал със свалянето но немога да отделя външната част от вътрешната Някъде трябва да се притисне или издърпа но незнам къде Та въпроса ми е къде да притисна или да вкарам отверка или как да ги отделя
При мен лампата на таблото свети ако след запалване не съм сложил колана.Като го сложа и лампата изгася и дори и да махна колана в движение лампата не светва повече.Или това е нещо което се случва само при мене :)

Megadet
25-09-2013, 22:46
И при мен е така колега!

iveli
25-09-2013, 23:06
Така беше и при мен Но смених таблото заради проблеми с екранчето в моето старото табло Новото табло е от алфа 2003г Поне така пишеше Исках да сменя само екранчето защото на моето старото табло то се сваля но като разглобих новото (старо) табло се оказа че неговото екранче не се сваля И така сложих цялото табло Малко след това се появи проблема със светването на лампата за колана в движение С това табло ако откопчея колана в движение лампата светва Може би поради тази причина съм имал проблема отпреди но със старото табло не съм го усещал Защото с него при еднократно закопчаване лампата изгасва и не светва до следващо палене без колан Та ще трябва да разглобявам или сменявам закопчалка Ако някой е бъркал ще съм благодарен да сподели

mitkomeg
29-09-2013, 19:21
Така, поразместих кабели и букси покрай този температурен датчик и за сега няма светеща дюза.Като го извадих кабела и перките се включиха което е нормално.Сега идва момента вече с бавното загряване в това време.Мисля да слагам от ония модули с подгревните свещи за антифриза но никъде не мога да намеря.Някой случайно да има идея от къде да си намеря?Днес на 12 градуса парно почти не усетих.Стига 60-70 градуса максимум и явно не стигат...а за зимата не ми се мисли хахаха

code
29-09-2013, 19:49
Така, поразместих кабели и букси покрай този температурен датчик и за сега няма светеща дюза.Като го извадих кабела и перките се включиха което е нормално.Сега идва момента вече с бавното загряване в това време.Мисля да слагам от ония модули с подгревните свещи за антифриза но никъде не мога да намеря.Някой случайно да има идея от къде да си намеря?Днес на 12 градуса парно почти не усетих.Стига 60-70 градуса максимум и явно не стигат...а за зимата не ми се мисли хахаха

Смени си термостата.

mitkomeg
29-09-2013, 20:03
Не знам дали е от него.Като слушам и други се оплакват, че не загряват тия мотори.

code
29-09-2013, 20:15
Ако ти прегрява да се чудиш дали е запецнал термостат разбирам, но когато не загрява това си е термостат. :) Стои отворен. Извади го и ще видиш.

Doomguy
29-09-2013, 20:19
Вече е късно, но до година ще си направя пълна профилактика на охладителната система. Това лято си прегряваше системно до над 110c.

ecotronic
29-09-2013, 20:43
Не знам дали е от него.Като слушам и други се оплакват, че не загряват тия мотори.

Като запалиш на студено пипай с ръка радиатора. Ако усещаш, че се затопля плавно, със сигурност имаш проблем със стоящ отворен термостат.
Когато термостатът е изправен, трябва радиаторът да бъде студен няколко минути след студен старт и после в момента в който термостатът отвори, трябва рязко да се затопли.

didod
30-09-2013, 09:48
Те че трудно загряват - така е. Особено с неработещ ЕГР. Но в случая си за термостат. :)

Fr0sT
30-09-2013, 10:48
166-цата трябва да кове 90 градуса, щом не вдигаш повече от 70 си за термостат. Сменяй го че иначе ще умреш от студ през зимата, изпробвано е :tooth:

mitkomeg
30-09-2013, 11:34
Днес сутринта нарочно я следих температурата и бих казал, че изобщо не загрява бавно(поне моята де).Но просто термостата отваря на първата чертичка след 50-то...не знам 60 ли колко е.На снимките се вижда времето, разстоянието и температурата.Снимал съм точно като отвори термостата.ЕГР-а не ми е затапен...беше но не ми хареса как работи двигателя без него и махнах планката.Иначе до въпросните 60 градуса се вижда с просто око как се покачва температурата ... чак се зарадвах ... но термостата все пак си е за смяна.Не съм го гледал как се вади та лесна ли е смяната или да ходя в сервиз?
На последната снимка се вижда доо къде отива максимум като я вкарам в обороти малко.
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/jdv1380529913i.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=jdv1380529913i.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/viu1380530020i.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=viu1380530020i.jpg)
http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/bfi1380530049w.jpg (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=bfi1380530049w.jpg)

lordliness
30-09-2013, 12:30
Сменя се ето така!

http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=74269

didod
30-09-2013, 12:37
Ами има по какво да се работи по този екземпляр,но V6 е много голям звяр.
Гледам че е от регион Благоевград,ако се чуеш с колегата и имаш интерес мога да я погледна на прима виста и да споделя дали си струва или не.

Чак сега видях.
То интерес имам, не съм се чувал с човека още обаче...

koolio
30-09-2013, 14:51
И при мен беше така като дойде колата. Смених термостата и вече година и половина е ОК. Да видим колко ще изкара.

andro88
30-09-2013, 14:52
Чак сега видях.
То интерес имам, не съм се чувал с човека още обаче...

И аз мога да я видя ако има нужда колегата. Едно само ме притеснява. Пише, че е произведена май 2004, а както добре знаем, през май 2004 отдавна 166-цата е лифтирана. Дори още от 2003 почват лифтовите 166-ци. Така, че май е послъгал, разбира се може и да не е, но така ми се чини.
:Bolt:

mitkomeg
30-09-2013, 15:01
Дайте акъл от къде си взимате термостатите, че пообиколих сега малко и са в порядъка на 80-90лв.Чета някви цени тука по 67лв. :evil:

didod
30-09-2013, 16:13
И аз мога да я видя ако има нужда колегата. Едно само ме притеснява. Пише, че е произведена май 2004, а както добре знаем, през май 2004 отдавна 166-цата е лифтирана. Дори още от 2003 почват лифтовите 166-ци. Така, че май е послъгал, разбира се може и да не е, но така ми се чини.
:Bolt:

Аз не мисля, че е 2002 дори. Но май е с черния ключ все пак. Ако някой има желание да я погледне, добре дошло. :)

Bobiuzunov
30-09-2013, 17:45
Чу ли се с колегата,в Благоевград ли е колата?

koolio
30-09-2013, 20:08
Дайте акъл от къде си взимате термостатите, че пообиколих сега малко и са в порядъка на 80-90лв.Чета някви цени тука по 67лв. :evil:

Значи са поевтинели, моят беше 115 лева - Behr.

lordliness
30-09-2013, 20:30
Моят е от Евро 07, до тук работи безупречно.

Bobiuzunov
30-09-2013, 21:00
За 136 кс.са по евтини,такаче не си мислете че са поевтиняли.
В единия ми фар влиза влага няма да е лошо да ме светнете как се сваля?Друго питане единия горен носач ми поскърцва и се чудя какво да взема от трите вариaнта Fast,Ocap,Fiat,че не ми се занимава да сменявам тампони?

lordliness
30-09-2013, 22:29
В единия ми фар влиза влага няма да е лошо да ме светнете как се сваля?Друго питане единия горен носач ми поскърцва и се чудя какво да взема от трите вариaнта Fast,Ocap,Fiat,че не ми се занимава да сменявам тампони?
Аз карам с китайски защото ми хареса как е направен, за около 7-8 хил. км нямам оплаквания- 95 лв.

endeavour
01-10-2013, 07:08

За фара - сваляш предната броня и решетката и си ти :spiteful: Ако си по-мързелив като мен, може и само от страната на въпросния фар. За бронята сваляш колелото, кората на подкалника, три болта 6 мм, които държат бронята към калника(дано са развивани някога!) и няколко рапида отдолу към кората под мотора. След първата ми борба с трите болта ги смених с неръждаеми и оттогава бронята я смъквам за секунди. За горен носач препоръчвам всичко без полските (Фаст) - при мен изкараха 6 000 км.

lordliness
01-10-2013, 08:02
Моите три болта бяха така ръждясали, че се оказа невъзможно да ги развия, достъпа е минимален и рязането ще е мъка и се отказах за сега( леко ми е увиснала бронята и се опитах да ги стегна).
Фаровете, за годините през които я карам, само веднъж имаха конденз и се замъглиха, миналата година, без да е имало някакво голямо съприкосновение с вода, после водата се изпари през вентилационните отвори, така и не разбрах как и защо влезе влага.

didod
01-10-2013, 15:46
Чу ли се с колегата,в Благоевград ли е колата?

В Благоевград е, да. Бившата фабрика на Пепси, ако правилно съм разбрал. Имало наблизо метанстанция. В момента е с метанова уредба, цената е за колата без нея.

Bobiuzunov
01-10-2013, 21:07
Да знам го къде е и с събота мога да ида да я погледна и след това ще пиша.
За носач съм се насочил към това.
http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=497&cat=95&subcat=129&prod=2444&numenkl=1&show=1
Фара ми се запоти след като я измих на автомивка и от силнотo налягане ли от какво ли но има влага и ще се сваля за да се залепи наново.

popaay
01-10-2013, 22:15
...
Фара ми се запоти след като я измих на автомивка и от силнотo налягане ли от какво ли но има влага и ще се сваля за да се залепи наново.

Фаровете, за годините през които я карам, само веднъж имаха конденз и се замъглиха, миналата година, без да е имало някакво голямо съприкосновение с вода, после водата се изпари през вентилационните отвори, така и не разбрах как и защо влезе влага.

lordliness е дал отговора вентилационните отвори! Ако са запушени няма как да излезне конденза

VooDoo-37
02-10-2013, 00:28
За носач съм се насочил към това.
http://www.axm-auto.com/index2.php?brand=3&model=51&modif=497&cat=95&subcat=129&prod=2444&numenkl=1&show=1

http://www.mister-auto.bg/bg/nosach-okachvane-na-kolelata/alfa-romeo-166-936-2-4-jtd-140kc_v15695_g273.html

Bobiuzunov
02-10-2013, 20:50
Аз като Тома неверни ми се струват много евтини за марките които са,но пък знам ли?

code
02-10-2013, 21:29
Същите в Тех-ко са 190лв:screwy: Те по принцип продават скъпо, но все пак това е почти 3 пъти по-евтино, цената е по-ниска от китайски в Евро 07. Тия Фаст много реват от тях. Ама пък са евтини. Иначе моите са TRW вече 3 години не са мръднали и са купувани доста скъпи, но вече не помня колко ..
Оригинални Fiat в AXM-а са по 140лв това ми се струва най-смислената покупка в момента, ако са оригинални де ..

Bobiuzunov
02-10-2013, 21:43
Днес звънях в AXM-a и имат само OCAP налични.Аз също си мислех да поръчам FIAT,но нямат.Иначе щом са на тази цена тези които е дал колегата ще взема да сменя и двата за профилактика.

code
02-10-2013, 21:52
Той левият не е наличен. А доставката е 4лв за покупка над 300лв. Под 300лв не е ясно .. Някой ако купи, да сподели после какъв носач са му пратили, че цената е много интересна.

Bobiuzunov
02-10-2013, 22:03
Аз ще поръчам Lemforder,но иначе искат 20 лв. за доставка+12 на куриера при доставката,но ако наистина са такива за каквито ги предлагат пак си струва.

didod
03-10-2013, 14:52

Иди ако ти се гледа. Днес бяхме там и хвърлихме едно очо. Прекалено много неща за правене...

nicola 59
03-10-2013, 15:55
Колеги понеже имам кожен салон от 166 бежав на цвят ма от 2 години седи на дъжда и кожата е избеляла и тия дни трее да го изхвърлям,ма седалките са ел. ако на някои му трее моторчета да свирка понеже трее да иде всичко на боклука.

koolio
03-10-2013, 16:55
Колеги понеже имам кожен салон от 166 бежав на цвят ма от 2 години седи на дъжда и кожата е избеляла и тия дни трее да го изхвърлям,ма седалките са ел. ако на някои му трее моторчета да свирка понеже трее да иде всичко на боклука.

Може да ми потрябват части по подгрева за дясната седалка. Къде се намира салонът?

---------- Post added at 13:55 ---------- Previous post was at 13:52 ----------

Абе на колко км ви се налага да сменяте предни накладки? Днес установих с изненада, че предните ми накладки (ТРВ) са далеч от смяна след 31 000 км от които 2/3 извънградско, но с много резки спирания от висока скорост.

Linkestis
03-10-2013, 21:19
Като ти е перфектна накладката,значи ти яде от диска. :)
Пример ти давам веднага: с един комплект Сперма-фус сменям два комплекта дискове.
Туй са икономични накладки :) трв-то и то :)
А и да си правил много резки спирания с висока скорост,колко да е висока?
От 150-160 и нагоре рязко спиране,дисковете се кривят като тоалетна хартия.Стоковите са и малки :)

nicola 59
03-10-2013, 22:12
Може да ми потрябват части по подгрева за дясната седалка. Къде се намира салонът?

Ти си прави сметка колега ,че салона е в софия утре ще го снимам преди да го засиля,и ако ви трее нещо ще го пратя в софия

koolio
04-10-2013, 00:45
Като ти е перфектна накладката,значи ти яде от диска. :)
Пример ти давам веднага: с един комплект Сперма-фус сменям два комплекта дискове.
Туй са икономични накладки :) трв-то и то :)
А и да си правил много резки спирания с висока скорост,колко да е висока?
От 150-160 и нагоре рязко спиране,дисковете се кривят като тоалетна хартия.Стоковите са и малки :)

Дискът беше леко надран, но в никакъв случай изкривен. Като му дойде времето за смяна на дискове мисля да направя един лек ъпгрейд с дискове и апарати от 3.0. ;)
А резки спирания се случват, особено когато си караш със 160 в лява лента и някой леекичко и без мигач ти се изпречи на пътя със 100 ...

mitkomeg
04-10-2013, 10:54
Момчета ... проблем. Днес смених термостата с такъв от рено 21(набих го вътре в маркуча).Всичко точно закова 90 градуса и не ги отлепя от там.Тъпото е, че сега спря да ми върти вентилатора на климатроника.В началото си работеши и като тръгнах за работа изписа някаква грешка на дисплея но с всичкия си акъл натиснах копчето и тя се скри :@ сега просто не духа ... Има ли вариант да трябва някакво обезвъздушаване на нещо ... не знам дайте акъл, че ше я метна някъде тая кола. Нищо не е лесно тука...

Забелязах, че като сменям позициите се чуват клапите да щъкат но перка не...ни на топло ни на студено.

ecotronic
04-10-2013, 11:00
Момчета ... проблем. Днес смених термостата с такъв от рено 21(набих го вътре в маркуча).Всичко точно закова 90 градуса и не ги отлепя от там.Тъпото е, че сега спря да ми върти вентилатора на климатроника.В началото си работеши и като тръгнах за работа изписа някаква грешка на дисплея но с всичкия си акъл натиснах копчето и тя се скри :@ сега просто не духа ... Има ли вариант да трябва някакво обезвъздушаване на нещо ... не знам дайте акъл, че ше я метна някъде тая кола. Нищо не е лесно тука...

Забелязах, че като сменям позициите се чуват клапите да щъкат но перка не...ни на топло ни на студено.

Прочети това (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1197078&postcount=5) и това (http://clubalfaromeo.com/forum/showpost.php?p=1245403&postcount=17).

mitkomeg
04-10-2013, 11:19
Ааааха ... знайш, че като наливах концентрата духаше вятър издуха малко върху два предпазителя до разширителния съд горе.За тях ли говориш да не ги бъркам.Мислех, няма да има ядове, са опаковани яко и беше доста гъст и може би за това не е станало веднага, а след 5-10 минути.:yes:

П.П.
Единия предпазител беше изгорял наистина. Благодаря много колега ecotronic (http://clubalfaromeo.com/forum/member.php?u=17655) за пореден път :) Ако дойда на някой сбирка имаш бира от мен ;) Интересното беше, че при мене предпазителя беше 80А. Не намерих такъв и сложиш 60А и тръгна.

Megadet
04-10-2013, 18:35
Колеги, има ли някой от Русе да каже къде има читав сервиз, искам да ми прегледат задното окачване!

mitkomeg
04-10-2013, 20:25
Ето го "малкия" пакостник :Tease:. Гледаха ме като голям камък в офиса и се чудят как е изгорял хахаха. Майтапа на страна...30А ли е на 100%, че да си търся такъв да сложа.Сега е с един 60А ама ... :screwy:

Linkestis
04-10-2013, 20:44
Митаче,вземи приятелю да се разтърсиш из форума за тази простотийка дето си напрашил с термос от Рено.
И аз съм си правил подобрения ама чак такава икономия..

Bobiuzunov
04-10-2013, 20:59
Да и на мен преди две три години термостата на Kappa-та се предедаде и в Lancia форума ми предлагаха същия вариянт,но аз си взех термостат какъвто трябва.
Аз също мисля като колегата че термостата не е милиони,но ти си знаеш.

lordliness
04-10-2013, 21:36
Аз като сменях моя въобще не се сетих да погледна из маркучите за термостати. :)

mitkomeg
05-10-2013, 00:00
Прочетох темата там и в магазина ми казаха, че масово се слагали такива и реших да пробвам ... до момента се държи повече от добре.Залепя си на 90 и край...топло си има вече.Ако има проблем ще си сложа какъвто трябва но това само времето ще го покаже. Тъпото е номера с перката сега.Тази вечер тръгнах да излизам и хоп - перката пак не върти.Поядосах се малко ама какво да се прави.Обаче като слязох от колата реших да видя дали тоя предпазител не е изгорял пак но не беше.След като си свърших работата и си тръгнах и хоп перката пак си духа :screwy:

П.П. Тази сутрин пак не духа перката...с характер е обаче :D

mitkomeg
05-10-2013, 13:29
При положение, че на предпазителя който е под чистачките до разширителния съд имам 12в вече при вентилатора ли да търся проблем? Или след този предпазител има и още такива.Гледах някакви схеми ама не можах да се ориентирам.
Управлението от ИЦС си работи...само перката я няма и съответното съобщение за проблем на дисплея:Suicide:

Air conditioner faulty, contact workshop please

nicola 59
05-10-2013, 14:37
При положение, че на предпазителя който е под чистачките до разширителния съд имам 12в вече при вентилатора ли да търся проблем? Или след този предпазител има и още такива.Гледах някакви схеми ама не можах да се ориентирам.
Управлението от ИЦС си работи...само перката я няма и съответното съобщение за проблем на дисплея:Suicide:

Air conditioner faulty, contact workshop please

Колега поне при мене колкото 166 ци са ми минали през ръцете то 80 процента са били с този дефект,стопява се буксата на перката и не работи,не климата ,не парното,та свали пластмасата и виж буксата на кабела дето излиза от перката,аз бих заложил една бира,че и ти имаш същия дефект.

mitkomeg
05-10-2013, 14:59
Сега като свърша работа ще си взема един вд40 и ще се пробвам.Как се стига до този вентилатор? Отпред през този капак между чистачките ли или?

nicola 59
05-10-2013, 15:18
Сега като свърша работа ще си взема един вд40 и ще се пробвам.Как се стига до този вентилатор? Отпред през този капак между чистачките ли или?

Ако съм прав не ти трее вд40 а една клема с болтчета и рязане на буксата понеже се е разтопила.Сваляш пласт масата тази пред предното стъкло под чистачките,от дясната страна кадето е пасаджера,не страната на шофиора,и виждаш перката от нея излиза един кабел около 20 или 30 сантиметра с букса на края,тя точно е виновна.

mitkomeg
05-10-2013, 15:23
Ок, Мерси ще пробвам после и видим дали е това.

Linkestis
06-10-2013, 08:23
WD40 не е универсално,а за гайки и ръждясали болтове.Ако ще пръскаш по кабеляци и букси си вземи контактен спрей.

ecotronic
06-10-2013, 12:15
Пръскането по слаботокови ел. вериги с неподходящи препарати (такива, които имат нежелана ел. проводимост) , какъвто е конкретния случай, може да има много неприятни последици за електрониката. Ако не си сигурен в това, какво ползваш, по-добре ги чисти по механичен способ.

mitkomeg
06-10-2013, 21:28
Пръскането по слаботокови ел. вериги с неподходящи препарати (такива, които имат нежелана ел. проводимост) , какъвто е конкретния случай, може да има много неприятни последици за електрониката. Ако не си сигурен в това, какво ползваш, по-добре ги чисти по механичен способ.
Ами забравих го каква марка беше но изрично прочетох какво пише на него и си пише, че НЕ Е електро проводим.
Мисля, че проблема се оправи - намерих един предпазител понагорял почти незабележимо но след смяната му вентилатора тръгна веднага с поставянето на новия.
Утре трябва да ми пристигне джаджата за подгряване на антифриза и се чудя към какво да вържа релето с което ще управлявам въпросното подгряване?!? Мислех си за нагревателя на задното стъкло ама не знам още го мисля...някой да е правил без термореле ще съм благодарен да сподели как ги включва. С термореле е по-културно но няма къде да го сложа или поне не ми минава през ума.

ecotronic
06-10-2013, 21:37
За електрическия подгрев на антифриза ли говориш или за нафтовата печка?

mitkomeg
06-10-2013, 22:01
За електрическия подгрев на антифриза ли говориш или за нафтовата печка?
За антифриза(това с подгревните свещи).Поръчах си едно с 4 такива и ще видим дали и 4-те ще пусна в действие.Колега в офиса си е сложил същото като това на фронтера но алтернатора му е по-малък(май нещо от сорта на 65А мисля, че каза) и се сърди малко като ги включи но за няколко минути му загрява колата.При нашите алтернаторите са по-мощни и мисля, че устиска.Дали ще са 3 или 4 свещи зависи от него само но тва в движение ще го преценим.
Баща ми на Алхамбрата има печка и е хубава екстра ноооо се включва на около -5 което според мен е вече малко прекалено.Друг колега кара фиат браво 1,9 жтд със фабрично подгряване със свещи и неговото на около -5 се включвало, а около 0-лата вече си има нужда от подгрев според мен особено за хората които не пътуват на повече от 15-20 км. до работа :)

ecotronic
06-10-2013, 22:08
Доколкото си спомням оригиналния подгрев е с 3 свещи.
Управлението им не е просто термореле а мери и захранващото напрежетие и ги комутира така като отчита сумарния ел. товар на подгрева, че не е никак малък. Не те съветвам да ги включваш без никакво управление, че можеш да претовариш алтернатора или да ги изгориш тях самите.

mitkomeg
06-10-2013, 22:14
Доколкото си спомням оригиналния подгрев е с 3 свещи.
Управлението им не е просто термореле а мери и захранващото напрежетие и ги комутира така като отчита сумарния ел. товар на подгрева, че не е никак малък. Не те съветвам да ги включваш без никакво управление, че можеш да претовариш алтернатора или да ги изгориш тях самите.
Какви са им алтернаторите на 136 коньовите попринцип? И евентуално това управление цял модул ли е или по-сложно и разпиляно по инсталацията на колата?

ecotronic
06-10-2013, 22:18
Какви са им алтернаторите на 136 коньовите попринцип? И евентуално това управление цял модул ли е или по-сложно и разпиляно по инсталацията на колата?

Доколкото знам, тази система я има при 156 - ците. Там е с отделно управление, 3 свещи, които се комутират от 2 релета. Май имаше и отделен температурен датчик за целта. В раздела 156 има теми по въпроса.

Ето я и схемата:

http://alfa.kachi-snimka.info/images-2013/bfi1381087338r.jpg

mitkomeg
07-10-2013, 18:22
2 часа се опитвах прекарам едно кабелче от купето към двигателния отсек за да щракам релетата от него но не можах.Къде са тия дупки или от къде мога прекарам едно малко кабелче до отпред.Гледах схемата от къде минават ама пълна мъгла.

Vesko84
07-10-2013, 22:45
Колеги, не намирам тема за чистачки със сензор на стъклото, които веднъж като ги пуснеш не се изключват. На 10-тия опит чак понякога се изключват след бая ръчкане на лостчето. Единствен ли съм с такъв проблем?
Дори като си дръпна да пръсне малко течност при зацапано стъкло после не искат да спрат - а тогава сензорът за дъжд не би трябвало да сработи. Дали да пусна отделна тема по въпроса :)

Boby
07-10-2013, 23:14
Колеги, не намирам тема за чистачки със сензор на стъклото, които веднъж като ги пуснеш не се изключват. На 10-тия опит чак понякога се изключват след бая ръчкане на лостчето. Единствен ли съм с такъв проблем?
Дори като си дръпна да пръсне малко течност при зацапано стъкло после не искат да спрат - а тогава сензорът за дъжд не би трябвало да сработи. Дали да пусна отделна тема по въпроса :)

Новата тема няма да ти помогне.....

Сваляй механизма и платката с управлението на чистачките( на самият механизъм е) прегледай и презапои всички спойки по него. Ако не се оправи или си търси нов механизъм или трябва да сменяш релетата които са запоени на платката. Имах същия проблем като взех колата и аз смених механизма.

Vesko84
07-10-2013, 23:57
Новата тема няма да ти помогне.....

Сваляй механизма и платката с управлението на чистачките( на самият механизъм е) прегледай и презапои всички спойки по него. Ако не се оправи или си търси нов механизъм или трябва да сменяш релетата които са запоени на платката. Имах същия проблем като взех колата и аз смених механизма.

Благодаря колега, ще я закарам на специалист "платкаджия" и тези насоки са ми много полезни. А всички ли 166 имат въпросната платка или само тези с автоматични чистачки?

Bobiuzunov
08-10-2013, 20:47
Колеги щото от доста време търсим кола за брат ми,но не излиза нищо читаво и трудно се намира свястна 166-ца та сме хвърлили око на тази от линка.
Това е ТС нали,питам че ако я вземем ще трябва да се газифицира.
http://www.mobile.bg/11376316150881775

code
08-10-2013, 20:58
Колеги щото от доста време търсим кола за брат ми,но не излиза нищо читаво и трудно се намира свястна 166-ца та сме хвърлили око на тази от линка.
Това е ТС нали,питам че ако я вземем ще трябва да се газифицира.
http://www.mobile.bg/11376316150881775

ТС е, ама новият мотор със 140 коня.

mitkomeg
08-10-2013, 21:00
Момчета, само да се похваля от ефекта на сменения термостат.Днес пътувах от Добрич до Шумен през селата,а не по магистралата.Преди разхода ми нямаше начин да го сваля под 7,2 каквото и да правих.Сега със същото каране 90-110(в повечето време) разхода е доооста по-приличен, че чак се изкефих максимално.Едната снимка е в едната посока, а другата в нас пак.Който се чуди още дали да сменя - с две ръце ЗА ;) :D

Bobiuzunov
08-10-2013, 21:14
ТС е, ама новият мотор със 140 коня.
Защото съм се наслушал за ТС моторите в 166 раздела и имам едно наум,но този как е,интересуваме като здравина другото е ясно?

Mury
08-10-2013, 21:26
Защото съм се наслушал за ТС моторите в 166 раздела и имам едно наум,но този как е,интересуваме като здравина другото е ясно?

Като здравина е като всеки друг ТС,демек винаги е потенциална родилка :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

code
08-10-2013, 21:49

В 166 е най-проблемния TS особено преди 2000г е трагично положението, при 1,8 не е така, особено от по-новите. ;) Не, че не може да е уморен ... Няма и баланс валове - 1 глупост по-малко.

Boby
09-10-2013, 00:25
Благодаря колега, ще я закарам на специалист "платкаджия" и тези насоки са ми много полезни. А всички ли 166 имат въпросната платка или само тези с автоматични чистачки?

Всички я имат, но при тези със сензор е различна.

mitkomeg
09-10-2013, 15:58
Момчета някой разглабял ли е арматурно табло на 166-ца? Искам да си прекарам едно кабелче двигателния отсек но не виждам къде са тия гумени тапи.Всичко което видях е опаковано в пвц тръби и лента.Някой ако е пускал нещо такова дайте предложение от къде да го пъхна :small_cry:

ecotronic
09-10-2013, 16:05
Арматурното табло се сваля лесно.

1 - Издърпваш волана максимално назад и го смъкваш максимално надолу.

2 - Развиваш двете болтчета на козирката на таблото (разположени са вертикално)

3 - Хващаш таблото за пласмасовото ребро над светлинните индикации и дърпаш назад.

4 - След като таблото излезе от леглото си, бъркаш отзад (с ръка на трениран гинеколог :) ) и изключваш трите кабелни букси.

5 - Изваждаш таблото покрай волана.

mitkomeg
09-10-2013, 16:10
И там отзад ли е този маншон през който минават кабелите до отпред?

to_lose_HEART
09-10-2013, 19:01
Само да допълня че излиза от дясната страна, отляво на волана идва малко по тясно и нестава

mitkomeg
09-10-2013, 20:17
Мен най-вече ме вълнува от къде да пъхна едно кабелче до отпред.Тия дни като почивам ще проверя дали и зад таблото ще намеря "дупка" :)

pitbull
09-10-2013, 20:34
Колега някъде при педалите има дупка, утре ще проверя къде е с точност и ще пиша, зад таблото мисля ,че нямаше.

mitkomeg
09-10-2013, 20:41
Толкова е просторно там е, че се изръбих да се завирам там отдолу, че не съм и 80 кила хахаха. Виждам ги отпред под разширителния съд излизат ама от вътрешната страна къде саааа ... :surrender:
Както се изрази колегата по-рано с умения на гинеколог ще трябва да опитам само да знам къде долу-горе да пипам.
И още нещо ме интересува...Някой да има стар термостат да видим колко е диаметъра на маркуча който е от него към купето за радиаторчето вътре? Че това модулче от реното ми се вижда малко по тясно от маркуча но може и само така да ми изглежда.

pitbull
09-10-2013, 20:48
На лесно място е ,утре ще ти кажа къде точно се намира.

lordliness
09-10-2013, 20:49
Толкова е просторно там е, че се изръбих да се завирам там отдолу, че не съм и 80 кила хахаха. Виждам ги отпред под разширителния съд излизат ама от вътрешната страна къде саааа ... :surrender:
Както се изрази колегата по-рано с умения на гинеколог ще трябва да опитам само да знам къде долу-горе да пипам.
И още нещо ме интересува...Някой да има стар термостат да видим колко е диаметъра на маркуча който е от него към купето за радиаторчето вътре? Че това модулче от реното ми се вижда малко по тясно от маркуча но може и само така да ми изглежда.

аз имам стар термостат, покажи ми на снимка от моята тема каквото те интересува

mitkomeg
09-10-2013, 21:11
Ето снимките.Интересува ме диаметъра на тия две разклонения на термостата колко е.На едната снимка съм оградил маркуча който ще режа за да монтирам това модулче със свещите. Аз май едно разклонение видях на моя от към купето но може и да не съм видял правилно.Както и въпросното "нещо".

lordliness
09-10-2013, 21:29
Ето снимките.Интересува ме диаметъра на тия две разклонения на термостата колко е.На едната снимка съм оградил маркуча който ще режа за да монтирам това модулче със свещите. Аз май едно разклонение видях на моя от към купето но може и да не съм видял правилно.Както и въпросното "нещо".

в петък след обед ще ги премеря с шублера и ще ти пиша

pitbull
10-10-2013, 18:06
Колега при мен дупката е от ляво на педала на съединителя.

mitkomeg
10-10-2013, 18:51
Ммм супер...ще се заема до ден два и да видим какво ще стане.Благодаря за насоката.:bounce8::big_beer:

mitkomeg
11-10-2013, 17:42
аз имам стар термостат, покажи ми на снимка от моята тема каквото те интересува

Колега, дали си мерил колко е този диаметър?

lordliness
11-10-2013, 20:07
Колега, дали си мерил колко е този диаметър?

Да, 21мм и двата.

mitkomeg
11-10-2013, 21:00
Супер, Благодаря много!!!:big_beer::big_beer::big_beer:

lordliness
11-10-2013, 21:28
Супер, Благодаря много!!!:big_beer::big_beer::big_beer:

:) .

Doomguy
13-10-2013, 18:34
Одеве като си прибрах колата в гаража чух нещо да трополи и като се наведох видях, че има теч. Течеше си струйка накъде зад десния носач, при задния му тампон. Слязох в канала и видях, че предния мост е мокър. От къде може да избие там? Толкова назад в коша няма от къде да протече антифриз. Единствено радиатора на парното е толкова назад, но в купето е сухо. Другото което ми идва на ум е да са запушени отводнителните каналчета и по някаква причина водата да се е изляла пред нас. След това покарах на високи обороти в квартала, но не иска да протече повече. Някакви идеи?

lordliness
13-10-2013, 18:45
Виж нивото на антифриза, мушни си ръката и виж отводнителния маркуч, над рейката, по средата.

Doomguy
13-10-2013, 18:54
Антифриза си седи между минимума и максимума. Няма как да си мушна ръката между рейката, защото там са стъпковите мотори на газовото.

lordliness
13-10-2013, 19:17
Отдолу.

Doomguy
13-10-2013, 19:22
Хванах мястото от където се изтича водата, но го усещам, че е скъсано и се движи свободно. Утре ще следя пак за течове.

lordliness
13-10-2013, 20:11
И къде е това място?

endeavour
13-10-2013, 20:19
Баси случая! От известно време насам като включа къси светлини откъм десния фар се чува едно бръмчене. Реших, че бучи китайския баласт и не му обръщам внимание, още повече, че когато работи 136-коньовия, малко неща могат да го надвикат :tooth::tooth::tooth: Днес обаче ми изгоря (за кой ли път) ксеноновата лампа на фара и поради липса на резервна сложих халогенна,докато се прибера. Оказа се, че и при изключен баласт пак си бръмчи. Позаслушах се тук-там и ... установих,че бучи мотора за регулиране на десния фар. То тоя фар и не се регулираше електрически последно време. Изключих буксата и настана тишина. Утре ще го разследвам защо и откъде идва туй бучене и поради что, аджеба, идва ток само на единия фенер? Талянска му работа!

ecotronic
13-10-2013, 20:45
Моторите на двата фара са вързани в паралел. Ако премериш напреженията на пиновете на двете букси, би трябвало да установиш това. Предполагам, че имаш проблем в редукторчето на въпростия фар и поради това моторът не може да спре и върти постоянно. Това вероятно е свързано с невъзможността въпросния фар да се регулира електрически от известно време.